Stranger Things 5 [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 12 44.4%
  • Πολύ Καλή

Votes: 10 37.0%
  • Καλή

Votes: 1 3.7%
  • Μέτρια

Votes: 3 11.1%
  • Κακή

Votes: 1 3.7%

• Total voters
    27
Είχα την ίδια απορία, αλλά δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τα φουσκωμένα χαρακτηριστικά και το ανέκφραστο πρόσωπο, σε μια ηθοποίο που παλιότερα έπαιζε πάρα πολύ ωραία και εκφραστικά. Εξάλλου, είναι της μόδας το Maralago look.
Το ποιο; :oops:

Διαφωνώ, εκτός ίσως από τον Lucas που λίγο αγγούρεψε μεγαλώνοντας, και βέβαια την Ελ που από τα πολλά μπότοξ έχει γίνει σαν κερί και δεν κουνιέται το πρόσωπο της. Οι άλλοι μου φάνηκαν μια χαρά (και οι καινούριοι ακόμα καλύτεροι, Robin, Max και Holly ειδικά είναι απίστευτες και οι 3).

Εγώ να προσθέσω την πιτσιρίκα την Nell Fisher (Holly). Ήταν σαν να το ζούσε σαν παραμύθι και το έβγαζε αυτό. Σε κάποια φάση έλεγα μην είναι μεγάλη και μικροδείχνει αλλά είναι μόλις 14. Της βγάζω το καπέλο. Διάβασα ότι την δασκάλεψαν και οι άλλοι ηθοποιοί ως προς τον ρόλο.

• Like
Reactions: takisot and Maestro
Απορια;
Στις αρχές Δεκεμβρίου έβλεπα να παίζει συχνά πυκνά στα ελληνικά κανάλια μία διαφήμιση της Cosmote tv που έδειχνε τα 4 παιδιά να προσπαθούν κατασκευάσουν μία συσκευή όπου να μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα πολλές βιντεοκασέτες με σκηνές μάχης για να εκπαιδευτούν στο πώς θα πολεμήσουν τον Vecna.Αυτή την σκηνή δεν την είδα σε κανένα επεισόδιο.Πρόκειται για κάποιο deleted scene ή απλώς ένα ξεκάρφωτο promo που γυρίστηκε καθαρά για διαφημιστικούς σκοπούς?

Θαυμάσιο τέλος σε μια θαυμάσια σειρά...
Θα μου λείψει το παρεάκι και πολύ ορθώς οι παραγωγοί εκαναν homage σε κάθε ένα απο αυτούς στο τέλος και δεν εκλεισαν την ιστορία με την ήττα του Vecna.

• Like
Reactions: superfly
Mπηκα τωρα που το τελειωσα αποφευγοντας να διαβαζω εδω και μερες .

Και εδω που τα λεμε δεν με νοιαζει κι ολας τι γραφοταν αφου ετσι κι αλλιως εμενα με ταξιδεψε, ηταν εξαιρετικη σειρα, το τελος ανταξιο του μεγαλειου και του ντορου τοσα χρονια και σε καποιον που δεν την εχει δει ποτε σιγουρα θα του ελεγα να το κανει απο τις προωτες του πρεοτεραιοτητες αν μιλαμε για Netflix.

Eιμαι περιεργος για το επομενο βημα των DUFF brothers αν και υποψιαζομαι οτι αυτο θα γινει στην μεγαλη οθονη.

Εγώ θα συμφωνήσω με τον athlon6401. Το τέλος δείχνει πως όλη η σειρά και τα τεκταινόμενα σε αυτή είναι το δημιούργημα της παιδικής φαντασίας μέσα από το D&D. Το τέλος δε, είναι πιστεύω ξεκάθαρο. Η παιδική αθωότητα δίνει την θέση στην πραγματικότητα, τα παιδιά μεγαλώνουν, παίρνουν τον δρόμο τους με τον καθένα να έχει τους στόχους του αλλά πάντα υπάρχει η νέα γενιά που θα συνεχίζει. Είναι αυτό που όλοι έχουμε ζήσει από παιδιά και που κάποια στιγμή μεγαλώνουμε, η παρέα σπάει, η ζωή μας αλλάζει αλλά συνεχίζεται με τις νέες γενιές, τα νέα παιδιά να είναι παιδιά μέχρι και αυτά να ενηλικιωθούν. Εμένα το τέλος με γύρισε 35 χρόνια πίσω, όταν σε μια αντίστοιχη φάση είπα αντίο σε φίλους και ουσιαστικά ξεκίνησε η ζωή ως ενήλικας. Όμορφο τέλος, συναισθηματικό και 100% αληθινό.

H brown είναι απλά κακή ηθοποιός

Απλά όταν ήταν μικρή δεν φαινόταν τόσο (βοηθούσε και ο ρόλος).

Η κοκκινομάλλα κουκλα και καλή, η Χωκ έχει την φρεσκάδα της μαμάς της και χαίρεσαι να τη βλέπεις και το πιτσιρίκι ιδιαίτερα εκφραστικό (σε μεγαλίστικο βαθμό).

• Like
Reactions: superfly
Εγώ θα συμφωνήσω με τον athlon6401. Το τέλος δείχνει πως όλη η σειρά και τα τεκταινόμενα σε αυτή είναι το δημιούργημα της παιδικής φαντασίας μέσα από το D&D. Το τέλος δε, είναι πιστεύω ξεκάθαρο. Η παιδική αθωότητα δίνει την θέση στην πραγματικότητα, τα παιδιά μεγαλώνουν, παίρνουν τον δρόμο τους με τον καθένα να έχει τους στόχους του αλλά πάντα υπάρχει η νέα γενιά που θα συνεχίζει. Είναι αυτό που όλοι έχουμε ζήσει από παιδιά και που κάποια στιγμή μεγαλώνουμε, η παρέα σπάει, η ζωή μας αλλάζει αλλά συνεχίζεται με τις νέες γενιές, τα νέα παιδιά να είναι παιδιά μέχρι και αυτά να ενηλικιωθούν. Εμένα το τέλος με γύρισε 35 χρόνια πίσω, όταν σε μια αντίστοιχη φάση είπα αντίο σε φίλους και ουσιαστικά ξεκίνησε η ζωή ως ενήλικας. Όμορφο τέλος, συναισθηματικό και 100% αληθινό.

Ειναι ακριβως τα συναισθηματα απο το τελος του Toy Story 3

Το μοναδικό κομμάτι που (λίγο) με χάλασε από το εξαιρετικό κατά τα λοιπά φινάλε:

View attachment 263757

Στα παιχνιδια AD&D γινεται παντας της ....μανας. Κοινως του Dungeon Master.

Aυτος φτιαχνει το σεναριο , αυτος τους κανονες δεν εξηγει παντα το καθετι.

Σε μια off κουβεντα ισως σου απαντουσα αν ειμουν ο DM οτι η παραγωγη/δημιουργια Demogorgons εχει τα ορια της δεν ειναι απειρα κοινως. Ο τυπος εφτιαξε καποια που λειτουργουσαν ως τα μακρυα του χερια αλλα η αναπληρωση τους οταν αυτα χαθηκαν απαιτουσε χρονο που δεν ειχε και ισως εκρινε οτι δεν τα χρειαζοταν κι ολας.

γινεται χαμος στο ιντερνετ με θεωριες για το φιναλε... ορεξη να εχει καποιος να βλεπει !

Οι δημιουργει ειπαν οτι θα βγει μαλλον και καποιο animation (τυπου animatrix) για να δωσουν κι αλλες λεπτομερειες.
Υπαρχει και καποιο βιντεο (αλλα κατεβηκε γρηγορα) με τη παρασταση που δωθηκε στο broadway, και δινει εξηγησεις για τη δημιουργια του Vecna , THE FIRST SHADOW.

Το μοναδικό κομμάτι που (λίγο) με χάλασε από το εξαιρετικό κατά τα λοιπά φινάλε:

View attachment 263757
Κι εγώ το σκέφτηκα όταν έβλεπα το τελευταίο επεισόδιο.
Που είναι τα demogorgons;
Που είναι τα demobats;
Που είναι τα demodogs;
Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ήθελα να τα ξαναδώ απλά για να τους κυνηγάνε.
Θα μπορούσε βέβαια να υπήρχε ένα σενάριο που να έλεγε ότι κατά την διαδικασία merge των 2 κόσμων όλα αυτα τα τέρατα ειναι αποκλεισμένα.

Το μεγάλο ερώτημα που διάβασα είναι το άλλο. Εφόσον η Μαξ ήταν σε κώμα 2 χρόνια, πως αποφοίτησε μαζί με τους άλλους; :p:ROFLMAO:

• Haha
  • Like
Reactions: Maestro and takisot
Μετά την 1η σεζόν η σειρά έχασε το νόημα της, επαναλαμβανόμενο concept, που σου έδινε την αίσθηση "έχουμε πρόβλημα δεν μπορούμε να το κλείσουμε ασ το τρβήξουμε λίγο μπας και σκεφτούμε κάτι καλό"

Η 5η σεζόν έπαιξε ακριβώς αυτόν τον ρόλο, προσπάθησε να πατσάρει σεναριακά τις προηγούμενες σεζόν, με τρόπο που έδωσε μεγάλο βάρος περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη σεναριακή εξέλιξη, ο Vecna πέρασε σε δεύτερο ρόλο μπροστά στη συναισθηματική τακτοποίηση στις σχέσεις των χαρακτήρων, σε σημείο που πολλές φορές μου έδινε την αίσθηση ότι βλέπω σαπουνόπερα.

Σειρά που για μένα ακροβατεί μεταξύ ενός σκοτεινού και απόκοσμου περιβάλλοντος και ενός επαναλαμβανόμενου μελοδράματος με σεναριακά κόλπα για να κρατήσει την προσοχή του θεατή.

ΥΓ σκηνοθετικά όμως ήταν πολύ καλή για το είδος και για το πλαίσιο του Netflix.

Last edited:
εγω δεν ημουν ποτε απο τους τυπους που βλεπουν τετοιου ειδους σειρες/ταινιες.
αυτη η πολυ φαντασια και το καψιμο του εγκεφαλου με πανω/κατω,μπρος/πισω,δεν με τραβουσαν ποτε.
αυτη ειναι η μοναδικη σειρα αυτης της κατηγοριας,που πατησα play το 2017(εαν θυμαμαι καλα)και περιμενα εν`αγωνιως την επομενη σεζον.
υποθεση,σκηνικα,χαρακτηρες,εποχη,ασταματητη ροη-ολα εξαιρετικα,με μια μικρη κακη παρενθεση του 2ου κυκλου.
οχι πως δεν βλεποταν,αλλα εμοιαζε ξεκαθαρα οτι φτιαχτηκε στο...ποδι..
απο κει και περα,πηγε σφαιρα μεχρι το τελευταιο επεισοδιο,σε ολα τα επιπεδα,με τρομερη εξελιξη του σεναριου και των χαρακτηρων.
σειρα-σταθμος που θα θυμομαστε για χρονια.

""η σειρα παροτι ειναι σε streaming πλατφορμα,εχει αξιοπρεπεστατη εικονα και πολυ καλο ηχο.
ειδικα τα σκοτεινα πλανα οταν επικοινωνουσαν στο μυαλο τους στο βαθυμαυρο χωρο οι πρωταγωνιστες,ηταν η χαρα των Oled και ενα πολυ δυνατο benchmark για τα υπολοιπα πανελ.