Streaming audio. So far, so no good...

Επανέρχομαι στο ερώτημα μου και περιμένω με αγωνία μιαν απάντησην 😀
Γιατι δεν διαβαζεις το συγκριτικο που εχω ανεβασει , θα κερδισεις πολλα περισσοτερα απο το να σου πω ναι εχω το tplink και εβαλα το dlink και ειδα διαφορα. Ειναι πολλα που παιζουν ρολο στο καθε συστημα. Μπορει σε μενα να κανει διαφορα και σε σενα οχι. Δεν σημαινει οτι δεν εχει. Μην ξεχναμε οτι η ακουστικη εκτιμηση περιλαμβανει το ολο συστημα μας . Οι μετρησεις το καθε μηχανημα τι δινει στην εξοδο του. Πχ αν εχω ενα απλο switch και ενα "καλο" και τροφοδοτω το Grimm που λεγεται οτι εχει πολυ καλο μηχανισμο εναντιον του θορυβου μαλλον ακουστικα δεν θα καταλαβω διαφορα. Η αλλη περιπτωση το συστημα να μην ειναι τοσο 'αναλυτικο" για να δειξει την διαφορα, οποτε οτι καλυτερο και να βαλω θα το καταλαβω οταν αναβαθμιστει ο ποιο αδυνατος κρικος μου.

Επειδή το σύστημα είναι ολοκαίνουργιο και στηρίζεται πλέον στο ίντερνετ,λέω να αλλάξω και ένα switch.

Απλά δεν ξέρω πιο να διαλέξω ανάμεσα στο zyxel, στο Cisco και το dlink.
Η δικιά μου προσέγγιση είναι η παρακάτω .⬇️
Ανάλογα λοιπόν τον πάραχο που έχουμε .
Η inalan δίνει ένα σοβαρό Modem WiFi Router με όλες τις θύρες gigabit αλλά υστερεί στο WiFi της ,ιδιαίτερα που εγώ (προσωπικά )θέλω να καλύψω τρεις ορόφους.
Δεν θέλω καλώδια πόσο μάλλον να πλέξω με switch.
Αγόρασα το παρακάτω που συνεργάζεται άψογα με τον πάροχο ,απενεργοποίησα το wi-fi του και μετέτρεψα εύκολα και γρήγορα μέσο εφαρμογής του MERCUSYS σε access point και ΟΧΙ σε router για να υπάρχει σταθερότητα .
Καθόλου άσχημα η ταχύτητα για Wi-fi,όπου υπάρχουν μάλιστα συνεχόμενες αναβαθμίσεις.(κόστος κάπου στα 50 ευρώ αν θυμάμαι καλά .

IMG_1835.jpegIMG_1830.jpegΕδώ ο υπολογιστής μου (λάπτοπ )νέας γενιάς ASUS με εξωτερικό σκληρό δίσκο νέας γενιάς SSD της Samsung με πρόγραμμα το jRIVER (34)ταινίες μουσική κτλ .
Εξωτερικό hub USB με τροφοδοσία (με αυτό αφού άκουσα διάφορα θα ασχοληθώ περισσότερο με τις τροφοδοσίες )στο κύριο μου σύστημα .

IMG_1838.jpegΜε την παρακάτω εφαρμογή μέσο Bluetooth aptx κάνω streaming και όχι μόνο …καμία συμπίεση κανένας θόρυβος από το κινητό .
Έτσι έχω όλη μου την δισκοθήκη και όχι μόνο και την μοιράζω …ανάλογα .
Υ.Σ Φυσικά υπάρχουν και οι συνδρομητικές υπηρεσίες αλλά εκεί προτιμώ τις επίσημες ,αν και τελευταία έχω πάρει διαζύγιο με αυτές προτιμάω αν βρω κάτι καλό να αγοράζω CD ,βυνίλιο ,blu-ray .

IMG_1840.pngIMG_1839.pngIMG_1836.png

Παίδες, γύρισα χθες κομμάτια πό την δουλειά κατά τις 10 το βράδυ και για χαλάρωση, σύνδεσα ενα παλιό tp link στο ρούτερ και το στρίμερ, με σχετικά καλά καλώδια ( μου είχαν μείνει από κάτι kef wireless 50 που είχα) και συνέκρινα 2-3 κομμάτια που ξέρω καλά, σε σχέση με την σύνδεση wifi που έχω από τότε που έστησα το σύστημα εδώ και 10 μέρες ... διαφορές, αν υπήρχαν, ήταν ψύλλοι ατα άχυρα ... βέβαια δεν ξέρω ποια θα ήταν η εκτίμηση, αν είχα βάλει ένα καλό σουίτς με γραμμικό τροφοδοτικό ...

@MakisM βασικά δεν μου περνάει από το μυαλό κάποιος τρόπος που θα μπορούσες να παίζεις χειρότερα...
Απόψεις ,πολλές απόψεις …
Αν πραγματικά γνωρίζαμε τι ακούμε γενικά με τα Dac καλά θα ήταν .
Οπότε ο καθένας μας διαφορετικά πορεύεται.
Αυτά ,τα ολίγα από εμένα !!!

Δικη σου αποψη εχεις ή ετεροκαθοριζεσαι;
εχω δικη μου αποψη με δοκιμες που εκανα με διαφορα καλωδια δανεικα και δεν ακουσα καμια διαφορα
Απλα το βιντεο το εβαλα για να ακουσουμε μια αποψη απο ανθρωπους του χωρου που οσο ναναι κατι περισσοτερο ξερουν

εχω δικη μου αποψη με δοκιμες που εκανα με διαφορα καλωδια δανεικα και δεν ακουσα καμια διαφορα
Απλα το βιντεο το εβαλα για να ακουσουμε μια αποψη απο ανθρωπους του χωρου που οσο ναναι κατι περισσοτερο ξερουν
Οταν λες καλωδια;

Αν εννοείς καλώδια ethernet, είναι από καλώδια που επηρεάζουν το λιγότερο τον ήχο. Θέλει πολύ προσεγμένο και αναλυτικό σύστημα για να καταλάβεις διαφορά.

Ξανά, κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρουν στα συγκεκριμένα αντικείμενα της δουλειάς τους.

Όσο αφορά τον συγκεκριμένο, τα ethernet switches δεν είναι η δουλειά του, και (προφανώς) δεν έχει και καμία εμπειρία από αυτά.

Απόψεις ,πολλές απόψεις …

Το να λέμε ότι το airplay είναι χειρότερο από το tidal/spotify connect δεν είναι άποψη, είναι γεγονός.
Το να λες ότι το κινητό δεν κάνει τίποτα όταν το στέλνεις από airplay σημαίνει ότι απλά δεν έχεις ψαχτεί.
Όταν παίζεις με airplay, το κινητό σου κάνει το αρχικό decoding, μετά κωδικοποιεί τον ήχο σε ALAC, το στέλνει στο AirPlay dac που κάνει το decoding από ALAC πάλι PCM και μετά το D/A του PCM.
Κατά τα άλλα, το κινητό δεν κάνει τίποτα;

Σε καλωδια εθερνετ ουτε εγω εχω ακουσει διαφορα, σε σουιτς ναι.
εκ των πραγματων τωρα που θα μετακομισω σε αλλο σπιτι αναγκαστικα θα παρω ενα switch διοτι χρειαζομαι 6 wlan ενω το ρουτερ εχει 4

Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο το σύστημά σου; Για να έχουμε μια βάση;
τιποτα σπουδαιο ,
Υamaha rn-2000a
Fiio s15 streamer/dac ( εχει και ο yamaha dac ) οποτε ακουω μια απο το ενα και μια απο το αλλο
focal arya 906 ( τωρα στο νεο σπιτι παω μαλλον για τα wharfedale super linton)
yamaha cd player
και ενα παλιο sub yamaha ( που τα εκλασε προ 15 ημερων):ROFLMAO:

Σας διάβασα προσεκτικά και ....
@VlassisK
Αν σου πω ότι πιο πολύ θα ακούσω την δική σου γνώμη,παρά να διαβάσω οποιοδήποτε συγκριτικό.....θα παρεξηγηθείς?😀
@Λάκης
Πολλά ρώτας και με κουράζεις 😝
@Τζιμισκουλα
Θα καθόμουν όντως στα αυγά μου,μέχρι που έμαθα την τιμή του zyxel.
@dimdim
Θα συνεχίσω την παράδοση που λέει ότι όταν μιλάς εσύ ,εγώ αγοράζω με κλειστά μάτια 😃

Zyxel λοιπόν,να είναι όλο το σύστημα του κουτιού.
Όταν αξιωθω και το ενώσω κιόλας,θα το πανηγυρίσω δεόντως 🤗

Σας διάβασα προσεκτικά και ....
@VlassisK
Αν σου πω ότι πιο πολύ θα ακούσω την δική σου γνώμη,παρά να διαβάσω οποιοδήποτε συγκριτικό.....θα παρεξηγηθείς?😀
@Λάκης
Πολλά ρώτας και με κουράζεις 😝
@Τζιμισκουλα
Θα καθόμουν όντως στα αυγά μου,μέχρι που έμαθα την τιμή του zyxel.
@dimdim
Θα συνεχίσω την παράδοση που λέει ότι όταν μιλάς εσύ ,εγώ αγοράζω με κλειστά μάτια 😃

Zyxel λοιπόν,να είναι όλο το σύστημα του κουτιού.
Όταν αξιωθω και το ενώσω κιόλας,θα το πανηγυρίσω δεόντως 🤗

αν δεν ..ενώσεις, ξέρεις.... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: mdvq
σορυ εχεις δικιο, καλωδια ethernet και διαφορα ethernt switchers

Σε καλώδια ethernet ούτε εγώ άκουσα διαφορά (το έχω γράψει και παραπάνω).
Βέβαια, δεν άκουσα και με αυτά τα φίλτρα ethernet που κυκλοφορούν.

Σε Switch άκουσα πρακτικά διαφορά στην αλλαγή από διακοπτικό τροφοδοτικό σε linear. Όχι ότι το Zyxel παίζει καλύτερα από το Tp Link, μην τρελαθούμε. :)

Για κάποιο λόγο άκουσα διαφορά και με το router, το Mikrotik που έβαλα επάνω (αλλά αυτό δεν είναι switch, οπότε παίζει να βοηθάνε οι ρυθμίσεις που του έκανα).