Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

20 χρόνια είχες ένα δύστροπο μηχάνημα. Η ευκολία χρήσης πλέον είναι σε άλλο επίπεδο. Όπως και το από που και πως μπορουν να παίζουν.

Δεν έχει σχέση αν είναι βασισμένο σε android ή όχι. Ισχύει για όλα τα streamers και είναι το skin από πάνω που έχει σημασία και η ευκολία και οι δυνατότητες που προσφέρει και μέσω του app. Που είναι πλέον οικοσύστημα και δεν αφορά μια μεμονωμένη συσκευή. Δεν είναι TV Boxes για να πεις ότι είναι όλα το ίδιο με το λειτουργικό της Google. Ούτε smartphones.

Και μόνο που είπες ότι θέλεις να το δουλεύεις από την ευκολία του κινητού σου, τελείωσε. Streamer θέλεις.

Streaming χρησιμοποιώ κι εγώ από την αρχή. Δεν υπάρχει επαφή με ό,τι γνώριζες σήμερα.
σαν να ακούω καποιον που δεν έπιασε ποτε squeezebox

σαν να ακούω καποιον που δεν έπιασε ποτε squeezebox

Έχεις μείνει σε άλλη εποχή. Πιάσε πρώτα ένα σύγχρονο streamer να δεις τι μπορεί να κάνει και μετά.

Επίσης πολύ σύντομα πέρα από τα άυλα αρχεία που θέλεις να ακούς, θα μπεις και στις πλατφόρμες μόλις δεις τι εύκολο είναι. Και με δυνατότητα δωρεάν δοκιμής.

μια χαρά είναι αν είναι όπως το ήξερα τόσο καιρό. πχ squeezebox. Λες να είμαι καλομαθημένος?
Αν βαριέσαι να κατεβάσεις ένα αρχείο και να το γράψεις σε μια κάρτα μνήμης, όχι, δεν είναι για σένα.

Και μόνο από την ταχύτητα που θα διαβάζει ακαριαία μεγάλους δίσκους και θα κατεβάζει αυτόματα εξώφυλλα και στίχους, η διαφορά είναι σημαντική. Ενώ και σαν πηγή ψηφιακή είναι σε άλλο επίπεδο ένα σύγχρονο streamer.

Δεν συζητώ αν έχεις αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης ή τίποτε DSD. Εκεί απλώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Και όλα αυτά με την ευκολία του app.

Και μόνο από την ταχύτητα που θα διαβάζει ακαριαία μεγάλους δίσκους και θα κατεβάζει αυτόματα εξώφυλλα και στίχους, η διαφορά είναι σημαντική. Ενώ και σαν πηγή ψηφιακή είναι σε άλλο επίπεδο ένα σύγχρονο streamer.

Δεν συζητώ αν έχεις αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης ή τίποτε DSD. Εκεί απλώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Και όλα αυτά με την ευκολία του app.
ναι...
δεν πιάσατε squeezebox

@Pleo στην πράξη δεν είναι τόσο μεγάλες οι αλλαγές όσο περιγράφεις. Ok, προφανώς η τεχνολογια έχει εξελιχθεί και χρησιμοποιείται γρηγορότερο hardware και ίσως λίγο πιο λουστραρισμένα UI, αλλά μέχρι εκεί.
Γι' αυτό ήταν τόσο πολύ μπροστά το squeezebox. Εκανε μια χαρά όλα όσα άρχισαν να κάνουν οι υπόλοιποι (βλεπε σωρεία streamers που κυκλοφορούν σημερα) με 10 χρόνια καθυστέρηση.
Η ίδια η logitech το έβγαλε απο την αγορά, γιατί διαπίστωσε (?) ότι δεν υπήρχε καν αγορά τότε! Μιλάμε για μαρκετίστικη αυτοκτονία.
Γιατί πρόκειται για την ίδια ακριβώς αγορά που έχει κάνει και την κουτσή Μαρία να βγάζει σήμερα streamer.

• Like
Reactions: Busoni
δεν νομίζω ότι πρέπει να μπουμε σε συζήτηση σύγκρισης.
Ήταν πάντα ένα πολύ αξιόλογο στρήμερ.
Απλά κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης τράβηξε την πρίζα.
Εξακολουθεί να είναι αν και πλέον έχει την ανάγκη ενός υπολογιστή. Αλλά ούτως ή άλλως όλα θέλουν έναν, είτε υπάρχει μέσα τους ή κάπου εκεί δίπλα.

Αλλά όπως είπα δεν υπάρχει λόγος να προσπαθώ να μπαίνω σε λεπτομέρειες όταν κάποιος δεν είχε την εμπειρία του.

Εγώ από ένα σύγχρονο στρήμερ δεν χρειάζομαι τίποτα περισσότερο από το front end του, δηλαδή αυτό που βλέπω στην οθόνη του κινητού μου όταν χειρίζομαι το spotify ή το tidal. Δεν θέλω κάτι παραπάνω.
Ούτε εξώφυλλα κοιτάζω, ούτε στίχους.
Ούτε έχω αρχεία υψηλής ανάλυσης, ούτε dsd.

Επίσης πολύ σύντομα πέρα από τα άυλα αρχεία που θέλεις να ακούς, θα μπεις και στις πλατφόρμες μόλις δεις τι εύκολο είναι. Και με δυνατότητα δωρεάν δοκιμης
Έγραψα πιο πανω οτι εχω spotify απο το 2005 και tidal 10 χρόνια.

δεν νομίζω ότι πρέπει να μπουμε σε συζήτηση σύγκρισης.

Τότε δεν έχεις εμπειρία από σύγχρονο streamer.

Σε όλα είναι καλύτερο και πολύ πιο εύκολο. Είτε τα δοκιμάσεις όλα που προσφέρει είτε όχι. Που θα τα δοκιμάσεις όπως τα δοκίμασαν και μέλη εδώ μόλις είδαν ότι έχει νόημα να έχουν και streaming πλατφόρμες, μέχρι και roon.

Εγώ όμως σου λέω να κάνεις τη σύγκριση ακόμα και χωρίς αυτές (που δεν θα αποφύγεις να τις δοκιμάσεις). Σε τι είναι καλύτερο το squeezbox;

Εν τω μεταξύ, μόνος σου λες ότι ο κατασκευαστής αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα. Επομένως τι συζητάμε ακριβώς; Σίγουρα όχι αν θα πάρεις νέο streamer, γιατί θα πάρεις.

Σου απάντησα ήδη. Από αυτά που έχουν προταθεί, αποφασίζεις εντός του VFM που έχει αρκετές επιλογές και σκαλοπάτια πια για να διαλέξεις.

Είμαστε στην χρυσή εποχή των streamers αυτή τη στιγμή.

Μία πολύ καλή λύση είναι το wiim mini, pro, Ultra ανάλογα τα χρήματα που θες να διαθέσεις. Αν έχεις ντακ σου κάνει και το mini.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ από ένα σύγχρονο στρήμερ δεν χρειάζομαι τίποτα περισσότερο από το front end του, δηλαδή αυτό που βλέπω στην οθόνη του κινητού μου όταν χειρίζομαι το spotify ή το tidal. Δεν θέλω κάτι παραπάνω.
Ούτε εξώφυλλα κοιτάζω, ούτε στίχους.
Ούτε έχω αρχεία υψηλής ανάλυσης, ούτε dsd.
Όλα τα streamer έχουν κάποιο front end στο κινητό πλέον. Αν υπάρχει USB DAC, δυο είναι οι λύσεις,

1. Έτοιμο streamer - πχ Wiim, Cambridge Audio, Fiio, κλπ
2. Raspberry + streamer software. Σ' αυτή την περίπτωση διαλέγεις ποιό θα φορτώσεις. Επίσης παίζουν και μόντες μελλοντικά αν σε πιάσει το μεράκι!

Δεν καταλαβαίνω γιατί το ψάχνεις τόσο πολύ.
Να πω ότι είσαι κανας χθεσινος,να το καταλάβω.
Εσύ μας έδινες συμβουλές,ζητάς τώρα συμβουλές σε λυμένα θέματα!!!!
Πάρε ανάλογα με την τσέπη σου ένα έτοιμο,από τα τόσα που κυκλοφορούν και καθάρισες.
Πας τώρα να μπλέξεις με rp και προγράμματα και κάρτες και χρήση κομπιούτερ.
Πήρα ένα καλουτσικο (Eversolo) για το σπίτι και ένα πρόχειρο (arylic) για το εξοχικό.
Βρήκα την ησυχία μου.

Σε παρόμοια αναζήτηση είχα πάει σε wiim pro, έχοντας ήδη dac. Δεν έχει σύνδεση usb.
Από τα ποιο οικονομικά.
Εύκολο στην εγκατάσταση, δούλεψε αμέσως.
Το θεωρώ φιλικό στην χρήση.
Αρχικά είχα μόνο spotify, μετά Qobuz + nas.
Τώρα με Raspberry + streamer software, αυτό που αναφέρθηκε. Για την ώρα παίζει με usb σύνδεση.
Το volumio πάλι σε Raspberry με δυσκόλεψε.
Αυτό βέβαια είναι και υποκειμενικό.
Το Raspberry έχει την ευελιξία του να βάλεις διαφορετικά λογισμικά.
Και τα δυο θα ωφεληθούν λογικά με καλύτερη τροφοδοσία, ειδικά αν υπάρχει ήδη διαθέσιμη.