Streaming audio. So far, so no good...

Το βασικό είναι να έπαιζε κουρτίνα...έπαιξε;

Ο στόχος ήταν το streaming να παίζει στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με το Esoteric.
Όταν απλά αλλάζεις πηγή το μόνο που χρειάζεται είναι να μη βλέπεις σε ποια πηγή είναι ο προενισχυτής, πράγμα εύκολο.

Το έκρυβα με την κοιλιά μου και δεν ήξεραν τι έπαιζε.

Αν δεν χρειάζονται οι θύρες, υπάρχει λόγος ( ποιοτικός εννοώ ) να πάρει κανείς το οκταπορτο ?
Yπαρχει μια αποψη οτο οσες περισσοτερες πορτες χρησιμοποιουνται τοσο περισσοτερος θορυβος παραγεται .

Btw τα router που λέει ο Μιχάλης έφεραν σαφή βελτίωση παίζοντας με τα "μαμά" παλμοτροφοδοτικά τους.
Με γραμμικά τροφοδοτικά θα παίξουν ακόμα καλύτερα.

Το έχεις το ubiquity, χώσε του ένα γραμμικό πρόχειρα να δεις αν θα κάνει διαφορά 😉

Εχω αυτο https://silentangel.com/n8/ , Τωρα ειναι μετα απο το ρουτερ της cosmote με καλωδιο 20μ (γυρω γυρω στα ντουβαρια μεχρι να φτασει στη θεση του συστηματος!) και απο αυτο φευγουν 3-4 καλωδια για συνδεση των ψηφιακων. Αν το βαλω αμεσως μετα απο το ρουτερ και στο τελος του 20μετρου καλωδιου βαλω ενα απλο switch (σαν αυτο https://www.bestprice.gr/item/21558...ged-l2-switch-me-5-thyres-ethernet-1gbps.html ) θα χασω τα οποια. υποτιθεμενα η οχι, πλεονεκτηματα που εχω τωρα απο το Bonn 8; Δηλ το τελικο switch θα το ακυρωσει;
Καλο ειναι τα καλα μηχανηματα-καλωδια στο τελος ωστε οταν κανουν την δουλεια τους να μην ξαναβρωμιζει το σημα στην συνεχεια. Στην περιπτωση σου θα το αφηνα ως εχει και θα κοιταγα τι μπορω να κανω με το 20μετρο. Απο κλεισμενο σε καναλι μονο του ,αλλαζοντας το με shielded η ακομα και με οπτικη ινα αναλογα τις παρεμβολες στον χωρο σου.

Ναι. Κυρίως γιατί οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουμε γρι!

Το ρεζουμέ είναι ότι πρώτα στήνουμε το δίκτυο μας με σωστά κομμάτια, δεν βασιζόμαστε στις βλακείες που μας δίνουν οι πάροχοι και μετά ασχολούμαστε με μαγικά.
Την βελτίωση που είδαμε βάζοντας ανάμεσα από το modem της inalan και τα switch ένα router αξίας 60€ δεν την είδαμε δοκιμάζοντας καλώδια και φίλτρα πολλαπλάσιας αξίας.

Τόσο που με ένα πιο δυνατό ψηφιακό σύστημα ίσως να χάνει τη μάχη το βινύλιο σε θέματα ήχου.
Να, το είπα! 😂

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ρουτερ έκανε τέτοια διαφορά

Πάνω που είχα αφομοιώσει την υπόθεση σουιτς και γραμμική τροφοδοσία

Στην περίπτωση μου που στο μόντεμ / ρούτερ , και μετά σουιτς , κρεμάσω μόνον το Α8 χρειάζομαι και ξεχωριστό ρούτερ ?

Στην περίπτωση μου που στο μόντεμ / ρούτερ , και μετά σουιτς , κρεμάσω μόνον το Α8 χρειάζομαι και ξεχωριστό ρούτερ ?
Ε, καλα και συ, οχι δεν ειναι απαραιτητο.
Απλα, το συγκεκριμενο που ρυθμισε ο Μιχαλης βελτιωνει καποια πραγματα που ισως τελικα ακουγονται κι ολας.

Άρχισα όμως να ανησυχώ μήπως την όλη ζημιά την κάνει το ενσωματωμένο στο μόντεμ της Nova router. :):):) ….

• Like
Reactions: superfly
Το router δεν το πήρα για να διορθώσω κάτι στον ήχο, ούτε περίμενα κάτι τέτοιο.
Απλά λόγω παιδιών και φίλων τους ήθελα να "κλειδώσω" τις όποιες πιθανότητες να γίνει βλακεία.
Αφού το πήρα, έκανα κάποιες ρυθμίσεις που δίνουν προτεραιότητα στο streaming με QoS, deep packet inspection κλπ πραγματάκια που αν συνεχίσω να λέω θα φάω ban από τον @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ. 😂
Και όταν έβαλα να ακούσω μουσική γούρλωσα.

• Like
Reactions: Δημοκηδής

Χμ....
Εσύ Σπύρο πούλησες το πικάπ και τους δίσκους σου για να κάνεις την (μουσική και όχι μόνο) ζωή σου πιο εύκολη ;;;
Χα !!
Καλή τύχη...!!
:p:LOL:

Επειδή είμαι από πολυ έως πάρα πολύ μυρωδιάς στο θέμα της τροφοδοσίας,σας ερωτώ.
Αυτό το Netgear που πήρα, θα μου έρθει με ένα δικό του τροφοδοτικό,που λογικά θα είναι ένα πακακι εξωτερικό που έχει μέσα του παλμοτροφοδοτικό.
Αν βρω στο εμπόριο ένα άλλο πακακι που έχει μέσα του γραμμικό τροφοδοτικό,θα κάνω δουλειά ή χρειάζεται κάτι πιο σοβαρό (άρα και πιο ακριβό) ,για να δω αποτέλεσμα??
Δεν λέει να δώσω κάνα 40αρι για την συσκευή και τα τριπλάσια για το τροφοδοτικό.
Και δεν θα το κάνω φυσικά.
Το γραμμικό είναι το ίδιο πράγμα με το σταθεροποιημένο ή μιλαμε για άλλη συσκευή
Αν πάρω πχ το παρακάτω που είναι σταθεροποιημένο και πολύ οικονομικό έχει νόημα??

• Like
Reactions: Sonorus

Kαι μένα υπερβολή μου φαίνεται για μία συσκευή streamer που φεύγει από το μόντεμ να βάλω και switch και ρούτερ.....