Streaming audio. So far, so no good...

Εννοείς ότι η διαφορά ενός dac των 100€ με ένα dac των 10.000€ είναι καθαρά θέμα γούστου και όχι ότι παίζει αντικειμενικά καλύτερα;
Αν το πιστεύεις δεν έχει καν νόημα όχι η συζήτηση, αλλά και η ύπαρξη ολόκληρου του forum.
Μου βάζεις το δίλημμα για να απαντήσω ναι η όχι? Η απάντηση είναι σχετική δεν είναι πάντα μαύρο άσπρο..

Μην τρελαθούμε, μιλούμε εδώ για ηχητική ποιότητα και μας το πλασάρεις σαν πηγή θορύβου τι έπρεπε να υποθέσουμε?

Σοβαρά, όμως;

Τόσες σελίδες και νόμιζες ότι αλλάζουμε τα routers και τα switches γιατί προκαλούν βόμβο ή φύσημα;

Τι να πω.. καλή συνέχεια!

Ο μυρωδιάς... strikes again 😄.
1)Το μόντεμ είναι η συσκευή που μας συνδέει με το ίντερνετ.
Υπάρχει τέτοια νέτη σκέτη??
Ποια??
2) το ρούτερ είναι συσκευή που περιέχει το μόντεμ ΚΑΙ ένα switch που μοιράζει το ίντερνετ??
3) το switch είναι ένα μηχάνημα που ΔΕΝ έχει μόντεμ και απλά μοιράζει το ίντερνετ??.
Ποια είναι η καλύτερη σύνδεση που μπορούμε να πετύχουμε??

• Haha
Reactions: Tzimisce
Ποια??
2) το ρούτερ είναι συσκευή που περιέχει το μόντεμ ΚΑΙ ένα switch που μοιράζει το ίντερνετ??
3) το switch είναι ένα μηχάνημα που ΔΕΝ έχει μόντεμ και απλά μοιράζει το ίντερνετ??.
Σημερα modem σκετα δεν ξερω αν υπαρχουν.
Ο router συνηθως ειναι modem ,router ,switch και η δουλεια του ειναι να συνδεει δικτυα.
Η δουλεια του switch ειναι να συνδεει μηχανηματα εντος φυσικου δικτυου.
Τι εννοεις καλυτερη συνδεση. Εχουν γραφτει σελιδες παραπανω.
Στι φυσικο επιπεδο ειναι να φερεις την οπτικη ινα μεχρι το streαmer σου.

• Like
Reactions: mdvq
Σοβαρά, όμως;

Τόσες σελίδες και νόμιζες ότι αλλάζουμε τα routers και τα switches γιατί προκαλούν βόμβο ή φύσημα;

Τι να πω.. καλή συνέχεια!
Σοβαρέψου και πες μου πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ότι εγώ εννοούσα ότι ακούτε βόμβους και φασίματα..

Λίγο πιο πάνω έγραψα για ζωγραφική που κάνετε – παίζετε με τον ήχο.. Τα EMI αυτό κάνουν ζωγραφίζουν - χρωματίζουν περιοχές ακουστών συχνοτήτων.

Ελπίζω να μην επανέλθω για να διορθώσω τέτοιου είδους παρερμηνείες..

Ποια??

Πρακτικά αυτό που σου δίνουν οι εταιρίες είναι modem/router/switch/wifi μαζί στην ίδια συσκευή.
Χονδρικα:
Το modem συνδέεται στον πάροχο, παίρνει το σήμα του internet και το κάνει σήμα ethernet.
Το Router κάνει τα πιο "εξελιγμένα" πράγματα, όπως το να έχει firewall, dhcp server που δίνει σε κάθε μηχάνημα που του συνδέεις μία ip, κλπ κλπ.
Το Switch σκέψου το σαν ένα πολύπριζο. Παίρνει ένα καλώδιο ethernet και σου βγάζει πολλά.

• Like
Reactions: mdvq
Εδώ που έγραψες αυτό δηλαδή τι εννοούσες;

View attachment 251335

Μην παίζεις με τη νοημοσύνη μας. Όλα γραμμένα είναι.
Electromagnetic interference (EMI) occurs when unwanted electric currents interrupt the intended currents an electronic device is supposed to receive. These disruptive currents — often called "noise" or "electromagnetic noise" — can come from an external source or get created by other components inside the device.

Όλα αυτά θόρυβος ονομάζοντε. Είτε είναι ακουστός είτε όχι. Τα EMI όπως είπα χρωματίζουν περιοχές ακουστών και όχι μόνο συχνοτήτων. Τα EMI υπάρχουν είτε είναι φυσικά είτε προκαλούνται από ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο από τα τροφοδοτικά τους, είτε έρχονται κουβαλητά για διαφόρους λόγους από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Απλά τα σχόλια σου είναι κακόβουλα. Τέλος συζήτησης μαζί σου.

Οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές (EMI) συμβαίνουν όταν ανεπιθύμητα ηλεκτρικά ρεύματα διακόπτουν τα επιδιωκόμενα ρεύματα που υποτίθεται ότι λαμβάνει μια ηλεκτρονική συσκευή. Αυτά τα διασπαστικά ρεύματα - που συχνά ονομάζονται "θόρυβος" ή "ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος" - μπορεί να προέρχονται από μια εξωτερική πηγή ή να δημιουργηθούν από άλλα εξαρτήματα μέσα στη συσκευή.

Όλα αυτά θόρυβος ονομάζοντε. Είτε είναι ακουστός είτε όχι. Τα EMI όπως είπα χρωματίζουν περιοχές ακουστών και όχι μόνο συχνοτήτων. Τα EMI υπάρχουν είτε είναι φυσικά είτε προκαλούνται από ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο από τα τροφοδοτικά τους, είτε έρχονται κουβαλητά για διαφόρους λόγους από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Απλά τα σχόλια σου είναι κακόβουλα. Τέλος συζήτησης μαζί σου.
Οταν λες χρωματιζουν, τι εννοεις;
''Φουσκωνουν'' τα μπασα για παραδειγμα;

Η σύλληψη και μόνο του toslink είναι μια ανωμαλία από μόνη της. Να μετατρέψεις το ηλεκτρικό σήμα σε οπτικό και από οπτικό σε ηλεκτρικό πάλι, μόνο σαδιστής θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Φυσικά κανείς απαιτητικός δεν θα ακούσει με οπτικη, εκτός αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή μπορεί να του αρέσει κι όλας έτσι. Άλλωστε ούτε οι άλλοι τρόποι είναι αναμάρτητοι. Έχουν άλλα κουσούρια.

Ναι, ναι, φυσικά είναι σε επίπεδα που δεν γίνονται αντιληπτά και διάφορα άλλα που τελικά δείχνουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Αναρωτιέμαι όμως, τελικά γιατί υπάρχουν τόσοι που αντιλαμβάνονται διαφορές;
Έλα μου ντε... .

jitter-spectrum-coaxial-connection.gif
jitter-spectrum-toslink-connection.gif

• Like
Reactions: VlassisK
Το αριστερά είναι πιο πορτοκαλί από την ΕΜΙ, ενώ το δεξί έχει διαχωρίσει τα χρώματα και βλέπουμε ξεχωριστά το κόκκινο από το κίτρινο.
Σε συγκροτήματα όπως οι Takilakta που είναι native americans δεν θα ακούσεις μεγάλη διαφορά, αλλά το να βάλεις την Αλεξίου και να ακούγεται σαν τον Καθιστό Βούβαλο από την πολύ πορτοκαλάδα στον ήχο είναι θέμα.

Για όλα υπάρχει κάποια εξήγηση. Απλώς εγώ έχω καταλάβει πως όσοι λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές... αρνούνται τις λάβουν υπ' όψη. :ROFLMAO: Πάντως να είναι όλοι τρελοί που ακούνε διαφορές ή να ισχύει σε όλους το placebo (και ανάποδα το nocebo για όσους δεν ακούνε) ή να υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία αποκλείεται.
Κάτι τρέχει. Και απλώς υπάρχει η εξήγηση αλλά όταν αυτή δεν εμπίπτει στις γνώσεις μας, την βαφτίζουμε ως μη υπάρχουσα.
Γι' αυτό κι εγώ πριν μερικές σελίδες έγραψα ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να το δεχτείς χωρίς να το αποδεχτείς. Αν ας πούμε εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί συμβαίνει, είναι ίσως γιατί εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω και όχι ότι δεν υπάρχει η διαφορά.

Πως ήταν εκείνο το παλιό ρητό; Αν το ακούς λάθος και μετράει σωστά, κάτι μετράς λάθος... .

Όχι πως έχει σημασία, αλλά δεν μπορούσα να διαβάζω ότι η οπτική δεν έχει jitter. Η οπτική δεν είναι μόνο η ίνα. Είναι όλη η σύνδεση μαζί με τα tranceiver.

Πως ήταν εκείνο το παλιό ρητό; Αν το ακούς λάθος και μετράει σωστά, κάτι μετράς λάθος... .

Ή το μετράς με λάθος όργανο.
Αν μπαίνουν χρωματισμοί μέσα στις συχνότητες μπορεί να πρέπει να φέρεις τον Καστρουνή να σου ρυθμίσει καλύτερα το Black στο Metal που ακούς και όχι τον Σταματάκο π.χ.
Με την κατάλληλη ΕΜΙ μπορεί να το "φέρει" πιο σωστά.

Η σύλληψη και μόνο του toslink είναι μια ανωμαλία από μόνη της. Να μετατρέψεις το ηλεκτρικό σήμα σε οπτικό και από οπτικό σε ηλεκτρικό πάλι, μόνο σαδιστής θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Φυσικά κανείς απαιτητικός δεν θα ακούσει με οπτικη, εκτός αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή μπορεί να του αρέσει κι όλας έτσι. Άλλωστε ούτε οι άλλοι τρόποι είναι αναμάρτητοι. Έχουν άλλα κουσούρια.

Ναι, ναι, φυσικά είναι σε επίπεδα που δεν γίνονται αντιληπτά και διάφορα άλλα που τελικά δείχνουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Αναρωτιέμαι όμως, τελικά γιατί υπάρχουν τόσοι που αντιλαμβάνονται διαφορές;
Έλα μου ντε... .

jitter-spectrum-coaxial-connection.gif
jitter-spectrum-toslink-connection.gif
Γνωστο χρονια τωρα οτι το προβλημα ειναι το toslink και η υλοποιηιση του καλωδιου και οχι η οπτικη σαν μεσο μεταφορας οπου στο ethernet σε γλυτωνει απο βασανα.
Ο μονος που εχω ακουσει να λεει καλα λογια ειναι ο Rob Watts οπου και παλι διευκρινιζει οτι τα chord εχουν προβλεψη για το jitter (υπενθυμιζω οτι εχουμε διαφορα ειδη jitter) της toslink ωστε να μην επηρεαζει την μετατροπη.

Οταν λες χρωματιζουν, τι εννοεις;
''Φουσκωνουν'' τα μπασα για παραδειγμα;
Φίλε μου καλύτερα να ρωτήσεις αυτούς που άκουσαν λίγο περισσότερο μπάσο, και αυτούς που ακούν πιο καθαρό ήχο, πιο ανάγλυφη στερεοφωνική εικόνα, πιο "μαύρο background"

Από πού προήρθε αυτή η διάφορα αναβάθμισης αφού όλα τα συνδεδεμένα μηχανήματα ήταν σε ψηφιακό επίπεδο συνδεδεμένα.
Αυτή είναι η ερώτηση.

Σχετικά με τα electromagnetic interference (emi)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γνωστο χρονια τωρα οτι το προβλημα ειναι το toslink και η υλοποιηιση του καλωδιου και οχι η οπτικη σαν μεσο μεταφορας οπου στο ethernet σε γλυτωνει απο βασανα.
Ο μονος που εχω ακουσει να λεει καλα λογια ειναι ο Rob Watts οπου και παλι διευκρινιζει οτι τα chord εχουν προβλεψη για το jitter (υπενθυμιζω οτι εχουμε διαφορα ειδη jitter) της toslink ωστε να μην επηρεαζει την μετατροπη.

Ναι. Η υλοποίηση της διασύνδεσης πιο σωστά. Μέχρι να έχουμε DACs που να δέχονται απ' ευθείας οπτικό σήμα λοιπόν, οι διαφορές στο ψηφιακό πεδίο θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Μου βάζεις το δίλημμα για να απαντήσω ναι η όχι? Η απάντηση είναι σχετική δεν είναι πάντα μαύρο άσπρο..

Η ερώτηση είναι αν υπάρχει όντως καλύτερο/χειρότερο ή αν είναι πάντα θέμα γούστου.
Η απάντηση είναι απλή, υπάρχει, όχι μόνο ακουστικά αλλά ακόμη και μετρήσιμο καλύτερο/χειρότερο, που από κάποιο κόστος και μετά δεν αντικατοπτρίζεται στην τιμή του προϊόντος.
Ένα dac των 10.000€ μπορεί να είναι και μετρήσιμα καλύτερο από ένα dac των 2.000€ χωρίς να σημαίνει ότι ακούγεται/μετράει 5 φορές καλύτερα.

Φίλε μου καλύτερα να ρωτήσεις αυτούς που άκουσαν λίγο περισσότερο μπάσο, και αυτούς που ακούν πιο καθαρό ήχο, πιο ανάγλυφη στερεοφωνική εικόνα, πιο "μαύρο background"

Από πού προήρθε αυτή η διάφορα αναβάθμισης αφού όλα τα συνδεδεμένα μηχανήματα ήταν σε ψηφιακό επίπεδο συνδεδεμένα.
Αυτή είναι η ερώτηση.

ΑΚΡΙΒΩΣ από εκεί που προκύπτει η διαφορά σε ένα dac των 300€ σε σχέση με ένα dac των 2.000€.
Και εκεί σε ψηφιακό επίπεδο μεταφέρονται και επεξεργάζονται τα δεδομένα.
Γιατί υπάρχει διαφορά στον ήχο ανάμεσα στο Gentoo και το Volumio;
Γιατί πωλούνται τροφοδοτικά ως αναβαθμίσεις σε ψηφιακές συσκευές;

Και στα τροφοδοτικά δεν υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν ποιο είναι καλύτερο από ένα άλλο;
Το Jitter έχει αποδειχθεί με μετρήσεις ότι υπάρχει και ότι επειρεάζει τον ήχο;
Τα καλύτερα clocks δεν επηρεάζουν το jitter;

Ξέρω, πολλές ερωτήσεις, αλλά αν δεν τις απαντήσεις δεν μπορώ να καταλάβω που διαφωνείς.