Streaming audio. So far, so no good...

Το Wii το σκεφτόμουν, αλλά διαπίστωσα ότι το Bluetooth δεν έχει aptx.
Οπότε ακυρον για μένα.
Όταν γυρίσω από τις long play διακοπές μου, με βλέπω να εκταμιευω για Eversolo.
Θα το έπαιρνα τώρα, αλλά θέλω πρώτα να φύγουν τελικός -squeeze -ηχεια - sub να αδειάσει ο χώρος για να μην με σκοτώσει η γυναίκα μου.
Με αυτό και δύο ενεργά (μάλλον Yamaha hs 7) θα είμαι πασάς στα Γιάννινα 😸

Βλέπω να τα πνίγεις στη λίμνη σύντομα. :ROFLMAO:
Καλά.... .δεν είναι και η αποκλειστική μου επιλογή .
Όταν έρθει η ώρα θα γίνουν η κατάλληλες ερωτήσεις 😄

Καλά.... .δεν είναι και η αποκλειστική μου επιλογή .
Όταν έρθει η ώρα θα γίνουν η κατάλληλες ερωτήσεις 😄

Σε τέτοιες καταστάσεις θες όσο το δυνατό λιγότερα καλώδια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα να κοιτάξεις αυτοενισχυόμενα σε master-slave διάταξη. Ένα καλώδιο ρεύματος και για τα δύο και ένα καλώδιο από το ένα στο άλλο και τέλος. Αν θέλεις και πηγή, εύκολα την κρύβεις και την ενώνεις στο ένα από τα δύο, όχι και στα δύο όπως θα έκανες αν ήταν studio monitors.
Ενώ τέλος είναι και κουρδισμένα για hi-fi ήχο, όχι στουντιακό.

Για πε καμμιά ιδέα , τώρα που είμαι σε long term διακοπές,να έχω κάτι να ψάχνω,εκτός από ανταλλακτικά για αυτοκίνητο και μηχανακι που χαλάνε όλα μαζί 😄
Πάντως ο ήχος από τα JBL 308 που έχω μόνο στουντιακο δεν τον λες.
Να χωραγανε και στο χώρο που τα θέλω ....
Ενώ τα Yamaha είναι κομμένα και ραμμένα για εκεί!!

Για πε καμμιά ιδέα , τώρα που είμαι σε long term διακοπές,να έχω κάτι να ψάχνω,εκτός από ανταλλακτικά για αυτοκίνητο και μηχανακι που χαλάνε όλα μαζί 😄
Πάντως ο ήχος από τα JBL 308 που έχω μόνο στουντιακο δεν τον λες.
Να χωραγανε και στο χώρο που τα θέλω ....
Ενώ τα Yamaha είναι κομμένα και ραμμένα για εκεί!!

Άνοιξε θέμα. Μην χαλάσουμε αυτό.

• Like
Reactions: mdvq
Σε ήχο, έχεις διαφορά σε σχέση με το volumio π.χ.;
Γιατί εκεί πατάει το pico.
Ούτε στο gui του ούτε στις ευκολίες του.
Αν έδινε και tidal connect...
Το δοκιμάζω.
Πάντως παίζει απροβλημάτιστα χωρίς διακοπές, κολλήματα και ιδιοτροπίες.
Έχω βάλει το αντίστοιχο plugin στο volumio και παίζω ταυτόχρονα με το picore.

Σε αντίθεση με το volumio δεν κάνει αναδειγματοληψία όταν παίζουν μαζί δύο ή παραπάνω συσκευές.
Εδώ έχει το πλεονέκτημα το picore/squeezelite-LMS.

Το squeezer καλούτσικο είναι κι αυτό.

Το web interface του picore/LMS έχει άπειρες ρυθμίσεις (από τις οποίες κάποιες παρακαλάς να μη χρειαστείς ποτέ).

Και μαζί με τη λύση που προτείνει ο Δημήτρης μαζεύτηκαν 6 διαφορετικά πακετάκια λογισμικού:
volumio
roon
moode
picoreplayer (squeezebox)
rune (υποστήριξη μέχρι και το Rpi3)
archlinux

• Like
Reactions: Tzimisce
Προσθεσε και Jriver Media server, νομιζω παιζει στο RPI αφου εχει linux
Αν ειναι να μπλεξεις με roon δες και το Audirvana πολυ καλο ηχητικα.
Αν δεν θες να μπλεξεις wiim ultra σε λιγο καιρο με usb, node και Α6 κατα σειρα οικονομιας.
Με το Α6 νομιζω ζεις με το dac του για το wiim ποιος ξερει ενω το node μαλλον για streamer αναλογα το dac και το υπολοιπο συστημα.
Ποι πανω αρχιζει το τρελλο μπλεξιμο....

volumio
roon
moode
picoreplayer (squeezebox)
rune (υποστήριξη μέχρι και το Rpi3)
archlinux

Από αυτά, moode, volumio χάνουν από το pico σε ήχο.
Roon και rune (?) δεν έχω δοκιμάσει και δεν με απασχολούν τα επί πληρωμής.
Το arch μένει.
Αν είσαι Αθήνα και ψήνεσαι για δοκιμές το κανονίζουμε

• Like
Reactions: tonal
Αν παλι εχεις μικρες απαιτησεις διαχειρισης αρχειων τοτε υπαρχουν εφαρμογες για κινητο με tidal οπως
bubbleupnp
mconnect
usb audio player
To τελευταιο δε ειναι πολυ καλο και σαν streamer που συνδεεις μεσω usb κατευθειαν στο dac οπου στελνει καθαρο οτι αρχειο εχεις ακομα και dsd

• Like
Αν παλι εχεις μικρες απαιτησεις διαχειρισης αρχειων τοτε υπαρχουν εφαρμογες για κινητο με tidal οπως
bubbleupnp
mconnect
usb audio player
To τελευταιο δε ειναι πολυ καλο και σαν streamer που συνδεεις μεσω usb κατευθειαν στο dac οπου στελνει καθαρο οτι αρχειο εχεις ακομα και dsd
Χρησιμοποιώ, πλέον σπάνια, μόνο ως φορητό το uapp μαζί μετο κινητό και αντιστοιχο dac/amp.
Δε με βολεύει για σταθερή χρήση.
Προτιμώ πια την ευκολία των ασύρματων ακουστικών για χρήση με το κινητό.

Γενικά για οποιαδήποτε από τις λύσεις streaming η ευκολία χρήσης έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα για μένα.
Η συμβία δε δεν ασχολείται καν.
Από τη στιγμή που η νέα τηλεόραση παίζει αξιοπρεπώς δεν ανοίγει καν τα ηχεία

Από αυτά, moode, volumio χάνουν από το pico σε ήχο.
Roon και rune (?) δεν έχω δοκιμάσει και δεν με απασχολούν τα επί πληρωμής.
Το arch μένει.
Αν είσαι Αθήνα και ψήνεσαι για δοκιμές το κανονίζουμε
Ωραίο θα ήταν αυτό

• Like
Χρησιμοποιώ, πλέον σπάνια, μόνο ως φορητό το uapp μαζί μετο κινητό και αντιστοιχο dac/amp.
Δε με βολεύει για σταθερή χρήση.
Προτιμώ πια την ευκολία των ασύρματων ακουστικών για χρήση με το κινητό.

Γενικά για οποιαδήποτε από τις λύσεις streaming η ευκολία χρήσης έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα για μένα.
Η συμβία δε δεν ασχολείται καν.
Από τη στιγμή που η νέα τηλεόραση παίζει αξιοπρεπώς δεν ανοίγει καν τα ηχεία
To UAPP το λεω στην θεση του RPI σαν streamer με usb εξοδο στο dac. Aν εχεις και ενα παλιο κινητο το αφηνεις μονιμα .
Για ευκολια ομως νομιζω μονο κατι του στυλ wiim,Node, eversolo αναλογα το budget.
Οι λυσεις Rpi δεν νομιζω οτι εχουν την "ευκολια" χρησης μαλλον οι εφαργογες που σου ειπα ειναι ποιο ευκολες τουλαχιστον για tidal κλπ

Ωραίο θα ήταν αυτό

Το κανονίζουμε τότε.
Να δω πως θα στρώσω το pico, έχω volumio ήδη στημένο, να δω πότε θα βρω χρόνο να βάλω το arch σε μία καρτούλα.
Εκτός αν έχεις χρόνο να το βάλεις εσύ, να δοκιμάσω με το image που μου έστειλε ο Δημήτρης.
Δεν ξέρω αν έχω και τέταρτη...

• Like
Το Wii το σκεφτόμουν, αλλά διαπίστωσα ότι το Bluetooth δεν έχει aptx.
Οπότε ακυρον για μένα.
Όταν γυρίσω από τις long play διακοπές μου, με βλέπω να εκταμιευω για Eversolo.
Θα το έπαιρνα τώρα, αλλά θέλω πρώτα να φύγουν τελικός -squeeze -ηχεια - sub να αδειάσει ο χώρος για να μην με σκοτώσει η γυναίκα μου.
Με αυτό και δύο ενεργά (μάλλον Yamaha hs 7) θα είμαι πασάς στα Γιάννινα

Δεν αξίζει να πάρεις τα 7αρια. Είναι μικρή η διαφορά στα χρήματα με τα 8ρια. Μάλιστα τα δικά μου τα πήρα σε 12 άτοκες απο τον Νάκα...με αυτόν τον τρόπο δεν θα σου φανούν καθόλου σαν εξοδο. Επίσης μια χαρά hifi είναι ο ήχος. Εννοώ δεν είναι μόνον studio monitor ...τα ρυθμίζεις για τον εκάστοτε χώρο σου... Η αντικειμενικοτερη γνώμη που μπορείς να ψάξεις για αυτά είναι των χρηστών στο Τομαν.. όταν τα πήρα πέρυσι, αν θυμάμαι είχαν 5-6000 κριτικές με μέσο όρο 4,95 / 5.

Δεν χρειάζονται τα καλόπαιδα του ειδικού τύπου ή οι youtubάδες. 6000 πεπειραμένοι στην πλειοψηφία τους χρήστες αρκούν.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Το κανονίζουμε τότε.
Να δω πως θα στρώσω το pico, έχω volumio ήδη στημένο, να δω πότε θα βρω χρόνο να βάλω το arch σε μία καρτούλα.
Εκτός αν έχεις χρόνο να το βάλεις εσύ, να δοκιμάσω με το image που μου έστειλε ο Δημήτρης.
Δεν ξέρω αν έχω και τέταρτη...
Από κάρτες και raspberry - πλέον - να φαν κι οι κότες, όλα στο βωμό της δοκιμής.
Μέσα στη βδομάδα θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και το arch.

• Like
Δεν αξίζει να πάρεις τα 7αρια. Είναι μικρή η διαφορά στα χρήματα με τα 8ρια. Μάλιστα τα δικά μου τα πήρα σε 12 άτοκες απο τον Νάκα...με αυτόν τον τρόπο δεν θα σου φανούν καθόλου σαν εξοδο. Επίσης μια χαρά hifi είναι ο ήχος. Εννοώ δεν είναι μόνον studio monitor ...τα ρυθμίζεις για τον εκάστοτε χώρο σου... Η αντικειμενικοτερη γνώμη που μπορείς να ψάξεις για αυτά είναι των χρηστών στο Τομαν.. όταν τα πήρα πέρυσι, αν θυμάμαι είχαν 5-6000 κριτικές με μέσο όρο 4,95 / 5.

Δεν χρειάζονται τα καλόπαιδα του ειδικού τύπου ή οι youtubάδες. 6000 πεπειραμένοι στην πλειοψηφία τους χρήστες αρκούν.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Σπυρετο,
Θα πάρω τα 7αρια γιατί αυτά και μόνο χωράνε στη θέση που θα τοποθετηθούν.
Τα 8αρια περισσεύουν για μερικούς πόντους.
Πάντως σε ακρόαση στο Νάκα, τα 7αρια μου ακούστηκαν πιο ισορροπημένα από τα 8αρια.
Επίσης συμφωνώ για το hifi του ήχου τους.
Όπως και 308 τα jbl που έχω...απορώ που βρίσκουν τα μειονεκτήματα του μόνιτορ ήχου...κουφός είμαι ρε φούστη μου!?

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Τι πάει να πει μόνιτορ ήχος;
Δεν υπάρχει μόνιτορ ήχος.
Τουλάχιστον όχι σε αυτές τις κατηγορίες τιμής.
Και εγώ για ηχεία ένα ζευγάρι ενεργά της mackie έχω.
Δεν τα λες μόνιτορ για κανένα λόγο.

• Like
Reactions: mdvq
Από κάρτες και raspberry - πλέον - να φαν κι οι κότες, όλα στο βωμό της δοκιμής.
Μέσα στη βδομάδα θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και το arch.

Πιθανόν, μόνο με την κάρτα μπορεί να παίξει ένα raspberry.
Μην κουβαλάς και hardware.
Θα πρέπει να αλλάζουμε και τροφοδοτικά, καλώδια...
Νομίζω τα atc θα μας πούνε τις διαφορές... 😉

Τι πάει να πει μόνιτορ ήχος;
Δεν υπάρχει μόνιτορ ήχος.
Τουλάχιστον όχι σε αυτές τις κατηγορίες τιμής.
Και εγώ για ηχεία ένα ζευγάρι ενεργά της mackie έχω.
Δεν τα λες μόνιτορ για κανένα λόγο.

Ποια ακριβώς έχεις; Γιατί τα Mackie συνήθως ούτε ενεργά είναι, αυτοενισχυόμενα είναι συνήθως, ούτε monitor. Συνήθως είναι multimedia speakers.