sub with stereo setup

θα αγοράσω και μερικά ζευγάρια ωτασπίδες για τους γείτονες...

και κάθε μισή ώρα εκεί ανάμεσα στα πολλά μπιτ ...θα κάνω ευχάριστο μουσικό διάλειμμα με το ...αστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα.......λοοολ!!

για 40 λές καλύτερα 15αρι εε?θα είναι τόσο ''αναιμικό'' το 12αρι!το λεώ δημήτρη γιατί είναι και διπλάσια τιμή μην το ξεχνάμε.....

Αν μιλάγαμε για home cinema χρήση, θα σου έλεγα χωρίς σκέψη να πας στο 15".

Αν απλά θέλεις να "συμπληρώσεις" μπάσο στο δικάναλό σου, και το 12" λογικά θα σε καλύψει. Εξάλλου, στη μουσική σπάνια θα βρεις πολύ χαμηλές συχνότητες (<35-40Hz).

To 15" από την άλλη θα παίζει μονίμως "στο ρελαντί" σε σχέση με ένα 12", πράγμα καλό.

Bottom line: αν δυσκολεύεσαι οικονομικά, πήγαινε στο 12". Μια χαρά θα τη κάνει τη δουλειά.

από την άλλη πιστέυω ότι το 12 άρι θα είναι και λίγο πιο ''γρήγορο'' σε απόκριση οπότε να μου ακούγεται πιο σφιχτό και στακάτο...

Όχι απαραίτητα. Μπορεί ένα 15" να είναι πιο γρήγορο από ένα 12".

πάντως συμφωνείτε με την επιλογή της velodyne απότι βλέπω...

Προσωπικά τα συμπαθώ πολύ για HC χρήση. Για δικάναλο δεν μπορώ να πω με σιγουριά.

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

σκεφτόμαι κάτι σε velodyne σαν αυτό

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1332

ναι δεν αντιλέγω το ''quadraphonic'' setup που έχω απιλέξει ....δεν είναι και τόσο μουσικά ορθό αλλά απο την άλλη τα 4 ηχεία μου γεμίζουν πολύ καλύτερα τον μεγάλο χώρο που έχω και απο την άλλη αν θές εφόσον ο musical fidelity παρότι ανεβάζει θερμοκρασία δεν έχει βγάλει άχνα ακόμα και σε ψηλές στάθμες για πολύ ώρα μου το επιτρέπει!!ναι ναι ξέρω χαλάει τη στέρεο εικόνα αλλά προσωπικά το προτιμώ να νιώθεις οτι ο ήχος έρχεται απο παντού...τεσπα γούστα είναι αυτά...

τι λέτε για αυτό το sub....?φανταστείτε ότι στην τιμή του μπορώ να βρώ και 2 8'' και να τα βάλω απέναντι το ένα στο άλλο...για πείτε...
μια χαρα ειναι και το 10αρι παιζει ακομα πιο ωραιο μουσικουλα

Απάντηση: Re: sub with stereo setup

12αρι με 15αρι διαφορές...
1. 2 hz πιο κάτω το 15αρι (αμελητέο)
2. τριπλάσια rms το 15αρι (σημαντικό)
3. διπλάσια τιμή το 15άρι(ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΌ)....ΛΟΛ!

ασε που μετο 15άρι θα αρχίσουν να χάνονται οι μεσαιοχαμηλές και οι μεσαίες...θα ακούω μπάσο ...μπάσο....και τα πολύ πρίμα...χεχε!!

παίδιά σας ευχαριστώ και αν έχετε να προτείνετε και άλλη μάρκα κάντε το ..δεν έχω μεγάλη ''ακουστική εμπερία'' στα sub..

πιο σβελτο το 8" και ατακαδορικο
πιο βαθυ το 12" ισως λιγο πιο αργος και λιγοτερο στακατο το μπασο
πιο βαθυ αλλα και πιο αργο σε σχεση με 12" και με 8" το 15"
και πιο πολλα watt για να κουνηθει

Ο μόνος τρόπος να "σκεπάσει" το sub τα υπόλοιπα ηχεία είναι να γίνει λανθασμένη ρύθμιση. Δεν παίζει ρόλο αν το sub είναι 8" ή 18".

Οπότε, πάρε ότι sub αντέχεις, και μην ανησυχείς για το μέγεθος, αρκεί φυσικά να το "αντέχει" ο χώρος σου. Για παράδειγμα, 15" είναι μεγάλο για 15 τ.μ., αλλά ότι πρέπει για 40..

!!!!! σωστο

Όχι απαραίτητα. Μπορεί ένα 15" να είναι πιο γρήγορο από ένα 12".

Προσωπικά τα συμπαθώ πολύ για HC χρήση. Για δικάναλο δεν μπορώ να πω με σιγουριά.

ναι με σωστη καμπινα.καλο ενισχυτη οχι κανενα που να κρεμαει μετα απο μισαωρο.Καλο μεγαφωνο.και καλα στρωμενο να μαλακωσουν οι αναρτησεις

μια χαρα ειναι και το 10αρι παιζει ακομα πιο ωραιο μουσικουλα

το 10αρι έχει ελάχιστη δαφορά στην τιμή με το 12άρι ...οπότε..

επίσης αφού μιλάμε για την ίδια εταιρεία και την ίδια σειρά sub σίγουρα το 15αρι θα είναι λίγο πιο αργό απο τα 12 και 10....

επειδή θέλω να δώσω κοντά στο 500αρικό και όχι παραπάνω...σκέφτηκα και την λύση να χρησιμοποιήσω και 2 sub αντί για ένα και συγκεκριμένα αυτά...

http://www.odes.gr/index.php?option...flypage-ask.tpl&product_id=2747&category_id=8

επειδή το high input output που έχουν αναλογεί σε ένα ζεύγος ηχείων πιστεύω ότι με τα 2 ζεύγη που έχω εγώ θα ταιριάξουν καλύτερα και θα γεμίσουν το χώρο....

σε watt είναι μια χαρά,η yamaha λέει ότι κατεβαίνουν στα 20 hz αλλά αυτό είναι μετρημένο στα 10 db άρα στα 3 θα είναι πιο ψηλά αλλά δεν με πολυαπασχολεί αυτό...

πήρα τηλ και στο κατάστημα και θα πάω να τα δώ....να τα ακούσω δεν ξέρω γιατί άλλο το μαγαζί άλλο το σπίτι και άλλος ο συνδυασμός των ηχείων....

ακουω γνώμες λοιπόν..για τη yamaha έχω εμπειρία μόνο απο τα μουσικά της όργανα -ένα αρμόνιο και μία κιθάρα- αλλά ξέρω ότι σε όλα της τα προιόντα έστω και αν δεν είναι hi fi έχει μια ποιότητα και ένα value for money που δύσκολα το ...αγνοείς...

και κάτο τελευταίο ...έχουν κανονικά auto on off και γράφουν μέσα στο μάνιουαλ ότι άπαξ και σετάρεις το μπάσο που θές από εκεί και πέρα το volume θα ρυθμίζεται για όλο το σύστημα μαζί δλδ ηχεία και subwoofer ώστε να μην χρειάζεσαι τηλεχειριστήριο....λογικό μου ακούγεται...εε?

να θέσω και αυτή την παράμετρο:

οι τεχνικοί στα καταστήματα μου προτείνουν σαφώς την ύπαρξη ένος μόνο subwoofer ΚΑΙ για να αποφύγω το υπερβολικό μπουμάρισμα...

παρόλα αυτά η ίδια η yamaha sto manual αναφέρει ρητώς:

one subwoofer will have a good effect on your audio system,however the use of two subwoofers is recommended to obtain more presence...

τί λέτε λοιπόν...παρακαλώ μόνο μην αρχίσουμε τα συνομοσιολογικά ότι η yamaha θέλει να πουλήσει περισσότερα κομμάτια .....και άλλα καλά...

περισσότερο θέλω τη γνώμη των παιδιών που το έχουν δοκιμάσει αυτό το setup...

εμενα μου φενεται μια χαρα αν πεις να βαλεις 2 sub. περισσοτερος ογκος απλα.και +3 dB στο μπασσο.
απο εμενα με κλειστα ματια:ernaehrung004:
μαλλον δεν ειναι τυχαιο που ατομα ακομα και σε home theater κανουν ιδικη κατασκευη να βαλουν 4 18'' Fi!!!!!

παιδία σήμερα τα παρέλαβα τα δυο sub και τα έστησα....τα σετάρισα μετά πολλών κόπων και βασάνων ...και το αποτέλεσμα είναι απλά...φανταστικό...!

με τα 6ίντσα γουφερ στα κύρια ηχεία βρήκα ότι η ρυθμίση κοντά στα 70 hz ειναι στην περιπτωσή μου ιδανική...και το volume λίγο πάνω απο το μισό...πραγματικά μου ρχεται να πάω να κλειστώ σε ένα υπόγειο....για να τα απολαύσω διότι μένω σε διαμερισμα´...

παιδία ειλικρινά σας ευχάριστώ όλους πολύ για τις συμβουλές σας...

τα συγκεκριμένα yamaha yst rsw 300 πιστεύω ότι είναι πολύ τίμια 10 ιντσα γουφεράκια για τα 200 κατι ευρό που ζητάνε....και σας τα προτείνω.

βεβαια έχουν και άξιους συμπαραστάτες τα audio spectrum kai ta b&w ...για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ...