ΣΤΗΣΙΜΟ ΗΧΕΙΩΝ DUEVEL BELLA-LUNA

3 November 2007
618
ΡΑΦΗΝΑ
Μετά απο πολλές προσπάθειες και χωρίς να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα στο στήσιμο των ηχείων αυτών( χωρος 4.5x7.00) θα ήθελα μια
γνώμη..ξέροντας την παντοκατευθυντική τους φύση.

ρειξε φωτο του χωρου μηπως μπορω να βοηθησω
απο την εμπειρια της παντοκαντευθητικοτητας του omni 260

ρειξε φωτο του χωρου μηπως μπορω να βοηθησω
απο την εμπειρια της παντοκαντευθητικοτητας του omni 260
Το πρόβλημα είναι οτι εχω ακούσει ολα αυτα τα παντοκατευθυντικά ηχεια
ακους το χώρο ηχογράφησης και τον δικό σου μαζι..

Attachments

• P1220689.jpg
    P1220689.jpg
    73.4 KB · Views: 315
cristos θεωρητικά τα duevell αποδίδουν και με πολύ νερό στο κρασί -στο στήσιμο εννοώ- τι είναι αυτό που σου λείπει?

Πιθανά να έχασες την αίσθηση του focus που έχουν τα συμβατικά ηχεία και που εδώ απλά δεν υπάρχει σε τέτοιο βάθμό.

Έχουν διαφορετικό στυλ ήχου.

Ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή ακόμα καλύτερα επικοινώνησε με το Γιάννη Μιχαηλό της Orpheous Audio υποκ/μα Πετρούπολης. Είναι και μέλος του avclub, Mόνο αυτός μπορεί να σε βοηθήσει με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Αυτα τα ηχεια εχουν πραγματι λιγο μειωμενη εστιαση οπως προειπε ο ΚΟΨ..Απο την αλλη ομως, δημιουργουν στερεοφωνικη εικονα,η οποια παραμενει σταθερη απο οποιο σημειο του δωματιου κι αν ακους,για αυτο συνιστωνται και σε δυσκολους χωροταξικα χωρους.Εγω τα απεκτησα προσφατα, και τα εχω κυριολεκτικα ''στριμωξει'' σε ενα δυσκολο σαλονι.[το ενα ηχειο βρισκεται πισω απο εναν καναπε].Παρ'ολα αυτα,ακουω πολυ καλα στις περισοτερες ηχητικες παραμετρους με τιμημα αυτη την ασαφεια στην εστιαση.Επισης, ταιριαζουν πολυ με λαμπατα ενισχυτικα.Εσυ με τι τα παιζεις?

Υπάρχει βέβαια και ένα μεγάλο θετικό σ´αυτή την περίπτωση.

Δε χρειάζεται να είσαι "βιδωμένος" σ´ένα sweet spot για να μπορείς ν' ακούσεις μουσική.

Αυτα τα ηχεια εχουν πραγματι λιγο μειωμενη εστιαση οπως προειπε ο ΚΟΨ..Απο την αλλη ομως, δημιουργουν στερεοφωνικη εικονα,η οποια παραμενει σταθερη απο οποιο σημειο του δωματιου κι αν ακους,για αυτο συνιστωνται και σε δυσκολους χωροταξικα χωρους.Εγω τα απεκτησα προσφατα, και τα εχω κυριολεκτικα ''στριμωξει'' σε ενα δυσκολο σαλονι.[το ενα ηχειο βρισκεται πισω απο εναν καναπε].Παρ'ολα αυτα,ακουω πολυ καλα στις περισοτερες ηχητικες παραμετρους με τιμημα αυτη την ασαφεια στην εστιαση.Επισης, ταιριαζουν πολυ με λαμπατα ενισχυτικα.Εσυ με τι τα παιζεις?

Κώστα σωστά λες, σε χώρους με προβληματα συμμετρίας κλπ δεν καταλαβαίνουν τίποτα τα συγκεκριμένα ηχεία.
Ο καλύτερος συνδυασμός που τα είχα ακούσει είναι με τα λαμπάτα Klimo.
Σε ένα φίλο με τον δικό τους ενισχυτή και nordost καλώδια δεν έλεγε το αποτέλεσμα, με κάτι αλλαγές έδεσε το γλυκό. Με καλή λάμπα....."λάμπουν".

Γιωργο,γεια χαρα,χαιρομαι που σε ξαναβρισκω.Για τα συγκεκριμενα ηχεια σκεφτομαι καμια λαμπα single-ended.Τα ακουσα στον αντιπροσωπο με τον KR VA-340 [του τεστ των 300Β του ηχου ] και μου αρεσε αρκετα. Ομως στον ΗΧΟ ισχυριζονται οτι ο JJ-322 [ Τesla ]ειναι ιδανικο ταιρι τους. Εσυ Γιωργο, τι λες? Εχεις ακουσει τιποτα για τους JJ-322 ?

Βασικά δεν είναι και πολλοί εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις διαφορές των μπελαλουνα από τα συμβατικά τους κουτιά, γιατί δεν τα έχουν στήσει ποτέ σωστά, οπότε κάπως έτσι, "αόριστα" ακούγονται.

Συνεπώς μένουν οι καταπληκτικές χροιές που είναι ικανά αυτά να βγάλουν και είναι από τα καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει.

Ξεχνάς πολλά πράματα και επικεντρώνεσαι στην ουσία.

Επίσης, η ευκολία τοποθέτησης τους είναι ένα μεγάλο ατού IMHO.

Bella luna + klimo ισον ο απολυτος συνδυασμος! Στο θεμα της τοποθετησης ειναι απλα τα πραγματα. Οχι κολητα στον πισω τοιχο και μια σεβαστη αποσταση μεταξυ τους περι τα 2.5 -3μ. Γενικα ειναι πολυ ευκολα στην τοποθετηση και στην ενισχυση.

Γιωργο,γεια χαρα,χαιρομαι που σε ξαναβρισκω.Για τα συγκεκριμενα ηχεια σκεφτομαι καμια λαμπα single-ended.Τα ακουσα στον αντιπροσωπο με τον KR VA-340 [του τεστ των 300Β του ηχου ] και μου αρεσε αρκετα. Ομως στον ΗΧΟ ισχυριζονται οτι ο JJ-322 [ Τesla ]ειναι ιδανικο ταιρι τους. Εσυ Γιωργο, τι λες? Εχεις ακουσει τιποτα για τους JJ-322 ?

Κώστα και εγώ χαίρομαι που τα ξαναλέμε, άλλωστε δεν χαθήκαμε ποτέ, ευκαιρία και για καμμιά ακρόαση....-bye-

Λοιπόν τα συγκεκιμένα ηχεία εδώ και αρκετά χρόνια, μου έχουν "καρφωθεί" σαν απόλυτο setup με τα Klimo (από όσα έχω ακούσει και φυσικά ξανακούσει με Klimo) και μάλιστα πολύ καλύτερα από τον δικό τους ενισχυτή που τα έχει φίλος και τα ακούμε συχνά.

Φυσικά μια καλή single ended λαμπίτσα Iαπωνικής προέλευσης εγνωσμένης αξίας νομίζω θα ήταν επίσης καλή λύση. Επίσης οι μονομπλοκ 2Α3 της Cary φαντάζομαι θα μπορούσε επίσης να ήταν καλή επιλογή, ακόμη και ο νέος RCM Bonasus http://www.avmentor.gr/reviews/rcm_bonasus_2.htm
ίσως ήταν επίσης ένα καλό ταίρι (δεν είναι single-ended, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερο μηχανάκι έτσι κι αλλιώς).

Δεν συνιστώ τρανζίστορ αλλά με δοκιμή όλα είναι ανοιχτά.-bye-

συγνώμη για τα JJ-322, δεν έχω ακούσει τον συνδυασμό, γιατί όχι, ζεστό άκουσμα, ....νομίζω ο Μπάμπης μπορεί να σου κάνει επίδειξη.

ΚΟΨ. Γιωργο,με μεγαλη ευχαριστηση, να βρεθουμε σε πρωτη ευκαιρια.Οπως καταλαβαινεις, ηχητικα ειμαι σε φαση ανακαταταξης. Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Δυστυχως ο Μπαμπης δεν διαθετει μηχανημα προς επιδειξη.