Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

Ναι, και εγώ αυτό νομίζω και ελπίζω. Το HD κανάλι είναι παράδοση πια για την κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ), έστω και αν δεν αναφερόταν ποτέ πουθενά. Ελπίζω ότι πάλι θα εμφανιστεί.
Δεν το είχα αναφέρει τότε, αλλά λίγες μέρες μετά τις εκλογές είχα δει την Ζωή Κωνσταντοπούλου (πρόεδρος της βουλής) στην ΕΤ3! Στην ουσία ένα πειρατικό κανάλι. Ωραία πράγματα. Στην αρχή αναρωτήθηκα αν είχε πάει στην Θεσσαλονίκη, αλλά μετά θυμήθηκα τις εγκαταστάσεις της ERT Open κάπου κοντά στο ραδιομέγαρο. Τότε κατάλαβα ότι σύντομα θα ξανανοίξει η ΕΡΤ. Επίσης τις τελευταίες μέρες είδα ότι δεν εξέπεμπε η ΕΤ3. Σκέφτηκα ότι την κατάργησαν και ετοιμάζονται να πάνε στην ΕΡΤ. Δεν ξέρω τι σημαίνει το ότι σήμερα βλέπω ότι ξαναδουλεύει η ΕΤ3.

Αχ θα ξαναδω τις λατρεμενες μου καζαχστανιακες και πρωην σοβιετικες ταινιες στην κινηματογραφικη λεσχη του Μπακογιαννοπουλου και τα υπεροχα ντοκυμαντερ για την αναπαραγωγη των λεμουριων πιθηκων!

Γνωρίζουμε πότε θα αλλάξει από νεριτ σε ερτ;

ΥΓ, ναι θέλουμε να δούμε το υπέροχο ντοκυμαντέρ για την αναπαραγωγή πιθήκων. Είναι κάτι που δεν περιμένω το mega να δείξει.

Γνωρίζουμε πότε θα αλλάξει από νεριτ σε ερτ;

ΥΓ, ναι θέλουμε να δούμε το υπέροχο ντοκυμαντέρ για την αναπαραγωγή πιθήκων. Είναι κάτι που δεν περιμένω το mega να δείξει.

Και τις ρωσικές, γαλλικές και γιαπωνέζικες ταινίες στην Κινηματογραφική Λέσχη.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, δεν είναι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή, αλλά άνεργοι. Αυτά για τη παραπληροφόρηση του πρώτου θέματος.

Aπο τα λεγομενα τους δεν ειναι ανεργοι πλεον.

Απο την στιγμη που ψηφιστηκε το νομοσχεδιο ειναι κανονικα αμοιβομενοι. Διαμαρτυρηθηκαν σημερα γιατι με τις καθυστερησεις σχηματισμου ΔΣ δεν εχουν ακομα αντικειμενο εργασιας.

Δηλαδή πριν που ήταν άνεργοι τους υποστηρίζαμε όλοι :p
Και μόνο που ενώ πληρώνονται θέλουν να δουλέψουν κι όλα τους καθιστά υπόπτους....

Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται περίεργη αυτή η αντίδραση. Πάντα έτσι γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις. Όταν κάποιος αγωνίζεται για κάτι, και ο πρώην συνάδελφος του εγκαταλείπει και τρέχει να βολευτεί, στο τέλος πάντα έτσι αντιμετωπιζόταν. Από την εποχή του Εφιάλτη στην αρχαία Ελλάδα, μέχρι τις σύγχρονες απεργίες του προηγούμενου αιώνα μας με την ανακάλυψη του όρου "απεργοσπάστης". Αν έχεις εγκαταλείψει τον αγώνα, πάντα αυτή είναι η αντιμετώπιση. Απλά τώρα έχουμε ίντερνετ και πληκτρολόγια, και μπορούμε να σχολιάζουμε ελεύθερα κάτι που γινόταν από πάντα. Αλλά κυρίως μας δίνουν την ευκαιρία να βλέπουμε και να σχολιάζουμε ελεύθερα και κάτι τέτοια:

http://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/744039/ti-etoimazoyn-gia-f4-i-nova-kai-i-ert

http://news247.gr/eidiseis/politiki/vinteo-ta-dakrya-ths-raxhl-makrh-sthn-ert.3463795.html

Last edited:
Λέγαμε για την επίθεση των εργαζομένων της ΕΡΤ στους "αποστάτες" της Νέριτ. Αλλά υπάρχει και επίθεση εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ. Σε ραδιοφωνική εκπομπή άκουσα κουβέντα εκπροσώπου με κάποια δημοσιογράφο, και το νόημα που έβγαλα ήταν ότι φαίνεται σαν αντεπίθεση των εργαζομένων της Νέριτ. Με κάποιο τρόπο ενεργοποιήθηκε με πολύ καθυστέρηση εκτέλεση εντολής για κλείσιμο του σταθμού της ΕΡΑ Ζακύνθου μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014. Δεν είναι τυχαίο λένε ότι ενεργοποιήθηκε τώρα. Αλλά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βλέπω ότι επίσημα καταγγέλλουν άλλον, πολύ κόσμο.
http://news247.gr/eidiseis/psixagog...ra-zakunthoy-gia-mhnysh-toy-2014.3468637.html

Oτι και να κάνουν οι εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ ,όσο και να αγωνιστούν η κομματική σαβούρα της πρώην ΕΡΤ δυστηχώς θα κυριαρχήσει και πάλι.
Οπως πολύ σωστά λέει ο Κος Ν. Ασημακόπουλος
"... Η κομματική σαβούρα θα αρχίσει σιγά σιγά να φορτώνεται στο καράβι επειδή έχει αποκτήσει “δικαιώματα” ως “διωκόμενη” της παλιάς κατάστασης».

Κυριακη κοντη γιορτη. Ανακοινωθηκε απο τον πρωθυπουργο πως η εναρξη της λειτουργιας θα ειναι την ερχομενη Δευτερα, οποτε και θα δουμε αρχικα ποιοι θα ειναι μπροστα στις κάμερες (εχουν δεσμευτει να ανανεωσουν παρουσιαστριες/ες). Οσο περναει, θα μαθαινουμε και για πισω απο αυτες. Μενει να δουμε ποσο καλη δουλεια μπορει να γινει μεσα σε 3 εβδομάδες, δεδομενων των τοσων αλλαγων που εχουν ανακοινωθει.