Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.
Τα prob απο τους παλμογραφους εχουν πολυ λεπτα το συρμα που μεταφερει το σημα, ακριβως για πολυ μικρες αυτεπαγωγες και χωρητικοτητες, αλλα αυτα καλουνται να μεταφερουν και 4γωνικους παλμους αρκετων εκατονταδων μεγακυκλων, πραγμα που δεν ισχυει στα μηχανηματα του σπιτιου μας. Μαλλον ο επιτιδειος σου πουλησε ενα τετοιο προβ που δεν κοστιζει τιποτα με αλλη συσκευασια και ενα σεξουαλικο ονομα και σου πεταξε και ενα 0,0001mm και σε γλαρωσε και με μερικα ακαταλαβιστικα στο μανουαλ και σε εγδυσε ξανα.

Σε μένα απευθύνεστε αγαπητέ?

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Τα prob απο τους παλμογραφους εχουν πολυ λεπτα το συρμα που μεταφερει το σημα, ακριβως για πολυ μικρες αυτεπαγωγες και χωρητικοτητες, αλλα αυτα καλουνται να μεταφερουν και 4γωνικους παλμους αρκετων εκατονταδων μεγακυκλων, πραγμα που δεν ισχυει στα μηχανηματα του σπιτιου μας. Μαλλον ο επιτιδειος σου πουλησε ενα τετοιο προβ που δεν κοστιζει τιποτα με αλλη συσκευασια και ενα σεξουαλικο ονομα και σου πεταξε και ενα 0,0001mm και σε γλαρωσε και με μερικα ακαταλαβιστικα στο μανουαλ και σε εγδυσε ξανα.

Bασικα οχι μονο το υλικο ειναι πανακριβο (αμορφη μαζα χαλκου) αλλα ειναι και limited edition αφου ο ιδιοκτητης της stealth αγορασε ολα τα αποθεματα.
Αν νομιζεις οτι τα μηχανηματα για να βγαλεις χαλκο 0.0001 τελεια δεν κοστιζουν τιποτα εισαι αδαης. Ξερεις τι extraction pressure χρειαζεται για να δημιουργησεις ενα τετοιο αγωγο?
Αστο αν δεν γνωριζεις καλυτερα μην μιλας για εκτιθεσαι.

Γενικά, δεν θα έλεγα όχι για ένα Indra δώρο... Και στο δρόμο θα έβγαινα να το φωνάζω ότι είναι πολύ καλό καλώδιο! Μετά θα το πουλούσα και θα αγόραζα ένα αμαξάκι... :flipout:
Μπα, επειδή τον ξέρω τον αντιπρόσωπο, είναι παλιοχαρακτήρας και δεν κάνει τέτοια δώρα... :flipout:

Δηλαδη στην γλωσσα που καταλαβαινει ο μεσος νεοελληνας, κοστος κατασκευης οσο ενα μαλμπορο, κοστος πωλησης οσο ενα SUV

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Bασικα οχι μονο το υλικο ειναι πανακριβο (αμορφη μαζα χαλκου) αλλα ειναι και limited edition αφου ο ιδιοκτητης της stealth αγορασε ολα τα αποθεματα.

"the conductors are produced from an amorphous metal alloy of platinum, molybdenum [1], and gold"

Αν μη τι άλλο, το υλικό είναι πραγματικά εξωτικό..

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο, είναι εξαιρετικά αγώγιμο: "one strand of the material used for the conductors in the Indra can carry over 100 milliamps (mA) of current!"

εχω εναν φιλο που δουλευει σε μια εταιρια που κατασκευαζει κινητα τηλεφωνα και πετανε τετοια προβ αρκετα συχνα, επειδη δουλευει στο τμημα εξελιξης του πομπου, αυτα τα προβ πανε ανετα κατι δεκαδες GHz. Και δεν κοστιζουν και πολυ ακριβα αν τα συγκρινεις με τις τιμες των δικων σας εξωτικων καλωδιων.
καρμακομα, υπαρχουν πολλα εργοστασια που μπορουν να κατασκευασουν οτι κανδελα σε παχος θελεις, ακομα και να μην την βλεπεις, εχω μια κουλουρα με τοτοιο συρμα που πηρα απο ενα φιλο που δουλευει σε ενα εργοστασιο εδω κοντα μου, πραγματικα χρειαζεσαι μεγενθυτικο φακο για να το δεις. Φιαχνουν μερικα εκατομμυρια χιλιομετρα το χρονο τετοιο συρμα
Ξεκολα απο αυτα που σου σερβιρουν επιτηδιοι, εχεις πολλα ακομα να μαθεις μικρε

Απο την εποχη τη δικη σου εχουν αλλαξει πολλα. Η βιομηχανικη επανασταση και ο δευτερος παγκοσμιος πολεμος επεφεραν πολλες αλλαγες στις θεωριες που εμαθες καποτε.

Το οτι το υλικο ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ το διαβασες η διαβαζεις μονο οτι θελεις?

Επισης το πως φτιαχνεται αυτο το καλωδιο το εχω μαθει στο πανεπιστημιο, οχι απο καποιον επιτηδιο.

Δηλαδη στην γλωσσα που καταλαβαινει ο μεσος νεοελληνας, κοστος κατασκευης οσο ενα μαλμπορο, κοστος πωλησης οσο ενα SUV

Μονιμο λαθος δυστυχως η συγκριση του κοστου κατασκευης με της πωλησης! Αν λοιπον μου βρειτε κατι στο οποιο δεν υπαρχει μεγαλο κερδος τοτε το ξανασυζηταμε. Το πως ακουγεται κατι αποτελει αποτελεσμα ερευνας (ναι και στα καλωδια) και ψαξιματος υλικων που προσδιδουν αυτο το κατι ιδιαιτερο που χαρακτηριζει την καθε εταιρια! Μην αρχιζουμε τα ιδια παλι. Παντου υπαρχει και το αναλογο κερδος. Γιατι δεν σχολιαζετε το ιδιο για τα ρουχα που φορατε για το ρολοι σας και τα παπουτσια και τα χρυσαφικα που εχουν καθαρο κερδος τεραστιο, και μηδεν ερευνα?
Και τα δικα μου ηχεια μου κοστισαν περιπου 7.000 ευρω. Νομιζετε οτι θα τα πουλουσα μονο τοσο μετα απο 7 χρονια μελετης?
Μην ισοπεδωνουμε τα παντα...-bye-

Σε ένα σύγχρονο ζωγράφο που πουλάει ένα πίνακα
300χιλιάρικα δεν λέμε ότι τα χρώματα που χρησιμοποίησε του κόστισαν
300 ευρώ.

Αν μη τι άλλο, το υλικό είναι πραγματικά εξωτικό..

Από ότι βλέπω τα υλικά έχουν ένα μέσο όρο της τάξης των 30 ανά γραμμάριο.

Μιλάω βέβαια για wires, οπότε η εταιρία θα τα παίρνει λίγο πιο φτηνά για να φτιάξει το κράμα.
Βάλε κόστος μηχανημάτων, εργατοώρες, τα στόματα που πρέπει να θρέψουν αυτά τα καλώδια, το νούμερο των καλωδίων που θα πουλήσουν...

Και όλα αυτά για να βρεθεί ένα νούμερο να τα αγοράσει... :flipout:

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Σε ένα σύγχρονο ζωγράφο που πουλάει ένα πίνακα
300χιλιάρικα δεν λέμε ότι τα χρώματα που χρησιμοποίησε του κόστισαν
300 ευρώ.
Ααα, γι'αυτό και ανεβαίνει η αξία τους μετά από πολλά χρονιά - στρώνει ? :flipout:

Υπενθυμίζω ότι το θέμα μας είναι το "στρώσιμο"...

Πείτε μου κάτι όμως.....

Γιατί δεν τα πουλούν "στρωμένα" ?

Υπενθυμίζω ότι το θέμα μας είναι το "στρώσιμο"...

Απάντησα με :offtopic: στο :offtopic: του CD318

υπάρχει ένας Γάλλος κατασκευαστής που στηρίζει όλη την σχεδίαση του ενισχυτου που παράγει πάνω στη θεωρεία της συμπεριφοράς των μετάλλων με την πάροδο του χρόνου και της χρήσης αυτών , υποστηρίζει ακόμα και το φαινόμενο της μνήμης που υποτίθεται ότι υποπεφτουν τα μέταλλα όταν αυτά λειτουργούν σε συγκεκριμένες συνθήκες ( ηλεκτρικές η μηχανικές ) για μεγάλο διάστημα , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα μετά σε άλλες καταστάσεις
τον είχε κάνει ρεβιου ο ήχος μια φορά και ενα καιρό
αν θυμάται κάνα γατονι ποιος ήταν ????

Ωραία. Ας κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση.

Επειδής –λόγω του επιδερμικού φαινομένου- τα ηλεκτρόνια κυλάνε στην επιφάνεια του αγωγού με ταχύτητα που αυξάνει με αύξηση της συχνότητας, το διηλεκτρικό με το οποίο επικαλύπτεται ο αγωγός πρέπει να είναι σχετικά χαλαρά φορεμένο, ώστε τα ηλεκτρόνια να γλιστράνε ανάμεσα με αρκετή ευκολία. Αλλιώς το καλώδιο παρουσιάζει αντίσταση. Όταν το καλώδιο «στρώσει», δηλαδή, βασικά, όταν στρώσει η επιφάνεια του αγωγού, αυτή αποκτά και κατευθυντικότητα, συμπεριφερόμενη όπως τα λέπχια του πσαργιού. Έτσι, αν θελήσουμε να το κσεγυμνώσουμε στην άκρη του, πρέπει να το κάνουμε στη σωστή άκρη, αυτή προς την οποία έχουν γείρει τα λέπχια, γιατί στην ανάποδη άκρη το διηλεκτρικό θα γατζώσει πάνω στα λέπχια και δε θα βγιαίνει με τίποτα. Για να το κσεγυμνώσουμε στην ανάποδη άκρη, θα πρέπει να το κσεστρώσουμε και να το στρώσουνε ανάποδα, ώστε τα λέπχια να αλλάκσουν φορά και να γείρουν προς τη μεριά που θέλουμε να το κσεγυμνώσουμε. Κύρια αιτία όλων αυτών είναι το Παλλάδιο, που αποτελεί το κύριο συστατικό των λεπχιών. Έτσι, αν μας τύχει καλώδιο με κράμα που περιέχει παλλάδιο, δε μένει παρά να περιμένουμε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα μέταλλα, όπως συμβαίνει με τον φραπέ, όπου ο συνήθως βαργιεστημένος μπάρμαν μας τον σερβίρει με το γάλα χυμένο ατάκτως μέσα στο ποτήρι, οπότε πρέπει εμείς να τον ανακατέπσουμε με το καλαμάκι για να πάει το γάλα παντού, ακόμα και στον αφρό. Έτσι και το Παλλάδιο, μόλις ανακατεφτεί με τα υπόλοιπα μέταλλα, τσουπ, πετάγιεται στην επιφάνεια και σχηματίζει τα λέπχια.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά, όπως αναφέρει και ο Βασίλης, υπάρχουν και κατασκευαστές καλωδίων που δεν πιστεύουν ότι τα καλώδια στρώνουν. Άραγιε, γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως αυτοί οι κατασκευαστές δεν βάζουν παλλάδιο στα κράματα που χρησιμοποιούν, μήπως είναι άπιστοι, γκιαούρηδες, ή μήπως αλείφουν τον αγωγό με λάδι, ώστε τα ηλεκτρόνια να γλιστρούν ανάμεσα στα λέπχια και το διηλεκτρικό, ακόμα και ανάποδα, με σχιετικά χαμηλή εμπέδηση; Του έχει τύχει κανενός κάπχοιο τέτχοιο καλώδιο, να μας πει την εμπειρία του;

Τέλος, έχω και μνια πραχτική απορία. Αφού το στρώσιμο των καλωδίωνε συνεπάγεται τεράστιες αλλαγιές στον ήχο, τί θα συμβεί αν συνδέσω τα καλώδια των ηχείων ανάποδα, δηλαδή με τη φορά των λεπχιών προς τον ενισχυτή; Οι διαφορές θα είναι μεγάλες; Και πόσο; Για παράδειγμα, αν βάλω να ακούσω Πέτρο Αναγνωστάκη, «Περπατώ και σφυρίζω θλιμμένα», τί θα βγιει από τα ηχεία; Η Έλλη Κοκκίνου να τραγουδάει «Μωρό μου σόρρυ, μα έχω βρει καλύτερο αγόρι»; Ή απλώς θα μείνω στο ίδιο «mood», με το πάλαι ποτέ γνωστό σμάσιν χιτ του Κώστα Καρουσάκη, «βάλε μου να πχιω, και ξαναβάλε μου, αυτ’ η γυναίκα θάναι το φινάλε μου»;

Χωρίς να έχω διαβάσει τι έχει γραφτεί μέχρι τώρα στο thread έχω μια ερώτηση.

Γιατί οι "μηχανικοί" των εταιρειών που παράγουν καλώδια δεν συμφωνούν μεταξύ τους για τις παραμέτρους που κάνουν τα καλώδια να "στρώνουν";
Κι αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για φαινόμενο χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο-αιτία γιατί δεν παρουσιάζουν το παραμικρό στοιχείο του φαινομένου εκτός απ τις υποκειμενικές ακουστικές κρίσεις;

Ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί και θα εκτιμούσα να μου δείξει κάποιος τον δρόμο προς την γνώση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Από ότι βλέπω τα υλικά έχουν ένα μέσο όρο της τάξης των 30 ανά γραμμάριο.
:

Που το βρηκες αυτο βρε? Αμορφη μαζα του συγκεκριμενου κραματος η απλα το συγκεκριμενο κραμα?

Τα παραλετε με το κοστος των καλωδειων, εδω αγοραζεις ενα DVDplayer για 30 ευ και πριν 30 χρονια η NASA δεν ειχε ουτε την μιση του υπολογιστικη δυναμη και αυτη για μερικα δις δολαρια.
Καποιος εβαλε διπλα ενα τεστ για καλωδια σε εργαστηριο και εκει φαινεται ποσο επιρεαζει το μεταλλο και η μονωση τις ακουστικες συχνοτητες.

Και με την μεταβολή της θερμοκρασίας και της υγρασίας τι γίνεται;
Δεν θέλει το καλό καλώδιο και την δημιουργία του ανάλογου περιβάλλοντος;
Δηλαδή αν ''ζεσταίνονται'' τα ηλεκτρόνια δεν δυσανασχετούν;
Δεν έχει ψυχή το καημένο το ηλεκτρόνιο;

Status
Not open for further replies.