To κατέβασα, το φόρτωσα σε κάρτα με balena etcher, αλλά δε μπορώ να συνδεθώ με το web interface απο Mac.Rpi 3 64bit.![]()
To κατέβασα, το φόρτωσα σε κάρτα με balena etcher, αλλά δε μπορώ να συνδεθώ με το web interface απο Mac.Rpi 3 64bit.![]()
Εμ δεν το βρίσκω το ΙΡ. Δοκίμασα από το web interface του router, τίποτα. Κατέβασα το IP Scanner, τίποτα. Μάλλον πρέπει να ξαναγράψω την δισκέτα. Όχι τώρα όμως, προέχει να δω το Black Doves και μετά θα βάλω να ακούσω λίγο Haydn.Πρέπει να βρεις το ip που έχει πάρει.
Μετά συνδέεσαι από το web, δεν έχει σημασία αν είναι Mac ή windows ή android.
Στη θύρα 5000
Τα παιδιά της παρέας που λέει ο Μιχάλης...Λοιπόν...
Πριν λίγη ώρα γύρισα από μια σημαντική συνάντηση (για μένα) ,στο σπίτι ενός καλού φίλου,που ανέχτηκε την παρουσία πεντε μαντραχαλαδων ,αγογγυστα !
Εγώ πήγα γιατί ήθελα να μου περάσουν ένα καινούργιο firmware,οι άλλοι να συγκρίνουν κάτι μαύρα κουτιά ,που αν συγκράτησα καλά το όνομα τους ,ήτονε dac mac zac fac ,κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αφού λοιπόν έκανα την δουλειά μου (γιατί άμα το έκανα εγώ, η συσκευή θα σιωπούσε δια παντός) σκέφτηκα να την κάνω με ελαφριά πηδηματακια,γιατί χeστηκα πως ακούγονταν τα μαύρα κουτιά.
Κύριος,όπως συνηθίζω,είπα να πιω και αυτό το πικρό ποτήρι και κάθησα υπομονετικά ,να περάσει η ώρα ,γιατί μετά θα πηγαιναμε για κάνα τσίπουρο και όχι τίποτα άλλο,ήτονε και καλή παρέα.
Βάλανε λοιπόν να ζεσταθούν τα μαύρα κουτιά,λες και θα γινόταν μεγάλη παρεξήγηση,αν ηντοσαντουσαν κρύα και περιμέναμε σαν μακακες να ανεβάσουν πυρετό,μπας και ακούγαμε κανά τραγούδι.
Προηγούμενως περιμέναμε άλλο ένα αιώνα να ζεσταθεί ο λαμπατος,γιατί ήτονε και αυτός ζηλιάρης και δεν έπαιζε απυρετος.
Στο μεταξύ ακούγαμε κάτι τύπους,που νομίζω ότι ειχαν πιεί ή σόδες ή κόκα κολες και ρευοντουσαν συνέχεια.
Μετά κατάλαβα ότι μάλλον είχαν φάει κάτι που τους πείραξε και άρχισαν τους εμετούς!
Ρώτησα τι είχαν πάθει τα παληκάρια και μου είπαν ότι απλά τραγουδούσαν.
Αφού λοιπόν σηκώσαμε τα μανίκια από την ζεστή και είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε και τις μπλούζες μας,συνδέθηκαν τα μαύρα κουτιά (που λέει ο λόγος ,γιατί ώσπου να βρουν σε πια είσοδο του ενισχυτή είναι και να καταφέρουν να συνδέσουν το τάμπλετ με τα μαύρα κουτιά,ο ενισχυτής είχε αρχίσει να βράζει) βάλανε και μουσική.
Ήταν που λέτε,ένα παλληκάρι από την Αφρική,που ανεγγελνε στα μεγάφωνα ενός τραίνου της στάσεις που έκανε και αφού είπε όλο το δρομολόγιο,άρχισε να παίζει μουσική και μετά ένα σαξόφωνο,μας οδήγησε εσπευσμένα, να κλείσουμε ραντεβού με ωριλα για εξέταση ρίξης τυμπάνου.
Μετά βάλανε άλλο ένα κουτί εν σειρά,που καθάριζε τις βρωμιες και ο τύπος άρχισε πάλι το Κολιάτσου -Παγκρατι και ήτανε καλύτερο από το άλλο και πάλι δεν ήταν καλό.
Μετά βάλανε ακόμα ένα μαύρο κουτί που ισσοροπουσε στο πέφτω δεν πέφτω γιατι ητονε κομματάκι γομάρι, που είχε και ένα χρυσαφένιο κουμπί για να σπάει την μαυρίλα και αυτό μας λυπήθηκε και δεν μας έσπασε τα τύμπανα.
Ένα άλλο μαύρο κουτί που δεν είχε κάλυμμα,δεν το βάλανε να παίξει,γιατί πιθανολογω ότι τρόμαξαν ,μπας και ανατιναχθεί και τους τραβούσαμε στα δικαστήρια.
Εμένα δεν με ένοιαζε γιατι την δουλειά μου την είχα κάνει και αφού πέρασαν κάτι τέρμινα ώσπου να βγει άκρη με τις συνδέσεις ,είπαμε να πάμε για τα τσίπουρα (που ήταν ναι ο λόγος που είχα υποστεί όλο αυτό το μαρτύριο.)
Πέρασαν αλλά τόσα τέρμινα για να ξεσυνδεθουν όλα αυτά και να ξαναβρεθεί το πρώτο πρώτο πρώτο μαύρο κουτί ,που ήταν το κουτί που είχε ο οικοδεσπότης.
Τι θέλω να πω με αυτά τα ολίγα που σας περιέγραψα παραπάνω?
Απλά.....
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟ COMPUTER AUDIO, ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΕΙΔΉΜΟΝΕΣ.
(ενα εξαιρετικό πρωινό,με τρομερή παρέα, κατά τ'αλλα,έκανα και γω την δουλειά μου
)
Μάικ να'σαι καλά να μας ανεχεσαι![]()
Εμ δεν το βρίσκω το ΙΡ. Δοκίμασα από το web interface του router, τίποτα. Κατέβασα το IP Scanner, τίποτα. Μάλλον πρέπει να ξαναγράψω την δισκέτα. Όχι τώρα όμως, προέχει να δω το Black Doves και μετά θα βάλω να ακούσω λίγο Haydn.
Παντως ηταν μια αποδειξη πως ενα καλο streaming αξιζει και δεν ειναι ..."so far, so no good" οσο νομιζουμε. Λεω...![]()
Ποίο να άναψα, το Raspberry ; Βλέπω ένα κόκκινο φωτακι αναμενο, φαντάζομαι ότι είναι το on. Χτες άκουγα μουσική με το εξοβελιστεο Volumio, οπότε λειτουργεί σωστά, φαντάζομαι.Το ip scanner πρέπει να το βρει.
Σίγουρα το άναψες, έτσι;
Χωρίς πλάκα, ειδα μεγάλη διαφορά αλλάζοντας ένα συγκεκριμένο καλώδιο, αυτό που πηγαίνει από την πρίζα στο ρούτερ. Νομίζω από εκείνη τη στιγμή και μετά έπαψα να ακούω διαφορά μεταξύ CD και στρήμερ.Η εμπειρία μου ως τώρα είναι η εξής.
Αν θέλουμε να ακούμε τοπικά αρχεία η όλη κατάσταση είναι πιο plug and play.
Στο streaming χρειάζεσαι φροντίδα στο δίκτυο, στο usb και ένας θεός ξέρει ακόμη που!
Έχει τόσο σκουπίδι μέσα που τα φίλτρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό άκουσμα.
Τι μπορεί να προκαλεί διακοπή σήματος την ίδια ώρα σχεδόν κάθε μέρα?Η εμπειρία μου ως τώρα είναι η εξής.
Αν θέλουμε να ακούμε τοπικά αρχεία η όλη κατάσταση είναι πιο plug and play.
Στο streaming χρειάζεσαι φροντίδα στο δίκτυο, στο usb και ένας θεός ξέρει ακόμη που!
Έχει τόσο σκουπίδι μέσα που τα φίλτρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό άκουσμα.
Η συνδεσμολογια ειναι ως εξης: απο το κουτι του ΟΤΕ ως το μοντεμ της cosmote καλωδιο cat6 (δηλ οχι το κοινο τηλεφωνικο). Απο εκει 15μ (γυρω γυρω στα ...εσωτερικα ντουβαρια !!!) cat6 στο switch Bonn 8 της Silent Angel (https://silentangel.com/n8-pro/Χωρίς πλάκα, ειδα μεγάλη διαφορά αλλάζοντας ένα συγκεκριμένο καλώδιο, αυτό που πηγαίνει από την πρίζα στο ρούτερ. Νομίζω από εκείνη τη στιγμή και μετά έπαψα να ακούω διαφορά μεταξύ CD και στρήμερ.
Ποίο να άναψα, το Raspberry ; Βλέπω ένα κόκκινο φωτακι αναμενο, φαντάζομαι ότι είναι το on
Φαίνεται το πρόβλημα είναι ότι το Raspberry δεν είναι συνδεδεμένο κατευθείαν στο ρούτερ αλλά μέσω σπλήτερ.Ναι.
Περίεργο, ακόμη και να μην έχει κάνει boot το βρίσκεις με το ip scanner.
Με καλώδιο παίρνεις δίκτυο έτσι;
Αν είσαι με wifi έχει δική του διεύθυνση μέχρι να το ρυθμίσεις.
Το βλέπει, αλλά όταν πάω να ανοίξω το User interface μου βγάζει ένδειξη 500:internal server error.Αν βγάλεις το splitter το βλέπει;
Περίεργο, θα έπρεπε να πάρει ip πάλι
Το κατάφερα τελικά. Ζήτησα test key. Για να δούμε...Αυτό είναι άλλο θέμα.
Δοκίμασε να αποσυμπιέσεις το αρχείο που κατέβασες και να το βάλεις στην κάρτα με το etcher, αποσυμπιεσμένο.
Κάποιες φορές σκάει.
Άμα λέω ότι για να ασχοληθείς με το computer audio, πρέπει να είσαι ειδήμονας....αυτό εννοώ.Σε άλλα νέα, το Σάββατο το πρωί μαζευτήκαμε και βασανίσαμε το streamer.
Ακούσαμε ένα 3r on steroids, που έκανε μεν ακουστή διαφορά αλλά κάποια στιγμή στη μέση του τραγουδιού εξαφάνισε το dac.
Ένα 4497 που έπαιξε πολύ καλά αλλά λίγο σκληρά και ένα soekris που ήταν σαφώς πιο γλυκό αλλά έχανε στα σημεία από το 4497.
Λόγω της φύσης του συστήματος μου, αν τιθασευτεί το 4497 θα είναι άψογο.
Το πως θα γίνει αυτό είναι θέμα μελέτης, πειραμάτων και τύχης μάλλον.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.