Στρώσιμο ενισχυτή

Αν είναι τόσο σημαντικό να στρώσει ο τελικός γρήγορα, πάρε 2 παλιά Woofer που αντέχουν Watt, κόψε τις μεμβράνες και άστον να παίζει μ' αυτά. Δεν θα ενοχλεί σχεδόν καθόλου. Θα μπορούσες και με αντιστάσεις αλλά θες πολλά Watt.

Re: Απάντηση: Στρώσιμο ενισχυτή

Συγγνώμη, είχα την εντύπωση ότι σε standby είναι 100w. Ξέρεις πόσο είναι η κατανάλωση σε standby; Ο αντιπρόσωπος μου είπε να τον αφήνω πάντα σε κατάσταση standby και όχι off για να παραμένουν φορτισμένοι οι πυκνωτές κλπ.

τι στγγνωμη βρε, συζηταμε...
και εγω standby τον εχω παντα... τωρα ποσο καιει δεν ξερω αλλα νομιζω πολυ λιγο.

Αυτό είναι για στρώσιμο ηχείων Μιχάλη (αν θυμάμαι καλά δλδ)

Ναι βρε το ξέρω, αλλά αν θέλει συνεχές παίξιμο για να στρώσει ο ενισχυτής τουλάχιστον να μην τον ενοχλεί η μουσική που θα παίζει.

Πάλι θα ακούγεται εκτός αν είναι όλα τέλεια και συμφασικά (ενισχυτικά, ηχεία, ακόμα και οι ανακλάσεις του χώρου). Απίθανο.
Και μόνο αν παίζουν μονοφωνικά.

Απάντηση: Re: Στρώσιμο ενισχυτή

Πάλι θα ακούγεται εκτός αν είναι όλα τέλεια και συμφασικά (ενισχυτικά, ηχεία, ακόμα και οι ανακλάσεις του χώρου). Απίθανο.
Και μόνο αν παίζουν μονοφωνικά.

Φυσικά ακούγεται, αλλά πολύ λιγότερο, έτσι τουλάχιστον μου έχουν πει δεν το έχω κάνει ποτέ. Προσωπικά μου αρέσει να ακούω τις διαφορές που προκύπτουν από το στρώσιμο, δεν είμαι της φιλοσοφίας άστο να παίζει μόνο του..

Αν συνδέσεις δηλαδή στον ενισχυτή δύσκολα ηχεία (π.χ. 4 ωμ ή και χαμηλότερα) επειδή θα τραβούν περισσότερα ρεύματα θα τον βοηθήσουν να στρώσει ταχύτερα από ότι αν του βάλεις ένα ηχείο 6 ωμ;

Βρε σύ αν δεν είναι αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί δεν
θα στρώνουν και τα μεγάφωνα...Εντάξει μπορείς να βρείς συχνότητες
κάτω από 10hz που δεν είναι ακουστές αλλά θα στρώνουν μόνο τα γούφερ..

Υπάρχουν αρκετά Cds ειδικά γι αυτή την περίπτωση και
όντως κάνουν καλή δουλειά.Ενα είναι αυτό και το καλύτερο αλλά αρκετά
τσιμπημένο σε τιμή είναι αυτό.

πήρα το οικονομικό και βλέπουμε...όσο για το στρώσιμο με χαμηλές συχνότητες, στα γούφερ αναφερόμουν που θεωρώ ότι θέλουν μεγάλες εντάσεις για να κάνουν ολοκληρωμένη διαδρομή.

Γιατί αγχώνεσαι τόσο πολύ? Βάλε λίγο ραδιόφωνο να παίζει, αστα 48 ωρίτσες και είσαι έτοιμος να ακούσεις αξιοπρεπώς.

+1
Άκου την μουσικούλα σου και όλα θα έρθουν από μόνα τους.

...όσο για το στρώσιμο με χαμηλές συχνότητες, στα γούφερ αναφερόμουν που θεωρώ ότι θέλουν μεγάλες εντάσεις για να κάνουν ολοκληρωμένη διαδρομή.

Οντως τα γούφερ θέλουν το γκάζι τους...

Προσωπικά δε νομίζω ότι οι ενισχυτές χρειάζονται στρώσιμο. Το νόημα είναι περισσότερο να ζεσταθούν για να αποδώσουν σωστά όπως είπε κάποιος σε προηγούμενο post. Θα σου έλεγα να τον αφήσεις 3-4 ωρίτσες ή όσο χρειάζεται για να ζεσταθεί καλά χωρίς να παίζεις τίποτα και θα είσαι μια χαρά.

Ή ακόμα καλύτερα είναι να ακολουθήσεις ότι λέει το manual....

Ασφαλώς και χρειάζονται.

Ακόμα και μια απλή κόλληση χρειάζεται τον χρόνο της.

Το θέμα αυτό όμως,δεν πραγματεύεται το ζήτημα αυτό.Το έχουμε χιλιοσυζητήσει...Αν επιμένεις επέστρεψε σε κάποιο απο τα σχετικά θέματα και άς μην χαλάμε το θέμα αυτό.

Δε με απασχολεί να πείσω κανέναν. Αυτό που έγραψα επί του θέματος, το έγραφε το εγχειρίδιο του δικού μου ενισχυτή για το στρώσιμο, γι' αυτό και το έγραψα (ότι θέλει μερικές ώρες δηλαδή μέχρι να ζεσταθεί χωρίς να παίζει τίποτα και είναι έτοιμος).

Last edited:
Το ότι δεν ακούγεται ή δεν χρειάζεται στον δικό σου,δεν σημαίνει ότι "αλλού" δεν ακούγεται ή δεν χρειάζεται επίσης...

Πολύ πιθανό στο δικό σου εισαγωγικό hi fi σύστημα,να μην ακούγεται-χρειάζεται όντως.

Last edited:
Όντως, μπορεί να είναι κι έτσι. Μπορεί και να μην είναι όμως. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ. -bye-