Streaming audio. So far, so no good...

Σας διάβασα προσεκτικά και ....
@VlassisK
Αν σου πω ότι πιο πολύ θα ακούσω την δική σου γνώμη,παρά να διαβάσω οποιοδήποτε συγκριτικό.....θα παρεξηγηθείς?😀
@Λάκης
Πολλά ρώτας και με κουράζεις 😝
@Τζιμισκουλα
Θα καθόμουν όντως στα αυγά μου,μέχρι που έμαθα την τιμή του zyxel.
@dimdim
Θα συνεχίσω την παράδοση που λέει ότι όταν μιλάς εσύ ,εγώ αγοράζω με κλειστά μάτια 😃

Zyxel λοιπόν,να είναι όλο το σύστημα του κουτιού.
Όταν αξιωθω και το ενώσω κιόλας,θα το πανηγυρίσω δεόντως 🤗
Το ιδιο λεω και γω για σενα!
Πολλα ρωτας! :LOL:

• Haha
Reactions: mdvq and vlad66
εκ των πραγματων τωρα που θα μετακομισω σε αλλο σπιτι αναγκαστικα θα παρω ενα switch διοτι χρειαζομαι 6 wlan ενω το ρουτερ εχει 4
Για να τα ξεκαθαρισουμε, οταν λεω ακουσα διαφορα με σουιτς, εννοω στο δικο μου συστημα σε σχεση με το ρουτερ και στο συστημα του
Μιχαλη οταν καναμε αλλαγη στο σουιτς το δικο του με αυτο του Ντιμ που ειναι χεριασμενο.
Δεν εχω ακουσει δηλαδη διαφορα ''μαμα'' σουιτς με αλλο ''μαμα΄΄ σουιτς.
Μπορει και να υπαρχει, αλλα στο δικο μου συστημα που δοκιμασα δυο ''μαμα'' σουιτς δεν ακουσα καποια διαφορα.
Επαναλαμβανω, στην αρχη ειχα κουμπωμενο το στριμερ στο ρουτερ κατευθείαν και μετα παρεμβαλα το σουιτς, εκει ακουστηκαν διαφορες και μαλιστα σημαντικες.

τιποτα σπουδαιο ,
Υamaha rn-2000a
Fiio s15 streamer/dac ( εχει και ο yamaha dac ) οποτε ακουω μια απο το ενα και μια απο το αλλο
focal arya 906 ( τωρα στο νεο σπιτι παω μαλλον για τα wharfedale super linton)
yamaha cd player
και ενα παλιο sub yamaha ( που τα εκλασε προ 15 ημερων):ROFLMAO:

Χμ.. Μεταξύ του ενσωματωμένου στον 2000a dac και του Fiio ως dac ακούς διαφορές;

Χμ.. Μεταξύ του ενσωματωμένου στον 2000a dac και του Fiio ως dac ακούς διαφορές;

Είναι λίγο πιο γλυκό το akm φέρνει λίγο σε αναλογικό ήχο . Βέβαια και τα 2 ακούγονται καλά . Για αυτό και πολλές φορές ακούω μια στο ένα και μια στο άλλο . Η μπορεί να ακούσω ενα ολόκληρο άλμπουμ και καπάκι ξανά στο άλλο .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το να λέμε ότι το airplay είναι χειρότερο από το tidal/spotify connect δεν είναι άποψη, είναι γεγονός.
Το να λες ότι το κινητό δεν κάνει τίποτα όταν το στέλνεις από airplay σημαίνει ότι απλά δεν έχεις ψαχτεί.
Όταν παίζεις με airplay, το κινητό σου κάνει το αρχικό decoding, μετά κωδικοποιεί τον ήχο σε ALAC, το στέλνει στο AirPlay dac που κάνει το decoding από ALAC πάλι PCM και μετά το D/A του PCM.
Κατά τα άλλα, το κινητό δεν κάνει τίποτα;
Θα έπρεπε να με ρωτήσεις που ακούω καλύτερα μέσο του προγράμματος να στέλνω την μουσική 🎵 στον Av που υποστηρίζει Bluetooth -AirPlay εκεί θα συμφωνήσω .
Θα διαφωνήσω όμως όταν στέλνω την μουσική μου σε ψηφιακό ενισχυτή αλλά και που υποστηρίζει το Bluetooth aptx μιλάμε όμως και για διαφορετική υλοποίηση του Dac ,πόσο μάλλον όταν μπαίνουν στο παιχνίδι και οι διάφοροι ολιγάριθμοι….που έχει υλοποιήσει η εκάστοτε εταιρία .Το mp3 ακούγεται χάλια σε κάθε περίπτωση .
Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να παίξω native το DSD DSF μέσω αυτού του πούμε του πρωτοκόλλου.
Αλλά και εκεί υπάρχει λύση …
Στο σαλόνι έχω δεύτερο λάπτοπ αφής μικρό με εγκατεστημένο το ίδιο το πρόγραμμα το συνδέω (usb)στον ενισχυτή μου οδηγό εγκατάστασης ASIO του DAC όπου παίρνει εντολή από τον κύριο υπολογιστή που έχω όλη μου την δισκοθήκη ,φυσικά σε άλλον χώρο .
Έτσι λοιπόν παίζω τα πάντα .
Στο κυρίως σύστημα έχω απομονώσει τον σκληρό δίσκο και φυσικά παίζω με usb hub συνειδητή επιλογή εδώ και χρόνια .
Σε αυτήν την περίπτωση σηκώνει παιχνίδι με τις τροφοδοσίες .

Από τη στιγμή που παίζεις με bt, δεν μπορείς καν να το συγκρίνεις με κάποιο connect.
Πάμε παρακάτω
Ένα μικρό laptop δεν θα κάνει ποτέ τη δουλειά που κάνει ένα dedicated streamer.

Από τη στιγμή που παίζεις με bt, δεν μπορείς καν να το συγκρίνεις με κάποιο connect.
Πάμε παρακάτω
Ένα μικρό laptop δεν θα κάνει ποτέ τη δουλειά που κάνει ένα dedicated streamer.
Εξαρτάται την υλοποίηση …
DAC -τροφοδοσία και υλοποίηση του αναλογικού ,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ολιγάριθμους και οδηγούς ASIO .
Και τα streamer δεν εκμεταλλεύονται αυτά που αναφέρω πιο πάνω 😉
Οπότε για εμένα δεν υπάρχει κανόνας .
Πάμε παρακάτω ⬇️

Έχεις κάποια ιδιότητα που για σένα συγκεκριμένα δεν ισχύουν οι κανόνες;
Πέρα από έλλειψη εμπειρίας.

• Haha
Reactions: Λάκης
Έχεις κάποια ιδιότητα που για σένα συγκεκριμένα δεν ισχύουν οι κανόνες;
Πέρα από έλλειψη εμπειρίας.
Γιατί την έχεις εσύ ;Την εμπειρία ;
Έχω μάθει όμως με τα χρόνια .
Και συνεχίζω να μαθαίνω μου αρέσει κιόλας .

Γιατί την έχεις εσύ ;Την εμπειρία ;
Έχω μάθει όμως με τα χρόνια .
Και συνεχίζω να μαθαίνω μου αρέσει κιόλας .

Σαφώς και την έχω.
Ξεκίνα να διαβάζεις το νήμα και κάνε δοκιμές.
Μετά πήγαινε και στα άλλα που έχουν ανοίξει για το streaming.

Αυτά τα χρόνια ποια μηχανήματα και software για streaming έχεις δοκιμάσει για να καταλήξεις στο σημερινό setup σου;

Τι έχεις ως reference για να πεις ότι πας στο σωστό δρόμο;

Ευκαιρία να συνεχίσεις να μαθαίνεις, μόνο να κερδίσεις μπορείς από αυτό.

Σαφώς και την έχω.
Ξεκίνα να διαβάζεις το νήμα και κάνε δοκιμές.
Μετά πήγαινε και στα άλλα που έχουν ανοίξει για το streaming.

Αυτά τα χρόνια ποια μηχανήματα και software για streaming έχεις δοκιμάσει για να καταλήξεις στο σημερινό setup σου;

Τι έχεις ως reference για να πεις ότι πας στο σωστό δρόμο;

Ευκαιρία να συνεχίσεις να μαθαίνεις, μόνο να κερδίσεις μπορείς από αυτό.
Έχω απαντήσει το τι ακούγεται .
Πάμε ξανά …
Εξαρτάται την υλοποίηση.
DAC -τροφοδοσία και υλοποίηση του αναλογικού ,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ολιγάριθμους και οδηγούς ASIO .
Θα συμφωνήσω για το τελευταίο.
Πάμε παρακάτω ⬇️

Ε, γράψε τα έτσι συνοπτικά να μάθουμε και τίποτα.

1) ποια streamer έχεις ακούσει;
2) ποια software;
3) ποιο είναι το reference μηχάνημα σου;
4) έχεις δοκιμάσει καλώδια, switch, φίλτρα, routers κλπ ;

Τι πάει να πει δεν υπάρχει κανόνας;

E, ο ένας θα εννοεί τις προδιαγραφές κάθε τύπου streaming και ο άλλος θα εννοεί την ποιότητα της μετατροπής αφού στείλεις το όποιο stream στο μηχάνημα για ψηφιοαναλογική μετατροπή και την ποιότητα των μηχανημάτων που αναλαμβάνουν να κάνουν τον ήχο αναλογικό.

Άρα ο @Tzimisce λέει το προφανές ότι υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι τρόποι streaming και ο @MakisM λέει ότι αν τα επόμενα κομμάτια της αλυσίδας είναι καλύτερα, τότε πετυχαίνει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το να είχε καλύτερη ποιότητα streaming αλλά χειρότερη την υπόλοιπη αλυσίδα.

Αν το βρήκα, πείτε μου και τους αριθμούς του τζόκερ να ρίξω ένα δελτίο.

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Σας διάβασα προσεκτικά και ....
@VlassisK
Αν σου πω ότι πιο πολύ θα ακούσω την δική σου γνώμη,παρά να διαβάσω οποιοδήποτε συγκριτικό.....θα παρεξηγηθείς?😀
@Λάκης
🤗
Kαθολου μα επετρεψε μου να σου πω (χωρις να παρεξηγηθεις) οτι ειναι λαθος τακτικη.
Οπως εγραψα παραπανω μπορει στο ΣΥΣΤΗΜΑ μου να μην γινεται κατι αντιληπτο η και να γινεται. Οι μετρησεις που αφορουν συγκεκριμενα μηχανηματα δειχνουν αν και τι διαφορα υπαρχει τωρα αν θα ειναι ακουστη ειπαμε παιζουν πολλα ρολο.

Έχω απαντήσει το τι ακούγεται .
Πάμε ξανά …
Εξαρτάται την υλοποίηση.
Θα συμφωνήσω για το τελευταίο.
Πάμε παρακάτω ⬇️
Θες να εξηγησεις ποιο αναλυτικα τι εννοεις δεν καταλαβαινω αυτο που λες . Τι ειναι ο ολιγαριθμος και ASIO που κολλαει και σε ποιο αναλογικο αναφερεσαι?
Θες να κανεις μια αναλυτικη παρουσιαση του συστηματος γιατι σε οτι διαβασα δεν εχω καταλαβει

Και τα streamers mini υπολογιστές είναι....τα περισσότερα με υλοποίηση κάποιου rpi ή κάτι παρόμοιο....με δικά τους dedicated λειτουργικά συνήθως μετατροπή κάποιου open source όπως το moode κτλπ που χρησιμποιούν το ίδιο software με τα laptops.

Απλά σε περιβάλλον windows οι drivers είναι το "asio" και στα περισσότερα stremers υλοποιείται το ''alsa'' δηλαδή το ανάλογο των linux όπου χρησιμποποιούν τα streamers. Και τα 2 επικοινωνούν με το dac στην ουσία για να επιτευθχεί το bit perfect.

Δε έχω ακούσει ποτέ διαφορές σε καλώδια ethernet αλλά η διαφορά ανάμεσα στο bt και το airplay...με το tidal connect είναι πολύ μεγάλη....και έχω καταλλήξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ακούσεις tidal-spotify είναι με το connect. Τα streamers επίσης έχουν προσεγμένη υλοποίηση στο θέμα θορύβου, τροφοδοτικού κτλπ...τα laptops δεν είναι προορισμένα για τέτοιο σκοπό.

Όταν είχα πάει από το laptop στον streamer είχα πραγματικά εκπλαγεί.

Kαθολου μα επετρεψε μου να σου πω (χωρις να παρεξηγηθεις) οτι ειναι λαθος τακτικη.
Οπως εγραψα παραπανω μπορει στο ΣΥΣΤΗΜΑ μου να μην γινεται κατι αντιληπτο η και να γινεται. Οι μετρησεις που αφορουν συγκεκριμενα μηχανηματα δειχνουν αν και τι διαφορα υπαρχει τωρα αν θα ειναι ακουστη ειπαμε παιζουν πολλα ρολο.
Για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι παρεξηγησιαρης,σου λέω μόνο τούτο.
Τελικά το Netgear αγόρασα 😃😃

(μιλάμε για τέρας σταθερότητας..όταν πω κάτι το κάνω...zyxel είπα... Netgear πήρα 😸,)