Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

Πάντως φίλε γείτονα Δημήτριε έχω την αίσθηση ότι με ένα rapsberry με το σωστό hat και το dac σου μπορεί να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα σχετικά με τον τρόπο που θα ακους μουσική.

πολλές άγνωστες λέξεις....
και γω ....

Attachments

• 20260608_153606.jpg
    20260608_153606.jpg
    1.4 MB · Views: 12
H οθόνη στα streamer δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.
Εκτός αν έχεις πρόχειρα κυάλια εκεί που κάθεσαι ή αν βάλεις 50άρα.
Αν θέλεις να έχεις ντε και καλά οθόνη μπροστά σου, δώσε 100€ και πάρε ένα κινητό μόνο για αυτή τη δουλειά. Είναι και πιο πουλ μουρ.

Από εκεί και πέρα είναι τι θέλεις.
Επειδή παίζω με το api του deezer, το βλέπω πολύ παρεξηγημένο.
Θεωρούμε το spotify το κορυφαίο για να ανακαλύπτεις μουσική, αλλά με αυτά που έχει το api του deezer έρχομαι να αναθεωρήσω.
Και από ότι βλέπω, η ποιότητα του Deezer είναι καλύτερη ακόμη και από το lossless του Spotify.

Οπότε πάμε λίγο brainstorming.
Θέλεις να ανακαλύπτεις καινούργια τραγούδια; Spotify ή Deezer.
Θέλεις καλύτερη ποιότητα σε τραγούδια και καλλιτέχνες που ξέρεις; Tidal ή Qobuz.

Θέλεις κάτι που να το πάρεις και να μην ασχοληθείς ποτέ μαζί του;
Κάποιο Wiim, αφού έχεις ήδη DAC δεν θα πήγαινα πάνω από το Wiim pro με ένα καλό τροφοδοτικό.

Θέλεις να το παλέψεις για να έχεις καλύτερο ήχο;
Μόνο τότε αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω.

Έχεις όρεξη να πειραματιστείς για να έχεις ακόμη καλύτερο ήχο;
Μόνο με RPI.

πες τα ρε μάστορα

Επειδή παίζω με το api του deezer, το βλέπω πολύ παρεξηγημένο.
εγώ να δεις...με ιντριγκάρει το όνομα αυτο
Θεωρούμε το spotify το κορυφαίο για να ανακαλύπτεις μουσική, αλλά με αυτά που έχει το api του deezer έρχομαι να αναθεωρήσω.
Και από ότι βλέπω, η ποιότητα του Deezer είναι καλύτερη ακόμη και από το lossless του Spotify.
σποτιφαι/τινταλ ακούω 10/90. Το έχω μόνο αν μου στείλει κάτι η θυγατέρα να τσεκάρω.
Θέλεις κάτι που να το πάρεις και να μην ασχοληθείς ποτέ μαζί του;
Κάποιο Wiim, αφού έχεις ήδη DAC δεν θα πήγαινα πάνω από το Wiim pro με ένα καλό τροφοδοτικό.
είπαμε, το προ στερείται λίγο σε εισόδους κλπ...
Έχεις όρεξη να πειραματιστείς για να έχεις ακόμη καλύτερο ήχο;
Μόνο με RPI.
δύσκολο το βλέπω...

Εισόδους ή εξόδους;
Anyway, βλέπεις ποιο wiim σε βολεύει και προχωράς.
Εγώ θα έλεγα να βρεθείς με τον Κακαλιό να δεις και το voivode/aether να ρίξεις και καμία ιδέα. ;)

Αν θέλεις να έχεις ντε και καλά οθόνη μπροστά σου, δώσε 100€ και πάρε ένα κινητό μόνο για αυτή τη δουλειά. Είναι και πιο πουλ μουρ.

Εφόσον είναι ικανού μεγέθους χορταστική, έχει και παραέχει.

Αν είναι μικρή και θέλεις τηλεσκόπιο, τότε το πιο πιθανό είναι να απευθύνεται και το streamer σε αντίστοιχη χρήση. 😅

κάποτε θυμάμαι τέτοια συζήτηση γινόταν για τα display των cd.
που κάτι εγγλέζικα είχαν κάτι μπαμπάτσικα για υπερήλικες...

• Haha
Reactions: Tzimisce
πολλές άγνωστες λέξεις....
και γω ....
Αμα έχεις στήσει Αχλάδια και Βουβάλια, το Raspberry είναι αστείο... Και είναι τόσο ευέλικτο που κάνεις ό,τι θες. Μέχρι και τον LMS τρέχεις και ξεγνοιάζεις
και από το mini PC.

Κοίτα ρε που θα με κάνετε να πάρω το wiim pro.
Αν κάποιος από εσάς το έχει και μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι έχει όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς,( πχ pepper,en lefko,rafiodj,red,rockfm κλπ)όπως το Eversolo 99% θα το χτυπήσω.
Εδώ στο μέρος που είμαι και με καλό ράδιο Denon ,δεν πιάνει κανένα σταθμό.
Οπότε για μένα είναι πολύ σημαντικό το internet radio.
Kαμμια γνώμη;

Κοίτα ρε που θα με κάνετε να πάρω το wiim pro.
Αν κάποιος από εσάς το έχει και μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι έχει όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς,( πχ pepper,en lefko,rafiodj,red,rockfm κλπ)όπως το Eversolo 99% θα το χτυπήσω.
Εδώ στο μέρος που είμαι και με καλό ράδιο Denon ,δεν πιάνει κανένα σταθμό.
Οπότε για μένα είναι πολύ σημαντικό το internet radio.
Kαμμια γνώμη;
γιατι να παρεις το wiim pro αφου εχεις το eversolo? Α σαν δευτερο εννοεις. Δεν αξιζει το pro. Καλυτερα το pro plus που εχει πολυ αξιοπρεπες dac. H διαφορα ειναι πολυ μικρη στα χρηματα.

Αν και υποκειμενικα απο την εμπειρια μου cambridge audio mxn 10>node nano>eversolo a6>wiim pro plus σε ηχο

• Like
Reactions: mdvq
Όταν συνδεθεί,μετά είναι ακαριαίο.
Το θέμα είναι ότι στο εξοχικό το ρούτερ το συνδέω στο arylic και στο Google TV ,μετά από ένα χρόνο.
Όλο τον καιρό είναι φυλαγμένα στο πατάρι.
Μέχρι λοιπόν να συνδεθεί για πρώτη φορά μου έβγαλε το λάδι.
Σήμερα τα ξαναβγαλα από την πρίζα και έβαλα αλλιώς τα καλώδια του Ethernet για να κάνω κάτι δοκιμές και έγραφε συνέχεια ότι το ethernet δεν ήταν συνδεδεμένο ενώ ήταν.
Μετά από ώρα όλα καλά.
Τώρα πάει σφαίρα.
Μηπως εχει πιασει υγρασια ή σκονη ή και τα δυο;

Υπόθεση : Ποιο wiim : αν δώσουμε σήμα σε υπάρχον ντακ, δεν νομίζω ότι το προ έχει καμμιά διαφορά με το μινι που στοιχίζει μόνον 100 ευρώ ... τσάμπα λεφτά ...

Προσωπικά, πούλησα τα πάντα, πήρα ένα μίνι που το κότσαρα στον πωπό (ούτε που φαίνεται ) ενός beosound A9 πρώτης γενιάς που πήρα κοψοχρονιά μέσω HiFi Shark από Γερμανία, και με σποτιφάι λοσλες είμαι μια χαρά.. πιο πολύ μου στοίχισε το κάλυμμα του Α9
( βέβαια ψωνίζω με πρώτη προτεραιότητα να τσιμπάνε τα γυναικάκια :--) ) ... το μίνι δεν μασάει σε τίποτε, συνδέεται ακαριαία, παραμετροποιείται , όλα σούπερ ...

Ήρεμος πια, απολαμβάνω τις συζητήσεις του Τσιμισκή, του Πούτιν, του Μιχαλιού, του τύπου Θρήσκου και των άλλων παιδιών να τυρβάζουν περί δεκάδων θεμάτων, την αγωνία των οποίων πλέον έχω ξεφορτωθεί (όπως βέβαια και το αντίστοιχο συνεχές ξόδεμα ) ....

aeb793f7-ba04-444c-86e1-135c36fcc679.JPG

Οπότε, Μήτσο, την επιθυμία σου, λίγο πριν τα 70 (υποθέτω), να συνεχίσεις να μαζεύεις υλικά μέσα (βινύλια και cd ) ουδόλως καταλαβαίνω ... εγώ πρέπει να ασχοληθώ να ξεφορτωθώ τα cd μου που έχουν μείνει στον Ωρωπό, μιας και το σπίτι είναι για πούλημα, και βαριέμαι μόνον που το σκέπτομαι ... πόσο μάλλον να πάρω άλλα ...

Οπότε, Μήτσο, την επιθυμία σου, λίγο πριν τα 70 (υποθέτω), να συνεχίσεις να μαζεύεις υλικά μέσα (βινύλια και cd ) ουδόλως καταλαβαίνω ... εγώ πρέπει να ασχοληθώ να ξεφορτωθώ τα cd μου που έχουν μείνει στον Ωρωπό, μιας και το σπίτι είναι για πούλημα, και βαριέμαι μόνον που το σκέπτομαι ... πόσο μάλλον να πάρω άλλα ...
Σπύρο...είναι θέμα του εγκεφάλου πως αντιμετωπίζει το υλικό και το άυλο.
Όπως λεει το παιδί εδώ (παιδί μου θα ήταν υπο Κ(άποιες) Συνήθηκες) θυμάμαι πότε αγόρασα τον Χ δίσκο, το Ψ σιντί, τι είχα φάει, με ποιό αστικό πήγα, πως ήταν η πωλήτρια κλπ κλπ. Τι έκανα όταν άκουσα για πρώτη φορά το Ζ του Σονυ Ρολλινς αΥλο....θα σε γελάσω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Love
Reactions: Δημοκηδής
Μηπως εχει πιασει υγρασια ή σκονη ή και τα δυο;
Μπαααα.. καινούργια ethernet καλώδια έφερα.
Αργεί και το Google TV και το ρούτερ να φορτώσουν ,όταν τα πρωτοανοιγεις.
Μετά όλα καλά.
Να κοιτά τι λέει το Gemini:
”””""""""""
1... Η «αρχή του κόσμου» για το ZTE Router (Απόδοση IP)
Όταν ο router βγαίνει από το ρεύμα για ώρα, χάνει τη μνήμη των συσκευών που ήταν συνδεδεμένες (τον πίνακα DHCP leases).
Μόλις ανάψει, το 5G router προσπαθεί πρώτα να βρει σήμα με την κεραία κινητής, να σταθεροποιήσει το ίντερνετ και μετά να σηκώσει το τοπικό δίκτυο (LAN).
Όταν το Google TV ζητάει IP διεύθυνση μέσω καλωδίου, ο router εκείνη τη στιγμή κάνει ακόμα εσωτερικούς ελέγχους (booting processes) και καθυστερεί να του απαντήσει. Αντίθετα, η μονάδα του WiFi στο ZTE συχνά ενεργοποιείται σε διαφορετικό στάδιο του boot, ή το Google TV έχει αποθηκευμένα τα στοιχεία του WiFi πιο «ζεστά» στη μνήμη του και κάνει πιο επιθετικό επανασυγχρονισμό.
2....Το «βαρύ» ξύπνημα του Google TV (Cold Boot)
Όταν βγάζεις το Google TV από το ρεύμα, η συσκευή κάνει Cold Boot (πλήρη επανεκκίνηση) και όχι απλό evaluation από sleep mode.
Κατά το Cold Boot, το λειτουργικό σύστημα (Android TV) φορτώνει δεκάδες διεργασίες στο παρασκήνιο.
Ο ενσύρματος οδηγός (Ethernet driver) της Google TV συσκευής συχνά αργεί να αρχικοποιηθεί (initialize) σε σχέση με τον οδηγό του WiFi. Η συσκευή περιμένει να φορτώσουν όλες οι υπηρεσίες συστήματος πριν «ανοίξει» πλήρως τη θύρα Ethernet και αρχίσει να ψάχνει τον router

Άφησέ το να κάνει τον κύκλο του τις ελάχιστες φορές που θα χρειαστεί να βγει από το ρεύμα, πιες έναν καφέ ή ένα ποτό, και μόλις σταθεροποιηθεί, απόλαυσε τις streaming πλατφόρμες σου με τη μέγιστη σταθερότητα που προσφέρει το καλώδιο
""""""""'

Last edited:
  • Like
Reactions: Λάκης
Τσιφ, καταλαβαίνω ... το ίδιο μου συνέβαινε με τα υλικά, ωστόσο, το ίδιο μου συμβαίνει και με τα άυλα, όταν πρόκειται για κάτι που μου κάνει εντύπωση και ξέρω ότι θα αγαπήσω ...

Ήρεμος πια, απολαμβάνω τις συζητήσεις του Τσιμισκή, του Πούτιν, του Μιχαλιού, του τύπου Θρήσκου και των άλλων παιδιών να τυρβάζουν περί δεκάδων θεμάτων, την αγωνία των οποίων πλέον έχω ξεφορτωθεί

Εισαι ευτυχης φιλε μου! Αντε και στα δικα μας.

Εφόσον είναι ικανού μεγέθους χορταστική, έχει και παραέχει.

Ti οθόνη χρειάζεται πιστεύεις για να βλέπεις τι γράφει στα 3-4 μέτρα;

Και σιγά μη βλέπεις την οθόνη όταν έχεις μπροστά σου ένα tablet ή ένα κινητό.
Για το αρχικό setup ίσως να βοηθήσει αν και αυτό δεν έχει καν νόημα, μπορεί να γίνει από το application.