Subwoofer για υπολογιστη

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Chris2756

New member
Εχω συνδεσει στον υπολογιστη μου εναν ενισχυτη 2.1 Υamaha WXA-50 με δυο ηχειακια Jamo sur. 120. Eιναι μικρα σε μεγεθος, διπολα, τριων δρομων και ασηκωτα (που λεει ο λογος), τα εχω κρεμασει στον τοιχο ΔΕ-ΑΡ της οθονης. Τα ηχειακια ειναι για περιφερειακα, αφου γερνουσαν στα κουτια τους, ειπα να τα δοκιμασω και το αποτελεσμα που περνω με ικανοποιει, για παιχνιδια, ταινιες και μουσικουλα (δεν ακουω και σε πολυ μεγαλες εντασεις). Επιδει ομως δεν κατεβαινουν πολυ χαμηλα, ψαχνω για ενα γουφερακι που θα συμπληρωνε το σετ και θαθελα την γνωμη σας για την επιλογη του.
Εφερα απο το home cinema του σαλονιου ενα Rel Strata II που εχω, αλλα πολυ μεγαλο για τον χωρο. Το δωματιο ειναι 13-14 τ.μ.
Δοκιμασα κι ενα Fenton SHFS, που εχει φιλος, αλλα μαπα το καρπουζι και πεταμενα λεφτα κατα την γνωμη μου. Θελω ενα γουφερ που να συπληρωνει τον ηχο μου κι οχι κανενα μπαπα μπουπα λες και ειναι κανενα Honda Civic που περναει στον δρομο.
Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια

Εχω συνδεσει στον υπολογιστη μου εναν ενισχυτη 2.1 Υamaha WXA-50 με δυο ηχειακια Jamo sur. 120. Eιναι μικρα σε μεγεθος, διπολα, τριων δρομων και ασηκωτα (που λεει ο λογος), τα εχω κρεμασει στον τοιχο ΔΕ-ΑΡ της οθονης. Τα ηχειακια ειναι για περιφερειακα, αφου γερνουσαν στα κουτια τους, ειπα να τα δοκιμασω και το αποτελεσμα που περνω με ικανοποιει, για παιχνιδια, ταινιες και μουσικουλα (δεν ακουω και σε πολυ μεγαλες εντασεις). Επιδει ομως δεν κατεβαινουν πολυ χαμηλα, ψαχνω για ενα γουφερακι που θα συμπληρωνε το σετ και θαθελα την γνωμη σας για την επιλογη του.
Εφερα απο το home cinema του σαλονιου ενα Rel Strata II που εχω, αλλα πολυ μεγαλο για τον χωρο. Το δωματιο ειναι 13-14 τ.μ.
Δοκιμασα κι ενα Fenton SHFS, που εχει φιλος, αλλα μαπα το καρπουζι και πεταμενα λεφτα κατα την γνωμη μου. Θελω ενα γουφερ που να συπληρωνει τον ηχο μου κι οχι κανενα μπαπα μπουπα λες και ειναι κανενα Honda Civic που περναει στον δρομο.
Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια
Αυτο είναι τσάμπα και βλέπω και καλό τροφοδοτικό στις photos
Δεν το τσεκαρεις?

Εδώ οι photos

@ihodemon
Ωραίο δείχνει. Ότι πρέπει για την περίσταση. Αυτό το ρυθμιστικό φάσης από 0-180 μοίρες θα το ζήλευαν Subwoofers υπερπολλαπλάσιας αξίας! (y)
Έτσι είναι..και toroidal Μ/Σ
Σε λίγο θα εξαφανιστούν με τέτοια τροφοδοτικά σε αυτή την τιμή!
Παίρνεις δύο
και κάνεις παιχνίδι γενικά..

Νομιζω ενα 8" φτανει για το δωματιο, απο διαστασεις αν και δεν ζοριζομαι, οσο μικροτερο τοσο βολικοτερο. Δεν εχω θεμα χρηματων, αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξοδεψω και μια περιουσια για την περιπτωση μου.
Στα λινκ βλεπω δυο διαφορετικα η κανω λαθος με ιδια specs, το ενα λεει Koda και το αλλο Nosbound. Καλα specs φαινεται ναχουν και πολυ καλη τιμη.
Εκεινο που με χαλασε στο Fenton ειναι βαζοντας βγαζοντας το καλωδιο συνδεσης με ενισχυτη εφυγε το καπακι της υποδοχης. Επισης στρεφοντας το κουμπι της εντασης ηχου ο ηχος καποια στιγμη (μεταξυ 2-3) αυξανει αποτομα. Μαλλον ποτενσιομετρο της πλακας. Πυθανον να προκειται οχι μονο για Κινεζικη ποιοτητα κατασκευης αλλα για πανηγυριοτικης. Φτηνο ΟΚ αλλα οχι φτηνιαρικο.
Θελω να σας ρωτησω τα 50 Hz που κατεβαινει το Koda/Nosbound, Ειναι αρκετα? Τα 150w στα 4Ω υπαρχει περιπτωση να ζορισουν τον ενισχυτακο μου, γιατι δεν ειναι και κανα εργοστασιο παροχης ρευματος
Παιδια ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και τις συμβουλες σας.

Attachments

• FENTON SUB1.jpg
    FENTON SUB1.jpg
    1.9 MB · Views: 8
Σωστα, διαφορετικα τι ενεργο θα ειναι. Σορυ ειταν ερωτιση διχως σκεψη

Και μέσω Hi level in, πάλι με τον δικό τους ενισχυτή οδηγούνται.

Για παθητικό sub, θέλεις και ενισχυτή ειδικά γι' αυτό. Δεν τα οδηγείς με ενισχυτή AV ή με Hi-Fi ενισχυτή.

Και μέσω Hi level in, πάλι με τον δικό τους ενισχυτή οδηγούνται.

Για παθητικό sub, θέλεις και ενισχυτή ειδικά γι' αυτό. Δεν τα οδηγείς με ενισχυτή AV ή με Hi-Fi ενισχυτή.
Ο μικρός Υamaha WXA-50 έχει LFE Out.
Μιά χαρά θα το οδηγήσει το Subακι.
xlarge_20160926130853_829b40cf.jpeg

20160926130856_1a13aa3c.jpeg

Ο μικρός Υamaha WXA-50 έχει LFE Out.
Μιά χαρά θα το οδηγήσει το Subακι.
xlarge_20160926130853_829b40cf.jpeg

20160926130856_1a13aa3c.jpeg

Subwoofer out. LFE δεν έχει.

Στο manual δεν αναφέρει κάποιο hi-pass για τα ηχεία. Δεν ξέρω αν γίνεται μέσω του app που έχει (MusicCast).

Subwoofer out. LFE δεν έχει.

Στο manual δεν αναφέρει κάποιο hi-pass για τα ηχεία. Δεν ξέρω αν γίνεται μέσω του app που έχει (MusicCast).
Έχουμε ένα συστηματάκι με πανάρχαια ηχεία στην κάτω-κάτω χαμηλή κατηγορία. Πιο κάτω, πόσο να πάει ακόμα;
Πάλι καλά που βρίσκεται ένα κατάλληλο πολύ οικονομικό Sub.
Ευτυχώς που υπάρχει και Sub Out.
Τι άλλο μπορεί να θέλει;
Ψύλλους στ' άχυρα γυρεύεις! :cool:

Έχουμε ένα συστηματάκι με πανάρχαια ηχεία στην κάτω-κάτω χαμηλή κατηγορία. Πιο κάτω, πόσο να πάει ακόμα;
Πάλι καλά που βρίσκεται ένα κατάλληλο πολύ οικονομικό Sub.
Ευτυχώς που υπάρχει και Sub Out.
Τι άλλο μπορεί να θέλει;
Ψύλλους στ' άχυρα γυρεύεις! :cool:

Καλά και το συστηματάκι πανάρχαιο είναι. Να φανταστείς το είχε κάνει discontinued η Yamaha και το επανέφερε γιατί το ζητούσαν οι εγκαταστάτες, όπου εκεί έκανε καριέρα κυρίως. Ήταν από τα πρώτα μικρά ενισχυτάκια με streamer.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis