Στο αυτόφωρο ο Νίκος Καρβέλας και η Ανίτα Πάνια

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,686
Πειραιάς
Μερικοί νομίζουν ότι είναι πάνω από τον νόμο, επειδή είναι επώνυμοι...τι να πω...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=957425&lngDtrID=244

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν ο Νίκος Καρβέλας και η Ανίτα Πάνια, έπειτα από επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν με αστυνομικούς το βράδυ της Τετάρτης στη Βάρη. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το ζευγάρι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν τους έκαναν σήμα αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκο στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου για να τους ελέγξουν.
Ο Νίκος Καρβέλας όμως που οδηγούσε, δεν σταμάτησε στον έλεγχο με αποτέλεσμα να τον καταδιώξουν έξι περιπολικά μέχρι που τον εγκλώβισαν στη Βάρη. Και εκεί όμως ο γνωστός μουσικός αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο, ισχυριζόμενος ότι ήταν άσυλο και ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα.
Τελικά, από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ειδοποιήθηκε εισαγγελέας, ενώ ένας αστυνομικός μπήκε στο αυτοκίνητο του κ. Καρβέλα και τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα της Βάρης, όπου έφτασε λίγο αργότερα και ο δικαστικός λειτουργός.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο Νίκος Καρβέλας εκτός των άλλων υπέπεσε και σε διαδοχικές τροχονομικές παραβάσεις, ενώ εξύβρισε τους αστυνομικούς.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά το πρωί και ο ίδιος υπέβαλε μηνύσεις στους αστυνομικούς για απρεπή συμπεριφορά. Στο Νίκο Καρβέλα ασκήθηκε δίωξη για εξύβριση κατά συρροή και εξακολούθηση, απειλή κατά συρροή και παράβαση του ΚΟΚ που αφορά τη μη συμμόρφωσή του σε σήμα αστυνομικών.

Το θέμα είναι να τους τσακίσουν τώρα...έχουμε γεμίσει ψώνια που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν

Σιγα μην κατσω να σκασω για τον συγκεκριμένο ''κυριο''.Αφου τιποτα δεν θα γινει,ενω αν ηταν καποιος απο μας......

καλά κοσμοϊστορικό γεγονός ε...

τι να κρυβόταν άραγε στο αμάξι?! χμμμ...δεν είναι και δύσκολο να μαντέψει κανεις :listen:

Οι συγκεκριμενοι ανθρωποι εχουν πολλες φορες στο παρελθον δειξει δειγματα χαμηλου επιπεδου και απολιτιστης συμπεριφορας οποτε το περιστατικο δεν προκαλει εκπληξη. Αντιθετως προκαλει ενοχληση το οτι σε παρομοιο περιστατικο απο μη γνωστα προσωπα η αστυνομια θα εριχνε αγριο ξυλο σ'αυτον που θα συμπεριφεροταν ετσι (διακρισεις) και ουτε θα διανοουνταν καποιος να καλεσει τον εισαγγελεα για σωστη τηρηση των νομων (επισης διακρισεις). Δηλαδη ο Καρβελας "αξιζει" περισσοτερο απο τον ασημο πολιτη? Και ειμαι σιγουρος οτι η ιδια πολιτικη διακρισης θα ακολουθηθει και στο ποινολογιο του δικαστηριου.

Άσυλο το αυτοκίνητο? Μα τι οδηγούσε πια? Τροχόσπιτο?

ακόμα και οι ελεγχοι για ναρκωτικά γίνονται μόνο παρουσία εισαγγελέα ή ονομαστικου εντάλματος, σε μια χώρα που οι νόμοι εφαρμόζονται.

εδω βέβαια, ο οποισδήποτε μπορει να σου κάνει ελέγχο στο αμάξι.

μια φορα κι εξω απο τν αγιο νικόλαο, με σταμάτησαν για ελεγχο και τους πήγαιινα "κάπως" δυσκολα, δεν υπέφερα μονο εγω ας πουμε...

πρότινος, ειχε πει ο αρχηγός να κάνει, αρρεν οργανο, φυσικό ελεγχο (σωματικό) στην γυναικα μου, κάτι που του ειπα οτι θα του κόψω τα χερια αν το κάνει και μολις την πήρε πρεφα οτι δεν τον παιρνει εκανε μεταβολη.

μιλαμε τους στέγνωσα σε σημείο να συνοδευω ΕΝΑΝ μονο (τον επικεφαλή κλιμακιου) για τον ελεχο και ΚΑΝΕΙΣ αλλος να μην μπορει ουτε να παρακλοουθει.

Οταν τον ρωτησα βέβαια "ΜΑ ΤΙ ψαχνετε επιτέλους να σς πω που το εχω?!?!?"
και μου ειπανε " Ναρκωτικά" του λέω "Ωπα, μεγάλε, Respect, οριστε το κελιδι, πηηγαινετε το οπου θέλετε, καντε το φυλλο και φτερα, αν ειναι να κάνετε ΣΩΣΤΑ στην δουλειά σας, οτι γουστάρετε. Αυτην την δουεια την σεβομαι και την υποστηρίζω οσο τιποτε αλλο στον κόσμο. Τη επείδειξη ισχύος (αφου σας ρωτω απο την αρχη και δεν μου λέτε περι τίνος) δεν μπορώ.

εννοείται οτι 12 δευτερόλεπτα μετά εφευγα με καληνύχτες κι ευχαριστίες.

Last edited:
Range Rover οδηγουσε και σωστα επραξε κατα τα λεγομενα της δικηγορου(γυναικα του Πασχαλη) οτι επειδη ειναι επωνυμος φοβηθηκε μην του φυτευαν κατι στο αμαξι για να τον κατηγορησουν και οτι μπορεις να χρησιμοποίησης το αυτοκινητο σου σαν ασυλο και να ζητησεις παρουσια εισαγγελέα και μαρτύρα ,στην συνεχεια διορθωσε οτι αυτο ισχυε πριν ψηφιστεί ο νεος τρομοκρατικος νομος.

Οχι - εδω ο καρβέλας εχει δίκιο - υπάρχει και δεδικασμένο γι αυτό.

ακόμα και οι ελεγχοι για ναρκωτικά γίνονται μόνο παρουσία εισαγγελέα ή ονομαστικου εντάλματος, σε μια χώρα που οι νόμοι εφαρμόζονται.

μια φορα κι εξω απο τν αγιο νικόλαο, με σταμάτησαν για ελεγχο και τους πήγαιινα "κάπως" δυσκολα, δεν υπέφερα μονο εγω ας πουμε...

πρότινος, ειχε πει ο αρχηγός να κάνει, αρρεν οργανο, φυσικό ελεγχο (σωματικό) στην γυναικα μου, κάτι που του ειπα οτι θα του κόψω τα χερια αν το κάνει και μολις την πήρε πρεφα οτι δεν τον παιρνει εκανε μεταβολη.

μιλαμε τους στέγνωσα σε σημείο να συνοδευω ΕΝΑΝ μονο (τον επικεφαλή κλιμακιου) για τον ελεχο και ΚΑΝΕΙΣ αλλος να μην μπορει ουτε να παρακλοουθει.

και μου ειπανε " Ναρκωτικά" του λέω "Ωπα, μεγάλε, Respect, οριστε το κελιδι, πηηγαινετε το οπου θέλετε, καντε το φυλλο και φτερα, αν ειναι να κάνετε ΣΩΣΤΑ στην δουλειά σας, οτι γουστάρετε. Αυτην την δουεια την σεβομαι και την υποστηρίζω οσο τιποτε αλλο στον κόσμο. Τη επείδειξη ισχύος (αφου σας ρωτω απο την αρχη και δεν μου λέτε περι τίνος) δεν μπορώ.

Καταλαβαινω τι εννοεις αλλα εχεις λαθος. Σε διατεταγμενο ελεγχο της αστυνομιας (μπλοκο) πρεπει να υπαρχει εισαγγελεας για τον οποιοδηποτε ελεγχο. Οταν εχει προηγηθει παραβαση (περασε 3 κοκκινα και αρνηθηκε να σταματησει σε εντολη τροχονομου) δεν χρειαζεται εισαγγελεας, ακολουθειται συλληψη, προσαγωγη στο τμημα και αυτοφωρο ανευ συγκεκριμενης εισαγγελικης εντολης γιατι υπαρχει δεδομενη παρανομια.

ναι αλλα εκει η παραβαση εινα αυτόφωρη και δη με αμεση πιθανότητα υποτροπής αν δεν επεμβουν τα όργανα.

και πάλι δεν σε βγάζε εξωλκηση κανεις απο το αυτοκίνητο χωρς επιβλέπων εισγγελέα. Απλά ακινητοποιουν οοπως μπορουν το οχημα.

εμεις μιλάμε για μπλόκο.β Δεν υπήργε εισαγγελέας αλά μόνο "ραμπο" με εξαιρετικά πολύ τσαμπουκά (που μετατραπηκε τεχνηέντως σε αλληλοσεβασμό.)

ΞΕΧΑΣΑ ΔΕ να ανφερω οτι το μπλόκο εγινε επι λωρίδας επιβραδυνσης αυτοκινητοδρόμου, ο ΚΟΚ απαγορευει σταση και σταθμευση εκεί, εκαναν το σήμα, προχώρησα σημειωτόν 25-30 μετρα, σε σημειο που μπορουσα πια να το βγάλω εκτος δρόμου (δν υπήρχε ασφαλείας στην εξοδο αφ ενος και ευτυχως ουτε μπάρες γι αυτό σταμάτησα εφαπαξ, αλλοιως θα προχωρουσα 220μ και μετά θα σταμτουσα και θα πήγαινα στο μπλόκο(!)

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. Αλλως θα μπορουσαν να με γράψουν και γι κάτι.

Τους τσιτωσε βέβαια αυτό, το οτι σταμάτησα 30 μετρα πιό κάτω, αλλά με το αντί για καλησπέρα, "γιατι δεν σταματήστε στο σήμα?" μου αναψανε λαμπάκια που φαινοταν απο την πόλη απο τα νευρα μου.

"Εκεί που εχεις κάνει το μπλόκο, φίλε , δεν σταμάτησα για να μην με γράψεις για παράομή σταση σε λωρίδα επιβράδυνσης αυτοκινητοδρόμου(!)"...

εμεινε λίγο κάπως.....

Last edited:
Τωρα για το συγκεκριμενο ζευγος και μαλιστα με δικηγορο τους τη γυναικα του Πασχαλη , αν και ειμαι σφοδρα κατα της αστυνομικης βιας, θα τους εριχνα μερικες ψιλες γιατι θα μου εκανε καλο στην ψυχολογια.

Re: Απάντηση: Στο αυτόφωρο ο Νίκος Καρβέλας και η Ανίτα Πάνια

καλα ολα αυτα αλλα γιατι δεν σταματησε ?θα υπεγραφε μερικα αυτογραφα και θα εφευγε.:jester:

Ή θα τους τραγουδουσε οπως ο Βας-Βας.

Παντως η αληθεια ειναι οτι συνηθως τα αστυνομικα οργανα δεν φερονται με το δεον σεβασμο στους πολιτες και δεν ειναι επαρκως καταρτισμενοι να κανουν σωστα την δουλεια τους. Εχουν μετατραπει σε φοροεισπρακτορες για τα λαμογια που κυβερνουν και σωματοφυλακες των "επωνυμων". Και επιμενω οτι ο Καρβελας, η Πανια και η συζυγος του Πασχαλη θελουν ξυλο.

Οχι - εδω ο καρβέλας εχει δίκιο - υπάρχει και δεδικασμένο γι αυτό.

Ωραία η εξιστόρηση μεν, για παντελώς άσχετο ζήτημα δε (σωματική έρευνα σε γυναίκα, τα σχετικά με την οποία ρυθμίζονται σαφώς στο σχετικό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας -αν πρόκειται για προανακριτική πράξη ή στο οικείο ΠΔ εάν πρόκειται για απλό προληπτικό αστυνομικό έλεγχο).

Αφού όμως επικαλείσαι ότι υφίσταται δεδικασμένο (ορθότερα, νομολογία, το δεδικασμένο ως πηγή δικαίου είναι ξένο ως προς το δίκαιό μας) το οποίο επεκτείνει την προστασία του άρθρου 9 του Συντάγματος και το με αυτό θεσπιζόμενο άσυλο της κατοικίας και στα αυτοκίνητα (εννοώ τα κινούμενα μέσα μεταφοράς, γιατί όντως ένα αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί η κατοικία, με τη συνταγματική έννοια, ενός αστέγου), και μάλιστα ακόμη και στην περίπτωση που διενεργείται έρευνα για αυτόφωρη πράξη (καλή ώρα ο τραγουδοποιός) την οποία ρητώς εξαιρεί το Σύνταγμα, θα ήθελα να μου αναφέρεις τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις ή την πηγή έστω από όπου πληροφορήθηκες την ύπαρξη τέτοιων δικαστικών αποφάσεων. Εγώ δεν τις γνωρίζω, βέβαια ποτέ δεν αποκλείω κάτι. Γι' αυτό ζητώ να μάθω.

Last edited:
Καταλαβαινω τι εννοεις αλλα εχεις λαθος. Σε διατεταγμενο ελεγχο της αστυνομιας (μπλοκο) πρεπει να υπαρχει εισαγγελεας για τον οποιοδηποτε ελεγχο. Οταν εχει προηγηθει παραβαση (περασε 3 κοκκινα και αρνηθηκε να σταματησει σε εντολη τροχονομου) δεν χρειαζεται εισαγγελεας, ακολουθειται συλληψη, προσαγωγη στο τμημα και αυτοφωρο ανευ συγκεκριμενης εισαγγελικης εντολης γιατι υπαρχει δεδομενη παρανομια.

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθήσει σύλληψη. Σίγουρα βέβαια υπάρχει έδαφος για αστυνομική έρευνα στο όχημα, και σωματική στους επιβάτες. Κάποιος που δεν σταματά σε μπλόκο είναι επόμενο να κρίνεται ύποπτος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν -και μάλλον είναι πολλοί- υπάρχει το ΠΔ 141/1991 "αρμοδιότητες οργάνων Υπουργείου Δημόσιας Τάξης", όπου ορίζονται και τα σχετικά (άρθρο 96) με τις αστυνομικές έρευνες. Διαβάστε το.