Στρατευση στα 18

Κάτι έχει πάθει το ρημάδι το πληκτρολόγιο και γράφω αλλα αντί άλλων και έχω τρελλαθεί στο edit..

Για τις γυναίκες και τις "ημέρες" τους μπορώ να μιλήσω εγώ που μεγάλωσα με την μητέρα μου (δεν έλειψε ΠΟΤΕ απ την δουλειά της) και ζώ με την αδελφή μου.Η οποία εφημερεύει και στο Νοσοκομείο της και στο ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές.Οσο και να πονάει και να βογγάει, η δουλειά της και το καθήκον της προηγούνται.Χαπακώνεται με παυσίπονα και είναι "μάχιμη" μέχρι τέλους.(και δεν είναι η μόνη)

Αντε γιατί αυτό το άλλοθι με την περίοδο ,μας έχει πρήξει και δεν στέκει.-bye-

Last edited:
Κάτι έχει πάθει το ρημάδι το πληκτρολόγιο και γράφω αλλα αντί άλλων και έχω τρελλαθεί στο edit..

Για τις γυναίκες και τις "ημέρες" τους μπορώ να μιλήσω εγώ που μεγάλωσα με την μητέρα μου (δεν έλειψε ΠΟΤΕ απ την δουλειά της) και ζώ με την αδελφή μου.Η οποία εφημερεύει και στο Νοσοκομείο της και στο ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές.Οσο και να πονάει και να βογγάει, η δουλειά της και το καθήκον της προηγούνται.Χαπακώνεται με παυσίπονα και είναι "μάχιμη" μέχρι τέλους.(και δεν είναι η μόνη)

Δημητρη μου για σενα :slapface: αυτο το κειμενο. Εχει δημοσιευθει πριν 76 χρονια!!!!!!!

"Ορισμενα τινα Ελληνικα θηλεα ζητουν να δοθει ψηφος εις τας γυναικας. Σχετικως με το ιδιον τουτο θεμα διαπρεπεστατος επιστημων ειχεν αλλοτε αναπτυξη απο του βηματος της Βουλης το επιστημονικως πασιγνωστον αλλως τε, γεγονος οτι παν θηλυ διατελει εις ανισορροπο και εξαλλον πνευματικην καταστασιν ωρισμενας ημερας εκαστου μηνος.
Επειδη, εν τουτοις, α ημεραι αυται, δεν συμπιπτουν ως προς ολα τα θηλεα, ειναι αδυνατον να ευρεθει ημερα πνευματικης ησορροπιας και ψυχικης γαληνης ολων των θηλεων. ωστε την ευτυχη εκεινη ημεραν να οριζωνται οι εκαστοτε εκλογαι. Η γυναικεια συνεπως ψηφος ειναι πραγμα επικινδυνον, αρα αποκρουστεον"

Το κειμενο ειναι απο την "Νεα Ημερα" 20-3-1928.
Οπως βλεπεις το θεμα με τις "ημερες" των γυναικων εχει απασχολησει και στο παρελθον με σημαντικοτερα θεματα......:grinning-smiley-043
Δυστηχως δεν ακουσαμε για αλλη μια φορα τους προγονους μας.:frusty: :frusty:
:flipout::flipout: -bye-

Απάντηση: Re: Στρατευση στα 18

Κοιτα... Θα υπάρξουν πολλά καλά...
1) Κατ'αρχήν θα μειωθούν οι λιποτάκτες και οι Ι5..
2) Μετά το απολυτήριο, θα πηγαίνουμε γιά μετεκπαίδευση αδιαμαρτύρητα και μάλιστα κατόπιν αιτήσεώς μας (θα βάζουμε και μέσο)...
3) Θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση στις εκτός αστικών κέντρων περιοχές (η μαμά κάθε σαββατοκύριακο κοντά στον κανακάρη της ή ο μπαμπάς για να επιβλέπει την κορούλα του)
4)θα αποκτήσουν τα στρατόπεδα επιτέλους καθαρές τουαλέτες
5) Θα βελτιωθεί κι άλλο το φαγητό
6) Οι φαντάροι θα πλένονται πιό συχνά
7) Θα ελαχιστοποιηθεί το ενοχλητικό τρίξιμο στο απο πάνω ή απο κάτω κρεββάτι
8)Θα λιγοστέψουν οι καθημερινές κοπάνες από το στρατόπεδο

Θα υπάρξουν όμως και τα άσχημα...
1) Το ΚΨΜ θα αποκτήσει πορτιέρη με τον κίνδυνο να φας πόρτα
2 Στον οπλοβαστό εκτός από όπλα μπορεί να βρείς να κρέμμεται και κανα πιστολάκι γιά τα μαλλιά
3)Δίπλα στο ΚΨΜ μπορεί να ανοίξει beauty shop
4)Διπλοβάρδιες στην σκοπιά (για παρέα στην φίλη)
5)Αγορά ΙΧ γιά μετακίνηση έξω από το στρατόπεδο (αλλοιώς δεν λέει)
6)κομμένο το λετσέ ντύσιμο εντος της μονάδας

κι άλλα πολλά..

ΧΑΧΑΧΑΧ......:Banane0: :Banane0: :ernaehrung004: :ernaehrung004:

φοβερος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

κατσε βρε Γιατρε ΔΕΝ ειναι ολες στηνη ιδια κατασταση ..... η γυναικα μου δεν κανει βημα οταν πονεσει στην περιοδο ......

ενω αλλες γυναικες ουτε κρυο ουτε ζεστη ......

ασε που ολες εχουν τα νευρα τους εκεινες τις μερες ....

και αμα κρατανε και τυφεκιον ......................:smash: :HTEHETH63:

Υπάρχει και άλλη λύση !!!

Για τις δύσκολες ημέρες να τις έχουν εκτός υπηρεσίας και κλειδωμένες !!!!:flipout: :flipout:

Η δικιά μου με στέλνει αδιάβαστο 3 μέρες κάθε μήνα !!!!!(πάλι καλά που είναι μόνο 3...)

Εγώ έζησα τη μετάβαση από τα αμιγή σχολεία στα μεικτά. Τα ίδια ακούγονταν και τότε. Όμως η αλλαγή έγινε εξαιρετικά ομαλά και είχε σαφέστατη θετική επίδραση στη ψυχοσύνθεση των παιδιών. Οι σχέσεις με το άλλο φύλο ομαλοποιήθηκαν και η παραβατικότητα στο σχολείο μειώθηκε εντυπωσιακά.

Το ίδιο θα γίνει και στο στρατό. Αν οργανωθεί σε επαγγελματική βάση, τότε η συμβίωση ανδρών και γυναικών στο στρατόπεδο ή στο πεδίο της μάχης θα είναι θέμα ρουτίνας.

Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι η υποχρεωτική θητεία θα πρέπει να καταργηθεί και να προχωρήσουμε σε επαγγελματικό στρατό. Επίσης όλες οι χαμένες στην ελληνική ύπαιθρο στρατιωτικές μονάδες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του Εμφυλίου για την προστασία των αστικών κέντρων από τις επιθέσεις του ΔΣΕ θα πρέπει να καταργηθούν ή να ενταχθούν σε μεγαλύτερες μονάδες. Τί εξυπηρετούν 600 τάγματα πεζικού και 100 συντάγματα, όταν δεν έχουν καμιά υποστήριξη; Ενώ αν ενταχθούν σε μηχανοκίνητες ταξιαρχίες με πυροβολικό, τεθωρακισμένα, διαβιβάσεις, αντιαρματικά, μηχανικό, και μονάδες υποστήριξης διοικητικής και τεχνικής τότε θα είναι σαφώς πιο αποτελεσματικές.

κατσε βρε Γιατρε ΔΕΝ ειναι ολες στηνη ιδια κατασταση ..... η γυναικα μου δεν κανει βημα οταν πονεσει στην περιοδο ......

ενω αλλες γυναικες ουτε κρυο ουτε ζεστη ......

.....Σωστός-bye-

Ωστόσο το θέμα δεν είναι εύκολο δηλ δίνει μια απάντηση και καθάρισες.
Πάντως η στράτευση για την χώρα μας κρίνεται και θα κρίνεται πάντα υποχρεωτική λόγω του μόνιμου κινδύνου εξ ανατολάς.
Δεν ξέρω εάν η είσοδος ( πλήρη ), της γείτονος στην Ε.Ε, μας κάνει να αναθεωρήσουμε λίγο τα πράγματα, ως προς το υποχρωτικόν της θητείας.
Τώρα για την στράτευση στα 18, δεν λέει τίποτε, αφού κάποια στιγμή θα πάς που θα πάς τι 18 τι 26 που πήγα εγώ.

Επίσης όλες οι χαμένες στην ελληνική ύπαιθρο στρατιωτικές μονάδες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του Εμφυλίου για την προστασία των αστικών κέντρων από τις επιθέσεις του ΔΣΕ θα πρέπει να καταργηθούν ή να ενταχθούν σε μεγαλύτερες μονάδες. Τί εξυπηρετούν 600 τάγματα πεζικού και 100 συντάγματα, όταν δεν έχουν καμιά υποστήριξη; Ενώ αν ενταχθούν σε μηχανοκίνητες ταξιαρχίες με πυροβολικό, τεθωρακισμένα, διαβιβάσεις, αντιαρματικά, μηχανικό, και μονάδες υποστήριξης διοικητικής και τεχνικής τότε θα είναι σαφώς πιο αποτελεσματικές.

Και ποιος, Βλάση, θα συντηρεί μετά τις ψησταριές, κωλόμπαρα, κιτς-καφετέριες του κάθε ξεχασμένου χωριού; Δεν παίρνεται εύκολα τέτοια απόφαση από κανέναν υπουργό-βουλευτή! Εδώ -κάπου διάβασα- φτιάχνουν και νέες μονάδες στη Μακεδονία με προσωπικό καμιά σαρανταριά άτομα εκ των οποίων τα μισά θα είναι αποσπασμένα σε επιτελεία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στρατευση στα 18

Πόσο σίγουρος είσαι γι' αυτό; Αυτό που λες ίσχυε μέχρι το 1986. Από το 1987 και μετά οι Κύπριοι δίνουν εξετάσεις για να έρθουν στα εδώ πανεπιστήμια. Και επίσης αυτό δεν έχει σχέση με το αν δεν περάσουν στην Κύπρο. Και εκεί διαλέγουν σχολές (Ελλάδας και Κύπρου) όπως και στο εδώ μηχανογραφικό.

Και μάλλον από την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ άλλαξαν και άλλο τα πράγματα. Π.χ. παλιά τα πτυχία των κυπριακών πανεπιστημίων ήταν ισότιμα με τα ελληνικά, τώρα όμως όσοι απέκτησαν πτυχίο από τον Μάιο του 2004 και μετά στην Κύπρο πρέπει περάσουν από ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για να αναγνωριστεί στην Ελλάδα, (όπως δηλαδή με τα πτυχία όλων των ξένων πανεπιστημίων)

Είμαι κατά της υποχρεωτικής θητείας γενικά, αν όμως ντε και καλά πρέπει να πάω προτιμώ να με αναγκάζουν στα 17 ή 18, αμέσως μετά το σχολείο αλλά πριν την προετοιμασία για σπουδές. Δηλαδή προτιμώ και ένα άλλο σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όχι όμως να είναι η θητεία εθελοντική για τις γυναίκες και να παίρνουν και μόρια για διορισμό. Τόσα χρόνια οι άντρες δεν παίρνουμε μόρια και μόλις τώρα τελευταία είναι σχετικά εύκολο να αναγνωρίσεις τα χρόνια του στρατού ως συντάξιμα.
Είπαμε να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανισότητας αλλά όχι και έτσι.

Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι: Όλους αυτούς τους πτυχιούχους κληρωτούς (κυρίως σε τεχνικές/τεχνολογικές ειδικότητες) που αξιοποιεί ο στρατός πως θα τους αντικαταστήσουν;

Επομένως φίλε μου γιατί να υπερθεματίζεις υπέρ της στράτευσης στα 18, όταν αναγνωρίζεις ότι για να υπα´ρχει ισότητα θα πρέπει να αλλάξει όλο το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα (κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει;) Μόνο για λόγους αρχής;

είμαι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας. μπήκα στα 24 λόγω σπουδών και ταυτόχρονης υπηρέτησης του αδελφού μου, υπηρέτησα 19 μήνες - τους 12 στο Διδυμότειχο - και δεν πέρασα καθόλου άσχημα. πλην όμως, βγαίνοντας, τίποτα σχεδόν δεν ήταν ίδιο στη ζωή μου. κλήθηκα λοιπόν στα 26 μου χρόνια να συνεχίσω τη ζωή από κει που την είχα αφήσει, αλλά φυσικά δε γινόταν ... αν λοιπόν συνεχίσει να υπάρχει ο ... θεσμός, καλύτερα στα 18, για λίγο και τέλος. χωρίς να παραβλέπω τη χρησιμότητα των γυναικών στο στράτευμα, σε θέσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν, θα τις ήθελα και για ένα άλλο λόγο: να μου έφτιαχναν τη μέρα μ'ένα χαμόγελο (αντί να βλέπω την κρεμασμένη ξινή μούρη του κάθε "κολλημένου" με τις "σαρδέλλες" του ...)

Επομένως φίλε μου γιατί να υπερθεματίζεις υπέρ της στράτευσης στα 18, όταν αναγνωρίζεις ότι για να υπα´ρχει ισότητα θα πρέπει να αλλάξει όλο το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα (κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει;) Μόνο για λόγους αρχής;

Μα η όλη συζήτηση σε αυτό το φόρουμ, αλλά και στο ΥΕΘΑ για λόγους αρχής γίνεται. Δεν αναφέρθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, αν υπάρχουν, του σχεδίου νόμου, αν υπάρχει, αλλά μόνο η στράτευση στα 18 (με δεδομένο αν πληροφορήθηκα καλά ότι οι στρατεύσιμοι θα έχουν εισαχθεί σε κάποια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολή) και η πριμοδότηση των εθελοντριών με μόρια. Ανακοινώθηκαν οι πρώτες σκέψεις και περιμένουν το feedback από την κοινωνία. Τη γνώμη μου εξέφρασα και τις σκέψεις μου για το πως πιστεύω ότι θα έπρεπε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, που ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από νομοθετικές αλλαγές για το υπόλοιπο κοινωνικό σύστημα, είμαι σίγουρος ότι θα το επηρεάσει και ενδεχομένως θα αλλάξει και τον τρόπο ζωής των περισσότερων ελληνικών οικογενειών.

Όλα τα παραπάνω με οδήγησαν να εκφραστώ κατά της υποχρεωτικής θητείας κατά αρχήν, αλλά να υπερθεματίσω υπέρ της στράτευσης στα 18 εφόσον το σύνταγμα προβλέπει την υποχρεωτική θητεία.

Αποψη μου παντως ειναι οτι με 30-40.000 ανδρες επιπλεον και 1 ετος οπως νομιζω ειναι τωρα η θητεια, αυτη η θητεια θα εινια εντελως ξεκουραστη. Περισσοτερες εξοδοι, λιγοτερες σκοπιες, κλπ κλπ

Που οι 23 μηνες μου, που οι 100 ωρες σκοπιας το μηνα....

Εντάξει για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, έχω κάθετα αντίθετη άποψη. Ακόμα και στο Ισραήλ, οι πραγματικά μάχιμες είναι ελάχιστες και όλες μόνιμα στελέχη. Αλλά δείτε το κι έτσι. Πόσους μήνες κάνουμε εμείς στρατό (όσοι πάμε τέλος πάντων); Και πόσους μήνες περνάνε οι γυναίκες εγγυμονούσες; Και που υπάρχει πραγματικά μεγαλύτερος κίνδυνος; Μήπως να μοιράσουμε κι εκεί τα καθήκοντα;

Όσο για το αρχικό ερώτημα, εγώ θεωρώ ότι ο στρατός για έναν άνθρωπο που έχει αποκτήσει λογική σκέψη αποτελεί χάσιμο χρόνου και μόνο. Το μόνο που μπορεί να σου μάθει είναι να στρώνεις το κρεβάτι σου (κι αυτό ακόμα είναι υπό αμφισβήτηση τώρα πια με τα sleeping bugs) και να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις. Εγώ που αυτά τα έμαθα πριν τα 18 να πάω ή να μην πάω; Αν ο στρατός είχε ένα μοντέλο σαν το αμερικανικό ή το βρετανικό (μην τα συγχέουμε με την εξωτερική πολιτική των χωρών αυτών) όπου ο κάθε απλός φαντάρος μαθαίνει και μια ειδικότητα που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη ζωή του μετά το στρατό (πχ. υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κλπ) εκεί πράγματι ο στρατός μπορεί να φανεί χρήσιμος σε ορισμένες περιπτώσεις...

Εντάξει για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, έχω κάθετα αντίθετη άποψη. Ακόμα και στο Ισραήλ, οι πραγματικά μάχιμες είναι ελάχιστες και όλες μόνιμα στελέχη. Αλλά δείτε το κι έτσι. Πόσους μήνες κάνουμε εμείς στρατό (όσοι πάμε τέλος πάντων); Και πόσους μήνες περνάνε οι γυναίκες εγγυμονούσες; Και που υπάρχει πραγματικά μεγαλύτερος κίνδυνος; Μήπως να μοιράσουμε κι εκεί τα καθήκοντα;

Όσο για το αρχικό ερώτημα, εγώ θεωρώ ότι ο στρατός για έναν άνθρωπο που έχει αποκτήσει λογική σκέψη αποτελεί χάσιμο χρόνου και μόνο. Το μόνο που μπορεί να σου μάθει είναι να στρώνεις το κρεβάτι σου (κι αυτό ακόμα είναι υπό αμφισβήτηση τώρα πια με τα sleeping bugs) και να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις. Εγώ που αυτά τα έμαθα πριν τα 18 να πάω ή να μην πάω; Αν ο στρατός είχε ένα μοντέλο σαν το αμερικανικό ή το βρετανικό (μην τα συγχέουμε με την εξωτερική πολιτική των χωρών αυτών) όπου ο κάθε απλός φαντάρος μαθαίνει και μια ειδικότητα που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη ζωή του μετά το στρατό (πχ. υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κλπ) εκεί πράγματι ο στρατός μπορεί να φανεί χρήσιμος σε ορισμένες περιπτώσεις...

Ο στρατος δεν εξεταζει το χασιμο χρονου για τους στρατευσιμους. Ειναι ενας θεσμος που στη χωρα μας, εχει να κανει πιο πολυ με την ασφαλεια της Ελλαδας. Επαγγελματικος στρατος στο συνολο του θα ηταν η ιδανικη λυση, αλλα τιθεται θεμα κοστους. Τωρα που η θητεια εγινε απο 23,22,21 μηνες σε 12, νομιζω οτι πρεπει να πηγαινουν ολοι νωρις. Οσον αφορα τις ειδικοτητες, Φώτη, εχεις ενα σωστο σκεπτικο, αν και βρισκω δυσκολο να μαθουν ολοι απο κατι. Οπως ειπες και εσυ, αυτο μπορει να συμβει σε καποιες περιπτωσεις.

Οσον αφορα τις γυναικες, εχω στο μυαλο μου καποιες περιπτωσεις που θα ειχαν αναγκη απο 3244343434 μηνες θητειας για να στρωσουν. Αλλα απο την αλλη πλευρα, αν εμεναν τοσο καιρο μεσα εκει, αντι για οπλοβαστους ισως βλεπαμε crayon-θηκες..:flipout:

:flipout:

Καταρχήν, μη λέμε ό,τι θέλουμε μερικοί μερικοί..
Όντως πολλές γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κάποιες ημέρες και η μόνη παρηγοριά τους τότε ακόμα και αν δουλεύουν είναι ότι θα γυρίσουν σπιτακι τους το βραδάκι να χουχουλιάσουν στο κρεβατάκι τους... Στο στρατό... θα έχουμε απότομη αύξηση των κρουσμάτων αυτοκτονιών! Στο Ισραήλ: είπαμε! εκεί είναι αντίχριστοι, έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες!!!:music-smiley-005:

Εγώ είμαι γενικώς κατά της υποχρεωτικής στράτευσης, δηλαδή ούτε για γυναίκες αλλά ούτε και για άντρες.
Είμαι υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαικού επαγγελματικού στρατού. Πιστεύω στις μέρες μας έχουμε ξεπεράσει τους πολέμους που θέλουν ανθρώπινο δυναμικό. Και δεν είμαστε δα και τεξανάκια να θέλουμε πόλεμο γιατί έτσι το είπε ο πρόεδρος!

Περιμένω τις απόψεις σας σχετικά με το τί προσφέρει ο στρατός στον στρατευόμενο (υποχρεωτικά).. Από διηγήσεις φίλων, συγγενών κλπ. στην καλύτερη περίπτωση χάσιμο χρόνου και στη χειρότερη τραυματικές εμπειρίες.

Υπόψην, στη Γαλλία η στράτευση είναι υποχρεωτική και για άνδρες και για γυναίκες.
Και κρατάει.... 1 μέρα!:2thumb22sup: