Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,959
απέχοντας αρκετά χρόνια από την παθητική ενασχόληση με τη μουσική, χάριν της ενεργητικής, ίσως και λόγω εποχής covid
(βλ πχ https://studio.youtube.com/playlist/PLWShzuwDrL-PSOiQHxGW2ZucxLPKY5xLt/videos)
πρόσφατα είπα να οργανωθώ ξανά.

Μπορεί να ήμουν από τους early adopters της ψηφιακής ακρόασης, έχοντας ψηφιοποιήσει τα πάντα από σχεδόν 20 χρόνια πρίν και από τους πρώτους θιασώτες της σχολής squeezebox με το duet (που του άλλαξα τα φώτα, από τροφοδοσίες μέχρι και i2s έξοδο) αλλά και με ένα εξαιρετικό touch με ρολόγια και πειραγμένα τροφοδοτικά. Εδώ και δυο χρόνια που η logitech μας χάλασε τη μανέστρα....προσπαθώ να καταλήξω κάπου αλλού. Βάλτε στα υπόψη ότι ήμουν από τους πρώτους που το 2005 έκανα λογαριασμό στο σπότυ επί εποχής cosmote, και εδώ και καμιά 10ριά με tidal τα οποία υποστήριζε εξαιρετικά το squeezebox.

Εννοείται ότι δεν έχω κανένα θέμα να κοτσάρω ένα dongle με κάποια σάβρα στην έξοδο του κινητού μου, μια και ακράδαντα θεωρώ ότι πάντα θα με τραβάει το υλικό μέσο (σκεφτείτε πχ ότι μέχρι τον προηγούμενο μήνα είχα στα inputs του προ δυο πικαπ, δυο σιντι, ένα minidisk, ένα dat, ένα dcc και δυο κασετόφωνα).
Ετσι παρά το τελευταίο διάλειμμα των 20 ετών σε άυλη ακρόαση και την τελευταία 10ετία ενεργητικής παραγωγής μουσικής, σκέφτομαι ότι ίσως μπορέσει κάποιος να με πείσει να κάνω κάτι πιό μπερδεμένα στο straming από το να βάλω το κινητό επίσης σε μιά είσοδο.

Αυτός εδώ ο καλός φίλος είναι αρκετά κοντά στο πνεύμα μου τα τελευταία χρόνια
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και τα λέει καλά.
Εσείς λοιπόν τι θα λέγατε?

ο μάστορας δεν έχει αναφέρει καθόλου τα volumio streamers τα οποία έχουν το added benefit του δωρεάν (πολύ καλού) software φορέβερ.
Εγώ ως πολύ ευχαριστημένος χρήστης του allo digione signature player τα τελευταία χρόνια θα σου έλεγα για κάποιο rapsberry με hat απο πάνω.
Αυτό έχω αλλά από όσο ξέρω σταμάτησε η παραγωγή και δεν ξέρω αν έκλεισε η εταιρία:
Μπορώ να στο φέρω για ακρόαση αν έχεις κάποιο dac με είσοδο coaxial.

ο μάστορας δεν έχει αναφέρει καθόλου τα volumio streamers τα οποία έχουν το added benefit του δωρεάν (πολύ καλού) software φορέβερ.
Εγώ ως πολύ ευχαριστημένος χρήστης του allo digione signature player τα τελευταία χρόνια θα σου έλεγα για κάποιο rapsberry με hat απο πάνω.
Αυτό έχω αλλά από όσο ξέρω σταμάτησε η παραγωγή και δεν ξέρω αν έκλεισε η εταιρία:
Μπορώ να στο φέρω για ακρόαση αν έχεις κάποιο dac με είσοδο coaxial.
ρασμπερυ είναι αυτό?
τα ανέφερε

Πρίν λίγους μήνες ξαναέστησα το ψηφιακό κομμάτι του συστήματος και δεν πείσθηκα να πάρω έτοιμο streamer. Αντίθετα, μετέτρεψα ένα Raspberry Pi 4B σε media player/streamer εγκαθιστώντας ένα λειτουργικό σύστημα ειδικά στημένο για ψηφιακή αναπαραγωγή. Αρχικά Volumio, έπειτα Moode, πλέον αυτό. Από το Raspberry στο DAC το σήμα πάει με USB.

Αυτό που λέει ο Στέργιος είναι εδώ - https://www.allo.com/sparky/digione-signature-player.html
Ουσιαστικά είναι η ίδια λύση, Raspberry, με περισσότερα interfaces, προσεγμένες πλακέτες, τροφοδοσία κλπ.

Γενικά, υπάρχουν έτοιμες λύσεις, όπως Wiim, Cambridge Audio, Eversolo, Volumio κλπ, και ημι-DIY που ξεκινούν από ένα Raspberry και σταδιακά μπορεί κάποιος να προσθέσει
πλακέτες με interfaces, ρολόγια, τροφοδοσία κλπ.

Υ.Γ. Το Volumio είναι βασικά software για streaming, διαθέσιμο με κάποιους περιορισμούς για Raspberry και άλλες πλατφόρμες, αλλά έχει και δικό του, ολοκληρωμένο streamer.

Τσιφ, ότι streamer και να πάρεις με Qobuz πρέπει να το ζευγαρώσεις
μπα....
σας έχω πει
οι πλατφόρμες είναι μόνο να ψάξιμο αγοράς και υπόκρουση
Η ακρόαση από υλικό μέσο σχεδόν αποκλειστικά

Πρίν λίγους μήνες ξαναέστησα το ψηφιακό κομμάτι του συστήματος και δεν πείσθηκα να πάρω έτοιμο streamer. Αντίθετα, μετέτρεψα ένα Raspberry Pi 4B σε media player/streamer εγκαθιστώντας ένα λειτουργικό σύστημα ειδικά στημένο για ψηφιακή αναπαραγωγή. Αρχικά Volumio, έπειτα Moode, πλέον αυτό. Από το Raspberry στο DAC το σήμα πάει με USB.

Αυτό που λέει ο Στέργιος είναι εδώ - https://www.allo.com/sparky/digione-signature-player.html
Ουσιαστικά είναι η ίδια λύση, Raspberry, με περισσότερα interfaces, προσεγμένες πλακέτες, τροφοδοσία κλπ.

Γενικά, υπάρχουν έτοιμες λύσεις, όπως Wiim, Cambridge Audio, Eversolo, Volumio κλπ, και ημι-DIY που ξεκινούν από ένα Raspberry και σταδιακά μπορεί κάποιος να προσθέσει
πλακέτες με interfaces, ρολόγια, τροφοδοσία κλπ.

Υ.Γ. Το Volumio είναι βασικά software για streaming, διαθέσιμο με κάποιους περιορισμούς για Raspberry και άλλες πλατφόρμες, αλλά έχει και δικό του, ολοκληρωμένο streamer.
θα το δώ, αλλά πλέον δεν είμαι fit για πολλή πνευματική γυμναστική.
Αν παρθεί στρημερ θα είναι plug and play

μπα....
σας έχω πει
οι πλατφόρμες είναι μόνο να ψάξιμο αγοράς και υπόκρουση
Η ακρόαση από υλικό μέσο σχεδόν αποκλειστικά
τότε πάρε το πιο φτηνό που υπάρχει τι παιδεύεσαι? Για υπόκρουση ένα wimm το μικρό το στρογγυλάκι και spotify μια χαρά θα παίξει.

κάτι προς κουρτίνα 1 και 2.
Η 3...πλέον είναι αδιάφορη
τότε είσαι για rapsberry με ενα ντακάκι απο πάνω ή με έξοδο coaxial ανάλογα αν θα ταϊσεις dac ή θα παίξεις με lineout.
Δεν είναι δύσκολο, καις μια microsd τη βάζεις στο μηχάνημα και χειρίζεσαι το κόνσεπτ από το κινητό ή από τον υπολογιστή (ανάλογα το software)

τότε είσαι για rapsberry με ενα ντακάκι απο πάνω ή με έξοδο coaxial ανάλογα αν θα ταϊσεις dac ή θα παίξεις με lineout.
Δεν είναι δύσκολο, καις μια microsd τη βάζεις στο μηχάνημα και χειρίζεσαι το κόνσεπτ από το κινητό ή από τον υπολογιστή (ανάλογα το software)
δεν ξέρω απο λινουξ

ούτε κι εγώ. Μόνο να καίω Micro sd ξέρω. Δε γράφεις ούτε μισή γραμμή κώδικα. Τσιλ αουτ.
βρε σεις...δεν
μόνο αν μου το δώσουν κουρντισμένο.

Και πάλι αν σταματήσει, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχω πιά κουράγιο να ασχοληθώ.
Θα το πετάξω με τη μία.

βρε σεις...δεν
μόνο αν μου το δώσουν κουρντισμένο.

Και πάλι αν σταματήσει, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχω πιά κουράγιο να ασχοληθώ.
Θα το πετάξω με τη μία.
Τότε άστο, το streaming δεν είναι για σένα.

μια χαρά είναι αν είναι όπως το ήξερα τόσο καιρό. πχ squeezebox. Λες να είμαι καλομαθημένος?

Βασικά θα πάθεις πολιτισμικό σοκ αν δεις ένα από αυτά που σου πρότειναν αν η εμπειρία σου είναι αυτό που έγραψες. Απλώς διαλέγεις ποιότητα streamer σύμφωνα με την τσέπη σου και είναι αρκετές πλέον οι επιλογές στα σκαλοπάτια του VFM.

Βασικά θα πάθεις πολιτισμικό σοκ αν δεις ένα από αυτά που σου πρότειναν. Απλώς διαλέγεις ποιότητα streamer σύμφωνα με την τσέπη σου και είναι αρκετές πλέον οι επιλογές στα σκαλοπάτια του VFM.
γιατί να πάθω πολιτισμικό σοκ?
μην τρελλαθούμε κι όλας
20 χρόνια είχα στρήμερ
δεν υποτίθεται ότι είναι βασισμένα σε ένα περιβάλλον περιήγησης όπως είναι οι πλατφόρμες στο κινητό?
αφού το eversolo είναι android...

γιατί να πάθω πολιτισμικό σοκ?
μην τρελλαθούμε κι όλας
20 χρόνια είχα στρήμερ
δεν υποτίθεται ότι είναι βασισμένα σε ένα περιβάλλον περιήγησης όπως είναι οι πλατφόρμες στο κινητό?
αφού το eversolo είναι android...

20 χρόνια είχες ένα δύστροπο μηχάνημα. Η ευκολία χρήσης πλέον είναι σε άλλο επίπεδο. Όπως και το από που και πως μπορουν να παίζουν.

Δεν έχει σχέση αν είναι βασισμένο σε android ή όχι. Ισχύει για όλα τα streamers και είναι το skin από πάνω που έχει σημασία και η ευκολία και οι δυνατότητες που προσφέρει και μέσω του app. Που είναι πλέον οικοσύστημα και δεν αφορά μια μεμονωμένη συσκευή. Δεν είναι TV Boxes για να πεις ότι είναι όλα το ίδιο με το λειτουργικό της Google. Ούτε smartphones.

Και μόνο που είπες ότι θέλεις να το δουλεύεις από την ευκολία του κινητού σου, τελείωσε. Streamer θέλεις.

Streaming χρησιμοποιώ κι εγώ από την αρχή. Δεν υπάρχει επαφή σήμερα με ό,τι γνώριζες.