Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Aν δε μου κόλλαγε η εμμονή με το mac θα κοίταζα προς ι5 haswell με s1150 να κουμπώσει σε μια Gigabyte GA-Z87N-WIFI 2GLan, dual HDMI (εντός - εκτός μαύρο για βέλτιστα αποτελέσματα...)

Για κάρτα γραφικών δοκιμάζεις σε δεύτερη φάση αν δεν σου κάνουν τη δουλειά οι haswell (που θα στην κάνουν μάλλον).
ssd 120 φτάνει (και 60άρης φτάνει) + ram 4άρα (και προσθέτεις αργότερα αν χρειαστεί (που δε νομίζω)

Είδα πρόσφατα και ένα ωραίο htpc στις παρουσιάσεις χωρίς φουρφούρια στον επεξεργαστή (δεν μπορώ να το εντοπίσω τώρα).
τελειώνεις με seasonic Χ 400άρι PSU (δεν ξέρω αν το βρεις σε λογική τιμή εδώ όμως!)

...και δίσκοι απ'έξω σε δίκτυο ή docking station, imo.

Περίπου 550E + το κουτί. Χωρίς τον ΦΠΑ κάπου στα 450 ... και είσαι για μια τετραετία καλυμμένος πολύ καλά νομίζω.

Όλα μια χαρά,αλλά 60άρης δίσκος δεν φτάνει για το λειτουργικό,τα προγράμματα και τις ενημερώσεις.
120άρης είναι μια χαρά,60 γκίγκα θα τσιγκουνευτούμε;

Για οικονομία το λέω Sok.
Aυτή τη στιγμή παίζω με εγκατεστημένα osx και win και τα 60GB πιθανότατα θα μου έφταναν (50κάτι GB χρησιμοποιώ μαζί με 4 sw players εικόνας και ήχου).
Επίσης στο μικρό pc παίζω με win/foobar audio με 30άρι ssd χωρίς κανένα πρόβλημα!

Νομίζω πως μπορεί να πέσει αρκετά το κόστος απο μικρότερο ssd και ram.
(εννοείται ότι αν μπορεί να κάνει την υπέρβαση θα είναι πιο άνετος γενικά)

ps Eπειδή προσπαθώ να ξεπεράσω τη φάση άσχετου προς ημιμαθή, ας τσεκάρει και κανένας γνώστης μη πάρω στο λαιμό μου κανέναν ανυποψίαστο... χεχε)

Last edited:
Για οικονομία το λέω Sok.
Aυτή τη στιγμή παίζω με εγκατεστημένα osx και win και τα 60GB πιθανότατα θα μου έφταναν (50κάτι GB χρησιμοποιώ μαζί με 4 sw players εικόνας και ήχου).
Επίσης στο μικρό pc παίζω με win/foobar audio με 30άρι ssd χωρίς κανένα πρόβλημα!

Νομίζω πως μπορεί να πέσει αρκετά το κόστος απο μικρότερο ssd και ram.
(εννοείται ότι αν μπορεί να κάνει την υπέρβαση θα είναι πιο άνετος γενικά)

ps Eπειδή προσπαθώ να ξεπεράσω τη φάση άσχετου προς ημιμαθή, ας τσεκάρει και κανένας γνώστης μη πάρω στο λαιμό μου κανέναν ανυποψίαστο... χεχε)

Νίκο μου,οριακά μπορεί και φτάνουν.Υπολόγιζε και τις ενημερώσεις για όσους δεν τις έχουν μπλοκάρει για δικούς τους λόγους.
Σε εμένα ας πούμε,μόνο ο φάκελος των win με όλες τις ενημερώσεις(όχι του χρήστη,του συστήματος) είναι ήδη 25 και το καθαρίζω σχολαστικά κάθε τόσο.
Βάλε τώρα τον χώρο που χρειάζεται το cache (καλό είναι να τον ορίζουμε μόνοι μας στο ένα γκίγκα αν έχουμε αρκετή ram,αλλιώς ξεφεύγει σε τρελά νούμερα),τον κάδο ανακύκλωσης,τον δεσμευμένο χώρο για ένα ελάχιστο αριθμό σημείων restore,προγράμματα,κλπ.,και είμαστε σχεδόν στα όρια.
Να έχουμε το άγχος του κόκκινου δίσκου για 20-30 ευρώ επιπλέον;

Σωκ αν είσαι στα 25GB μανaμ με ποιο τρόπο θα φτάσεις στα 60?
Παίζει οι ενημερώσεις κτλ να φτάσουν τα 35GB?

H λογική μου είναι να πιάσω τα specs/requirements κερδίζοντας 30 απο εδώ, 30 απο εκεί και να τα σπρώξω σε κουτί ή τροφοδοτικό που εν τέλει θα κάνουν και την ουσιαστική διαφορά σε θόρυβο τον οποίο τον έχει βάλει ως προυπόθεση ο Θανασης.

Εννοείται καμία αντίρρηση αν μπορεί να υπερβεί το budget του!

:ernaehrung004:

Σωκ αν είσαι στα 25GB μανaμ με ποιο τρόπο θα φτάσεις στα 60?
Παίζει οι ενημερώσεις κτλ να φτάσουν τα 35GB?

H λογική μου είναι να πιάσω τα specs/requirements κερδίζοντας 30 απο εδώ, 30 απο εκεί και να τα σπρώξω σε κουτί ή τροφοδοτικό που εν τέλει θα κάνουν και την ουσιαστική διαφορά σε θόρυβο τον οποίο τον έχει βάλει ως προυπόθεση ο Θανασης.

Εννοείται καμία αντίρρηση αν μπορεί να υπερβεί το budget του!

:ernaehrung004:

Με τον ορίζοντα τριετίας;
Μη σου πω και παραπάνω..
Κάτι 300άρια κατεβαίνουν τώρα τελευταία κάθε μήνα.
Να μην έχει και λίγο χώρο να πετάξει και τραγουδάκια μέσα έτσι για δοκιμή,εκτός του εξωτερικού;
Οι drivers των γραφικών όσο πάνε κι ανεβαίνουν κι αυτοί,κατεβαίνουν επίσης κάτι τρακοσάρια.(Εννοείται πως καθαρίζουμε τα παλιά με τη μία).
Τα προγράμματα αναπαραγωγής οκ,είναι μικρά,κανά 150άρι το Jriver,κανά 40άρι ΜΒ to Foobar,κ.ο.κ.
Δεν ξέρω,θέλει απόφαση...:ernaehrung004:

(35 συνολικά εννοώ,όχι οι ενημερώσεις σκέτες,μην τρελαθούμε.)

Last edited:
Βασικά το 60άρι κι εγώ οριακό το βρίσκω και δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη η διαφορά. Το θέμα είναι αφενός στο αν μπορώ να γλυτώσω τον i5 Και να πάω σε i3 όπου η διαφορά παίζει στο πενηντάρικο, και να βρω μητρική με 4dimms μνήμης ώστε να βάλω δύο τεσσάρια τώρα και άλλα δύο τεσσάρια αργότερα καθώς τα δύο οκτάρια άμεσα είναι overkill από πλευράς κόστους ενώ αν έχει μόνο 2 dimms και βάλω δύο τεσσάρια χάνω έμμεσα την μελλοντική επέκταση. Παρεμπιπτόντως, οι mini atx δεν είναι πολύ αγχωτικά στριμόκωλες? Κυρίως από πλευράς αλληλεπίδρασης μεταξύ των διάφορων υποσυστημάτων.

Λοιπόοον έχω πάθει μια ψιλοψύχωση με την ψύκτρα skythe mugen 4. Λέω πως το θέμα ψύξης επεξεργαστή το λύνει επαρκώς αθόρυβα εκτός αν σκάσω κανα 150άρι για υδρόψυξη.

To θέμα του τροφοδοτικού το έχουμε λύσει αφού με το υπάρχον για τώρα θα είμαι οκ ενώ στο μέλλον θέλει κανα 200άρι να τελειώνει μια και καλή η φάση με το ήσυχο seasonic 520w.

Ως προς την κάρτα γραφικών αν πάω στη fanless 7750 1gbddr5 σε συνδυασμό με επεξεργαστή i3 το madvr θα υποστηρίζεται επαρκώς?

Αλήθεια, το madvr σε σχέση με τον κλασσικό πολυαγαπημένο qdeo μέχρι που φτάνει?

Η ιδέα του μικρού κουτιού με γοητεύει είναι η αλήθεια. Ιδιαίτερα αφού θα κάτσει ανάμεσα από τα ηχεία και πάνω στο rack. Απόσο είδα το isk600 χωράει την ψύκτρα αλλά έχει έναν και μόνο 120άρη ανεμιστήρα έστω και με πολύ καλή στήριξη απότι κρίνω στις σχετικές φωτογραφίες. Είναι επαρκής αυτός ενώ το αντίστοιχο node 304 (που είναι και άμεσα διαθέσιμο) έχει δύο 92άριδες και έναν 140άρη? κάποιος κάπου έχει ξεφύγει? γιατί μιλάμε για πολλά φουρφούρια διαφορά.

Τέλος ο σκληρός. Στα παραπάνω κουτιά ή σε τετραγωνισμένο lian li ένας wd red/black θα ακούγεται στο ένα μέτρο? Πέραν της στήριξης με ελαστικές βίδες έχει και κάτι θήκες με ψύκτρα. Αυτές έχουν κανένα νόημα στην φασαρία? Αν τελικά για να σωθεί το θέμα με το δίσκο στο 1,5μ πρέπει να πάω σε κουτί με ηχομονωτικό πάνελ θα ψιλοξενερώσω αλλά από την άλλη θα χωράει microatx. Οπότε θα το κάνω αν χρειαστεί. Στην περίπτωση αυτή πάω για το fractal design define mini με τους ανεμιστήρες της εταιρίας και το όμορφο στυλάκι αν και χωρίς αλουμινένια πρόσοψη, ή θα έχω καλύτερα αποτελέσματα από πλευράς ησυχίας με το coolermaster soprano 352 που είναι λιγότερο εντυπωσιακό αλλά και αρκετά φτηνότερο για να χωράει στο κόστος του fractal design και δύο ανεμιστηράκια δωδεκάρια noctua ff?

και μερικά λινκς να μη σας κουράζω:
http://www.silentpcreview.com/Scythe_Mugen_4
http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mini-tower-silencio-series/silencio352.html
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-mini
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-304-black

Τους Noctua εγώ θα τους έβαζα ανεξαρτήτως επιλογής,στο έχω ξαναπεί.
Επιπλέον και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο,θα προτιμούσα ένα λίγο μεγαλύτερο κουτί από ένα που τα πάντα μέσα θα ήταν στο εκατοστό και στριμωγμένα.
Ακόμα καλύτερα αν έχει και κάποια πρόβλεψη για cable managing,μετράει κι αυτό στην θερμική συμπεριφορά,δεν είναι το ίδιο με το να υπάρχουν μακαρονάδες μέσα στο κουτί.
Aπό την στιγμή που πας σε αθόρυβη GPU,μετράει.
Είναι και ζεστό το καλοκαίρι μας,μην το ξεχνάς.

Με την ψήκτρα πρόσεξε λίγο,πολλοί την έχουν πατήσει στις διαστάσεις,υπολόγισε τα πάντα,μνήμες,καλωδιώσεις,κλπ,μέτρα καλά και μετά πάρτην.
Ειδικά για το ύψος μην υπολογίζεις μόνο το πλάτος του κουτιού,υπολόγισε και τους αποστάτες που κάθεται η μητρική και το υποπλαίσιο.
Σου έκανα την καρδιά περιβόλι,ε;

Απάντηση: Re: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Ως προς την κάρτα γραφικών αν πάω στη fanless 7750 1gbddr5 σε συνδυασμό με επεξεργαστή i3 το madvr θα υποστηρίζεται επαρκώς?

Αλήθεια, το madvr σε σχέση με τον κλασσικό πολυαγαπημένο qdeo μέχρι που φτάνει?

Η ιδέα του μικρού κουτιού με γοητεύει είναι η αλήθεια.

Πανόραμα στα πετσόκοψα για οικονομία, αλλα και γιατί δεν είμαι ειδικός,,, απλά σκέψεις θα βάλω.

Δοκιμάζοντας τις max (όχι extreme) ρυθμίσεις του mad σε σχέση με oppo93 / qdeo, (με το μάτι) είσαι σε επίπεδο qdeo, αν όχι καλύτερο στο θέμα ζωντάνια της εικόνας. Mη σε απασχολεί.
Αλλά μη περιμένεις ότι θα γίνει αυτόματα όπως στο player.
επίσης θα χρειαστεί να παίξεις με τα χρώματα. Οι αποκλείσεις είναι αισθητές φώναξε το Γάτο να κάνει πασπαρτού λολ

Μικρό κουτί θέλουν όλοι και αθόρυβη λειτουργία επίσης.
Όμως,,,
αυτά σημαίνουν και υψηλές θερμοκρασίες ειδικά με madvr που παίζει σχεδόν αποκλειστικά με την κάρτα.
Το καλοκαιράκι που λέει και ο Sok θα είναι σκούρα τα πράγματα πιστεύω.

Αυτό με την ψύκτρα και τις μνήμες κλπ παίζει να είναι θέμα. Ως προς το ύψος, δεν αρκούν τα στοιχεία που ανακοινώνουν στα σπεκς των κουτιών και των ψυκτρών?
Σωκράτη δεν παίζει με τίποτα να μπλέξω με barebone. Δεν τα εμπιστεύομαι. Αν ήθελα κάτι τέτοιο, λαπτοπ υπάρχει ήδη.
Νίκο, μιλάς με γρίφους γέροντα... Τις max ρυθμίσεις με το παραπάνω hardware τις πιάνω λες ή πρέπει να πάω σε κάρτα με ανεμιστήρα? Όσο για το κόψιμο στο κόστος, αυτό είναι το merry chrisis νόημα.
Οπότε τα κουτάκια τα αφήνω για λόγους σταθερότητας (δε με παίρνει και για ξαπλωτή θήκη ρε γαμωτ...). Πάμε σε κουτί με ηχομόνωση.
Και πρέπει να παραγγείλω άμεσα για να τα έχω την επόμενη βδομάδα και να στήσω το μηχάνημα στις διακοπές. Εκεί να δείτε πρήξιμο που έχει να πέσει αφού θα πρέπει να στήσω και το παλιό σα server.
Το γάτο θα τον δελεάσω καταλλήλως. Κάτι θα βρω...

Αυτό με την ψύκτρα και τις μνήμες κλπ παίζει να είναι θέμα. Ως προς το ύψος, δεν αρκούν τα στοιχεία που ανακοινώνουν στα σπεκς των κουτιών και των ψυκτρών?

Δεν αρκούν με τίποτα.
Πρώτα πρέπει να στήσεις και μετά να μετρήσεις.
Το στήσιμο θα φάει πολύ από το πλάτος του κουτιού,μην κοιτας καθόλου τις εξωτερικές διαστάσεις.
Κοίτα στο δικό μου full tower για παράδειγμα που από τα 23 της εξωτερικής διάστασης,μένουν βία 15-17 ωφέλιμο.
Κι αν οι μνήμες σου είναι σε παρόμοιο σημείο,δύσκολα...
(Μην κοιτάς τις δικές μου,έχουν ψήκτρες και για αυτό είναι τόσο ψηλές,αλλά και νορμάλ να ήταν κατάλαβες.)
IMG_0449.jpg

Ψήκτρα cpu με 9αρι για να είσαι πιο σίγουρος ότι θα χωράει. Μνήμες χωρίς μεγάλη ψήκτρα για να είσαι πιο σίγουρος.
Εάν συνεργάζεσαι με κάποιο κατάστημα λ.χ. ακούω καλά λόγια για τη vision studio στη Θεσσαλονίκη, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια τους στο ταίριασμα κουτιού-ψήκτρας-RAM, να τους εξηγήσεις ότι μεν έχεις επιλέξει τα ταδε κομμάτια αλλά θες να διαπιστώσεις οτι χωράνε.

Σε άλλη ερώτηση- ο WD Black δίσκος θα ακούγετε στο ένα μέτρο ΙΜΗΟ.

IMHO καλύτερα απέφυγε τα μικροσκοπικά τύπου NUC εκτός εάν όντος δε χωράει τίποτε άλλο.

Η 7750 στην δική μου περίπτωση υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου για video.

Νίκο, μιλάς με γρίφους γέροντα... Τις max ρυθμίσεις με το παραπάνω hardware τις πιάνω λες ή πρέπει να πάω σε κάρτα με ανεμιστήρα? Όσο για το κόψιμο στο κόστος, αυτό είναι το merry chrisis νόημα.
Οπότε τα κουτάκια τα αφήνω για λόγους σταθερότητας (δε με παίρνει και για ξαπλωτή θήκη ρε γαμωτ...). Πάμε σε κουτί με ηχομόνωση.
Και πρέπει να παραγγείλω άμεσα για να τα έχω την επόμενη βδομάδα και να στήσω το μηχάνημα στις διακοπές. Εκεί να δείτε πρήξιμο που έχει να πέσει αφού θα πρέπει να στήσω και το παλιό σα server.
Το γάτο θα τον δελεάσω καταλλήλως. Κάτι θα βρω...

Ε όχι και γέροντας 22 χρονών παλικάρι... :ADFADF1:

Για την gpu σου απάντησε ο Τάσος.
Εγώ σε μικρό κουτί πάντως δεν θα έβαζα μεγάλη με παθητική ψύξη. Όχι ακόμα.
Επίσης πέραν του ssd για το λειτουργικό, το πολύ να έβαζα και ένα 500άρι 2,5... όλα απ' έξω είτε σε δίκτυο είτε χύμα με dock,,, νο προμπλέμο ατ ολ

Eπεξεργαστή δεν χρειάζεσαι απ'όσο δοκίμασα. Ένας i3 προηγούμενης γενιάς (3) μια χαρά θα είναι εφόσον παίξεις με madvr+lav και δεν θέλεις frame interpolation.

Μεγάλο κουτί και μεγάλο ανεμιστήρα σε λίγες στροφές το θεωρώ απαραίτητο μιας και παίζεις και μουσικούλα.

Ο γάτος θέλει λίγο πίεση και πολύ υπομονή, αλλά ενδίδει πάντα :p

Last edited:
Σωκράτη δεν αναφέρομαι στις εξωτερικές διαστάσεις. Αναφέρομαι στις διαστάσεις που προδιαγράφονται στο site του εκάστοτε κατασκευαστή ως μέγιστο ύψος ψύκτρας. Αυτές συγκρινόμενες με το ύψος ψύκτρας που δίνει ο κατασκευαστής της δε δίνουν ασφαλές αποτέλεσμα? Δηλαδή για τη συγκεκριμένη ψύκτρα δίνεται από τον κατασκευαστή ύψος 156,45mm ενώ στο site της fractal design ως μέγιστο ύψος ψύκτρας cpu δίδονται 160mm.

ως προς τη visionstudio δηλώνω μέγας fan και όλα τα components θα αγοραστούν από εκεί, αλλά μάλλον το κουτί θα έρθει από αλλού καθώς δεν έχουν fractal design ούτε nanoxia της οποίας το deep silence 4 μόλις εντόπισα και μου καλογυάλισε :(

ps: η ψύκτρα τώρα που το καλοείδα δε χωράει σίγουρα στο coolermaster.

κάποια ψύκτρα αντίστοιχα ήσυχου χαρακτήρα και στα ίδια πάνω κάτω χρήματα υπάρχει σε μικρότερες διαστάσεις?

Σωκράτη δεν αναφέρομαι στις εξωτερικές διαστάσεις. Αναφέρομαι στις διαστάσεις που προδιαγράφονται στο site του εκάστοτε κατασκευαστή ως μέγιστο ύψος ψύκτρας. Αυτές συγκρινόμενες με το ύψος ψύκτρας που δίνει ο κατασκευαστής της δε δίνουν ασφαλές αποτέλεσμα? Δηλαδή για τη συγκεκριμένη ψύκτρα δίνεται από τον κατασκευαστή ύψος 156,45mm ενώ στο site της fractal design ως μέγιστο ύψος ψύκτρας cpu δίδονται 160mm.

Μισός πόντος διαφορά φυσιολογικά είναι αρκετός αν είναι όπως τα λένε.
Έτσι κι αλλιώς όμως εφ' όσον την ψύκτρα θα την πάρεις που θα την πάρεις από εδώ και είναι το τελευταίο που θα μπει,μπορείς να δοκιμάσεις με ασφάλεια επιτόπου,δεν νομίζω να σου το αρνηθούν.
Πάντως αφού θα έχει που θα έχει ανεμιστήρι,εγώ θα κοιτούσα κι αυτή.
Εκτός και υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σου.

Edit:Οκ,είναι και φτηνότερη από την S και είναι και πολύ πιο ήσυχη.

Last edited:
την έβλεπα κι εγώ αυτή (αν και στο εδώ μαγαζί βγαίνει 10 ευρώ ακριβότερη...). Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έχει ως ελάχιστη ταχύτητα περιστροφής τα 1000rpm ενώ η mugen τα 400rpm. Με δεδομένο ότι με τα φλακ γουαβ δε θα τραβάει και κανένα ιδιαίτερο ζόρι ο επεξεργαστής θα δουλεύει στη χαμηλή ταχύτητα και εκεί η διαφορά μπορεί να γίνει αισθητή.

edit: άσε που δε βλέπω να υποστηρίζει socket 1150

5.3-28db η S
7.9-17.6db η N
Παραδοσιακά πάντως η Noctua είναι οι πιο αθόρυβες by far.
(Δεν είναι θέμα ζοριού.Το καλοκαίρι το υπολόγισες; )

Edit:Έχεις δίκιο,για 1150 και στις διαστάσεις που θέλεις,δεν βλέπω κάτι από Noctua...

Last edited:
Πάντως αν πάς σε mugen ή noctua έχω την εντύπωση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς ανεμιστήρα για περισσότερη ησυχία αν μιλάμε για εφαρμογές htpc - audio αποκλειστικά που δεν θα ζορίζουν πάρα πολύ τον επεξεργαστή για μεγάλο διάστημα. Υπάρχει τρόπος να το δείς με διαγνωστικά προγράμματα που παρακολουθούν θερμοκρασίες επεξεργαστή. Πράτεις αναλόγως.

Έχω μια mugen προηγούμενης γενιάς σε τετραπύρηνο q6600 (σαφώς πιο ενεργοβόρος από τους σύγχρονους i3, i5) και σε εφαρμογές htpc τον δούλευα χωρίς ανεμιστήρα και από θερμοκρασίες ήμουν οκ αν και σαφώς ήταν αυξημένες.

Βέβαια όπως είπαν και οι προηγούμενοι θέλουν προσοχή στην επιλογή μνημών (low profile μνήμες) αλλά και στην επιλογή μητρικής. Μητρικές που μπορούν να έχουν μεγάλες ψύκτρες στα mofsets (αλήθεια δεν ξέρω αν τα λέω καλά) μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εγκατάσταση. Θεωρώ δεδομένο ότι έχει γίνει έλεγχος αν χωράει στο ύψος στο κουτί.

Για αναπαραγωγή madvr δεν θάχεις πρόβλημα με i3 και την κάρτα γραφικών που έχεις στα υπόψη. Σε διπύρηνο athlon χ2 4600 (socket 939) με gt220 παίζω με τις max προτεινόμενες ρυθμίσεις σε mkv 1920 x 800. Δεν έχω δοκιμάσει σε 16:9 και σε αρχεία με μεγαλύτερο bitrate, και είναι πιθανό να φάω ήττα και να κατέβω στις medium, αλλά το δικό μου σύστημα είναι πολύ πίσω σε αυτό που σκέφτεσαι να στήσεις.

Επίσης μια ερώτηση. Το htpc θα μπεί σε χώρο καπνιζόντων ή όχι.

Last edited:
Καπνιζοντων με δυο γατες που τους αρεσει η ζεστη...

Καποια προταση για low profile ram 2x4g ddr3 1600;

Ευχαριστω παιδια και σορυ για το πρηξιμο