Streaming audio. So far, so no good...

Ένας μετατροπέας που τροφοδοτείται από πακάκι των 3€ θα έχει μια χαρά θόρυβο. Απλά αλλάζεις τον έναν θόρυβο για άλλο θόρυβο. Δεν είναι απαραίτητο ο δεύτερος θόρυβος να κάνει λιγότερη ζημιά από τον πρώτο - απλά διαφορετικός θα είναι.

Οπότε θέλεις σοβαρό μετατροπέα με σοβαρό τροφοδοτικό και μετά σοβαρό switch.
Kαλη τροφοδοσια θες παντα και παντου ,μιλαμε συγκριτικα στην μια περιπτωση εχεις ενα utp για 12 μετρα με οτι παρεμβoλες υπαρχουν στον χωρο στην αλλη ενα καθαρο σημα που φθανει στα μηχανηματα σου και περναει μονο μια μετατροπη optical to eth. Λυσεις καλυτερες και με αναλογα κοσρος ομως υπαρχουν πολλες.

Στην περίπτωση οπτικής, ίσως έχει νόημα να ρίξει κάνεις μεγαλύτερο καλώδιο οπτικής από το κουτί του παροχου μέχρι το rack και να βάλει εκεί τον μετατροπέα σε ethernet και το router του παροχου. Τώρα αν υπάρχει το μεράκι και μπορεί κάποιος να φτιάξει και αντίστοιχα τροφοδοτικά για τις συσκευές αυτές, ακόμα καλύτερα. Ή να πάρει κανένα πακακι της ifi, έτσι, για το ζητώ. Extra switch δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο να προσθέσει. Εκτός αν του παροχου δύναται να αντικατασταθεί. Που αμφιβάλλω. Και προφανώς εκτός αν το router του παροχου δεν έχει αρκετές θύρες για τις συσκευές.

• Like
Reactions: VlassisK
Kαλη τροφοδοσια θες παντα και παντου ,μιλαμε συγκριτικα στην μια περιπτωση εχεις ενα utp για 12 μετρα με οτι παρεμβoλες υπαρχουν στον χωρο στην αλλη ενα καθαρο σημα που φθανει στα μηχανηματα σου και περναει μονο μια μετατροπη optical to eth. Λυσεις καλυτερες και με αναλογα κοσρος ομως υπαρχουν πολλες.

Όπως έγραψα, μπορεί ο μετατροπέας σου να έχει μέσα ένα παλμοτροφοδοτικό που ότι και να του δώσεις σε (εξωτερική) τροφοδοσία να τα κάνει σαλάτα. Αυτό μόνο πειραματικά θα το διαπιστώσεις, εκτός αν έχεις σχεδιάσει εσύ ο ίδιος τον μετατροπέα και ξέρεις ακριβώς τι έχεις βάλει μέσα και τι κάνεις.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.

Δυστυχώς θέλει δοκιμές.

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν όλα τα παραπάνω (και μετατροπείς, και τροφοδοτικά, και hi end switches, κτλ κτλ) και κάθε φορά που αλλάζουν κάτι ακούνε διαφορές.

Γλυτωνεις τον θορυβο που μαζευει το utp. Κανονικα θα επρεπε το router να το εχεις κοντα στον τερματισμο της Vodafone και απο εκει να ξεκινα η καλωδιοση για το switch, ετσι απομονωνεις και τον θορυβο του router.
Το Ifi το μεγαλο που δοκιμασα αυτη τη δουλεια κανει, μετατρεπει το utp σε οπτικο και τουμπαλιν.
Κανει δουλεια αλλα σε μενα ηταν το ιδιο με το μικρο φιλτρακι της ιδιας εταιρειας, οποτε δεν υπαρχει λογος να μπω
στη διαδικασια που περιγραφεις.
Θα φτιαχτει σωστα το σουιτς με τη γραμμικη του τροφοδοσια, θα μπει κι ενα ρουτερ της προκοπης και τελος.

• Like
Reactions: VlassisK
Στην περίπτωση οπτικής, ίσως έχει νόημα να ρίξει κάνεις μεγαλύτερο καλώδιο οπτικής από το κουτί του παροχου μέχρι το rack και να βάλει εκεί τον μετατροπέα σε ethernet και το router του παροχου. Τώρα αν υπάρχει το μεράκι και μπορεί κάποιος να φτιάξει και αντίστοιχα τροφοδοτικά για τις συσκευές αυτές, ακόμα καλύτερα. Ή να πάρει κανένα πακακι της ifi, έτσι, για το ζητώ. Extra switch δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο να προσθέσει. Εκτός αν του παροχου δύναται να αντικατασταθεί. Που αμφιβάλλω. Και προφανώς εκτός αν το router του παροχου δεν έχει αρκετές θύρες για τις συσκευές.
το ρουτερ του παροχου αποδεδειγμενα κανει ζημια στον ηχο.

Το Ifi το μεγαλο που δοκιμασα αυτη τη δουλεια κανει, μετατρεπει το utp σε οπτικο και τουμπαλιν.
Κανει δουλεια αλλα σε μενα ηταν το ιδιο με το μικρο φιλτρακι της ιδιας εταιρειας, οποτε δεν υπαρχει λογος να μπω
Θα φτιαχτει σωστα το σουιτς με τη γραμμικη του τροφοδοσια, θα μπει κι ενα ρουτερ της προκοπης και τελος.
Δεν ειναι το ιδιο. Μαλλον δεν καταλαβες. Αυτο που περιγραφω ειναι προληπτικο αυτο που κανει το ifi ειναι κατοπιν εορτης διορθωτικο εχει διαφορα.
Αφου εχεις βρει την λυση σου ολα καλα καλη Ανασταση

• Like
Reactions: Λάκης
Άλλο πράγμα να ασχολείσαι με το καλώδιο του βραχίονα και τη μάζα του, άλλο να κυνηγάς ότι καλώδιο κυκλοφορεί στο σπίτι!
Είναι τρελοί αυτοί οι ψηφιάκηδες μα τον Τουτάτη!

Μόλις δει την τιμή τους θα μπει στη λίστα. :ROFLMAO:

Τα ακούς @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ;;;;
Μας έλεγαν ότι τα ψηφιακά είναι plug and play αλλά μάλλον είναι plug and pay.

Για πε ένα ρούτερ της προκοπής.
Είναι τα ίδια ρούτερ με την χάλκινη γραμμή??
Γιατί τώρα τελευταία τον Fritz ,μου κάνει αρκετές αποσυνδέσεις,κάτι που ουδέποτε είχα μέχρι τώρα.

Γιατί τώρα τελευταία τον Fritz ,μου κάνει αρκετές αποσυνδέσεις,κάτι που ουδέποτε είχα μέχρι τώρα.
Θα σου πει ο Τζιμισκουλας, mikrotik.

και πως ξέρεις ότι είναι από το ρούτερ οι διακοπές και όχι από τον πάροχο ;;

γεια σας και χρονια πολλα
σε μια βδομαδα θα μετακομισω στο καινουργιο μου διαμερισμα,και επιτελους θα αποκτησω 300αρα fiber to the home. επειδη το σπιτι ηθελε ανακαινιση τραβηξα μονος μου την οπτικη ινα απο το κουτι στον οροφο μου στο σπιτι μου πριν μπει ο βαφιας
Στο θεμα μας ,απο οτι ειδα το μοντεμ που θα μου στειλει η νοβα εχει 4 θυρες ethernet αλλα εγω χρειαζομαι 5 ( τηλεοραση, eon tv box, nas, streamer fiio s15 και yamaha r-n2000a ενισχυτης που εχει και streamer
ποιο switch εχετε να μου προτεινετε?
θενκς

γεια σας και χρονια πολλα
σε μια βδομαδα θα μετακομισω στο καινουργιο μου διαμερισμα,και επιτελους θα αποκτησω 300αρα fiber to the home. επειδη το σπιτι ηθελε ανακαινιση τραβηξα μονος μου την οπτικη ινα απο το κουτι στον οροφο μου στο σπιτι μου πριν μπει ο βαφιας
Στο θεμα μας ,απο οτι ειδα το μοντεμ που θα μου στειλει η νοβα εχει 4 θυρες ethernet αλλα εγω χρειαζομαι 5 ( τηλεοραση, eon tv box, nas, streamer fiio s15 και yamaha r-n2000a ενισχυτης που εχει και streamer
ποιο switch εχετε να μου προτεινετε?
θενκς

• Like
Reactions: mdvq
Αυτό λέει τίποτα??
Έχω ένα tplink δεκαετίας.
Αν αγοράσω ένα zyxel ή το παραπάνω,έχει νόημα ή τζάμπα το έξοδο??
Φυσικά εννοείται ότι αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι το μηχάνημα να είναι plug n play.

Last edited:
Αυτό λέει τίποτα??
Έχω ένα tplink δεκαετίας.
Αν αγοράσω ένα zyxel ή το παραπάνω,έχει νόημα ή τζάμπα το έξοδο??
Φυσικά εννοείται ότι αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι το μηχάνημα να είναι plug n play.
Ρουτερ δε θες ρε, αυτο τι σχεση εχει;

Δειτε το οποιος θελει για να μην σαν πουλανε απατες οτι δηθεν θα ακουσετε καλυτερα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Η "παρέα" του Amir είναι άνθρωποι που κρίνουν το πως παίζει ένα μηχάνημα από το πως μετράει.
Όποιος έχει έστω ελάχιστη πραγματική εμπειρία από hi fi γνωρίζει ότι αυτό απλά δεν ισχύει.

Όσο αφορά τα audio grade ethernet switches, σαφέστατα κάνουν διαφορά προς το καλύτερο. Όποιος έχει ακούσει ξέρει. Πρέπει να είσαι κουφός για να μην ακούσεις την διαφορά, με δεδομένο πάντα ότι το σύστημα είναι ήδη σε ένα σοβαρό επίπεδο και μπορεί να αναδείξει τις διαφορές.

Τα υπόλοιπα είναι για τα clicks / views.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Η "παρέα" του Amir είναι άνθρωποι που κρίνουν το πως παίζει ένα μηχάνημα από το πως μετράει.
Όποιος έχει έστω ελάχιστη πραγματική εμπειρία από hi fi γνωρίζει ότι αυτό απλά δεν ισχύει.

Όσο αφορά τα audio grade ethernet switches, σαφέστατα κάνουν διαφορά προς το καλύτερο. Όποιος έχει ακούσει ξέρει. Πρέπει να είσαι κουφός για να μην ακούσεις την διαφορά, με δεδομένο πάντα ότι το σύστημα είναι ήδη σε ένα σοβαρό επίπεδο και μπορεί να αναδείξει τις διαφορές.

Τα υπόλοιπα είναι για τα clicks / views.
αρα γενικα θα λεγαμε οτι πουθενα δεν μετρανε οι μετρησεις σωστα? αρα ουτε στα ηχεια σωστα?
Για τα switches και τα καλωδια ethernet ενα ειναι σιγουρο ....snake oil και τιποτα παραπανω. οποιος εχει γνωσεις ηλεκτρολογικες-ηλεκτρονικες ξερει οτι αυτα ειναι φουμαρα.
Τωρα οσοι θελουν να πιστεψουν οτι αυτα κανουν δουλεια και θελουν να σκανε ενα σκασμο χρηματα για ενα μετρο καλωδιο ethernet που δηθεν κανει διαφορα δικαιωμα τους

• Like
Reactions: Deneb
Χμμμμμ... ερωτησουλα. Θέλω να αποκτήσω πρόσβαση στο tidal connect την οποία δε μου παρέχει ο integra 8.4 ο οποιος παιζει μεσω της δικης του εφραμογης. Δε θέλω να επενδύσω πολλά. Σα λύση φαίνεται το wiim pro μέσω coaxial σε μια είσοδο του integra. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από το εν λόγω μηχάνημα σε ρόλο streamer?