Streaming audio. So far, so no good...

Λυπάμαι, αλλά έχει κάνει λάθος. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστος. Δεν είναι εξ' άλλου μία φορά που έχει κάνει λάθος. Απλώς εγώ αναφέρθηκα σε εκείνο που στην κυριολεξία τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.
Έχει κάνει κι άλλες φορές λάθος.
Έχουμε διαφορετική mentalité στη αντιμετώπιση, αλλά το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι το θέμα μας.
Το video είναι μεθοδολογικά λάθος γιατί έτσι έκριναν οι... επιστήμονες του ASR; :ROFLMAO: ΟΚ... .
Ακριβώς, είναι η μεθοδολογία λάθος, για λόγους που είχα αναφέρει πιο πάνω.
Αγνοήστε τους ….επιστήμονες του ASR εφόσον σας ενοχλούν και αν θέλετε
περιοριστείτε σε αυτό που είναι η δική μου γνώμη και για την οποία κρίνομαι.
Επαναλαμβάνω πως έχουμε ένα video με λάθος προσέγγιση.
Το ζητούμενο είναι αν με χρήση διαφορετικών καλωδίων USB υπήρξε διαφορά. Υπήρξε; Υπήρξε. Τώρα τα υπόλοιπα γιατί και πως προκύπτουν, έχουν την εξήγησή τους σίγουρα, αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι το διαφορετικό καλώδιο έδωσε διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν αλλάζει και αυτό είναι που του διαφεύγει.
Αν στο video ο PassionforSound ενδιαφερόταν για ακουστικές διαφορές,
τότε ας περιέγραφε την ακουστική του εμπειρία και τη μεθοδολογία ακρόασης.
Τις υποτιθέμενες μετρήσεις τι τις ήθελε; Απλά εκτέθηκε.
Όπως βλέπετε δεν ασχολούμαι καθόλου με το ακουστικό αποτέλεσμα που περιγράφει κάποιος,
διότι σέβομαι την άποψή του, αλλά αυτή δεν παύει να είναι ισχυρισμός.
Οι μετρήσεις όμως είναι τεκμήρια.

Έχουμε διαφορετική mentalité στη αντιμετώπιση, αλλά το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι το θέμα μας.

Ακριβώς, είναι η μεθοδολογία λάθος, για λόγους που είχα αναφέρει πιο πάνω.
Αγνοήστε τους ….επιστήμονες του ASR εφόσον σας ενοχλούν και αν θέλετε
περιοριστείτε σε αυτό που είναι η δική μου γνώμη και για την οποία κρίνομαι.
Επαναλαμβάνω πως έχουμε ένα video με λάθος προσέγγιση.

Αν στο video ο PassionforSound ενδιαφερόταν για ακουστικές διαφορές,
τότε ας περιέγραφε την ακουστική του εμπειρία και τη μεθοδολογία ακρόασης.
Τις υποτιθέμενες μετρήσεις τι τις ήθελε; Απλά εκτέθηκε.
Όπως βλέπετε δεν ασχολούμαι καθόλου με το ακουστικό αποτέλεσμα που περιγράφει κάποιος,
διότι σέβομαι την άποψή του, αλλά αυτή δεν παύει να είναι ισχυρισμός.
Οι μετρήσεις όμως είναι τεκμήρια.

Ακόμα και τα σχόλια του Amir στο συγκεκριμένο βίντεο είναι αντιφατικά. Έχει κι άλλο από κάτω.

Επειδή βαριέμαι κυριολεκτικά κάθε φορά να δείχνω τις αντιφάσεις του συγκεκριμένου που τον έχει περάσει η μισή βιομηχανία από πριονοκορδέλα, θα ασχοληθώ μόνο με το βίντεο. Σε ποιο σημείο είδες μετρήσεις; Μήπως μπερδεύτηκες με την απεικόνιση των samples σε κυματομορφή;

Το ζητούμενο που διαφεύγει σε πολλούς είναι κατά πόσο μια αλλαγή που έγινε, οδήγησε σε αλλαγή στο αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από το τι θα ήθελε ο Αμιρ και οι οπαδοί του, το αποτέλεσμα άλλαξε. Τώρα το να θέλει να πει ότι στην αρχή της ψηφιακής αλυσίδας δεν υπάρχει διαφορά για τους όποιους λόγους, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που είναι ότι υπήρξε διαφορά αλλάζοντας καλώδια.

Εγώ καταλαβαίνω ότι ο τίτλος του βίντεο Bits are not Bits μπορεί να οδηγήσει κάποιον να σκεφτεί ότι υπάρχει αλλαγή στο ψηφιακό επίπεδο και να διαφωνήσει, ωστόσο έτσι χάνει το δάσος το οποίο είναι ότι υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα με την αλλαγή του καλωδίου. Και η αλλαγή αυτή δεν είναι απλά μια λεπτομέρεια. Βγάζει μάτι (ή αφτί καλύτερα) η διαφορά.

Ακόμα και τα σχόλια του Amir στο συγκεκριμένο βίντεο είναι αντιφατικά. Έχει κι άλλο από κάτω.

Επειδή βαριέμαι κυριολεκτικά κάθε φορά να δείχνω τις αντιφάσεις του συγκεκριμένου που τον έχει περάσει η μισή βιομηχανία από πριονοκορδέλα, θα ασχοληθώ μόνο με το βίντεο.
Είπαμε να μη ασχοληθούμε με τον Amir, άλλωστε όπως λέτε βαριέστε.
Σε ποιο σημείο είδες μετρήσεις; Μήπως μπερδεύτηκες με την απεικόνιση των samples σε κυματομορφή;
Η έννοια samples, κυματομορφή και γενικότερα κάθε καταγραφή ή απεικόνιση δεδομένων αποτελεί μέτρηση (ειδικότερα τα δεδομένα της μέτρησης).
Για αυτό και στο video γίνεται ισχυρισμός για αντικειμενικότητα.
Το ζητούμενο που διαφεύγει σε πολλούς είναι κατά πόσο μια αλλαγή που έγινε, οδήγησε σε αλλαγή στο αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από το τι θα ήθελε ο Αμιρ και οι οπαδοί του, το αποτέλεσμα άλλαξε.
Είπαμε να αφήσουμε τον Amir στην ησυχία του.
Τώρα το να θέλει να πει ότι στην αρχή της ψηφιακής αλυσίδας δεν υπάρχει διαφορά για τους όποιους λόγους, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που είναι ότι υπήρξε διαφορά αλλάζοντας καλώδια.

Εγώ καταλαβαίνω ότι ο τίτλος του βίντεο Bits are not Bits μπορεί να οδηγήσει κάποιον να σκεφτεί ότι υπάρχει αλλαγή στο ψηφιακό επίπεδο και να διαφωνήσει, ωστόσο έτσι χάνει το δάσος το οποίο είναι ότι υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα με την αλλαγή του καλωδίου. Και η αλλαγή αυτή δεν είναι απλά μια λεπτομέρεια. Βγάζει μάτι (ή αφτί καλύτερα) η διαφορά.
Απλά σας λέω με απλό και ξεκάθαρο τρόπο, πως με την μέθοδο που ακολούθησε η καταγραφή των μεταβολών είναι στην περιοχή του τυχαίου.

Η έννοια samples, κυματομορφή και γενικότερα κάθε καταγραφή ή απεικόνιση δεδομένων αποτελεί μέτρηση (ειδικότερα τα δεδομένα της μέτρησης).

Απλά σας λέω με απλό και ξεκάθαρο τρόπο, πως με την μέθοδο που ακολούθησε η καταγραφή των μεταβολών είναι στην περιοχή του τυχαίου.

Στην περιοχή του τυχαίου τόσο μεγάλη διαφορά δεν είναι, ούτε και έχει να κάνει με... διαφορά θερμοκρασίας που διαβάσαμε. Σιγά μην ξυπνάει και διαφορετικά κάθε μέρα ένα DAC και αλλάζει διάθεση.

Το ότι η απεικόνιση των samples δεν είναι μετρήσεις, ούτε λέει και τίποτε τέτοιο στο βίντεο εκείνος που έκανε τη δοκιμή, το ξέρουν όλοι.

Η μέθοδος που ακολούθησε περιελάμβανε αλλαγή καλωδίων και σύγκριση καλωδίων ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό απότέλεσμα είχε μεγάλες διαφορές οι οποίες ακούστηκαν αμέσως μόλις έβαλε τα δύο σήματα inverted όπου το ένα ακύρωνε το άλλο. Δεν ήταν ίδια λοιπόν τα δείγματα που προέκυπταν από τη χρήση διαφορετικών καλωδίων και έτσι ακούστηκαν οι διαφορές στο null test που έκανε.

Υπήρξαν διαφορές; Υπήρξαν. Ήταν έντονες και διαφορετικές αναλόγως καλωδίων που άλλαζε; Ήταν. Οτιδήποτε και να επηρρεάστηκε πολύ μετά στην αλυσίδα μέχρι το αποτέλεσμα, το αναλογικό στάδιο εξόδου εν προκειμένω μια και σε αυτό αναφέρεται η διαφωνία, δεν παύει να έδωσε και πάλι διαφορετικό αποτέλεσμα αναλόγως του καλωδίου που χρησιμοποιούνταν στην αρχή της αλυσίδας.

Συνεπώς, με αλλαγή των καλωδίων, υπήρχε διαφορά στο αποτέλεσμα και ποσώς μας ενδιαφέρει για ποιο λόγο επηρεάζονταν οτιδήποτε στην αλυσίδα και για ποιο λόγο κατόπιν. Εδώ έχουμε εύρημα όπως και να έχει. Με αλλαγή καλωδίων συνέβη αυτό. Δεν συνέβη με άλλο τρόπο στο βίντεο.

Επομένως, όσο και να προσπαθούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε αυτό το γεγονός δεν παύει να είναι γεγονός και αν διαβάσεις όλο το νήμα από την αρχή, θα καταλάβεις ότι τελικώς μπορεί να μας διαφεύγει κάτι όταν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ένα φαινόμενο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν υπάρχει. Εδώ πλέον και με απτά παραδείγματα.

Ο άνθρωπος που έκανε την δοκιμή είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζει σε βάθος τι ακριβώς κάνει. Οι διαφορές που διαπιστώνει είναι πιο πιθανό να προέρχονται από την λανθασμένη μεθοδολογία του, παρά από τα διαφορετικά καλώδια. Απόδειξη το ότι σε κάποια στιγμή βρίσκει διαφορές μεταξύ δυο εγγραφών που έχουν γίνει με το ίδιο καλώδιο USB.

Υπάρχουν πραγματικά χοντρά λάθη στην μεθοδολογία του, με το μεγαλύτερο απ' όλα να είναι ότι χρησιμοποιεί για την εγγραφή τραγικά χαμηλό sampling rate, το οποίο είναι λογικά ίδιο με το SR της μουσικής του. Με ίδια sampling rates και διαφορετικά clock domains έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι της σύγκρισης.

With that said, το ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία ήταν λανθασμένη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν δημιουργούν ακουστές διαφορές τα διαφορετικά USB καλώδια. Απλά οι διαφορές σίγουρα δεν είναι αυτές που παρουσιάζονται στην δοκιμή, ούτε σε "σοβαρότητα" ούτε σε ακουστική.

Απόδειξη το ότι σε κάποια στιγμή βρίσκει διαφορές μεταξύ δυο εγγραφών που έχουν γίνει με το ίδιο καλώδιο USB.

Μικρότερες έως σχεδόν ανύπαρκτες και πάλι από εκείνες που παρουσίασαν τα διαφορετικά καλώδια. Ήταν πιο σταθερό (consistent) το αποτέλεσμα της δεύτερης ηχογράφησης με την πρώτη με το ίδιο καλώδιο, σε σχέση με το αποτέλεσμα των διαφορετικών καλωδίων.
Βγαίνει και κάτι άλλο εδώ στην επιφάνεια. Ότι τελικώς στο ψηφιακό επίπεδο δεν είναι και τόσο σταθερά τα πράγματα όσο νομίζαμε.

Στην περιοχή του τυχαίου τόσο μεγάλη διαφορά δεν είναι, ούτε και έχει να κάνει με... διαφορά θερμοκρασίας που διαβάσαμε. Σιγά μην ξυπνάει και διαφορετικά κάθε μέρα ένα DAC και αλλάζει διάθεση.
Δεν είναι υποχρεωτικά η θερμοκρασία (υπάρχει συνήθως 2 -3 db βελτίωση της THD +N για κάθε 20o C, σε εύρος 10 - 40o C)
Σε υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνει ο θόρυβος και χειροτερεύει η παραμόρφωση).
Το ότι η απεικόνιση των samples δεν είναι μετρήσεις, ούτε λέει και τίποτε τέτοιο στο βίντεο εκείνος που έκανε τη δοκιμή, το ξέρουν όλοι.
Ίσως δεν το γνωρίζει, αλλά μετράει. Απλά δεν καταλαβαίνει τι κάνει.
Τώρα αν το ξερόυν όλοι (δεν γνωρίζω τις πηγές σας), τότε δυστυχώς έχουμε πολλούς που κάνουν λάθος.
Η μέθοδος που ακολούθησε περιελάμβανε αλλαγή καλωδίων και σύγκριση καλωδίων ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό απότέλεσμα είχε μεγάλες διαφορές οι οποίες ακούστηκαν αμέσως μόλις έβαλε τα δύο σήματα inverted όπου το ένα ακύρωνε το άλλο. Δεν ήταν ίδια λοιπόν τα δείγματα που προέκυπταν από τη χρήση διαφορετικών καλωδίων και έτσι ακούστηκαν οι διαφορές στο null test που έκανε.
Οι σοβαρές αλλαγές προέχονται από την μετατροπή DAC σε ADC.
Εκεί γίνονται οι μεγαλύτερες αλλοιώσεις. Οι μεγάλες διαφορές προήλθαν από τα μεγάλα λάθη της μεθόδου.
Υπήρξαν διαφορές; Υπήρξαν. Ήταν έντονες και διαφορετικές αναλόγως καλωδίων που άλλαζε; Ήταν. Οτιδήποτε και να επηρρεάστηκε πολύ μετά στην αλυσίδα μέχρι το αποτέλεσμα, το αναλογικό στάδιο εξόδου εν προκειμένω μια και σε αυτό αναφέρεται η διαφωνία, δεν παύει να έδωσε και πάλι διαφορετικό αποτέλεσμα αναλόγως του καλωδίου που χρησιμοποιούνταν στην αρχή της αλυσίδας.
Το πείραμα του στερείται επαναληψιμότητας, που είναι βασική αρχή της καλά εφαρμοσμένης τεχνικής και γενικότερα της επιστήμης.
Συνεπώς, με αλλαγή των καλωδίων, υπήρχε διαφορά στο αποτέλεσμα και ποσώς μας ενδιαφέρει για ποιο λόγο επηρεάζονταν οτιδήποτε στην αλυσίδα και για ποιο λόγο κατόπιν. Εδώ έχουμε εύρημα όπως και να έχει. Με αλλαγή καλωδίων συνέβη αυτό. Δεν συνέβη με άλλο τρόπο στο βίντεο.
Είχε αλλαγές αλλά δεν ήξερε γιατί.
Εφόσον άλλαζε καλώδια, υπέθεσε πως αυτά ήσαν η αιτία.
Επομένως, όσο και να προσπαθούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε αυτό το γεγονός δεν παύει να είναι γεγονός και αν διαβάσεις όλο το νήμα από την αρχή, θα καταλάβεις ότι τελικώς μπορεί να μας διαφεύγει κάτι όταν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ένα φαινόμενο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν υπάρχει. Εδώ πλέον και με απτά παραδείγματα.
Εθελοτυφλία δεν είναι αυτό που σας περιγράφουμε, αλλά η καθήλωση στο ψευδοπροφανές.

Μικρότερες έως σχεδόν ανύπαρκτες και πάλι από εκείνες που παρουσίασαν τα διαφορετικά καλώδια. Ήταν πιο σταθερό (consistent) το αποτέλεσμα της δεύτερης ηχογράφησης με την πρώτη με το ίδιο καλώδιο, σε σχέση με το αποτέλεσμα των διαφορετικών καλωδίων.
Βγαίνει και κάτι άλλο εδώ στην επιφάνεια. Ότι τελικώς στο ψηφιακό επίπεδο δεν είναι και τόσο σταθερά τα πράγματα όσο νομίζαμε.
Ένα καλώδιο ψηφιακών δεδομένων (κάθε καλώδιο ή γενικότερα σύνδεση), μπορεί να μεταβάλει το τελικό αποτέλεσμα,
αλλά ίσως σας φανεί παράξενο…..επηρεάζει περισσότερο τα ….αναλογικά κομμάτια της αλυσίδας
(ποιότητα παλμού των ρολογιών, βρόγχοι γείωσης κτλ).
Η μέτρηση γίνεται με άλλους τρόπους.

Ένα καλώδιο ψηφιακών δεδομένων (κάθε καλώδιο ή γενικότερα σύνδεση), μπορεί να μεταβάλει το τελικό αποτέλεσμα,
αλλά ίσως σας φανεί παράξενο…..επηρεάζει περισσότερο τα ….αναλογικά κομμάτια της αλυσίδας
(ποιότητα παλμού των ρολογιών, βρόγχοι γείωσης κτλ).
Η μέτρηση γίνεται με άλλους τρόπους.

Εμένα δεν μου φαίνεται παράξενο αυτό.
Παράξενο μου φαίνεται να το παραδέχεσαι τώρα ενώ πριν έκανες λόγο για έλλειψη επιστημονικότητας στο βίντεο ως τον λόγο της αμφισβήτησης... εκείνου που τελικά δέχεσαι.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι είδους επιστημοσύνη ψάχνεις από ένα βίντεο που ποτέ δεν επικαλέστηκε ότι κάνει κάτι με επιστημονική μέθοδο. Παρ όλα αυτά φέρνει αποτέλεσμα, το οποίο παραδέχεσαι ως αρχή ότι ισχύει.

Το δεδομένο εδώ είναι ότι τα διαφορετικά καλώδια οδηγούν σε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Εμένα δεν μου φαίνεται παράξενο αυτό.
Παράξενο μου φαίνεται να το παραδέχεσαι τώρα ενώ πριν έκανες λόγο για έλλειψη επιστημονικότητας στο βίντεο ως τον λόγο της αμφισβήτησης... εκείνου που τελικά δέχεσαι.
Μην αποδίδετε αντίφαση ή ασυνέπεια στα γραφόμενά μου.
Εξετάστε τα ενδεχόμενο να μην καταλάβατε τι έχω γράψει,
όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνομιλητές σας.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι είδους επιστημοσύνη ψάχνεις από ένα βίντεο που ποτέ δεν επικαλέστηκε ότι κάνει κάτι με επιστημονική μέθοδο. Παρ όλα αυτά φέρνει αποτέλεσμα, το οποίο παραδέχεσαι ως αρχή ότι ισχύει.
Όταν χρησιμοποιείς sampling, DAC, ADC, null test κτλ, χρησιμοποιείς επιστημονικά εργαλεία.
Το δεδομένο εδώ είναι ότι τα διαφορετικά καλώδια οδηγούν σε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Για διαφορετικούς λόγους σε διαφορετικά επίπεδα.
Δεν υπάρχει ίχνος επαναληψιμότητας ή διάθεση για έρευνα, πέρα από αυτό που φαίνεται προφανές.
Βλέπω αυτή την καθήλωση στην αλλαγή των καλωδίων και τις μεταβολές.
Δυστυχώς δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος των αλλαγών που καταγράφονται.
Αν υπάρχει ικανοποίηση από το αποτέλεσμα σε κάποιους δεν μου πέφτει λόγος .
Δεν είμαι υπεύθυνος, για κανενός την αβελτηρία.

Μην αποδίδετε αντίφαση ή ασυνέπεια στα γραφόμενά μου.
Εξετάστε τα ενδεχόμενο να μην καταλάβατε τι έχω γράψει,
όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνομιλητές σας.

Όταν χρησιμοποιείς sampling, DAC, ADC, null test κτλ, χρησιμοποιείς επιστημονικά εργαλεία.

Για διαφορετικούς λόγους σε διαφορετικά επίπεδα.
Δεν υπάρχει ίχνος επαναληψιμότητας ή διάθεση για έρευνα, πέρα από αυτό που φαίνεται προφανές.
Βλέπω αυτή την καθήλωση στην αλλαγή των καλωδίων και τις μεταβολές.
Δυστυχώς δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος των αλλαγών που καταγράφονται.
Αν υπάρχει ικανοποίηση από το αποτέλεσμα σε κάποιους δεν μου πέφτει λόγος .
Δεν είμαι υπεύθυνος, για κανενός την αβελτηρία.

Υπήρξε επαναληψιμότητα στο σημείο των δύο ίδιων καλωδίων. Για το οποίο ο ίδιος παραδέχεται πως κάτι υπάρχει εκεί. Ωστόσο δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στις διάφορες που προέκυψαν με τα διαφορετικά καλώδια.
Ελπίζω να είδες το βίντεο και να μην έμεινες μόνο στα σχόλια.

Δεν επικαλέστηκε καμία επιστημονική βάση στη μεθοδολογία του ο ίδιος, εσύ το λες αυτό.
Ειδικά όταν στα σχόλια που εσύ ο ίδιος παραθέτεις και υπερασπίζεσαι αναφέρονται άλλα εργαλεία για να ακολουθηθεί επιστημονική μεθοδολογία επί της συγκεκριμένης δοκιμής.

Αντιφάσκεις δυστυχώς και αντιφάσκεις κατά τον ίδιο τρόπο που αντιφάσκουν και τα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Μου κάνει δε ιδιαίτερη εντύπωση που τα γράφεις όλα αυτά σε αυτό το νήμα. Να σου θυμίσω ότι ούτε εδώ οι λύσεις που παρουσιάζονται δοκιμάστηκαν με επιστημονικές μεθόδους. Ωστόσο τα ευρήματα υπάρχουν και η συζήτηση γίνεται κανονικά.

Ξέρεις βασική αρχή της επιστήμης είναι και η εμπειρική παρατήρηση. Από εκεί ξεκινάνε όλα. 😉

Τέλος να σου θυμίσω ότι εγώ δεν έκανα λόγο ούτε για εργαστηριακή μέτρηση, αντιθέτως δεν θεωρώ καν μετρήσεις τα samples στο... Audacity 🤣 και επίσης να σου θυμίσω ότι διαφωνώ με τον τίτλο του βίντεο γιατί έτσι όπως είναι γραμμένος, σίγουρα θα προκαλέσει παβλοφικες αντιδράσεις, όπως και έγινε. 😎

Τίποτε από όσα έχεις γράψει πάντως δεν δικαιολογεί τις μεγάλες αυτές διάφορες από τα διαφορετικά καλώδια, με μόνη αλλαγή τα καλώδια.
Εγώ αυτό κρατάω.

Ναι αλλα δεν μας λετε την δικια σας αποψη γιατι? Παραβαλετε μονο το σχολιο του Amir το οποιο εχει απο μονο του ελλειψεις χωρια την αναιρεση που κανει ο ιδιος ποιο κατω.

Ναι αλλα δεν μας λετε την δικια σας αποψη γιατι? Παραβαλετε μονο το σχολιο του Amir το οποιο εχει απο μονο του ελλειψεις χωρια την αναιρεση που κανει ο ιδιος ποιο κατω.
Διαβάστε λίγο πιο πάνω την άποψή μου, καθώς επίσης και την εμπεριστατωμένη παράθεση του κ. Δημητρακούδη.

Υπήρξε επαναληψιμότητα στο σημείο των δύο ίδιων καλωδίων. Για το οποίο ο ίδιος παραδέχεται πως κάτι υπάρχει εκεί. Ωστόσο δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στις διάφορες που προέκυψαν με τα διαφορετικά καλώδια.
Ελπίζω να είδες το βίντεο και να μην έμεινες μόνο στα σχόλια.

Δεν επικαλέστηκε καμία επιστημονική βάση στη μεθοδολογία του ο ίδιος, εσύ το λες αυτό.
Ειδικά όταν στα σχόλια που εσύ ο ίδιος παραθέτεις και υπερασπίζεσαι αναφέρονται άλλα εργαλεία για να ακολουθηθεί επιστημονική μεθοδολογία επί της συγκεκριμένης δοκιμής.

Αντιφάσκεις δυστυχώς και αντιφάσκεις κατά τον ίδιο τρόπο που αντιφάσκουν και τα σχόλια κάτω από το βίντεο.
Η αντίφαση που μου προσάπτεται θα σας είναι τόσο ισχυρότερη όσο η υπάρχει έλλειψη κατανόησης σε αυτά που έχω γράψει.
Μου κάνει δε ιδιαίτερη εντύπωση που τα γράφεις όλα αυτά σε αυτό το νήμα. Να σου θυμίσω ότι ούτε εδώ οι λύσεις που παρουσιάζονται δοκιμάστηκαν με επιστημονικές μεθόδους. Ωστόσο τα ευρήματα υπάρχουν και η συζήτηση γίνεται κανονικά.

Ξέρεις βασική αρχή της επιστήμης είναι και η εμπειρική παρατήρηση. Από εκεί ξεκινάνε όλα. 😉
Όχι η βασική αρχή της επιστήμης ήταν πως κάθε διατύπωση για να είναι επιστημονική πρέπει να συνοδεύεται από τα κριτήρια επιβεβαίωσης ή διάψευσης.
Η εμπειρική παρατήρηση ίσως αποτελέσει το έναυσμα για ερεύνα, η έρευνα ίσως δώσει ευρήματα για την διατύπωση μια πρότασης.
Τέλος να σου θυμίσω ότι εγώ δεν έκανα λόγο ούτε για εργαστηριακή μέτρηση, αντιθέτως δεν θεωρώ καν μετρήσεις τα samples στο... Audacity 🤣 και επίσης να σου θυμίσω ότι διαφωνώ με τον τίτλο του βίντεο γιατί έτσι όπως είναι γραμμένος, σίγουρα θα προκαλέσει παβλοφικες αντιδράσεις, όπως και έγινε. 😎
Τίποτε από όσα έχεις γράψει πάντως δεν δικαιολογεί τις μεγάλες αυτές διάφορες από τα διαφορετικά καλώδια, με μόνη αλλαγή τα καλώδια.
Εγώ αυτό κρατάω.
Οι μεγάλες αποκλείσεις συμβαίνουν όταν η μέθοδος είναι λάθος.

Άρα είναι βασική αρχή και η εμπειρική παρατήρηση. 😎 Ευτυχώς γιατί δεν θα μπορούσε να πάει παρακάτω η επιστήμη.

Θα πρέπει εκείνος που ισχυρίζεται κάτι να το αποδείξει. Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, έχουμε την παρατήρηση. Μένει από το αρχικό συμπέρασμα να αποδειχτεί πειραματικά ότι αυτή η παρατήρηση είναι λάθος, ότι δεν ισχύει ή αν ισχύει, μέχρι ποιο βαθμό ισχύει κ.ο.κ.

Μέχρι λοιπόν όσοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει σύνδεση της παρατήρησης αυτής με τη διαφορά που προκύπτει από τα διαφορετικά καλωδια και να το αποδείξουν με πείραμα, ισχύει η παρατήρηση.

Αλλά κάτι μου λέει ότι ούτε αυτό δεν θα κάνουν... 🤣

Αν ήταν τόσο εύκολο θα το είχαν κάνει ήδη οι κατασκευαστές και δεν θα περίμεναν τον συμπαθή κατά τα άλλα Αυστραλό.

Μέτρησα με ένα μεταλλικό χάρακα ένα σωλήνα από πυρίμαχο γυαλί το πρωί.
Το ξανά μέτρησα και το μεσημέρι και η μέτρηση ήταν μικρότερη.
Έβγαλα συμπέρασμα πως το γυαλί δεν έχει σταθερό μήκος.
Είναι προφανές, όλοι θα συμφωνούσαν με αυτό, σωστά;

Αν ήταν τόσο εύκολο θα το είχαν κάνει ήδη οι κατασκευαστές και δεν θα περίμεναν τον συμπαθή κατά τα άλλα Αυστραλό.

Όπως το κάνουν σε τόσα άλλα προιόντα και γι' αυτό είναι όλα το ίδιο, σωστά;

Μέτρησα με ένα μεταλλικό χάρακα ένα σωλήνα από πυρίμαχο γυαλί το πρωί.
Το ξανά μέτρησα και το μεσημέρι και η μέτρηση ήταν μικρότερη.
Έβγαλα συμπέρασμα πως το γυαλί δεν έχει σταθερό μήκος.
Είναι προφανές, όλοι θα συμφωνούσαν με αυτό, σωστά;

Μόνο που δεν μέτρησες το αποτέλεσμα της χρήσης για το οποίο προορίζεται το γυαλί. Μέτρησες το ίδιο το γυαλί εδώ.

Για να το κάνω λίγο πιο κατανοητό, όταν θα συνδέσεις ένα καλώδιο σε μια αλυσίδα και προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο που θα πάρεις όταν συνδέσεις ένα άλλο καλώδιο, τότε το διαφορετικό αποτέλεσμα υπάρχει. Δεν μπορείς να μην δεχτείς ότι δεν υπάρχει.

Εάν κάνεις όμως το λάθος και μετρήσεις το καλώδιο εκτός της αλυσίδας αυτής μόνο του και βρεις ότι δεν υπάρχει διαφορά, έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό γιατί δεν έχεις μετρήσει το αποτέλεσμα ως προς ολόκληρη την αλυσίδα.

Έχει γραφτεί πολλές φορές στο νήμα ότι οι λόγοι που ένα εξάρτημα αλληλεπιδρά διαφορετικά σε ένα σύστημα επάνω σε σχέση με ένα άλλο εξάρτημα, μπορεί και να σου διαφεύγουν από τη μέτρηση με το εξάρτημα μόνο του.

Διαβάστε λίγο πιο πάνω την άποψή μου, καθώς επίσης και την εμπεριστατωμένη παράθεση του κ. Δημητρακούδη.
Καντε ενα copy δεν τη βρισκω

Ο άνθρωπος που έκανε την δοκιμή είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζει σε βάθος τι ακριβώς κάνει. Οι διαφορές που διαπιστώνει είναι πιο πιθανό να προέρχονται από την λανθασμένη μεθοδολογία του, παρά από τα διαφορετικά καλώδια. Απόδειξη το ότι σε κάποια στιγμή βρίσκει διαφορές μεταξύ δυο εγγραφών που έχουν γίνει με το ίδιο καλώδιο USB.

Υπάρχουν πραγματικά χοντρά λάθη στην μεθοδολογία του, με το μεγαλύτερο απ' όλα να είναι ότι χρησιμοποιεί για την εγγραφή τραγικά χαμηλό sampling rate, το οποίο είναι λογικά ίδιο με το SR της μουσικής του. Με ίδια sampling rates και διαφορετικά clock domains έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι της σύγκρισης.

With that said, το ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία ήταν λανθασμένη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν δημιουργούν ακουστές διαφορές τα διαφορετικά USB καλώδια. Απλά οι διαφορές σίγουρα δεν είναι αυτές που παρουσιάζονται στην δοκιμή, ούτε σε "σοβαρότητα" ούτε σε ακουστική.
Γιατι ειναι διαφορετικα τα clock domains το ιδιο μηχανημα γραφει και το sampling rate τι ρολο παιζει φυσικα θα ειναι το ιδιο του κομματιου αν το αλλαζε θα λεγαμε οτι εκει ειναι η διαφορα