Streaming audio. So far, so no good...

Κομματάκι δύσκολο να είχε QDEO εκείνη την εποχή και ακόμα πιο δύσκολο να είχε τέτοια τιμή player του συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Αλλά ΟΚ, μιλάς για τις αρχές του Blu-Ray σε FHD όπου η τεχνολογία εξελίσονταν ραγδαία τότε σε κάθε βήμα και τα πρώτα player ήταν πολύ πίσω σε σχέση με τα επόμενα ακόμα και τα οικονομικότερα.

Πάντως όπως σου εξήγησαν, το PC δεν είναι περιβάλλον εξ' αρχής φτιαγμένο για Hi End ήχο για χίλιους δυο λόγους. Πάνε οι εποχές εκείνες που δεν υπήρχε άλλος τρόπος.
Ναι στις αρχές .
Ναι μιλάμε για αρχή του FHD blu ray και σίγουρα για τιμή ανάμεσα σε 4Κ και 5K έγινε θραύση όταν βγήκε ,εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής ,αλλά όπως σου είπα …
Τα πάντα βελτιώνεται σήμερα αρκεί να μπορείς να τα παρακολουθείς από τα λάπτοπ-Mac -iPad ,κινητά ,network player ,κτλ κτλ αλλά όλα έχουν ημερομηνία λήξης .😊
Οπότε για τώρα συνειδητά για αγορά CD ,βυνίλιο αυτά μένουν ,μέχρι την επόμενη μέρα αν πάω τελικά για αγορά network.😊

Άρα μία λύση RpI + Gentoo π.χ. είναι ότι καλύτερο γιατί κάθε λίγο και λιγάκι έχει updates.
Updates που έχουν λόγο ύπαρξης σε ένα music player.
Όχι τα security updates της Microsoft ή τα καινούργια features του Office.

Ακόμη περιμένω τις απαντήσεις σου βέβαια για το τι έχεις ακούσει και έχεις καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα...

Ναι στις αρχές .
Ναι μιλάμε για αρχή του FHD blu ray και σίγουρα για τιμή ανάμεσα σε 4Κ και 5K έγινε θραύση όταν βγήκε ,εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής ,αλλά όπως σου είπα …
Τα πάντα βελτιώνεται σήμερα αρκεί να μπορείς να τα παρακολουθείς από τα λάπτοπ-Mac -iPad ,κινητά ,network player ,κτλ κτλ αλλά όλα έχουν ημερομηνία λήξης .😊
Οπότε για τώρα συνειδητά για αγορά CD ,βυνίλιο αυτά μένουν ,μέχρι την επόμενη μέρα αν πάω τελικά για αγορά network.😊
Αυτη την στιγμη η ποιο καλη αγορα που "μενει" ειναι το download αρχειων hi def η dsd που πλησιαζουν την απολυτη πιστοτητα της εγγραφης χωρις τους περιορισμους του μεσου (CD,Vinyl, streaming). Για να τα εκμεταλλευτεις ομως θελεις σοβαρο εξοπλισμο απο Nas , switch , streamer , dac φυσικα τροφοδοσιες , φιλτρα και καλωδια . Αυτα δεν γινονται με BT ,pc airplay, wifi κλπ.

Ναι στις αρχές .

Δεν πολυκατάλαβα τι έγραψες, αλλά μια και είσαι Denonάκιας, τώρα που το HEOS υποστηρίζει και το tidal connect, πάρε ένα DNP-2000ΝΕ και πες μας πως παίζει αυτό σε σχέση με τα laptop σου και το airplay. Γιατί κάτι μου λέει ότι θα εκπλαγείς. Θα τα ξεπεράσει ακούραστα και αβάδιστα χωρίς να είναι στην κατηγορία του Hi-End.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Για να τα εκμεταλλευτεις ομως θελεις σοβαρο εξοπλισμο απο Nas , switch , streamer , dac φυσικα τροφοδοσιες , φιλτρα και καλωδια . Αυτα δεν γινονται με BT ,pc airplay, wifi κλπ.

Αύριο περιμένω και άλλα.
Εκτός από το τροφοδοτικό που λέμε να φτιάξουμε 😂

20250424_193926.jpg

Τώρα περνάω το backup στο raid πάλι.

όπου έχω διαβάσει, λενε οτι καλύτερα να μπεί στην έξοδο του ρούτερ

κάνε μια δοκιμή4
Δοκιμασε να το βαλεις στην εξοδο του μοντεμ, επισης, παρε σουιτς!

Μην αφήσετε έναν άνθρωπο να αγιάσει......:ROFLMAO:

Θα το κάνω βέβαια γιατί με τρώει ο λοκώς μου, αλλά έτσι όπως το πάμε με βλέπω να σηκώνομαι να αλλάζω θέσεις στο φιλτράκι πιο συχνά και από το να αλλάζω πλευρές σε 45αρι βινύλιο.....:ROFLMAO:

Και μετά σου λένε ότι το streaming είναι βολικό και ξεκούραστο....:mad:

Νομιζω οτι η καλυτερη θεση του καθε φιλτρου ειναι πριν το streamer και αν χρειαζεται συνδεση του με καλωδιο κσλο ειναι να ειναι θωρακισμενο οπως και ολα τα αλλα καλωδια ιδιως αν τρεχουν μεγαλα μηκη. Οσο λιγοτερο θορυβο μαζευουμε στην διαδρομη τοσο ευκολοτερη η δουλεια των υπολοιπων συσκευων.

Ναι αλλά σε ποια γείωση θα συνδέσεις τη θωράκιση?
Η θωράκιση στις οικιακές εγκαταστάσεις data είναι μεγάλη χαζομάρα. Βασικά είναι λάθος. Τα οικιακά switches δεν έχουν γειώσεις. Το ίδιο και τα rj45 των συσκευών.

Ναι αλλά σε ποια γείωση θα συνδέσεις τη θωράκιση?
Η θωράκιση στις οικιακές εγκαταστάσεις data είναι μεγάλη χαζομάρα. Βασικά είναι λάθος. Τα οικιακά switches δεν έχουν γειώσεις. Το ίδιο και τα rj45 των συσκευών.
Την θωρακιση την θες για να μην παρεις προσθετο θορυβο απο ακτινοβολιες του χωρου. Για την γειωση , αν θες υπαρχουν τα καλωδια

Μια χαρά τα έγραψες ,μπήκες στην ουσία και το εννοώ.
Εδώ όμως θα γράψω ότι στα laptops υπάρχει συνεχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού ,πόσο μάλλον του προγράμματος που θα επιλέξουμε αλλά και η συνεχόμενη εξέλιξη του hardware .
Με λίγα λόγια υπάρχει υποστήριξη.
Διαφορετικά τρέχει ένα λάπτοπ που κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια και διαφορετικά σήμερα στο έτος 2025 .
Σε επίπεδο λογισμού (λειτουργικότητας) τα προγράμματα που τρέχουν σε ένα λάπτοπ μπορεί να υπερτερούν αλλά μόνο σε επίπεδο λειτουργίας..διότι αν παίζουν bitperfect σε άποψη ποιότητας ήχου η δουλειά τους (λογικά) τελειώνει εκεί. Προφανώς δεν μιλάω για upsampling αλγόριθμους κτλπ που κάνει πχ το roon γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Και τα streamers πάντως έχουν updates...τουλάχιστον το zenstream έχει (αν και αργές).
Είναι διαφορετικοί οι drivers ASIO από εταιρία σε εταιρία ,δεν είναι όλοι ίδιοι ,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διαφορετικά Dac .
Είναι διαφορετικοί αλλά στοχεύουν στο ίδιο πράγμα...και αν οι ASIO υποστηρίζονται από την εταιρεία (όχι asioforall) τότε κάνουν την ίδια δουλειά με το ALSA που είναι στην ουσία το asio των Linux. Επί της ουσίας παρακάμπτουν το προγραμματάκι διαχείρισης συσκευών ήχου του λειτουργικού και στέλνουν την πληροφορία κατευθείαν στο dac. Αρκεί ο streamer να είναι ρυθμισμένος να παίζει bitperfect.

Προφανώς δεν έχεις ακούσει το οικοσύστημα της Μήλο 🍎 εταιρίας ,το streaming που μπορείς να κάνεις ακόμη από το κηνητό σε ψηφιακό ενισχυτή με υλοποίηση Bluetooth / aptX / NFC και φυσικά DDFA.
Τι να πουν δηλ και τα native DSD με δισκάκι που κανένα streaming δεν μπορεί να τα πιάσει .
Το λαπτοπ που έχω είναι ένα macbook pro (2018) και το κινητό μου είναι iphone (13) και γενικά έχω δοκιμάσει με το zen stream το airplay...σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερο από το tidal connct...και λογικό είναι...το bluetooth έχει 2 διαφορετικά conversions...το connect απλά δίνει την εντολή αλλά το αρχείο παίζει κατευθείαν από τον σέρβερ του tidal flac χωρίς μετατροπή. DSD δεν έχω άποψη δεν έχω ακούσει ποτέ εκτεταμένα.
Απάντησα πιο πάνω έχω τρία λάπτοπ ,(που ακούγονται διαφορετικά )την νέα γενιά την δουλεύω με μπαταρία και αφήνω το Dac να κάνει την δουλειά του .
Εχω ρίξει το βάρος στο usb hub και αργότερα θα ασχοληθώ με το ρουτερ μου .
Όλα αυτά στο θέμα τροφοδοσίας .
Υ.Σ Όλη αυτή η ιστορία με τα player streamer ξέρεις τι μου θυμίζει ;
Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που είχαν τότε με τα αμιγώς blu ray player τι και αν μια παιχνιδομηχανή της Sony που υποστηριζόταν στις αρχές από την εταιρία με λογισμικό έκανε θρύψαλα ένα αμιγώς player των 5000 ευρώ ,πουλήθηκε την επόμενη μέρα .
Ρώτησε με την επόμενη φορά να σου δώσω όνομα και διεύθυνση.
Δεν λέω ότι το λαπτοπ δεν επιδέχεται βελτιώσεις...απλά ότι ένας streamer πετυχαίνει μάλλον καλύτερα αποτελέσματα out of the box που λέμε

Την θωρακιση την θες για να μην παρεις προσθετο θορυβο απο ακτινοβολιες του χωρου. Για την γειωση , αν θες υπαρχουν τα καλωδια
Τότε αναφέρεσαι σε insulation, όχι σε shielding. Η θωράκιση είναι μεταλλικό περίβλημα το οποίο για να οφελησει και να μη δημιουργήσει προβλήματα πρέπει να ειναι γειωμενο. Όχι ενα απλο εξωτερικό περίβλημα μόνωσης.

Δεν πολυκατάλαβα τι έγραψες, αλλά μια και είσαι Denonάκιας, τώρα που το HEOS υποστηρίζει και το tidal connect, πάρε ένα DNP-2000ΝΕ και πες μας πως παίζει αυτό σε σχέση με τα laptop σου και το airplay. Γιατί κάτι μου λέει ότι θα εκπλαγείς. Θα τα ξεπεράσει ακούραστα και αβάδιστα χωρίς να είναι στην κατηγορία του Hi-End.
Κάτι ξέρω που είμαι Denona-kias,όχι όμως τυχαία .
Αυτό ναι DNP-2000NE έχει συγκριθεί αλλά δεν γράφω …Το μόνο …Πρέπει να ανέβεις πολύ ψιλά για να το ξεπεράσεις ,ας πούμε κάτι σαν simAudioMoon.
Για την ώρα ασχολούμαι μόνο με το laptop 💻 έτος 2024 ,πρόγραμμα jRIVER στην καινούργια έκδοση (34)με Dac του επετειακό.(έχω όλη μου την δισκοθήκη εκεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (server )και ανάλογα την μοιράζω .
Όλα αυτά επειδή ερωτήθηκα …Αααα επίσης ασχολούμαι και με κάτι καλούδια του Θεού στα καινούργια ηχεία και πολλά άλλα .
Ωραίο το χόμπι μας 😊🎵

IMG_1842.jpeg

E ναι ρε, άδειο φαίνεται....

Και όμως, είναι το minimum αν διαβάσεις τι κάνουν άλλοι.

Πρακτικά έχω σπάσει το δίκτυο σε 4 virtual lans.
a) Audio oriented με streaming optimization που είναι πάνω μόνο το stremer και το NAS
b) Game oriented με ένα wifi access point με gaming optimization
c) Ένα που βγαίνει από VPN για τον υπολογιστή μου, την τηλεόραση κλπ.
d) Guest/ΙοΤ με 5Mbps σύνδεση που δεν βλέπει τις συσκευές των άλλων δικτύων και έχω χώσει ότι συσκευή ζητάει σύνδεση με το internet (ρολόγια, πλυντήρια, αφυγραντήρες κλπ).
Εδώ συνδέονται και οι φίλοι των παιδιών.

Ε, για το a και το b χρειάζομαι switches, τα άλλα είναι access points.
Άλλοι περνάνε το a από 2-3 switches, βάζουν ενδιάμεσα optical to eth και τούμπαλιν...

• Like
Reactions: economides
Τότε αναφέρεσαι σε insulation, όχι σε shielding. Η θωράκιση είναι μεταλλικό περίβλημα το οποίο για να οφελησει και να μη δημιουργήσει προβλήματα πρέπει να ειναι γειωμενο. Όχι ενα απλο εξωτερικό περίβλημα μόνωσης.
Θεωρω οτι οι εταιρειες καλωδιων με τα shielded καλωδια τους εχουν προνοησει. Δεν κατασκευαζω καλωδια, τα χρησιμοποιω στα πλαισια των προδιαγραφων τους.
Eδω λενε καποια παραγματα ισως σε ενδιαφερουν μεθοδολογικα εγω μονο τα αποτελεσματα κοιταω
και εδω που αναφερουν και το θεμα της γειωσης

Που λες @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ εχθές πάω να βάλω έναν δίσκο στο πικάπ, πουθενά το πικάπ! Να ψάχνω στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο δωμάτιο των παιδιών, δεν το έβρισκα.
Βάζω τον δίσκο στη θήκη του να δω που πάει το καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στον ενισχυτή, πουθενά και ο ενισχυτής!
Βρε άντε πάλι ψάξιμο, πικάπ και ενισχυτής πουθενά, ανεβαίνω στο πατάρι, πάω γύρω γύρω το τετράγωνο δεν βρίσκω τίποτα!
Βγάζω το ψυγείο από την πρίζα, το αφήνω κανένα πεντάλεπτο έτσι, το ξαναβάζω, τσουπ! Να ο ενισχυτής! Ακολουθώ το καλώδιο, πήγαινε σε άλλο σπίτι.
Βγάζω και το πλυντήριο πιάτων από την πρίζα, το ξαναβάζω, να και το πικάπ, γύρισε αλλά δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει το πλατό γιατί έπρεπε να βγάλω από την πρίζα το πλυντήριο και μετά το ψυγείο.

Ε, ποτέ σε κανέναν!

Σε αντίθεση με τα ψηφιακά που ξαφνικά εχθές έκανα boot το NAS και δεν ήθελε να ξεκινήσει γιατί λέει δεν έβρισκε λειτουργικό σύστημα στην κάρτα δικτύου (???).
Μπαίνω στο bios, του αλλάζω να κάνει boot από τον δίσκο (δεν ξέρω καν πως άλλαξε αυτό), ξεκινάει, μπαίνω να το δω από το tablet, ΠΟΥΘΕΝΑ το NAS!
Κάνω ip scan από το κινητό, εγώ και το tablet μόνο στο δίκτυο. ΒΡΕ;;; Τι δουλειά έχω στο 192.168.68;;;
Ψάχνω, για κάποιο λόγο (έπεσε το ρεύμα όσο έλειπα; δεν ξέρω) έχει πάρει μπροστά ο DHCP του modem και το X20 την είδε Router αντί για access point και μοίραζαν και τα δύο ip.
3 DHCP servers να τρέχουν και τα μηχανήματα... άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη!
Τα wifi στις ip που δίνει το Χ20, το streamer στις ip που δίνει το mikrotik, το nas στις ip που δίνει το ZTE και εγώ στη μέση να μην έχω μαλλιά να τραβήξω!

Και να είναι και σπάνιο;
Για ρώτα τον @vlad66 πόσες φορές δεν έβλεπε το streamer το dac και έπρεπε να κάνω restart τα πάντα σε διάφορους συνδιασμούς!
Και πως έχει βγει η φράση "μέχρι να βάλεις μουσική, εγώ θα είχα στήσει καινούργια κεφαλή στο πικάπ να ακούσω"...

Το ότι η Gemini με στέλνει να στήνω τα πάντα από CLI επειδή έχουμε τσακωθεί, παίζει.
Αλλά αυτά μου τα κάνει από την αρχή και είναι και ο λόγος που έφαγε Χ το pico.
Πόσες φορές ήμασταν μαζί και παίζαμε "πούντο πούντο το DACίδι" με το streamer;