Στήσιμο HTPC

Απάντηση: Re: Στήσιμο HTPC

Τώρα δεν ξέρω εάν είναι σωστό που το ρωτάω στο παρόν θρεντ ή θα έπρεπε να ανοίξω ιδιαίτερο:

Το speedfan το τρέχει κανείς; Freeware είναι, που ρυθμίζει αυτόματα τους ανεμιστήρες. Στο pc μου δείχνει δύο θερμοκρασίες, αυτή του σκληρού και αυτή του πυρήνα της cpu. Του σκληρού κυμαίνεται γύρω στους 35-36 βαθμούς, αλλά για τον πυρήνα μήπως λέει χαμηλές τιμές; Με θερμοκρασία δωματίου 22-23 βαθμούς δίνει τιμές πυρήνα το πολύ μέχρι 28 βαθμούς, οι οποίοι πέφτουν στους 22-23 όταν ενεργοποιεί περιστασιακώς τον ανεμιστήρα της ψύκτρας της cpu.

Το pc probe της asus, μου δίνει τιμές θερμοκρασίας της μητρικής γύρω στους 41-42 βαθμούς -για κανονική χρήση μιλάμε πάντα, πχ με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και 2-3 παράθυρα στον firefox, όχι idle, ούτε στα όρια δηλαδή- και θερμοκρασία επεξεργαστή -λέει "cpu", όχι "core"- γύρω στους 42-44 βαθμούς. Η τελευταία αγγίζει και τους 48 πρόσκαιρα για να ξανακατέβει, όταν τρέξει κάτι πιο βαρύ. Βέβαια το pc probe έχει τον ανεμιστήρα της ψύκτρας στις 1300-1800 στροφές, οπότε και ακούγεται, όχι τρομερά, πάντως αθόρυβο δεν μπορείς να το πεις. Αντίθετα με το speedfan, εάν για παράδειγμα το έχω να κατεβάζει τπτ από το νετ, δεν ακούγεται τπτ, πρέπει να πλησιάσω στο ένα μέτρο για να διακρίνω τον θόρυβο του υπολογιστή από αυτόν του περιβάλλοντος.

Ξέχασα να πω ότι ο επεξεργαστής είναι ο AMD 4800+, διπύρηνος, ο καινούργιος των 65w.

SEND οπως λεει και ο ΦΙΛΙΠΟΣ πιο πανω οι τιμες στο PC probe και Speed FAN συμπιπτουν ΑΚΡΙΒΩΣ και σε μενα ......

Με την τροφοδότηση με 5V, τα 6αράκια έγιναν πραγματικά διακριτικά! :SFGSFGSF:
Φυσάνε τόσο ώστε χρειάζεται, ελπίζω στο μέλλον να μην έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες.

Mπορείς πάντως για σιγουριά (μπορούμε, μιας και εχω το ίδιο κουτί) να βαλεις και πανελάκι με ρυθμιστικά στροφών ανεμηστήρων...
http://www.eshop.gr/search_per.phtml?category=%C8%C7%CA%C5%D3+MULTIBAY

Η κάτι πιο απλό, το fanmate2 της Zalman...

Αλλά για την ώρα, αυριο θα κατεβάσω και εγω τα δικά μου, στα 5 ή 7, βλέποντας και κάνοντας... Και κάποια στιγμή θα παρω ρυθμιστικό, ή ένα fanmate2 ακόμα.

Originally Posted by Ressac View Post
Ο 4300 στα 1,86GHz δεν τρέχει? (και ο 6600 στα 2,4)?
Το 200 και το 266 τι είναι?
Είναι η ταχύτητα που με τον πολλαπλασιαστή του κάθε επεξεργαστή μας δίνει την ταχύτητά του. Ο 6600 έχει πολλαπλασιαστή 9 και 266Mhz απο μαμά δηλαδή 9Χ266=2.400->2,4Ghz. O 4300 έχει πολ/στη 9 και 200 Mhz δηλαδή 9Χ200=1.800->1,8Ghz. Του αλλάζεις το 200 σε 266 και έχεις έναν 6600! τόσο απλό. Χωρίς τίποτε άλλο.
Η Μ/Β που έχω διαλέξει, είναι οκ για τη δουλειά αυτή? (υποτυπώδες overclock)
Το οτι θα πάει 2,4Ghz στο υπογράφω. Είναι μια πολύ καλή μητρική.

Ψάχνω να βρω πως αυξάνεται το 200 σε 266 από το bios και δεν βρίσκω τέτοια επιλογή πουθενά.
Έχει κανείς άλλος παρόμοιο μοντέλο (MSI P6N SLI-FI) και να ξέρει πως γίνεται?

Να αυξήσω τον πολλαπλασιαστή "9" αντί του "200" ?