Streaming audio. So far, so no good...

Θεωρώ ότι μετατροπή είναι η μετάβαση από ένα φόρμα στο άλλο πχ από cd σε mp3 aac ακόμα και σε flac
Συμπίεση επίσης θεωρώ πώς είναι μόνο το μέγεθος του αρχείου η οπoια δεν επηρεάζει την αρχική ποιότητα του πχ flac

Lossless θεωρώ ότι είναι το αρχείο που προήλθε και αναπαρήχθηκε χωρείς απόλυες.

Ο όρος που πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι <απωλεστική συμπίεση> και είναι το αρχείο που για να σμικρυνθεί το αρχικό μέγεθος του απώλεσε δεδομένα. :)

Δεν παίζει ρόλο τι θεωρείς εσύ ή εγώ ότι ισχύει. Υπάρχουν ορισμοί. :)

Η συμπίεση τύπου lossless (σε αντίθεση με την lossy) αναφέρεται στην χρήση συγκεκριμένου codec το οποίο δεν είναι απωλεστικό (π.χ. FLAC), σε αντίθεση με τη χρήση codec που είναι απωλεστικό (π.χ. MP3).

Κανένα τέτοιο codec δεν κάνει και resampling / downconverting. Αυτό γίνεται με άλλους μηχανισμούς / αλγορίθμους (π.χ. SoX).

Δεν είπα κάτι διαφορετικό είπα για απωλεστική συμπίεση, στα αγγλικά Lossy compression το τι μηχανισμούς και αλγόριθμους γίνεται αυτό είναι άλλη ιστορία.
Δηλαδή αν το spotify αναπαράγει ένα αρχείο ποιότητας cd και το στέλλει real time aac αυτό είναι απωλεστική συμπίεση δεδομένων.

Άντε γεια και καλό Πάσχα! :)

Στην Εκθεση του Μονάχου ,ανάμεσα στα άλλα παρουσιαστήκαν δύο ¨γήινα¨ από άποψη τιμών streamer

A] Το WIIM ULTRA

B] ARCAM streamer ST 25

Το πρώτο είναι και σε πολύ προσιτή τιμή

Θα χρειαστώ ένα δεύτερο raspberry για volumio και ό,τι άλλο προκύψει.
Να αγοράσω το 5 ή το 4;
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ για κάτι πιο απαιτητικό (πχ roon endpoint) την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ του 5;
Από μνήμη λέω να περιοριστώ στα 4GB εκτός κι αν υπάρχει πάλι λόγος να επιλέξω τα 8GB.

Προβλέπω να χτυπάω το Wiim Ultra τελικά και να βάλω το Raspberry να παίζω κανένα arcade έτσι που με καταντήσατε...
Κάπου στα 400€ θα βγει από ότι λένε.

• Like
Reactions: Pleo and petronik
Θα χρειαστώ ένα δεύτερο raspberry για volumio και ό,τι άλλο προκύψει.
Να αγοράσω το 5 ή το 4;
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ για κάτι πιο απαιτητικό (πχ roon endpoint) την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ του 5;
Από μνήμη λέω να περιοριστώ στα 4GB εκτός κι αν υπάρχει πάλι λόγος να επιλέξω τα 8GB.
Το εχω και καθεται, το 4, αν το θες ειναι σχεδον καινουριο.

Άντε και το βάλαμε το picore.
Δεν έπαιζε με τίποτα από τη usb. Μετά από δυο τρεις δοκιμές απενεργοποίησα την αναλογική έξοδο του raspberry και λύθηκε το πρόβλημα.

Καμιά καλή εφαρμογή χειρισμού squeezbox για το κινητό κι ας μην είναι δωρεάν;
Τώρα παίζω με squeezer. Νιαχ!

Με το Picore έχεις τέτοια θέματα.
Πότε δεν δουλεύει η USB, πότε δεν σηκώνεται το τάδε service...
Για αυτό και το παράτησα, αν και από ήχο είναι το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει.
Και ναι, και εγώ με τον Squeezer έπαιζα...

• Like
Reactions: tonal
Με το Picore έχεις τέτοια θέματα.
Πότε δεν δουλεύει η USB, πότε δεν σηκώνεται το τάδε service...
Για αυτό και το παράτησα, αν και από ήχο είναι το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει.
Και ναι, και εγώ με τον Squeezer έπαιζα...
Καμια ώρα που έπαιξε αφού λύθηκε το θέμα με τη USB δεν μου έκανε νούμερα.
Θα το δοκιμάσω να δω πώς θα τα πάει.
Επίσης τώρα είναι σεταρισμένο το ίδιο raspberry να τρέχει και τον LMS. Αν ένα δεύτερο έτρεχε μόνο τον picoreplayer ίσως να ξαλάφρωνε λιγάκι.
Τουλάχιστον ο LMS μπορεί να τρέξει στο raspberry σε αντίθεση με το roon που θέλει πιο δυνατό μηχάνημα για τον server και είναι και επί πληρωμή.

• Like
Reactions: Tzimisce
Σε ήχο, έχεις διαφορά σε σχέση με το volumio π.χ.;
Γιατί εκεί πατάει το pico.
Ούτε στο gui του ούτε στις ευκολίες του.
Αν έδινε και tidal connect...

Αχχ... πως φαίνεται η νεολαία με τον ελεύθερο χρόνο... :ROFLMAO:
Ο ελεύθερος χρόνος που έχω αυτή την εβδομάδα είναι μεταξύ 3 και 5 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ψήνεσαι να περάσεις μία βόλτα μήπως και το σκεφτώ και δεν λιποθυμήσω στον καναπέ αυτό το δίωρο; :ROFLMAO:

Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει ένα Audiolab 6000N Play αναλογικά για να εκμεταλευτώ όσο γίνεται καλύτερα το αναλογικό του τροφοδοτικό, σε έναν προενισχυτή Advance Paris X-P700 με επιλογή λειτουργίας σε τάξη Α (κανονική, όχι high Bias τύπου) ο οποίος έχει δύο αναλογικά τροφοδοτικά και από εκεί σε δύο monoblock ΜΒ8300 της Audiolab επίσης, που οδηγούνε από ένα Elac Vela FS 407 ο καθένας.

Το 6000N δεν έχει μεν Tidal Connect, αλλά μέσω του DTS Play-Fi μπορείς να ενεργοποιήσεις το Exclusive Mode και έτσι να έχεις τα Master στην ποιότητα που αυτά υπάρχουν στο tidal. Μαζί με αυτό, για να φύγει από τη μέση της αναπαραγωγής εντελώς το smartphone, επιλέγεις το transfer mode και απολαμβάνεις.

Αυτό που ακούω πάντως είναι πολύ καλό...

Screenshot_2024-06-07-11-38-17-684_com.dts.playfi.jpg

Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι όπως έχω στήσει το Raspberry με το shanti τροφοδοτικό, αν έχει τα κέφια του το pico και παίξει θα βιάσει το audiolab και θα το πυροβολήσει στο κεφάλι. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι όπως έχω στήσει το Raspberry με το shanti τροφοδοτικό, αν έχει τα κέφια του το pico και παίξει θα βιάσει το audiolab και θα το πυροβολήσει στο κεφάλι. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Δεν ξέρω τι θα κάνει το τροφοδοτικό (που έχει το όνομα της γάτας μου παρεμπιπτόντως) με το pico, σε κάθε περίπτωση όταν ακούω το audiolab που δεν είναι και κανένα ακριβό streamer, ο ήχος του είναι πιο ρευστός σε σχέση με διάφορα άλλα streamers στην ίδια κατηγορία (ή και πιο οικονομικά).

Τροφοδοτικό σαν της Allo βλέπεις σε πολύ πιο ακριβές υλοποιήσεις από αυτές των 500€.
Να μη σου πω και 1000€.