Streaming audio. So far, so no good...

Δικαιολογείσαι. ❤️

Γενικά αυτές οι "περίεργες" συνδέσεις τείνουν να εξαφανιστούν. Ναι εξακολουθούν να υπάρχουν σε αρκετά μηχανήματα αλλά σιγά σιγά αναλαμβάνει το USB και τελευταία αρχίζει και παίζει δυνατά και το HDMI.

Εγώ πάντως απορώ πως δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε κάποιο δικτυακό πρωτόκολλο. Ξέρω ότι υπάρχει το RAVENNA - AES67 αλλά είναι εντελώς ανύπαρκτο στο οικιακό κομμάτι.

Και μου κάνει εντύπωση καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τρελή έξαρση στο κομμάτι του lifestyle οπότε έχει άμεση εφαρμογή το ένα καλώδιο και μάλιστα "ψιλό" RJ45. Όλες οι εταιρίες λίγο πολύ έχουν πλέον πολύ καλά lifestyle προϊόντα στον κατάλογο τους.
Όποιος ενδιαφέρεται για lifestyle δεν ασχολείται καν με καλώδια, πάει κατευθείαν στο bluetooth.

Περιμενετε και το 2ο μερος του review προβλεπω ενδιαφερουσες εξελιξεις στο θεμα streaming vs cd ,local files κλπ, θα δουμε.....

Last edited:
Δηλαδή για να το κάνουμε λίγο πιο απλό , γιατί με τους όρους και τις ξενικές ορολογίες που χρησιμοποιούνται εδώ μέσα , κάπου έχουμε χαθεί.
Πάμε λοιπόν στο απλο και σχεδόν από όλους μας χρησιμοποιούμενο Viber.
Βγάζω μια φωτογραφία από το γαμαουα κινητό μου και την στέλνω με Viber,στον Τζιμισκουλα.
Την άλλη μέρα βρισκόμαστε για τσίπουρα και συγκρίνουμε την φωτογραφία που έχω αποθηκεύσει (άρα την ορίτζιναλ) με αυτή που έχει αυτός στο κινητό του που είναι ίδιο με το δικό μου.
Θα είναι ίδια??
Όχι.....γιατί το viber κάτι κάνει (συμπιέζει ??)τα αρχεία πριν τα στείλει .

Αυτό συμβαίνει και με τις υπηρεσίες streaming?????

Έτσι απλά ρωτάω ....γιατί αν αρχίσουμε τις ερωτήσεις τι τηλέφωνο έχω εγώ και τι τηλέφωνο ο Τζιμισκουλα (άρα πάμε σε ποιότητα κάμερας δικιάς μου και μετά ποιότητα οθόνης του Μάικ, την χάσαμε την μπάλα σίγουρα).

Αυτό που έχει στις αποθήκες του η υπηρεσία streaming, κάτι του κάνει (δεν με ενδιαφέρει τι και πώς το λένε) και μου το στέλνει αλλοιωμένο?????
χμμμ οχι ακριβως μαλλον καθολου..
Απ'οτι εχω διαβασει εξαρταται απο το budget της παραγωγης. Σε περιπτωσεις γινεται αλλο mastering για cd αλλο για βινυλιο και αλλο για services η ειναι ιδιο με του cd . Tα αρχεια που περνουν οι vendors ειναι συνηθως ασυμπιεστα και τηε ψηλοτερης δυνατης αναλυσης και αυτοι αναλογα τον συνδρομιτη τους του στελνουν το αρχειο που δικαιουται απο την συνδρομη του.

• Like
Reactions: mdvq
Όποιος ενδιαφέρεται για lifestyle δεν ασχολείται καν με καλώδια, πάει κατευθείαν στο bluetooth.

Ε όχι δα. Ανάμεσα στον Bluetooth και αυτόν με τα interconnect από Valyrian steel με 3cm διάμετρο, υπάρχει και ο νορμάλ κόσμος που θέλει να ακούει καλά χωρίς να πρέπει να μετακομίσει στην αυλή.

Να σου το φέρω με παράδειγμα. Δες τα KEF LS60. Δε νομίζω να είναι μόνο "φάτε μάτια ψάρια". Απ' όσο έχω διαβάσει παίζουν πολύ καλά. Δες μετά και τα αντίστοιχα ηχεία της ATC. Εξαιρετικά και αυτά αλλά η σχεδίαση τους μισό αιώνα πίσω.

Όλες οι εταιρείες πλέον σχεδιάζουν ηχεία ώστε εξωτερικά η καμπίνα να είναι λίγο όμορφη και να ξεφεύγει από το κλασσικό κουτί που είχαμε τόσα χρόνια.

And we have a winner.
Σε τελική αναμέτρηση volumio, picorplayer, moode και gentoo player νικητής και σε ευκολία και σε ποιότητα είναι μακράν το gentoo.
Αγκαλιά με το lyrion σε material skin έχει τέτοια απόδοση που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στείλω το Esoteric και να πάω σε καλύτερο dac.
Διαφορά ανάμεσα σε άυλα και streaming συνεχίζει να υπάρχει αλλά ανέβηκαν όλα τόσο ψηλά που δεν έχει νόημα η ύπαρξη ενός dedicated player.

Dedicated στερεοφωνικού γιατί όχι;
Όπως το βλέπω η φυσική υπόσταση της δισκοθήκης θα εξαφανιστεί.
Ίσως αυτό να οδηγήσει και στη μείωση των τιμών.

Dedicated στερεοφωνικού γιατί όχι;
Όπως το βλέπω η φυσική υπόσταση της δισκοθήκης θα εξαφανιστεί.
Ίσως αυτό να οδηγήσει και στη μείωση των τιμών.
οκ, το παίρνω πίσω....

το iphone οδήγησε το SMLS C200 τόσο καλά που το "dedicated" σύστημα "έβαλε στην θέση τους" τα earfun UBoomX...

αλλά αντικειμενικά ,μόνο "άρρωστοι" άνθρωποι σαν και μας θα δικαιολογούσαν την διαφορά τιμής τους......

Αν ο σκοπός είναι να ακούς απλά μουσική χωρίς να σε νοιάζει η ποιότητα πάντα υπήρχαν φτηνές λύσεις που δεν απαιτούσαν dedicated σύστημα.
Από εκεί και πέρα, τα παράπονά σου εδώ. :ROFLMAO:
Γιατί την επόμενη φορά που θα έρθεις σπίτι θα ακούσεις κάτι τελείως διαφορετικό.

Την παραμικρή διαφορά στα χόμπι την πληρώνεις όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις.
Και το ξέρεις πολύ καλά αυτό. :)
Εδώ εσύ δίνεις 40€+ για βινύλιο ενώ μπορείς να αγοράσεις το CD με 10€
Και μάλιστα ποντάρεις, γιατί, πόσες φορές αγοράσαμε βινύλιο που δεν ακουγόταν;
Και δεν έχουμε 10-20 δίσκους, η δισκοθήκη μας κόστισε πολλαπλάσια από το σύστημα (και καλά έκανε).

• Like
Reactions: vlad66
Έφερα κι εγώ για το Σαββατοκύριακο ένα WiiM mini από τη δουλειά και έπαθα πλάκα από το πόσο ποιοτικά πια μπορείς να ακούς μουσική με ελάχιστα χρήματα.
Φυσικά με tidal connect.

Αλλά μια και είμαι εδώ, να πω ότι διασταύρωσα σε δύο PC, από το τελευταίο update του tidal και μετά πριν λίγες μέρες, ότι το windows app του tidal δεν βλέπει καμία δικτυακή συσκευή.
Από το app του smartphone όλα κανονικά.

Αυτό είναι το μόνο που βάζει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σε σχέση με τους δίσκους. Όταν γίνεται conflict με τα σοφτγουερια... .

Δεν είναι το tidal connect που θα σου δώσει την καλή ποιότητα.
Η διαφορά π.χ. του Volumio με Tidal connect VS του Gentoo με Lyrion (το web interface του Gentoo) είναι χαοτική.
Και με το material skin δεν έχει πολλά να ζηλέψει από το gui του Tidal (που θεωρώ κατώτερο του Spotify).
Ok, η αγορά του Gentoo player στα 70€ (μόνο για το software) είναι πολύ κοντά στο να αγοράσεις ένα wiim mini αλλά σύντομα θα έχω στα χέρια μου ένα wiim pro plus για να βάλω σε κόντρα με το raspberry + gentoo.

Δεν είναι το tidal connect που θα σου δώσει την καλή ποιότητα.

Εξαρτάται με τι το συγκρίνεις. Σε άμεση σύγκριση με το Chromecast, η διαφορά υπέρ του Connect είναι σημαντική. Μιλάω για το ίδιο DAC μετά τα players, γιατί και το ίδιο το streamer παίζει ρόλο. Επίσης διαφορά (μικρή όμως) είχε το Hi-Res του tidal μέσω app τρίτου κατασκευαστή και του Connect, μια και πρόσφατα είχα τη δυνατότητα να το δοκιμάσω και αυτό στο ίδιο μηχάνημα.

Το σημαντικό είναι ότι πλέον με το streaming μπορείς με 600-700 ευρώ να έχεις ένα πλήρες Hi-Fi σύστημα με ενισχυτή με DAC, ηχεία, steamer και καλωδίωση που τα παίζει όλα και με πολύ καλή - αναλογικά με τα χρήματα που έχεις δώσει - ποιότητα, κάτι που ήταν άπιαστο στο παρελθόν.

Μιχάλη (Tzimisce) παραθέτω μία ανάρτηση του Μιχάλη Sonus Naturalis από τον Φεβρουάριου του 2011.... μετά από μιά εκδήλωση στο σπίτι μου με ακρόαση 4 η 5 dacs όπου δηλώνει αυτό που ακούσαμε όλοι τότε και δεν μπορούσαμε τότε να φανταστούμε !

"Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντρέα και στην οικογένεια του για τη θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους. 😄
Για την υπέροχη παρέα τους και για τη μεγάλη τους υπομονή, που μας άντεξαν, τσούρμο ολόκληρο, τόσες ώρες!
Το σπίτι ήταν ζεστό και φιλόξενο, το σύστημα πραγματικά κορυφαίο, εξαιρετικά αναλυτικό και μουσικό, οι συμμετέχοντες ενδιαφέροντες και η μέρα πλούσια, γεμάτη εμπειρίες.

Για τους επιμέρους DAC's: Αν και σχημάτισα προσωπική γνώμη, δεν θα την γνωστοποιήσω, για λόγους δεοντολογίας, μιάς και ανέλαβα την πρωτοβουλία, να πραγματοποιήσω ένα πείραμα.

Όμως μπορώ να πω κάποιες γενικές παρατηρήσεις. Οι διαφορές ανάμεσα στους DAC's είναι υπαρκτές και εύκολα αναγνωρίσιμες, αλλά σε καμμιά περίπτωση δραματικές. Οι διαφορές στις άλλες συσκευές (π.χ. ενισχυτές, ηχεία), ως τάξη μεγέθους είναι πολύ μεγαλύτερες και αξίζουν περισσότερη προσοχή. Το ήξερα από πριν, επαληθεύτηκε και στην ακρόαση.

Αυτό που δεν περίμενα ήταν οι διαφορές στους Software Players. Εκεί διαψεύσθηκα πλήρως. Οι διαφορές όχι μόνο υπήρχαν, αλλά ήταν μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες διαφορές μεταξύ των DAC's! Μεταξύ Amarra, iTunes και Pure Music, ξεκάθαρος νικητής ήταν το Pure Music και με διαφορά από τα άλλα. Αυτό σε προγράμματα που υποτίθεται ότι παίζουν Bit Perfect δεν έπρεπε σε καμμία περίπτωση να συμβαίνει. Όμως συμβαίνει και το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό συμβαίνει σε ένα εντελώς συγκεκριμένο set-up και σ' ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σύστημα. Ίσως σε άλλα συστήματα να μη γίνεται. Όπως και να'χει απαιτείται έρευνα."

Η διαφορά μεταξύ volumio και gentoo player δεν είναι απλά ακουστή, είναι εξωφρενική.
Τόσο που με έβαλε σε μπελάδες να ψάχνω για dac, που μέχρι στιγμής το είχα για να βάζω μουσική στο background (και πολύ του ήταν). 😂
Διαφορές σε dac ίδιας τιμής προφανώς θα υπάρχουν αλλά όχι απαραίτητα προς το καλύτερο ή χειρότερο, όσο θέμα γούστου.

• Like
Reactions: DomieMic65
Η διαφορά μεταξύ volumio και gentoo player δεν είναι απλά ακουστή, είναι εξωφρενική.
Τόσο που με έβαλε σε μπελάδες να ψάχνω για dac, που μέχρι στιγμής το είχα για να βάζω μουσική στο background (και πολύ του ήταν). 😂
Διαφορές σε dac ίδιας τιμής προφανώς θα υπάρχουν αλλά όχι απαραίτητα προς το καλύτερο ή χειρότερο, όσο θέμα γούστου.
Αυτός ο διάολος μπαίνει σε raspberry pi; με διαολίζεις, πάνω που είχα βρει την ησυχία μου με το Volumio.

Ναι. Αλλά παίζει bit perfect? Ή έχει καμι επεξεργασία να τρέχει από πίσω? Οεο?

Είναι πως θα το στήσεις.
Εγώ το πήγα για bit perfect.

Αυτός ο διάολος μπαίνει σε raspberry pi; με διαολίζεις, πάνω που είχα βρει την ησυχία μου με το Volumio.

Ναι, μπαίνει και σε raspberry pi.
Μπορείς να του ζητήσεις δοκιμαστικό κλειδί για να το ακούσεις πριν το αγοράσεις που κρατάει μία εβδομάδα.
Εμένα μου πήρε λιγότερο από 10 λεπτά να αποφασίσω αν θα του στείλω τα 70€ που θέλει για το lifetime.
Η διαφορά που ακούς δεν είναι "για βάλε να ακούσω πάλι το προηγούμενο", αλλά σαν να ακούς άλλο σύστημα, πολλαπλάσιας τιμής.

Είναι πως θα το στήσεις.
Εγώ το πήγα για bit perfect.

Ναι, μπαίνει και σε raspberry pi.
Μπορείς να του ζητήσεις δοκιμαστικό κλειδί για να το ακούσεις πριν το αγοράσεις που κρατάει μία εβδομάδα.
Εμένα μου πήρε λιγότερο από 10 λεπτά να αποφασίσω αν θα του στείλω τα 70€ που θέλει για το lifetime.
Η διαφορά που ακούς δεν είναι "για βάλε να ακούσω πάλι το προηγούμενο", αλλά σαν να ακούς άλλο σύστημα, πολλαπλάσιας τιμής.
Άντε να περάσουν οι μέρες να έρθει το Σάββατο για να έρθω να το ακούσω...

Δεν σε θυμάμαι άλλη φορά τόσο τρελαμένο με κάτι...

Έχω μεγάλη περιέργεια....
(Σε μπελάδες μη με βάλεις μόνο..) :LOL:

• Haha
Reactions: Tzimisce