Μπελλος Ευαγγελος
Supreme Member
Απάντηση: Re: Στήσιμο HTPC
SEND οπως λεει και ο ΦΙΛΙΠΟΣ πιο πανω οι τιμες στο PC probe και Speed FAN συμπιπτουν ΑΚΡΙΒΩΣ και σε μενα ......
Τώρα δεν ξέρω εάν είναι σωστό που το ρωτάω στο παρόν θρεντ ή θα έπρεπε να ανοίξω ιδιαίτερο:
Το speedfan το τρέχει κανείς; Freeware είναι, που ρυθμίζει αυτόματα τους ανεμιστήρες. Στο pc μου δείχνει δύο θερμοκρασίες, αυτή του σκληρού και αυτή του πυρήνα της cpu. Του σκληρού κυμαίνεται γύρω στους 35-36 βαθμούς, αλλά για τον πυρήνα μήπως λέει χαμηλές τιμές; Με θερμοκρασία δωματίου 22-23 βαθμούς δίνει τιμές πυρήνα το πολύ μέχρι 28 βαθμούς, οι οποίοι πέφτουν στους 22-23 όταν ενεργοποιεί περιστασιακώς τον ανεμιστήρα της ψύκτρας της cpu.
Το pc probe της asus, μου δίνει τιμές θερμοκρασίας της μητρικής γύρω στους 41-42 βαθμούς -για κανονική χρήση μιλάμε πάντα, πχ με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και 2-3 παράθυρα στον firefox, όχι idle, ούτε στα όρια δηλαδή- και θερμοκρασία επεξεργαστή -λέει "cpu", όχι "core"- γύρω στους 42-44 βαθμούς. Η τελευταία αγγίζει και τους 48 πρόσκαιρα για να ξανακατέβει, όταν τρέξει κάτι πιο βαρύ. Βέβαια το pc probe έχει τον ανεμιστήρα της ψύκτρας στις 1300-1800 στροφές, οπότε και ακούγεται, όχι τρομερά, πάντως αθόρυβο δεν μπορείς να το πεις. Αντίθετα με το speedfan, εάν για παράδειγμα το έχω να κατεβάζει τπτ από το νετ, δεν ακούγεται τπτ, πρέπει να πλησιάσω στο ένα μέτρο για να διακρίνω τον θόρυβο του υπολογιστή από αυτόν του περιβάλλοντος.
Ξέχασα να πω ότι ο επεξεργαστής είναι ο AMD 4800+, διπύρηνος, ο καινούργιος των 65w.
SEND οπως λεει και ο ΦΙΛΙΠΟΣ πιο πανω οι τιμες στο PC probe και Speed FAN συμπιπτουν ΑΚΡΙΒΩΣ και σε μενα ......