Ωχ, τον....ήπιες....Έχω μεγάλη περιέργεια....
(Σε μπελάδες μη με βάλεις μόνο..)![]()
Ωχ, τον....ήπιες....Έχω μεγάλη περιέργεια....
(Σε μπελάδες μη με βάλεις μόνο..)![]()
Βλέπω ότι έχει διάφορους players που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εσύ με ποιον ακούς;Είναι πως θα το στήσεις.
Εγώ το πήγα για bit perfect.
Ναι, μπαίνει και σε raspberry pi.
Μπορείς να του ζητήσεις δοκιμαστικό κλειδί για να το ακούσεις πριν το αγοράσεις που κρατάει μία εβδομάδα.
Εμένα μου πήρε λιγότερο από 10 λεπτά να αποφασίσω αν θα του στείλω τα 70€ που θέλει για το lifetime.
Η διαφορά που ακούς δεν είναι "για βάλε να ακούσω πάλι το προηγούμενο", αλλά σαν να ακούς άλλο σύστημα, πολλαπλάσιας τιμής.
Κουράστηκα και που το διάβασα. Θα περιμένω να τελειώσεις τους πειραματισμούς, να μου πεις ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός player/kernel και θα το πάρω κι εγώ.Εγώ παίζω με squeezelite μέσω του lyrion σε material skin.
Σκεφτόμουν να δοκιμάσω mpd κάποια στιγμή αλλά αφού κρατήσω ένα backup της κάρτας.
Εκτός αν διαγράψω το volumio και φτιάξω δεύτερη με mpd που παίζει και αυτό.
Το κακό του είναι ότι έχει πάρα πολλά πράγματα και χάνεσαι.
Αφού καταλήξεις σε mpd vs squeezelite ξεκινάς τους πειραματισμούς σε kernels![]()
αν κατάλαβες και απλά κουράστηκες, δεν τρέχει τίποτα....Κουράστηκα και που το διάβασα. Θα περιμένω να τελειώσεις τους πειραματισμούς, να μου πεις ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός player/kernel και θα το πάρω κι εγώ.
εσύ κάπου θα με τρελάνεις...Μια δοκιμή θα γίνει το Σάββατο.
Δεν νομίζω όμως ότι οι διαφορές είναι δραματικές, ούτε καν αν αξίζουν τον κόπο.
Ο Ιταλός το βλέπει πιο πολύ σαν προγραμματιστής, δεν ασχολείται για το αν κάποιος kernel παίζει καλύτερα ή όχι.
Το λέει και ο ίδιος έμμεσα.
Πάντως αν έχεις πρόβλημα στην εγκατάσταση σε βοηθάει ακόμη και με remote desktop από ότι έχω ακούσει.
Εγώ δεν χρειάστηκα κάτι πέρα από λίγη καθοδήγηση γιατί έχει άπειρες επιλογές, παραπάνω από όσες χρειάζεσαι.
Τα βήματα είναι απλά.
Εγκατάσταση, ενεργοποίηση με το κλειδί που θα σου δωσει, update, κάνεις enable lyrion, squeezelite και spotify connect, συνδέεις τον λογαριασμό σου στο Tidal και βουρ στο lyrion να παίξεις μουσική.
Μετά μπορείς να παίξεις με απεγκαταστάσεις και απενεργοποιήσεις σε services που δεν χρειάζεσαι.
Στο samba θέλει λίγο ψάξιμο γιατί γίνεται από δύο μεριές αλλά ok.
Qobuz υποστηρίζει;Μια δοκιμή θα γίνει το Σάββατο.
Δεν νομίζω όμως ότι οι διαφορές είναι δραματικές, ούτε καν αν αξίζουν τον κόπο.
Ο Ιταλός το βλέπει πιο πολύ σαν προγραμματιστής, δεν ασχολείται για το αν κάποιος kernel παίζει καλύτερα ή όχι.
Το λέει και ο ίδιος έμμεσα.
Πάντως αν έχεις πρόβλημα στην εγκατάσταση σε βοηθάει ακόμη και με remote desktop από ότι έχω ακούσει.
Εγώ δεν χρειάστηκα κάτι πέρα από λίγη καθοδήγηση γιατί έχει άπειρες επιλογές, παραπάνω από όσες χρειάζεσαι.
Τα βήματα είναι απλά.
Εγκατάσταση, ενεργοποίηση με το κλειδί που θα σου δωσει, update, κάνεις enable lyrion, squeezelite και spotify connect, συνδέεις τον λογαριασμό σου στο Tidal και βουρ στο lyrion να παίξεις μουσική.
Μετά μπορείς να παίξεις με απεγκαταστάσεις και απενεργοποιήσεις σε services που δεν χρειάζεσαι.
Στο samba θέλει λίγο ψάξιμο γιατί γίνεται από δύο μεριές αλλά ok.
μπελάδες γυρεύεις........Θα ρωτήσω απλά ,ήρεμα και χωρίς καμμία διάθεση να με παρασύρει ΠΑΛΙ ο μεγαλύτερος διαφθορέας του φόρουμ.
Αυτός δηλαδή, είναι είναι ένας player που συμπεριλαμβάνει άλλους player και παίζει:
Α) μέσω αυτών
B) αλλά και μόνος του??
Παράγγειλα δυο καρτούλες των 8Γίγα για να βρίσκονται και περιμένω. Θα το δοκιμάσω-το κρίμα στο λαιμό σου!Τα πάντα υποστηρίζει.
Ο @DomieMic65 με Qobuz παίζει νομίζω.
Ψήθηκες ήδη ε;
Κάνε μία δοκιμή, δεν είναι τίποτα, μία καρτούλα μνήμης των 5€ θα σου στοιχίσει.
Το κατεβάζεις από εδώ, έχει καλό documentation (περισσότερο από ότι χρειάζεσαι).
Του στέλνεις ένα email να σου δώσει test key και κρατάει μία εβδομάδα.
Αχ, Ανδρέα τι μας θύμισες τώρα!Μιχάλη (Tzimisce) παραθέτω μία ανάρτηση του Μιχάλη Sonus Naturalis από τον Φεβρουάριου του 2011.... μετά από μιά εκδήλωση στο σπίτι μου με ακρόαση 4 η 5 dacs όπου δηλώνει αυτό που ακούσαμε όλοι τότε και δεν μπορούσαμε τότε να φανταστούμε !
"Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντρέα και στην οικογένεια του για τη θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους.
Για την υπέροχη παρέα τους και για τη μεγάλη τους υπομονή, που μας άντεξαν, τσούρμο ολόκληρο, τόσες ώρες!
Το σπίτι ήταν ζεστό και φιλόξενο, το σύστημα πραγματικά κορυφαίο, εξαιρετικά αναλυτικό και μουσικό, οι συμμετέχοντες ενδιαφέροντες και η μέρα πλούσια, γεμάτη εμπειρίες.
Για τους επιμέρους DAC's: Αν και σχημάτισα προσωπική γνώμη, δεν θα την γνωστοποιήσω, για λόγους δεοντολογίας, μιάς και ανέλαβα την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσω ένα πείραμα.
Όμως μπορώ να πω κάποιες γενικές παρατηρήσεις. Οι διαφορές ανάμεσα στους DAC's είναι υπαρκτές και εύκολα αναγνωρίσιμες, αλλά σε καμμιά περίπτωση δραματικές. Οι διαφορές στις άλλες συσκευές (π.χ. ενισχυτές, ηχεία), ως τάξη μεγέθους είναι πολύ μεγαλύτερες και αξίζουν περισσότερη προσοχή. Το ήξερα από πριν, επαληθεύτηκε και στην ακρόαση.
Αυτό που δεν περίμενα ήταν οι διαφορές στους Software Players. Εκεί διαψεύσθηκα πλήρως. Οι διαφορές όχι μόνο υπήρχαν, αλλά ήταν μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες διαφορές μεταξύ των DAC's! Μεταξύ Amarra, iTunes και Pure Music, ξεκάθαρος νικητής ήταν το Pure Music και με διαφορά από τα άλλα. Αυτό σε προγράμματα που υποτίθεται ότι παίζουν Bit Perfect δεν έπρεπε σε καμμία περίπτωση να συμβαίνει. Όμως συμβαίνει και το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό συμβαίνει σε ένα εντελώς συγκεκριμένο set-up και σ' ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σύστημα. Ίσως σε άλλα συστήματα να μη γίνεται. Όπως και να'χει απαιτείται έρευνα."
Windows is perfectly fine for sound quality.
ASIO and WASAPI are different interfaces that applications can use to play sound on Windows. WASAPI is Microsoft's current native interface for audio playback, and ASIO is a 3rd party alternative built to suit the pro audio market decades ago.
Your main goal should be to bypass the "software mixer" built into the operating system. This mixer is what allows you to hear Windows noises mixed with notification sounds, mixed with Youtube at the same time. This is convenient, and appropriate for most software, but it modifies the audio content along the way in a manner that is optimized for performance/battery life over sound quality. Not ideal for focused music listening.
ASIO always bypasses the software mixer. WASAPI bypasses it only if you choose to do so. If you want to bypass the software mixer with WASAPI, you use something called "Exclusive Mode", which means that your app takes exclusive control over the audio hardware while it's playing, thus boxing out other apps and the software mixer. If you are having a focused listening session with an external DAC, I would recommend using either ASIO or WASAPI Exclusive mode to ensure that the communication between software and DAC is as clean as possible.
Some people think that ASIO sounds better than WASAPI because there is "less going on". ASIO implementations for most of the popular USB DAC chipsets use the same guts as WASAPI behind the scenes, so this may or may not be true in any individual case. Feel free to try both and develop your flavor preference. I don't see a technical reason to prefer one over the other.
One potential benefit to WASAPI is if your DAC supports controlling its hardware volume from the PC, that will generally work via WASAPI and not via ASIO, so with ASIO you are sometimes left using physical controls on the device when you don't have to. Support for hardware volume control is irregular among audiophile DACs, so this may be a total non-issue for you.
One potential benefit to ASIO is that ASIO drivers can sometimes support more DSD formats, or reduce overhead when transmitting DSD data to the DAC. If you don't listen to DSD files, this is a non-topic.
Θα ρωτήσω απλά ,ήρεμα και χωρίς καμμία διάθεση να με παρασύρει ΠΑΛΙ, ο μεγαλύτερος διαφθορέας του φόρουμ.
Αυτός δηλαδή, είναι είναι ένας player που συμπεριλαμβάνει άλλους player και παίζει:
Α) μέσω αυτών
B) αλλά και μόνος του??
Παίζει σε windows μόνο ή και σε android ?
Και γιατί χρειάζεται άλλο kernel και όχι αυτό που έχει ήδη πάνω η συσκευή??
Παράγγειλα δυο καρτούλες των 8Γίγα για να βρίσκονται και περιμένω. Θα το δοκιμάσω-το κρίμα στο λαιμό σου!
μακάρι να ξεκαθαρίσουν όλα μέσα στο κεφάλι σου.. εγώ που έχω πάει εκεί τόσες φορές, δεν ξεκαθάρισα τίποτα....Κάτι πήρα μυρωδιά..
Νομίζω ότι το Σάββατο,θα ξεκαθαρίσουν όλα μέσα στην καρκάλα μου
Βέβαια ακόμα δεν έχω αντιληφθεί,πως συνδέεται με το σύστημα μου .
Mε RCA?
Σε BT ηχεία μπορείς??
Καμμιά φωτογραφία, παίζει να δουμε??
Σωστα θυμασαι.Αχ, Ανδρέα τι μας θύμισες τώρα!
Χαίρομαι πάρα πολύ που ξανασυναντιόμαστε εδώ διαδικτυακά και ποιός ξέρει, ίσως και εκ του σύνεγγυς κάποια στιγμή!
Επί τη ευκαιρία χρόνια πολλά και δημόσια για την ονομαστική εορτή σου, εύχομαι τα καλύτερα.
Την ημέρα εκείνη που κάναμε την ακρόαση και τη συγκριτική δοκιμή τη θυμάμαι πολύ καλά. Μοναδική εμπειρία! Ο έτερος Μιχάλης (Tzimisce) προς τον οποίο απευθύνεσαι ήταν κι' αυτός εκεί.
Θυμάμαι ακόμα τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε ακούγοντας τρία κορυφαία DAC's:
Ειδικά για την Αντιλόπη το τροφοδοτικό δεν ήταν το Boiticus, αλλά ιδιοκατασκευή, αν δεν με απατά η μνήμη.
Τρία DAC's που και σήμερα εξακολουθούν να είναι κορυφαία κι' ας έχουν περάσει τόσα χρόνια κι' ας έχουν πάψει να παράγονται τα συγκεκριμένα μοντέλα.
Το σύστημα που ακούσαμε τότε ήταν Hi-End με όλη τη σημασία της λέξης. Θα στεκόταν άνετα και θα προκαλούσε το θαυμασμό ακόμα και σήμερα, αν ήταν στημένο σε κάποιο δωμάτιο της τελευταίας Έκθεσης Εικόνας και Ήχου.
Αξίζει να το θυμηθούμε και να το γνωρίσουν κι' όσοι δεν είχαν την τύχη να παρευρίσκονται εκείνη τη μέρα. Εδώ:
"Ο έτερος της συμμορίας των Von πως τα λεν....."
Όσα είχα γράψει και σχολιάσει τότε, εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα. Μετά από 13 χρόνια -πότε πέρασαν!- τίποτα δεν έχει αλλάξει, ούτε στο Hardware, ούτε στο Software. (Ως προς τον ήχο. Όσον αφορά την εικόνα είναι αλλιώς τα πράγματα).
Καινούργια προϊόντα βγαίνουν χιλιάδες, εννοείται, αλλά καινοτομία, κάτι που να έχει προχωρήσει τα πράγματα μπροστά όχι.
Κάνοντας απολογισμό των 13 χρόνων που πέρασαν κατά τη γνώμη μου:
Το Hi-End έγινε πια εντελώς απρόσιτο. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα πια. Η χρεοκοπία της χώρας μας που μεσολάβησε και η οικονομική κατάσταση που συνεχίζεται είναι απαγορευτικά σχεδόν για όλους. (Πόσοι συνεχίζουν άραγε);
Από την άλλη πλευρά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής έχει συντελεστεί ευρύτατος εκδημοκρατισμός. Η ποιότητα των Hi-End μηχανημάτων (ειδικά των ψηφιακών) έχει περάσει στις χαμηλότερες και μεσαίες κατηγορίες με αποτέλεσμα τη συνολική άνοδο της ποιότητας. Με καταλυτική τη συμβολή του κινέζικου Hi-Fi (Chi-Fi) που έχει πάψει να βγάζει "κινεζιές" και βγάζει σήμερα μηχανήματα Hi-End εφάμιλλα και συχνότατα πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αμερικάνικά, ή γιαπωνέζικα.
Τι χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος σήμερα για να μπορεί ν' ακούει μουσική με υψηλή ποιότητα και να φτιάξει ένα καλό σύστημα; Λίγα πράγματα: Ένα smartphone (έχουν όλοι), PC/laptop, internet (επίσης έχουν όλοι), μία συνδρομή σε πλατφόρμα on-line μουσικής, ένα DAC/Amp (που θα λειτουργεί και ως preamp), πιθανόν ένα streamer, ένα ζευγάρι ένεργά ηχεία. Έτοιμος! Τα ηχεία μπορούν να συμπληρωθούν αργότερα και μ' ένα Sub. Και θα έχει ένα σύστημα που θα παίζει πολύ καλά και με αντικειμενικά κριτήρια. Δεν θα είναι Hi-End ίσως, αλλά οι διαφορές δεν θα είναι δραματικές. Οι μεγάλες διαφορές βρίσκονται στα ηχεία που μπορεί να φτάσουν πανάκριβα σε Hi-End καταστάσεις. Πάντως ακόμα και τα πιο οικονομικά ηχεία σήμερα μπορούν και παίζουν πολύ καλά. Πόσο κοστίζει η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος; Με τα τωρινά δεδομένα 4-5 συνηθισμένους μέσους μισθούς. Αρκεί βέβαια να έχεις δουλειά και μισθό(!). Θυμάμαι όταν εμείς ξεκινούσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια, χρειάζονταν 12-15 μισθοί τουλάχιστον για το όνειρο μας!
Εκεί που έχει συντελεστεί κοσμογονία, αληθινή επανάσταση, είναι ο τομέας του Personal Audio. Χιλιάδες προϊόντα κι' αξεσουάρ. Μ' ένα κινητό, ένα DACάκι κι' ένα καλό ζευγάρι ακουστικά μπορείς να λάβεις ήχο που χρειάζονται δύο-τρείς και παραπάνω χιλιάδες ευρώ από αντίστοιχο συμβατικό σύστημα.
Λέγαμε κάποτε ότι "τα ακουστικά είναι το Hi-End του φτωχού". Εξακολουθεί να ισχύει. Αλλά η τάση είναι να γίνεται όλο και ακριβότερο. Κι' αν ακολουθήσουμε το δρόμο του Personal Hi-End Audio, τότε κι' εκεί δεν υπάρχει όριο.
Αυτά για το Hardware. Και με το Software τι γίνεται; Τίποτε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά από εκείνη την ημέρα πριν 13 χρόνια που κάναμε τη δοκιμή. Τα προγράμματα κανονικά θα έπρεπε να τροφοδοτούν τα DAC μας με data Bit Perfect. Αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν είναι και τόσο Bit Perfect. Ή μάλλον δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Τρία κομβικά σημεία πρέπει να παρακαμφθούν: Το Software Mixer του λειτουργικού συστήματος, το Volume του ίδιου Mixer, ή άλλων εφαρμογών, και η default μετατροπή του Sample Rate. Γι' αυτή τη default μετατροπή πρέπει να πούμε λίγα λόγια, διότι είναι άγνωστη στους περισσότερους. Αφορά σίγουρα τα λειτουργικά Windows και Android. Για τις άλλες πλατφόρμες Mac, Linux, κλπ. δε γνωρίζω, αλλά είναι πιθανόν.
Τα λειτουργικά των Windows και Android είναι ρυθμισμένα από κατασκευής, όταν λαμβάνουν ένα ψηφιακό ηχητικό σήμα να το μετατρέπουν σε ένα συγκεκριμένο format: 48 Khz/16 Bit. Αν π.χ. έχεις ένα αρχείο 96 KHz/24 Bit, θα το μετατρέψουν σε 48 KHz sample rate. Και όχι μόνο. Θα περικόψουν τα 24 Bit σε 16 (truncation) μειώνοντας την ανάλυση. Ότι χειρότερο! Εκτός αν ο software player ή οι drivers του DAC μας το παρακάμψουν. Για τα Windows οι ASIO drivers και οι WASAPI κάνουν καλή δουλειά και αν υπάρχει η δυνατότητα να προτιμώνται.
Χρήσιμη η επισκόπηση που έχω βρεί εδώ:
Χρειάζεται έρευνα. Και μολονότι έχουν κυκλοφορήσει τόσοι Software Players στα χρόνια που έχουν περάσει ελάχιστα πράγματα έχουμε μάθει παραπάνω...![]()
Διαβασε το λινκ που εβαλε πιο πανω ο Σονους.μακάρι να ξεκαθαρίσουν όλα μέσα στο κεφάλι σου.. εγώ που έχω πάει εκεί τόσες φορές, δεν ξεκαθάρισα τίποτα....
πχ, το "kernel" τι είναι ;;;;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.