Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

Re: Απάντηση: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

Παράξενο, γιατί δεν προσφεύγουν και οι χασισομανείς στο ΣΤΕ για το δικαίωμά τους να φουμάρουν ελεύθερα όπου θέλουν; Κι αυτό το "δικαίωμα" τους το στερούν, και δεν είναι σωστό... :p:rolleyes:

Ορθό. Φοβούνται τους αλκοολικούς που έχουν τα μέσα και δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί τα οινοπνευματώδη. :p

......για κατάργηση της απόφασης του υπουργείου Υγείας
Το σωματείο και οι δημοσιογράφοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης η υπ' αριθμόν ΥΙ/ΓΠ/οικ. 76017/2002 απόφαση του υπουργού Υγείας, Κώστα Στεφανή, που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, νοσοκομεία, κλπ.

αλήθεια υποστηρίζουν ότι πρέπει να καπνίζουν και στα νοσοκομεία;

Κι εσείς που το παραθέτετε, το δέχεστε;

Παράξενο, γιατί δεν προσφεύγουν και οι χασισομανείς στο ΣΤΕ για το δικαίωμά τους να φουμάρουν ελεύθερα όπου θέλουν; Κι αυτό το "δικαίωμα" τους το στερούν, και δεν είναι σωστό... :p:rolleyes:

Βασικά Σωτήρη, μπορεί να προσφύγουν και οι Οικολόγοι για το πως είναι δυνατόν ένα φυτό να έχει χαρακτηριστεί παράνομο, επειδή μία από τις πολλές χρήσεις του είναι βλαβερή για τον άνθρωπο.....

Μην μου την πέσετε τώρα όλοι. Δεν είμαι χασισομανής, ούτε το έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Απλώς, μια απορία εκφράζω....:nounder:

Απλό. Το κράτος παίρνει φόρους από τα στιγάρα, τα ποτά (και τα ξενύχτια) και γι´αυτό τα επιτρέπει, αλλά όχι σε χώρους που μπορεί να ενοχλούν.

Αντίθετα τα χασίσια είναι απαγορευμένα, δεν πωλούντε νόμιμα δηλαδή.

Αυτή είναι η βασική αρχή και όλα τα υπόλοιπα παρεκλήσεις.

Προσωπικά μείωσα το τσιγάρο από ένα πακέτο σε 10 τσιγάρα στο χώρο εργασίας (για να είμαι ακριβής στο διάδρομο εκτός χώρου εργασίας) από την ημέρα που μόνοι μας οι 7-8 καπνιστές αποφασίσαμε ότι δεν "λεέι" τσιγάρο μέσα... Μια χαρά μέτρο είναι και να παραμείνει αρκεί να μη φτάνουν σε ακρότητες οι καπνιστές και οι πότες καθώς και οι ενάντιοί τους.

Επίσης και οι αγρότες, που τους στερούν αυτή την καλλιέργεια! Για φαντάσου τι κέρδη θα είχαν! Αν έβαζαν και παπαρούνες μάλιστα, θα είχαν ξεπεράσει και την παραγωγή του Αφγανιστάν! (χμ, δεν πάμε καθόλου καλά!!) :flipout::rolleyes:

Απλό. Το κράτος παίρνει φόρους από τα στιγάρα, τα ποτά (και τα ξενύχτια) και γι´αυτό τα επιτρέπει, αλλά όχι σε χώρους που μπορεί να ενοχλούν.

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά και από τα τρόφιμα παίρνει φόρους (και πολύ περισσότερους) αλλά υπάρχουν δημόσιοι χώροι που δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε το κολατσιό μας. Οπότε φαντάζομαι δεν γίνεται ένας καλοφαγάς να διαμαρτυρηθεί στο ΣΤΕ επειδή δεν τον αφήνουν να τρώει στην αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης, πχ..

Επίσης και οι αγρότες, που τους στερούν αυτή την καλλιέργεια! Για φαντάσου τι κέρδη θα είχαν! Αν έβαζαν και παπαρούνες μάλιστα, θα είχαν ξεπεράσει και την παραγωγή του Αφγανιστάν! (χμ, δεν πάμε καθόλου καλά!!) :flipout::rolleyes:

Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον το άρθρο γιατί προσπαθεί να καλύψει το θέμα από πολλές πλευρές.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=185020&ct=33&dt=18/11/2007

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά και από τα τρόφιμα παίρνει φόρους (και πολύ περισσότερους) αλλά υπάρχουν δημόσιοι χώροι που δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε το κολατσιό μας. Οπότε φαντάζομαι δεν γίνεται ένας καλοφαγάς να διαμαρτυρηθεί στο ΣΤΕ επειδή δεν τον αφήνουν να τρώει στην αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης, πχ..

Δεν είμαι σίγουρος ότι το έπιασα ακριβώς. Η γνώμη μου είναι ότι οποιοσδηποτε μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη για ότιδήποτε...

Επίσης ορθά απαγορεύετα το φαγητό σε συγκεκριμένους χώρους.
Μάλιστα σκέφτομαι να προσφύγω και εγώ στο ΣΤΕ για να απαγορευτούν τα πατατάκια και οι γρανίτες στους κινηματογράφους (πόσα κιλά θα φτάσω πια?:flipout:)

Sorry, απλά κατάλαβα ανάποδα αυτό που έγραψες αρχικά (γι αυτό δεν έπιασες και την απάντηση)...

ΥΓ. Όσο για τα πατατάκια, το pop corn, και ό,τι φαγώσιμο στο σινεμά, στο πυρ το εξώτερον! :flipout:

Ναι βρε ελάχιστοι αποκλίνουμε από τη λογική.

Απλά οι κατα περίσταση αρμόδιοι προσπαθούν να βάλουν λίγο αλατοπίπερο στη μίζερη ζωή μας.

Επίσης ορθά απαγορεύετα το φαγητό σε συγκεκριμένους χώρους.
Μάλιστα σκέφτομαι να προσφύγω και εγώ στο ΣΤΕ για να απαγορευτούν τα πατατάκια και οι γρανίτες στους κινηματογράφους (πόσα κιλά θα φτάσω πια?:flipout:)

Σου 'χω λύση. Μετακόμιση των αιθουσών μέσα σε σταθμούς μετρό.:idea::idea:

Δεν πιστευω οτι εχει κανεις αντιρηση για την απαγορευση σε Νοσοκομεια δημοσιες υπηρεσιες , Αεροδρομια ,που ετσι και αλλοιως ειναι κατι που ισχυε ,ομως στην καφετερια ρε παιδια ;Δηλαδη θα πρεπει να κανουμε γιαφκες οι καπνιστες ;Ας αφησει τους μαγαζατορες να επιλεξουν τι θελουν καπνιζοντες η μη ,αυτο που γινεται μεχρι τωρα ειναι αλαλουμ ,στον ιδιο χωρο μια σειρα τραπεζια με σημα No smoking και στο 1 μετρο καπνιζοντες
Θα επαναλαβω οτι θεωρω οτι το μετρο ειναι προς την σωστη κατευθυνση ,οπως και οι περισσοτεροι που μεγαλωνουν παιδια ,εμεις οτι παθαμε παθαμε ,φοβαμαι ομως οτι το "απαγορευμενο" ειναι κατι σαν μαγνητης για τους νεους .

Θα επαναλαβω επισης οτι και για αυτο φταινε οι Αμερικανοι ,απο αυτους ξεκινησε το θεμα ,ερχομενοι για διακοπες στην Ευρωπη ενοχλουνταν τρομερα ,και οπως και με τοσα αλλα ,το πετυχαν και αυτο .

Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον το άρθρο γιατί προσπαθεί να καλύψει το θέμα από πολλές πλευρές.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=185020&ct=33&dt=18/11/2007

Οντως εχει ενδιαφέρον το άρθρο και πολλά σωστά στοιχεία.
Ενα μονον σχόλιο..
Σχιζοφρένεια απο κάναβη(μέ σχετική σύνδεση πάλι) δέν προκύπτει παρά μόνον σε δυό περιπτώσεις:
1)Oταν υπάρχει προδιάθεση τού ατόμου να αναπτύξει την νόσο ή έχουν ήδη εμφανιστεί πρόδρομα συμπτώματα σχετικά ήπια τής νόσου(πού δεν αναγνωρίζονται απο τούς οικείους) και χρησιμοποιείται οιαδήποτε τοξική ουσία ως ´αυτοθεραπεία´πού επιτείνει τά συμπτώματα.
2)Στην περίπτωση όπου η κάνναβις περιέχει διαφορες άλλες προσμίξεις,γεγονός συχνότατο τελευταία,πού αυτές προκαλούν τοξικές ψυχώσεις..
Αυτη ειναι μιά παρατήρηση πολλών συναδέλφων αλλά και δικιά μου,πού εχει επιταθεί την τελευταία δεκαπενταετία,όπου έχει νοθευτεί γιά λόγους ´εμπορικότητας´η κάνναβις..
Εδώ και χρόνια την θεωρώ ουσία πού θα πρέπει να αποφευγεται(οχι σαν την ηρωίνη ή τα παραισθησιογόνα)ως δυνητικά επικίνδυνη .
Επίσης αυτό που μετά βεβαιότητος προκαλεί η συχνή χρήση καννάβεως ειναι το λεγόμενο A-motivation syndrome δηλαδή η έλλειψις κινήτρου που δημιουργείται σέ οσους κάνουν πολύ συχνή χρήση της,γεγονός πού τούς κάνει αντιπαραγωγικούς τουλάχιστον.

Για την μορφίνη δεν το συζητώ,ομως έστω και off-topic οφείλω να επισημάνω πώς στην Ελλάδα υπάρχει μιά επιφύλαξη ως προς την χορήγηση Μορφίνης στούς καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου που υποφέρουν απο μεγάλους πόνους.
Στις Η.Π.Α. χορηγείται χωρις επιφυλάξεις(και σωστά)σε τετοιου ειδους ασθενείς γιά νά έχουν μιά στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή λιγο πριν το τέλος τους.
Αυτό αρχισε να γινεται και εδώ απο κάποια εξειδικευμένα Ιατρεία Πόνου,τά τελευταία χρονια..ευτυχώς.

Υ.Γ.
Με την προσφυγή στο Σ.Ε. δεν ασχολούμαι γιατι διαφωνώ σαφέστατα με αυτήν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

Δηλαδη θα πρεπει να κανουμε γιαφκες οι καπνιστες; Ας αφησει τους μαγαζατορες να επιλεξουν τι θελουν καπνιζοντες η μη...

Έτσι είναι Βασίλη απλά πράγματα.

Αλλά είπαμε πάντα κάποιοι θα φωνάζουν γιατί στο τάδε μαγαζί επιτρέπεται, ενώ άλλοι γιατί δεν επιτρέπεται. Ευτυχώς είναι λίγοι αυτοί....

Η αυτορύθμιση είναι πράγμα αδιανόητο για τους κατα περίσταση αρμόδιους!

Πάντως για να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό των μέτρων, θα έλεγα ότι τα μετρα πέτυχαν μια ποιοτική αλλαγή σε σημαντικό βαθμό. Δεν συζητώ για τους χώρους διασκέδασης, όπου το κάπνισμα ζει και βασιλεύει, αλλά πλέον υπάρχουν κι αρκετά καταστήματα που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά σε χώρους εστίασης και εργασίας και παροχής υπηρεσιών (π.χ. καταστήματα), η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ. Οι περισσότεροι σέβονται την απαγόρευση, ενώ έχω συναντήσει και αρκετούς καπνιστές που δέχονται το μέτρο ως σωστό. Φυσικά δεν μιλώ για τους εξαρτημένους από τον καπνό, οι οποίοι φθάνουν σε γελοίες αντιδράσεις.

Εκεί που η απαγόρευση δεν φαίνεται να ισχύει απόλυτα ή τουλάχιστον ισχύει με πολύ ελαστικά κριτήρια είναι ο στενός δημόσιος τομέας. Απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου.

το μέτρο απέτυχε δραματικά , ευτυχώς δλδ γιατί θα κλαίγανε μανούλες σε ταβέρνες πιτσαρίες και μπαράκια ,

εγώ προσωπικά και όλοι οι γνωστοί μου , απλά δεν πατάω σε μαγαζί που απαγορεύεται και εφαρμόζετε η φασιστική απαγόρευση

μαλώσαμε 900000000 χιλιάδες φορές δεν έχει άλλο νόημα

μην μου απαγορεύεις να καπνίζω ( διότι βάσει μιας αναπόδεικτης αντιεπιστημονικής αμερικάνικης έμπνευσης έρευνα σε βλάπτω :BDGBGDB55:
)
όπως δεν σου επιβάλω εσένα την απαγόρευση πόσης νερού

σιμπλ θινκς

Υ.Γ.
Με την προσφυγή στο Σ.Ε. δεν ασχολούμαι γιατι διαφωνώ σαφέστατα με αυτήν.

Ομοίως.

Όσο για την κάνναβη, τα Γαλλικά χαρτονομίσματα ήταν τυπωμένα σε χαρτί από κάνναβη. Το ίδιο και το Αμερικάνικο Σύνταγμα. Γι' αυτό είναι όλα τ' αμερικάνια λίγο μαστουρωμένα.....:D:D

Ομοίως.

Όσο για την κάνναβη, τα Γαλλικά χαρτονομίσματα ήταν τυπωμένα σε χαρτί από κάνναβη. Το ίδιο και το Αμερικάνικο Σύνταγμα. Γι' αυτό είναι όλα τ' αμερικάνια λίγο μαστουρωμένα.....:D:D
:flipout::flipout:
Μιλαμε βρέ για άλλο είδος καννάβεως..
Αλλως τε και τά ρούχα τού Αμερικανικού στρατού παλιότερα φτιάχνονταν απο κλωστική κάνναβι πού έχει ελάχιστα ίχνη απ´το ναρκωτικό,πού δεν προκαλούν καμιάν επίδραση..
Οπως και σήμερα τά διάφορα Kanavi Shops δέν έχουν καμιά σχέση,οπως κακώς είχε ειπωθεί,με το ναρκωτικό.

Καί το Αμερικάνικο Σύνταγμα,κακά τα ψέμματα,πρίν απο τον Β.Παγκόσμιο πόλεμο ήταν πολύ πιό φιλελευθερο απο τά αντίστοιχα Ευρωπαϊκά..για να μήν τούς αδικούμε κιόλας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

( διότι βάσει μιας αναπόδεικτης αντιεπιστημονικής αμερικάνικης έμπνευσης έρευνα σε βλάπτω :BDGBGDB55:
)
όπως δεν σου επιβάλω εσένα την απαγόρευση πόσης νερού

Για την ερευνα, απλα ??????

Για τη συγκριση με το νερο, απλα :grinning-smiley-043