Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Αν θέλουμε να κάνουμε πολιτική συζήτηση πρέπει να ορίζουμε τι εννοούμε με κάθε όρο που χρησιμοποιούμε. Ως αναρχία στην παραπάνω φράση εννοείται το πολιτικό σύστημα του ελευθεριακού κομμουνισμού ή μια νιχιλιστική θεωρία χάους και καταστροφής? Προφανώς τα δύο παραπάνω είναι τελείως αντίθετες έννοιες και αν δεν ορίσουμε για ποια από τις δύο μιλάμε δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα.

Εγω μιλωντας για αναρχία αναφέρομαι όχι στην αναρχία ως πολιτική ιδεολογία...κατι που με εχει γοητευσει στο βαθμο του να διαβασω πραγματα γι'αυτην, χωρις όμως να την ασπαστώ... αλλά στον γενικότερο εσκεμμένο εξευτελισμό κάποιων θεσμών και αξιών, στην ασέβεια προς τον διπλανό σου...

Αναφέρω ως παράδειγμα ένα άρθρο που διάβαζα στην Καθημερινή, όπου επιχειρηματίες στα εξάρχεια αναφέρουν ότι υπάρχει πολύς κόσμος που κάθεται για καφέ και φεύγει χωρίς να πληρώσει για να "αντιδράσει στο κεφάλαιο".

Αναφέρομαι σε ανθρώπους που εμφανίζονται ξαφνικά σε συνελεύσεις σχολών για να επιβάλλουν καταλήψεις, σε στιγμές όπου αντιλαμβάνονται ότι μια δημοκρατική διαδικασία δεν τους βολεύει, στερώντας από δεκάδες χιλιάδες φοιτητές θεμελιώδη συνταγματικά τους δικαιώματα.

Αναφερομαι σε ανθρώπους που για να διαμαρτυρηθούν για κάτι, άσχετο αν αυτό είναι δίκαιο ή όχι, κόβουν στα δύο μια ολόκληρη χώρα, ζημιώνοντας πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν με τους υπεύθυνους για το προβλημα τους, στερώντας τους βασικά τους δικαιώματα.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα χάος, που καμία σχέση δεν εχει με την αναρχία ως ιδέα.

Θεωρώ λοιπόν ότι οι άνθρωποι αυτοί καταλύοντας επίσης τη δημοκρατία και το συνταγμα, διαφέρουν από τη Χούντα σε ΔΥΟ μόνο σημεία:

α)Έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι ενεργούν στο όνομα της Δημοκρατίας. (Καλά αυτό ίσως το είχε κάνει κι η Χούντα, αλλά απ'όσα εχω διαβάσει περισσότερο δηλωνε ότι λειτουργεί για το γενικότερο "καλό", ατάκα που έχω ακούσει επίσης από καδρονοφόρους Peacekeepers στο πολυτεχνειο..)

β)Για την ώρα δεν έχουν υπάρξει δολοφόνοι.

Last edited:
Και γενικά επειδή έχω πει πολλά, συνοψίζω στο εξής ερώτημα...

Δεν καταλαβαίνω γιατί θυμόμαστε την κατάλυση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος μόνο όταν μιλάμε για ένα ενδεχόμενο μέτρο καταστολής ακραίων ενεργειών, και κάθε μέρα που το βλέπουμε να συμβαίνει κάνουμε τουμπεκί...

Δεν νομίζω ότι όλοι δεν κάνουν κριτική στα καθημερινά δρώμενα ή και να το πάνε και ένα βήμα πιο πέρα σύμφωνα με την οπτική του καθενός. Απλώς η ένταση των καθημερινών πράξεων σε σχέση με το να κατέβει ο στρατός στο δρόμο είναι τελείως άλλου μεγέθους, τουλάχιστον από πλευράς εικόνων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Πραγματικά θα ήθελα να δω ποιος ακαδημαϊκός έχει εκφέρει αυτή την άποψη. Προσωπική μου άποψη πως η συγκεκριμένη ερμηνεία είναι το λιγότερο αστεία για τον πολύ απλό λόγο πως η δημοκρατία δεν είχε προλάβει καν να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Στα χρόνια του Ισοκράτη η δημοκρατία ήταν στα πρώτα της βρεφικά βήματα, οι άνθρωποι ακόμα πειραματιζόντουσαν με τις διάφορες εκφάνσεις της. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον να μιλάμε για αυτοκαταστροφή στο χρονικό πλαίσιο από την εγκαθίδρυση του πρώτου δημοκρατικού πειράματος και των χρόνων που έζησε ο Ισοκράτης.

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά... το έχουν επικαλεστεί κατα καιρούς αρκετοι πολιτικοί,όπως και ο πρύτανης γρυσπολάκης , δεν αντιλέγω ότι πλανεύτηκα... εξ´άλλου ξεκαθάρισα ότι δεν το είχα διαβάσει αλλά και ότι το ήξερα πολύ πιο πριν τα επεισόδια.

Στα χρόνια του Ισοκράτη η Δημοκρατία βρισκόνταν σε Ακμή. Απλά μιλάει για την ''πρώτη'' δημοκρατία του Κλεισθένη.

Παρακάτω σου δείχνω τα πράγματα και από άλλη σκοπια...

Καταρχήν το επίμαχο απόσπασμα δεν είναι αυτούσιος λόγος του Ισοκράτη, αλλά ερμηνεία των λόγων του Ισοκράτη. Για να μπορέσεις να καταλάβεις τον Ισοκράτη πρέπει να διαβάσεις όχι μόνο τον υπόψη λόγο αλλά και τους άλλους. Ο Ισοκράτης συγκρίνει τη διεφθαρμένη δημοκρατία της εποχής του με την δημοκρατία που θέσπισαν ο Σόλων και ο Κλεισθένης. Το νόημα των λόγων του είναι πράγματι πολύ επίκαιρο, και ο ΕΤ ορθώς το χρησιμοποίησε.

Το πρόβλημα στον κύριο Σαραντάκο επικεντρώνεται στο εάν ο Ισοκράτης τελικά είπε το

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται".

Ας εξετάσουμε τις λέξεις εννοιολογικά χρησιμοποιώντας το on-line λεξικό του Τριανταφυλλίδη.

Αυτοκαταστροφή είναι η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του αυτοκαταστρέφομαι.

Αυτοκαταστρέφομαι σημαίνει ότι καταστρέφομαι από δική μου υπαιτιότητα ή από εσωτερικά αίτια.

Ψάχνουμε να βρούμε δηλαδή έαν ο Ισοκράτης είπε κάτι πάνω στην ερμηνεία του ρήματος αυτοκαταστρέφομαι. Ανοίγω και εγώ τα κιτάπια μου (ΚΑΚΤΟΣ)και βάζω ένα από χαρακτηριστικά απόσπασματα στα νέα Ελληνικά όπου σύμφωνα με τους ΓΛΩΣΟΛΟΓΟΥΣ είναι η ίδια γλώσσα με την αρχαία Ελληνική......

......Εμείς κάνουμε το "αντίθετο" δεν αφήνουμε μέρα που να μη βλάψουμε ο ένας τον άλλο, ενώ έχουμε παραμελήσει τόσο πολύ τα πολεμικά έργα, ώστε δεν τολμούμε να παρουσιαστούμε ούτε σε πολεμικές ασκήσεις, αν δεν πληρωθούμε Το σπουδαιότερο όμως είναι πως την εποχή εκείνη κανένας πολίτης δεν στερούνταν τα αναγκαία και κανένας δεν ντρόπιαζε την πόλη ζητιανεύοντας από τους διαβάτες, ενώ σήμερα οι φτωχοί είναι περισσότεροι από τους πλούσιους. ....(στιχ 82)

Τι λέει εδώ ο ρήτορας ?
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ρήτορας μιλάει για πολιτεύματα όπου και κάνει σύγκριση ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

Στο απόσπασμα που έβαλα σαφέστατα ο Ισοκράτης υποστηρίζει ότι οι Αθηναίοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τις εκείνες αισχρές ενέργειες ή πράξεις που περιέγραψε με αποτέλεσμα ο ένας να βλάπτει τον άλλον (ανυποταξία, πλουτισμός και άλλα πολλά).

Αυτό πως θα το ονομάσεις ?

εγώ το αποκαλώ ΑΥΤΟ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Διότι κάνεις ενέργειες που βλάπτουν την δημοκρατία σου , την κοινωνία σου.

Και πάμε στην μετάφραση όπως την έβαλε ο Κος Σαρντάκος στο άρθρο του

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Ο Ισοκράτης εδώ εννοεί ότι επομένως αν η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο λειτουργούσε θα τιμωρούσε όλους όσους θεωρούν:

- δημοκρατία την ασυδοσία
- ελευθερία την παρανομία
- ισονομία την αναίδεια
- ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει

Φυσικά πρέπει να διαβάσει κανείς όλη την ομιλία του Ισοκράτη , χωρίς προκαταλήψεις, έχοντας ένα λεξικό ερμηνειών και εννοιών δίπλα του ώστε να μπορέσει να ερμηνεύσει το τι είπε ο Ισοκράτης.

Σημειωτέον ότι ούτε η λέξη "αναρχία" αναφέρεται στοο έργο του Ισοκράτη και γενικά στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία αλλά ο κος Σαραντάκος δεν την σχολίασε για τους δικούς του λόγους.
Ίσως λόγο των καιρών....

Άρα πολύ σωστά ο "ανώνυμος" έβγαλε αυτήν ρήση.

Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα διότι είναι τα γνωστά του Σαραντάκου διότι όπως έιναι γνωστό στην Δημοκρατία του υπάρχουν οι εθνικιστές και οι μη εθνικιστές, ενώ στον δική μου υπάρχουν οι εθνομηδενιστές, εθνιστές και οι εθνικιστές. Θα κάνουμε κύκλους και δεν θέλω διότι το να σε αποκαλεί κάποιος ακροδεξιό ή εθνικιστή επειδή έβαλε την ρήση στο blog του με σκοπό να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο του στην βία, την ατιμωρησία, την αναλγησία που μας ταλαιπωρεί όχι μόνο την τελευταία εβδομάδα αλλά εδώ και 35 χρόνια τότε αυτός δεν λέγεται πολιτισμός και ο οποίος μας έχει λείψει αυτές τις μέρες αλλά δογματισμός .

Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Εδώ πάλι διαφωνώ, αρκεί να κοιτάξουμε τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που ανέβηκαν και έπεσαν τα τελευταία 10.000 χρόνια. Από τον δικό μας Μέγα Αλέξανδρο, που ήταν μονάρχης, τους Κινέζους μονάρχες, την αυτοκρατορία του Τζέκις Χαν, την αυτοκρατορία των Αιγυπτίων και των Ζουλού στην Αφρική, τους Μεσοποτάμιους πολιτισμούς, τους Αμερικάνους πολιτισμούς (Ίνκας, Μάγιας, Αζτέκους, Φυλές ινδιάνων), την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (στα πάνω της μόνο δημοκρατία δεν ήταν με τον Καίσαρα) και τα δύο παιδιά της το Βυζάντιο και την Ιερή Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τα Αραβικά βασίλεια, την Βρετανική αυτοκρατορία, την Ισπανική, την Ρώσικη αυτοκρατορία και προς τα χρόνια μας, την Ιαπωνική αυτοκρατορία, την Εθνικοσοσσιαλιστική Γερμανία, την κομμουνιστική Ε.Σ.Σ.Δ. και τέλος την Αμερικάνικη αυτοκρατορία. Έχω αναγράψει τόσες αυτοκρατορίες που βασίστηκαν στους στρατούς τους και κατέκτησαν τεράστιες εκτάσεις. Η μοναδική που έχει στους τύπους δημοκρατία είναι οι σημερινές Η.Π.Α., αλλά ακόμα και για αυτές έχω αμφιβολίες για το στρατό τους και προσωπική άποψη πως με τίποτα δεν συγκρίνεται με αρκετούς από τους προγενέστερους στρατούς.

Είσαι λάθος! Η πρώτη δημοκρατία του κόσμου απέδειξε αυτό που υποστήριξα! το 490 π.χ! και εν συνεχεία με την ναυμαχία της Σαλαμίνας!

ηταν η πρωτη φορα στην ιστορια της αθηνας που ολος ο πλυθυσμος σχηματισε στρατο η συγκεντρψση 10000 οπλιτων απο 20-30 χιλ πολιτες ειναι εκπληκτικο επιπεδο συμμετοχης!
ΚΑΘΕ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΗς ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ

Victor davis hanson

california state univercity, fresno

Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να δει το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα ''Greeks crucible of civilization''.

Έχει εξίσου και άλλους επιστήμονες όπως τον Βarry Strauss - Cornell university, τον Nigel spivey- Cambridge university και άλλους δεν θυμάμαι... Μήπως είναι κι αυτοί Ελληναράδες... Φασίστες.. Ακροδεξιοί;

Υ.Γ Τώρα τη σχέση έχει ο Μεγας Αλέξανδρος με τους υπόλοιπους που ανέφερες άστο πιθανόν θα διαφωνήσουμε τελείως... πληροφοριακά έχουμε φτάσει στο σημείο να σέβονται στις ανατολικές χώρες πιο πολύ τον Μέγα Αλέξανδρο παρά εδώ... αρκεί να πάει κάποιος στα μέρη που πάτησε να ρωτήσει, να δει τα αγάλματα και τα νομίσματα τους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης

To να παραφράζεις κατά το δοκούν συνανθρώπους σου για να περάσεις τα δικά σου μηνύματα, αλλάζοντας το νόημά τους για εμένα τουλάχιστον είναι το λιγότερο ανήθικο. Όποιος το έγραψε δεν θα έπρεπε να γράψει Ισοκράτης από κάτω (που ήταν τόσο προχειροδουλειά που δεν μπήκε καν στον κόπο να γράψει πλήρως την πηγή ως έπρεπε, ενώ τουλάχιστον η εφημερίδα που το δημοσίευσε καθαρά για λόγους λαϊκισμού στο πρωτοσέλιδό της θα έπρεπε να το είχε προσθέσει). Θα έπρεπε να το γράψει επώνυμα ή έστω το να γράψει ένα κείμενο με δικά του λόγια. Το 90% των Ελλήνων που το έχουν διαβάσει δεν ασχολήθηκαν παραπάνω, εκτός από το να πουν είδες όλα τα έχουν πει οι αρχαίοι (εκ του όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες άλλοι έτρωγαν βελανίδια στα δένδρα). Δυστυχώς, προσωπική μου άποψη, είναι πως αυτό δεν αποτελεί κάτι διαφορετικό από μια ακόμα έκφανση του μοντέρνου Ελληναράδικου πολιτισμού.

Ξέρεις; υπήρξαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες και υπάρχουν που δεν ''κολλάνε'' στο να παραδεχτούν την χάρη του ''Ελληνισμού'' (προσοχή στην ανάλυση του Ελληνισμού) χωρίς να διστάσουν να αποκαλέσουν τους Έλληνες σαν τους πρώτους θεμελιωτές του δυτικού πολιτισμού. Θα σε συμβούλευα να ψάξεις και να μάθεις , έτσι ώστε την άλλη φορά να προσέχεις τι ακριβώς υποστηρίζεις.. Για να μην χαρακτηριστείς κι εσύ κάποτε...
Όσο αφορά για τα ''βελανίδια'' δεν είναι και ψέμα ε; το θέμα είναι που, πότε και σε ποιους το λες... π.χ σε κάτι τύπους σαν τον Clarkson(Τοπ γκιαρ) του αξίζει να του πεις κάτι τέτοιο... τι λες; σε κάτι φαλμεραυερ; Ε;

Αυτό είναι κάτι από βήμα;

Ρήτορας ήταν ο άνθρωπος όχι ποιητής να ψάχνουμε τι εννοεί. Προφανώς προέχει η γραμματική, η κατά λέξη ερμηνεία του κειμένου. Και όταν βάζεις ένα "πλαστό" (με την έννοια ότι πρόκειται για -τραβηγμένη μάλιστα- ερμηνεία και όχι έστω για μετάφραση του αρχικού κειμένου) κείμενο και από κάτω ένα βαρύγδουπο "τάδε έφη Ισοκράτης", αυτό που λες δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται ως ψευδές.

Επιμένω στην αρχική μου τοποθέτηση... ο Ισοκράτης όταν μίλαγε για ημετεραν παιδεια εννουσε την ''αττική παιδεία'' παράδειγμα. Όταν είχαν χρησιμοποιήσει την φράση του με τον Αλβανό με την σημαία, ήταν καλά... που κολλαέι η αττικη παιδεία του 450 π.χ με το 5ο γυμνασίο πατρών η κιλκίς ή οπουδήποτε θέλετε... Ξέχωρα που ήταν και αυτή πετσοκομμενη και ραμμένη... Αν δεν κάνω λάθος ο Σαραντακος δεν λέει κάτι γι αυτό... και νομίζω την επικαλείται συχνα πυκνα... Αυτό τα λέει όλα για τις προθέσεις του...
Ακόμα διάβαζα στο σαιτ του Σαραντάκου ότι ο κίσινγκερ δεν είπε ποτέ τίποτα το εχθρικό για την ελλάδα και ότι όλο αυτό είναι δημιούργημα της Λιάνας Κανέλλη... και μάλιστα επιμένει με επιχειρήματα του κ@#@υ.
Στους Έλληνες κλασσικούς δεν μελετούν μόνο τους ποιητές.. αλλά και τους σοφιστές, φιλόσοφους κ.α. Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσουν τα λόγια τους... και να κατανοησουν τις σκέψεις τους τόσο απλά.. πολλοί αφιερώνουν την ζωή τους πάνω στα κείμενα τους. Η Jacquelline de Romilly παράδειγμα... (Κάνει και μεταφράση) όπου τυγχάνει να έχω και 2 βιβλία της.

Υ.Γ. Ας ψάξουμε που ανήκει πολιτικά ο Σαραντάκος και με τι blog συνομιλεί και θα καταλάβουμε γιατί τα λεέι όλα αυτά.

Υ.Γ Ας βγεί λοιπόν ο ξερόλας να μιλήσει δημόσια με την Κανέλλη για το ''ψεμα'' και να πει για τον Ισοκράτη στους Γεωργιάδη - Ζουράρη...

Y.Γ. Λέξεις όπως εραστής-όργιο-αρετή παράδειγμα έχουν άλλη έννοια... αυτό συμβαίνει με όλα τα αρχαία κείμενα όχι μόνο με τα Ελληνικά(ειδικά με την έννοια της αρετής κυριαρχουν πολλές απόψεις , με τρελές μελέτες)

Υ.Γ4 2 τρελλαμένοι φίλοι μου διαβάζουν τα ξένα και όχι τα μεταφρασμένα σε ελληνικά βιβλία γιατί υστερούν σε μετάφραση.. ειδικά ο ένας ότι υπάρχει από King και barker τα έχει ξεκοκκαλίσει! φανταστείτε άν χάνετε ''κάποιο'' νόημα απ τα αγγλικα στα ελληνικά φανταστείτε απο τα αρχαία κείμενα! και πόσο μάλλον να πρέπει να καταννοήσεις τις τότε αξίες - ιδέες - συνήθειες -ιδανικά!! υπάρχει τεράστια διαφορά Ε;

Υ.Γ . Αλλοιωμένο θα έλεγα..

Δεν είδα πουθενά προσωπική ειρωνεία. Προσωπική, όχι ειρωνεία προς τις απόψεις που εκφράζει κανείς.
Το μόνο πιο "τραβηγμένο" που είδα, ως διαχειριστής, σε αυτό το θέμα -δεν το αναφέρω ως σχετικό με εσένα, γενικώς για το νήμα- ήταν κάποιοι "σχολιασμοί" για την επταετία και τα πρόσωπά της. Αλίμονο όμως, εάν 35-40 χρόνια μετά δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον δικτάτορα για αυτό που πραγματικά ήταν.

Εγώ είδα ... Εσύ δεν είδες... ΟΚ...

Εντάξει το καρφί σου στην τελευταία παράγραφο το έπιασα δεν με πειράζει καθόλου όμως... ειλικρινά!!!
και Αλίμονο εάν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε 35-40 χρόνια μετά το τι πραγματικά συμβαίνει σε τούτη ´δω τη χώρα....

Εντάξει το καρφί σου στην τελευταία παράγραφο το έπιασα δεν με πειράζει καθόλου όμως... ειλικρινά!!!
και Αλίμονο εάν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε 35-40 χρόνια μετά το τι πραγματικά συμβαίνει σε τούτη ´δω τη χώρα....

Κακώς το έπιασες γιατί δεν αναφερόμουν σε αυτά που έγραψες εσύ. Ως διαχειριστής δεν έχω πρόβλημα για να μιλάω με καρφιά, ό,τι έχω να πω το λέω ευθέως.

Επιμένω στην αρχική μου τοποθέτηση... ο Ισοκράτης όταν μίλαγε για ημετεραν παιδεια εννουσε την ''αττική παιδεία'' παράδειγμα. Όταν είχαν χρησιμοποιήσει την φράση του με τον Αλβανό με την σημαία, ήταν καλά... που κολλαέι η αττικη παιδεία του 450 π.χ με το 5ο γυμνασίο πατρών η κιλκίς ή οπουδήποτε θέλετε... Ξέχωρα που ήταν και αυτή πετσοκομμενη και ραμμένη... Αν δεν κάνω λάθος ο Σαραντακος δεν λέει κάτι γι αυτό... και νομίζω την επικαλείται συχνα πυκνα... Αυτό τα λέει όλα για τις προθέσεις του...
Ακόμα διάβαζα στο σαιτ του Σαραντάκου ότι ο κίσινγκερ δεν είπε ποτέ τίποτα το εχθρικό για την ελλάδα και ότι όλο αυτό είναι δημιούργημα της Λιάνας Κανέλλη... και μάλιστα επιμένει με επιχειρήματα του κ@#@υ.
Στους Έλληνες κλασσικούς δεν μελετούν μόνο τους ποιητές.. αλλά και τους σοφιστές, φιλόσοφους κ.α. Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσουν τα λόγια τους... και να κατανοησουν τις σκέψεις τους τόσο απλά.. πολλοί αφιερώνουν την ζωή τους πάνω στα κείμενα τους. Η Jacquelline de Romilly παράδειγμα... (Κάνει και μεταφράση) όπου τυγχάνει να έχω και 2 βιβλία της.

Υ.Γ. Ας ψάξουμε που ανήκει πολιτικά ο Σαραντάκος και με τι blog συνομιλεί και θα καταλάβουμε γιατί τα λεέι όλα αυτά.

Υ.Γ Ας βγεί λοιπόν ο ξερόλας να μιλήσει δημόσια με την Κανέλλη για το ''ψεμα'' και να πει για τον Ισοκράτη στους Γεωργιάδη - Ζουράρη...

Y.Γ. Λέξεις όπως εραστής-όργιο-αρετή παράδειγμα έχουν άλλη έννοια... αυτό συμβαίνει με όλα τα αρχαία κείμενα όχι μόνο με τα Ελληνικά(ειδικά με την έννοια της αρετής κυριαρχουν πολλές απόψεις , με τρελές μελέτες)

Υ.Γ4 2 τρελλαμένοι φίλοι μου διαβάζουν τα ξένα και όχι τα μεταφρασμένα σε ελληνικά βιβλία γιατί υστερούν σε μετάφραση.. ειδικά ο ένας ότι υπάρχει από King και barker τα έχει ξεκοκκαλίσει! φανταστείτε άν χάνετε ''κάποιο'' νόημα απ τα αγγλικα στα ελληνικά φανταστείτε απο τα αρχαία κείμενα! και πόσο μάλλον να πρέπει να καταννοήσεις τις τότε αξίες - ιδέες - συνήθειες -ιδανικά!! υπάρχει τεράστια διαφορά Ε;

Υ.Γ . Αλλοιωμένο θα έλεγα..

Φίλε μου εάν όλα αυτά τα γράφεις για να υποστηρίξεις πως το αυθεντικό κείμενο του Ισοκράτη μπορεί να μεταφραστεί κατά πώς ισχυρίζεσαι, με παράδειγμα τη διαφορετική σημασία λέξεων όπως αγαθός ή εραστής, αποτυγχάνεις, αφενός μεν διότι υποτιμάς μάλλον τρομερά τις γνώσεις μου της Ελληνικής -και της αρχαίας ακόμη- αφετέρου δε διότι παρεισάγεις στην επιχειρηματολογία υποτιθέμενες "αυθεντίες" για να κλονίσουν τι ακριβώς; Την απλούστατη ερμηνεία μίας περιόδου για την κατανόηση της οποίας αρκεί το απλό συντακτικό το οποίο όλοι, όσοι προσέχαμε στο μάθημα τουλάχιστον, διδαχθήκαμε στο λύκειο. Τουλάχιστον όταν πήγαινα εγώ σχολείο, όχι και τόσο παλιά. Δεν μιλάμε για ομηρική διάλεκτο, αλλά για ένα βατότατο κείμενο, από αυτά που όταν θα έμπαιναν ως άγνωστο κείμενο στις πανελλήνιες θα ψάχναμε να δούμε πού είναι η παγίδα.
Φιλικότατα τα ανωτέρω, εφόσον σκοπός των γραφομένων σου είναι να κάνουμε διάλογο. Αντί να παραθέτεις ερμηνείες, για δοκίμασε να κάνεις μία λέξη-λέξη συντακτική ανάλυση στο κείμενο και μετάφρασή του όπως στις πανελλήνιες, για να σε δω... τι με νοιάζει πώς το μεταφράζει ο Σαραντάκος ή ο Άδωνις, ελληνικά είναι για όνομα πια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Είσαι λάθος! Η πρώτη δημοκρατία του κόσμου απέδειξε αυτό που υποστήριξα! το 490 π.χ! και εν συνεχεία με την ναυμαχία της Σαλαμίνας!

ηταν η πρωτη φορα στην ιστορια της αθηνας που ολος ο πλυθυσμος σχηματισε στρατο η συγκεντρψση 10000 οπλιτων απο 20-30 χιλ πολιτες ειναι εκπληκτικο επιπεδο συμμετοχης!
ΚΑΘΕ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΗς ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ

Victor davis hanson

california state univercity, fresno

Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να δει το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα ''Greeks crucible of civilization''.

Έχει εξίσου και άλλους επιστήμονες όπως τον Βarry Strauss - Cornell university, τον Nigel spivey- Cambridge university και άλλους δεν θυμάμαι... Μήπως είναι κι αυτοί Ελληναράδες... Φασίστες.. Ακροδεξιοί;

Υ.Γ Τώρα τη σχέση έχει ο Μεγας Αλέξανδρος με τους υπόλοιπους που ανέφερες άστο πιθανόν θα διαφωνήσουμε τελείως... πληροφοριακά έχουμε φτάσει στο σημείο να σέβονται στις ανατολικές χώρες πιο πολύ τον Μέγα Αλέξανδρο παρά εδώ... αρκεί να πάει κάποιος στα μέρη που πάτησε να ρωτήσει, να δει τα αγάλματα και τα νομίσματα τους...

Τι να πω...αισθάνομαι πως δεν έχεις διαβάσει τίποτα για όλες τις αυτοκρατορίες/βασίλεια που ανέφερα. Ακόμα και στον αιώνα μας για παράδειγμα στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία οι Σοβιετικοί πολεμούσαν ημέρες μέχρι να μπουν στην καγκελαρία για να πέσει και τυπικά το Βερολίνο. Μήπως το ναζιστικό καθεστώς ήταν δημοκρατία? Η Βρετανική Αυτοκρατορία έκανε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία των τελευταίων αιώνων βασισμένη στο στρατό της και εκτεινόμενη σε όλες τις μεριές της γης. Μήπως το βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας ήταν δημοκρατία και αυτό?
Και σε αυτό το νήμα δεν συζητάμε για τον Αλέξανδρο τι είδους επεκτατικό πόλεμο έκανε, αλλά μιλάμε για στρατούς και τι κατάφεραν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση

Ξέρεις; υπήρξαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες και υπάρχουν που δεν ''κολλάνε'' στο να παραδεχτούν την χάρη του ''Ελληνισμού'' (προσοχή στην ανάλυση του Ελληνισμού) χωρίς να διστάσουν να αποκαλέσουν τους Έλληνες σαν τους πρώτους θεμελιωτές του δυτικού πολιτισμού. Θα σε συμβούλευα να ψάξεις και να μάθεις , έτσι ώστε την άλλη φορά να προσέχεις τι ακριβώς υποστηρίζεις.. Για να μην χαρακτηριστείς κι εσύ κάποτε...
Όσο αφορά για τα ''βελανίδια'' δεν είναι και ψέμα ε; το θέμα είναι που, πότε και σε ποιους το λες... π.χ σε κάτι τύπους σαν τον Clarkson(Τοπ γκιαρ) του αξίζει να του πεις κάτι τέτοιο... τι λες; σε κάτι φαλμεραυερ; Ε;

Αυτό είναι κάτι από βήμα;

Νομίζω πως πάλι δεν κάθισες να διαβάσεις το μήνυμά μου. Ο Ελληνισμός προφανώς προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Μήπως όμως διάβασες τι έγραψα? Έγραψα για καθαρό λαϊκισμό...εύπεπτο προϊόν για ευρεία κατανάλωση. Αν εσύ από όσα έγραψα κατάλαβες ότι υποβάθμισα τον Ελληνισμό τι να πω...Αυτός που υποβαθμίζει τον Ελληνισμό είναι ο σύγχρονος Ελληναράς που ζει στις δάφνες του παρελθόντος και νομίζει ότι το παρελθόν του τον κάνει καλύτερο από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεξάρτητα από το πως ζει το σήμερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση

Νομίζω πως πάλι δεν κάθισες να διαβάσεις το μήνυμά μου. Ο Ελληνισμός προφανώς προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Μήπως όμως διάβασες τι έγραψα? Έγραψα για καθαρό λαϊκισμό...εύπεπτο προϊόν για ευρεία κατανάλωση. Αν εσύ από όσα έγραψα κατάλαβες ότι υποβάθμισα τον Ελληνισμό τι να πω...Αυτός που υποβαθμίζει τον Ελληνισμό είναι ο σύγχρονος Ελληναράς που ζει στις δάφνες του παρελθόντος και νομίζει ότι το παρελθόν του τον κάνει καλύτερο από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεξάρτητα από το πως ζει το σήμερα.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Άς επαναφέρουμε τήν κουβέντα στόν εικοστό πρώτο αιώνα καί στή σημερινή χούντα, πού δέν είναι απαραίτητα στρατιωτική..

"Ο ευρωστρατός θα αποκτήσει αξιοπιστία στη διαχείριση κρίσεων που μπορεί να προκύψουν σε διάφορα σημεία είτε της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα του πλανήτη…."

Υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου στις Βρυξέλλες το 2001 μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

"..Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών, εφόσον οι ταραχές επεκταθούν, με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία, και Βρετανία)..."

10/12/08 in.gr(Από τό "προφητικό" ΒΗΜΑ)

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
19 Σεπτεμβρίου 2008
ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (Θανάσης Παφίλης)

Θέμα: Άσκηση "ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008" στην Ελλάδα Απάντηση

Oλοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα, στην περιοχή Aσκός - Προφήτης της Θεσσαλονίκης, στρατιωτική άσκηση της υπό ελληνική διοίκηση "Oμάδας Mάχης" (Hellbrοck) του λεγόμενου ευρωστρατού, με την επωνυμία "ΕΥΡΩΠH-ΙΙ/2008", στο σενάριο της οποίας περιλαμβανόταν -όπως αποκαλύφθηκε και από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο- η αντιμετώπιση από το στρατό διαδηλωτών που κρατούσαν πανό με το σύνθημα "ΕU gο hοme" (EE έξω από εδώ) !

Ερωτάται το Συμβούλιο πώς τοποθετείται απέναντι σε τέτοιου είδους ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ; Θεωρεί ως δικαίωμα κάθε λαού, εντός ή εκτός ΕΕ, να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται, φυσικά, η αντίθεση στην πολιτική της και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της;