Στρώσιμο μεγαφώνων - ηχείων

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο μεγαφώνων - ηχείων

Τα πήρα μεταχειρισμένα αλλά δεν ξέρω ούτε πόσο καιρό έμειναν εκτός λειτουργίας ούτε σε τί εντάσεις δούλεψαν και αν έστρωσαν. Επίσης έχω και καινούργια καλώδια και θέλω να τα δουλέψω λίγο.

Μη σε βαζω σε μπελάδες αλλά... θελει γερό χέριασμα... Οι μονάδες που φοραει παντως ειναι πολύ καλές, ιδίως το γουφερ (εχω τα 601 S1 τα οποία με νεο κρος ανεβηκαν 2 κατηγορίες και λιγο λεω...). Ειναι "κλειστό" (οπως λεμε στα αυτοκίνητα) απο την μανα του... Δεν αλλάζεις και τους δυο ηλεκτρολυτικούς που έχει μέσα στο κρος με 2 πλαστικούς για αρχη ? αν ξεβιδώσεις τις 4 βιδες πισω στους ακροδέκτες θα βγει μαζι και το κρος.

Μιας και το θέμα έχει ξεφύγει ας γράψω και γω τον πόνο μου:
Ευτυχώς ήμανε εκτός φάσης...
Δουλειές της νύχτας...

Και μια συμβουλή!!!:
Ακούτε τα μικρά ηχεία στο near field.
Tα μεγάλα στο midfield.
Μακρύτερα δυστυχώς πιστεύω ότι τζάμπα παιδευόμαστε (και ο ρεαλισμός μέσα).

Παιδιά όταν λέτε ζεστό-κρύο μεγάφωνο τι εννοείτε;

Προφανώς κάπου το διάβασαν γιατί κανένας τους δεν έχει μετρήσει τη συμπεριφορά των μεγαφώνων όταν είναι "ζεστό" ή "κρύο".
Υπάρχει και ένα σχετικό άρθρο περί αυτού του θέματος στο περιοδικό Stereophile με αρθρoγρράφο τον John Atkinson

Last edited:
Απάντηση: Re: Στρώσιμο μεγαφώνων - ηχείων

εκτός φάσης? δηλαδής? για ξήγα λεπτομέρειες

Τι να ξηγήσω ρε συ.
Τα συν και τα πλήν ρε μάνα μου στην δεύτερη μπασσοακαμπίνα τα έβαλα (από μέσα...) ο μπαγλαμάς ανάποδα!!!
Ήρθε ο Πάπας και τα άκουσε όλα αλλού για αλλού...
Όπως και γω ένα πράμα...
Και με λέει: μήπως είναι εκτός φάσης...
Εγώ:
"αποκλείεται (αλλά κάτσε να δω...)"
Πάταω το πλήκτρο στο κροσσοβέριον και βουαλάς.
Γι' αυτό χάλασε και η εικόνα.
Άκουγα ακουστικό μπάσο να βγάινει εξ οπισθίων μου...
Αν με αντελήφθεις...
Έπειτα έψαχνα να βρώ αν είναι λάθος το νέο ή το παλιό...
Και αν έχω συμφωνία με τους άλλους δρόμους...
Πίκρα!
Μετά έχωσα την μπαταρία... και είδα πόσο άχρηστος είμαι!

Τέσπα παρόλα αυτά εγώ τον Κράουν θα τον επάρω!
Λήξις.

Λοιπόν:

Το δοκίμασα το όλο project. Έφτιαξα ένα CD δικό μου με ήχο από 10Hz μέχρι 60Hz και πίσω, συνολικά 20 λεπτά. Το έπαιξα 3 φορές (σύνολο 1 ώρα). Τί είναι το modulation (στην καταστκευή του ήχου) και πόσο πρέπει να είναι; To είχα στα 10Hz.

1) Εντυπωσιακή η κίνηση των ηχείων, ειδικά στις χαμηλές συχνότητες.

2) Είχα ξεχάσει να κλείσω το sub και μετά από λίγο άρχισαν να σείονται τα έπιπλα!!!

3) Στο κεντρικό ηχείο δεν είδα καθόλου κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να στρώσει με χαμηλές συχνότητες;

4) Σήμερα και αύριο θα βάλω ένα 2ωρο με 3ωρο να γίνεται αυτή η δουλειά. Αυτό που φοβάμαι είναι να μην καταστρέψω τους κώνους. Το έχω λίγο πάνω από την ένταση που ακούω συνήθως (ακούω στα -35db και δοκίμασα το στρώσιμο στο -32db). Ο λόγος είναι ότι με φοβίζει λίγο η κίνηση στις χαμηλές συχνότητες. Αυτό το +/- 4mm πώς θα το καταλάβω με το μάτι;

Re: Απάντηση: Στρώσιμο μεγαφώνων - ηχείων

3) Στο κεντρικό ηχείο δεν είδα καθόλου κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να στρώσει με χαμηλές συχνότητες;

Προφανώς το κεντρικό είναι δηλωμένο ως Small και ο A/V του αποκόπτει τις χαμηλές συχνότητες και τις στέλνει στο sub και (ή) στα κύρια...

Δήλωσέ το ως Large και...θα κουνιούνται τα μεγάφωνά του... :a0210:

για το στρωσιμο των νεων μου ηχειων Kef Reference 203/2 θα ηθελα και την επισημη θεση της αντιπροσωπειας, καταλαβαινεις εχω δωσει αρκετα χρηματα...
Μηπως γνωριζεις πως μπορω να γραψω στα αγγλικα τον αρκετα ειδικο ορο "στρωσιμο"?
Καλα αυτα που γραφεις για το στρωσιμο αλλα φοβαμαι να τα παιξω δυνατα απο την αρχη

Re: Απάντηση: Στρώσιμο μεγαφώνων - ηχείων

Λοιπόν:

Το δοκίμασα το όλο project. Έφτιαξα ένα CD δικό μου με ήχο από 10Hz μέχρι 60Hz και πίσω, συνολικά 20 λεπτά. Το έπαιξα 3 φορές (σύνολο 1 ώρα). Τί είναι το modulation (στην καταστκευή του ήχου) και πόσο πρέπει να είναι; To είχα στα 10Hz.

1) Εντυπωσιακή η κίνηση των ηχείων, ειδικά στις χαμηλές συχνότητες.

2) Είχα ξεχάσει να κλείσω το sub και μετά από λίγο άρχισαν να σείονται τα έπιπλα!!!

4) Σήμερα και αύριο θα βάλω ένα 2ωρο με 3ωρο να γίνεται αυτή η δουλειά. Αυτό που φοβάμαι είναι να μην καταστρέψω τους κώνους. Το έχω λίγο πάνω από την ένταση που ακούω συνήθως (ακούω στα -35db και δοκίμασα το στρώσιμο στο -32db). Ο λόγος είναι ότι με φοβίζει λίγο η κίνηση στις χαμηλές συχνότητες. Αυτό το +/- 4mm πώς θα το καταλάβω με το μάτι;

pos mporo na to exo kai ego afto? 8a mou to kerasis?:ADFADF1: