Στήσιμο Foobar

Κάτι πρέπει να γίνει με την υποστήριξη του DSD. Δε μπορώ να το κάνω να δουλέψει απλά και ωραία. Έχω δοκιμάσει όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια. Όταν το DAC μου αναγνωρίζει το native dsd δεν έχω υποστήριξη High Res PCM. Όταν αλλάζω τις ρυθμίσεις έχω DoP το οποίο φαίνεται και στο DAC και στο control panel του DAC στα windows. Θέλω απλά και ωραία να έχω την native υποστήριξη σε ότι ακούω. To Roon και το Jriver φυσικά το κάνουν με 1-2 κλικ.

Θέλω να το κάνω με το Foobar καθώς το άτιμο είναι απίστευτο σε παραμετροποίηση.

Τις απόλυτα τελευταίες. Έχω δοκιμάσει και με dsd transcoder αλλά το πρόβλημα παραμένει. Όταν το dsd είναι Native δεν έχω pcm. Και το αντίθετο. Οκ δεν έχω τον φοβερό εξοπλισμό να ακούσω διαφορά αλλά όπως και να το κάνεις το θες το κάθε τι να είναι όπως πρέπει.

Το απόγευμα ή αύριο θα ανεβάσω και φωτογραφίες να το δούμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κάτι πρέπει να γίνει με την υποστήριξη του DSD. Δε μπορώ να το κάνω να δουλέψει απλά και ωραία. Έχω δοκιμάσει όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια. Όταν το DAC μου αναγνωρίζει το native dsd δεν έχω υποστήριξη High Res PCM. Όταν αλλάζω τις ρυθμίσεις έχω DoP το οποίο φαίνεται και στο DAC και στο control panel του DAC στα windows. Θέλω απλά και ωραία να έχω την native υποστήριξη σε ότι ακούω. To Roon και το Jriver φυσικά το κάνουν με 1-2 κλικ.

Θέλω να το κάνω με το Foobar καθώς το άτιμο είναι απίστευτο σε παραμετροποίηση.

Το DoP είναι και αυτό native. Δεν γίνεται μετατροπή σε PCM.

Σε όσους φίλους δεν έχουν αναβαθμίσει πρόσφατα προτείνεται ανεπιφύλακτα η v1.3.16 η οποία και είναι ουσιαστική αναβάθμιση.

Πολύ ενδιαφέρον όντως.
Σε άλλο νήμα είχαμε αναφέρει τις συγκρίσεις που έχουν γίνει,ειδικά για το DSD,ο Maxim φαίνεται να συνεχίζει να κάνει την δουλειά όπως πρέπει.

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Πολύ ενδιαφέρον όντως.
Σε άλλο νήμα είχαμε αναφέρει τις συγκρίσεις που έχουν γίνει,ειδικά για το DSD,ο Maxim φαίνεται να συνεχίζει να κάνει την δουλειά όπως πρέπει.

Σωκράτη πως βλέπουμε αν έχουμε το τελευταίο foo_dsd_asio εγκατεστημενο;
έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό την διαδικασία και δεν ξέρω αν τυχών υπάρχει κάποιο update

Ευχαριστώ!!

Εδώ είναι το τελευταίο Μιχάλη,έκδοση 1.0.9.
Τσεκάρισε στο κατάλογο των components ποια τρέχεις τώρα,το πιθανότερο όμως είναι να είναι παλιά,ο τύπος αναβαθμίζει συνεχώς!

Εδώ είναι το τελευταίο Μιχάλη,έκδοση 1.0.9.
Τσεκάρισε στο κατάλογο των components ποια τρέχεις τώρα,το πιθανότερο όμως είναι να είναι παλιά,ο τύπος αναβαθμίζει συνεχώς!

Ευχαριστώ πολύ!!
Όντως είχα την 0.κάτι...
ευχαριστω πολύ!!!

Κάποιες ερωτήσεις σε σχέση με το DSD playback και upsampling

1) Παρατηρώ πως ενώ στα αρχεία που είναι της "οικογένειας" των 44,1KHz το upsampling σε DSD γίνεται απροβλημάτιστα και με πολύ καλά αποτελέσματα, στα αρχεία της "οικογένειας" των 48KHz δεν λειτουργεί.
Κάπου είχα διαβάσει πως για τα τελευταία αρχεία χρειάζεται DoP λειτουργία και όχι native DSD αλλά και πάλι δεν μου λειτουργεί!

2) Επίσης ενώ στα λίγα native DSD αρχεία που έχω σε DSD64 δεν έχω ρυθμίσει να γίνεται κάποια αλλαγή, μετατρέπονται και αυτά σε DSD256

3) Η ρύθμιση Sample&Hold στο μενού του ASIO proxy τι ακριβώς είναι;

4) Τέλος βλέπω στα components πως έχω εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του plugin (1.0.9), όταν ανοίξω το ASIO proxy δίπλα αναφέρει 0.9.2. Τι παίζει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Επιγραμματικά Μιχάλη,τα 48αρια πρέπει να τα μπορεί και το ντακ (ελάχιστα και δεν υπάρχει και λόγος,δεν υπάρχουν τέτοια DSD αρχεια) .
Για τα υπόλοιπα,από τη στιγμή που έβαλες το DSD plug-in δεν υπάρχει λόγος να έχεις και το Asio proxy.
Απλώς διαλέγεις την σωστή έξοδο και είσαι οκ.

Επιγραμματικά Μιχάλη,τα 48αρια πρέπει να τα μπορεί και το ντακ (ελάχιστα και δεν υπάρχει και λόγος,δεν υπάρχουν τέτοια DSD αρχεια) .
Για τα υπόλοιπα,από τη στιγμή που έβαλες το DSD plug-in δεν υπάρχει λόγος να έχεις και το Asio proxy.
Απλώς διαλέγεις την σωστή έξοδο και είσαι οκ.

Ευχαριστώ Σωκράτη.. ναι μπορεί να μην υπάρχουν αλλά μιλάω για upsampling σε DSD.

Από εκεί και πέρα τώρα βλέπω πως για καποιο λόγο το DSD plug-in και το ASIO proxy τα βλέπει ο foobar2000 σαν δυο διαφορετικά πράγματα.
Ενώ το DSD plug-in μπορώ να το δω στα components του προγράμματος το ASIO proxy δεν το βρίσκω.
Από εκεί και πέρα με το DSD plug-in και σε συνδυασμό με τον DSD processor που έχω ενεργοποιήσει, μπορώ να κάνω upsampling μόνο μέχρι DSD128 ενώ με το ASIO proxy γίνεται μέχρι και DSD256 που υποτίθεται πως είναι το ανώτερο του DAC μου...
Το πιο περίεργο είναι πάντως ότι δεν μπορώ να εντοπίσω το asio proxy.

A, επίσης ως έξοδος στο JRiver φαίνεται μόνο το asio proxy.

Τα ποστ μεταφέρθηκαν στο γενικό νήμα του foobar ώστε αυτό να μείνει χρήσιμο και εύκολο σε αυτούς που θέλουν να στήσουν

Που είναι αυτό??

Τα ποστ μεταφέρθηκαν στο γενικό νήμα του foobar ώστε αυτό να μείνει χρήσιμο και εύκολο σε αυτούς που θέλουν να στήσουν

Που είναι αυτό??

σε αυτό το νήμα που είμαστε εννοεί φίλε μου ... διαβάζεις από την αρχή

Με αφορμή το πμ φίλου σχετικά με τηλεχειρισμό.
Όλα που θα χρειαστούν είναι αυτό για το τηλέφωνο κι αυτό για τον υπολογιστή.
Το δεύτερο έχει και απλές οδηγίες για το δυο λεπτά που χρειάζονται να στηθεί.
Το παραπάνω είναι για Android,για iOS τηλ. θα χρειαστείτε αυτό.

Βοήθεια!
Παίζω με foobar και μέσω HiFace στο DAC του T+A Music Player 25/192...το οποίο δεν υποστηρίζει DSD.
Μέχρι πριν 2 μέρες είχα το HiFace stick το άσπρο...και όσα αρχεία έχω σε DSD τα άκουγα κανονικά (αφού είχα ρυθμίσει το foobarνα τα μετατρέπει).
Πριν 2 μέρες συνέδεσα το HiFace Evo (πρώτη έκδοση)...έχει βασικά τους ίδιους drivers με το στικάκι, οπότε έπαιζε κανονικά. ΔΕΝ μπορώ όμως να ακούσω τα DSD αρχεία...ενώ δηλαδή φαίνεται να παίζει το αρχείο στο foobar στην οθόνη του DAC βγάζει: No signal..Καμιά ιδέα; Πρέπει να κάνω καμιά ρύθμιση για να τα ακούω ξανά; Δεν πρέπει να είναι θέμα του HiFace αφού και με το πιο μικρό που είχα πριν, τα άκουγα κανονικά