Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Συγνώμην ωρέ παληκάρια.
Εγώ που δεν ξέρω από τεχνικά,αν δω τα specs του ATC και τα specs του δικού μου ηχείου,τι πρέπει να καταλάβω?
Ότι η δική μου πουτσουλιθρα, θα έχει πιο πολύ χαμηλό από ηχείο δαπέδου και μάλιστα ATC??
Θα σαλταρω με αυτά τα τεχνικά 😵‍💫
Ερώτηση: Νοιώθεις να σου λείπει κατι από την απόδοση τους; Υπάρχει κάτι που σ' ενοχλεί από τη σύγκριση με άλλα συστήματα που ακούς; Ξέχνα τα τεχνικά στοιχεία και πες μου μόνο εσύ πως το ακούς.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

RCA καλώδιο που "μεταφέρει" line σήμα και βλέπω κάτι μήκη 5, 10 μέτρα για πλάκα..

Στις συσκευές μας που συνδέονται μεταξύ τους με rca, αποφεύγουμε τα μεγάλα μήκη όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί έχουμε απώλειες.. για καλώδια βραχίονα ούτε λόγος....

Στα subs τι γίνεται ;;
(Θα μας τρελάνετε εσείς οι subwooferάδες...) :LOL:

RCA καλώδιο που "μεταφέρει" line σήμα και βλέπω κάτι μήκη 5, 10 μέτρα για πλάκα..

Στις συσκευές μας που συνδέονται μεταξύ τους με rca, αποφεύγουμε τα μεγάλα μήκη όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί έχουμε απώλειες.. για καλώδια βραχίονα ούτε λόγος....

Στα subs τι γίνεται ;;

Υπάρχει και η ασύρματη σύνδεση οπότε no worries.

Αλλά εφόσον μιλάμε για καλώδιο, η απόσταση προφανώς είναι μεγαλύτερη απ' ότι στα κλασικά interconnect μεταξύ των μηχανημάτων όπως τα γνωρίζουμε ας πούμε μεταξύ πηγής και ενισχυτή. Εδώ υπεισέρχεται ο πράγοντας XLR, ο οποίος όμως συναντάται συνήθως είτε σε studio subs, είτε σε μεγαλύτερα μοντέλα consumer subs. Και εδώ βεβαίως βλέπουμε ότι subs που είναι περισσότερο προσανατολισμένα στο να δέχονται LFE+μπάσο summed από τα υπόλοιπα ηχεία (άρα μιλάμε για Home Cinema) έχουν μονή είσοδο XLR.

Παραμένω στο δικάναλο όπως καταλαβαίνεις και δεν το προχωράω σε setup που αφορά dedicated Home Cinema, για να μείνω εντός θέματος.

Υπάρχει και η ασύρματη σύνδεση οπότε no worries.

Αλλά εφόσον μιλάμε για καλώδιο, η απόσταση προφανώς είναι μεγαλύτερη απ' ότι στα κλασικά interconnect μεταξύ των μηχανημάτων όπως τα γνωρίζουμε ας πούμε μεταξύ πηγής και ενισχυτή. Εδώ υπεισέρχεται ο πράγοντας XLR, ο οποίος όμως συναντάται συνήθως είτε σε studio subs, είτε σε μεγαλύτερα μοντέλα consumer subs. Και εδώ βεβαίως βλέπουμε ότι subs που είναι περισσότερο προσανατολισμένα στο να δέχονται LFE+μπάσο summed από τα υπόλοιπα ηχεία (άρα μιλάμε για Home Cinema) έχουν μονή είσοδο XLR.

Παραμένω στο δικάναλο όπως καταλαβαίνεις και δεν το προχωράω σε setup που αφορά dedicated Home Cinema, για να μείνω εντός θέματος.

Βλέπεις πως ΔΕΝ κολλάει το sub σε καλό 2κάναλο σύστημα -πέρα από όλα τα άλλα που έχουν συζητηθεί ήδη ;;;

Ξέρω τι υπάρχει και περίμενα μια τέτοια απάντηση.......

Βλέπεις πως ΔΕΝ κολλάει το sub σε καλό 2κάναλο σύστημα -πέρα από όλα τα άλλα που έχουν συζητηθεί ήδη ;;;

Ξέρω τι υπάρχει και περίμενα μια τέτοια απάντηση.......

Τι εννοείς δεν κολλάει σε καλό δικάναλο σύστημα; Προφανώς δεν λαμβάνεις υπ' όψη τι είναι προτεραιότητα και τι όχι στις συχνότητες που καλείται να αναπαράγει. Αυτές πάντως δεν υποφέρουν από υψίσυχνο θόρυβο... 😁
Ούτε και μας ενδιαφέρει τόσο η παραμόρφωση σε αυτές τις συχνότητες, για να προλάβω την επόμενη τοποθέτηση επί του θέματος.

Στα subs τι γίνεται ;;
Η συνδεση της θωρακισης μονο στο ακρο της πηγης δεν ειναι τωρινο "νεο" , το κανουμε εδω και θα ελεγα 35 χρονια ισως και περισσοτερο ?
Το καλωδιο ειναι balanced ( 2 αγωγοι + θωρακιση ) , οι δυο αγωγοι ενωνονται στα + και - των rca και η θωρακιση μονο στο πλην του rca που κουμπωνει στην πηγη.

• Like
Reactions: Pleo
Η συνδεση της θωρακισης μονο στο ακρο της πηγης δεν ειναι τωρινο "νεο" , το κανουμε εδω και θα ελεγα 35 χρονια ισως και περισσοτερο ?
Το καλωδιο ειναι balanced ( 2 αγωγοι + θωρακιση ) , οι δυο αγωγοι ενωνονται στα + και - των rca και η θωρακιση μονο στο πλην του rca που κουμπωνει στην πηγη.

Άμα σου πω ότι το είχα απορία γιατί δεν είναι ομοαξονικό και είναι έτσι, θα με πιστέψεις; Και υποτίθεται ότι θεωρητικά τουλάχιστον κυνηγάμε τον πολύ χοντρό αγωγό στο κέντρο.... .

Thanks πάντως, μου έλυσες την απορία.

Ερώτηση: Νοιώθεις να σου λείπει κατι από την απόδοση τους; Υπάρχει κάτι που σ' ενοχλεί από τη σύγκριση με άλλα συστήματα που ακούς; Ξέχνα τα τεχνικά στοιχεία και πες μου μόνο εσύ πως το ακούς.
Μιχάλη είμαι τρις ευτυχισμένος,με τον ήχο που έχω .
Τέλος για μένα τα έξοδα για ηχητικά.
Κάνα οικονομικό πιρπιτσολι,έτσι για να λέω ότι κάτι κάνω.
Η ερώτηση είναι τελείως θεωρητική και από καθαρή περιέργεια.
Αν μαγκωσω τα dynaudio και τα πάω στο σπίτι του Vlad που έχει προ ,θα παίξουν με θεωρητικά καλύτερο μπάσο από τα ATC?
Οι προδιαγραφές θα δικαιωθούν από την πραγματικότητα?
Είναι δυνατόν ένα ηχείο σκαρτης βάσης,να βγάλει πιο πλούσιο μπάσο από ένα δαπέδου?
Είναι τελικά μια σαχλαμάρα και μισή το τι γράφουν τα specs ,γιατί τα γράφουν κατά πως τους βολεύει?
Αλλά εδώ δεν μιλάμε για τίποτα τυχαία ονόματα.
Μιλάμε για κορυφαία ονόματα στο χώρο του επαγγελματικού ήχου,που εκεί δεν σηκώνει κοροϊδία ούτε γραμμάριο.
Όχι ότι θα αλλάξει τίποτα κιόλας.
Πέντε δράμια γνώσης παραπάνω,θα αποκομίσουμε.

Η ερώτηση είναι τελείως θεωρητική και από καθαρή περιέργεια.
Αν μαγκωσω τα dynaudio και τα πάω στο σπίτι του Vlad που έχει προ ,θα παίξουν με θεωρητικά καλύτερο μπάσο από τα ATC?

Τσου. Και βάζω στοίχημα ένα ψηφιακό ομοαξονικό Forest της AudioQuest 0.75m.

Μόνο μην κρύψετε κανά subwoofer την ώρα που θα παιζουν τα Dynaudio για να χάσω το στοίχημα, έτσι; 😅

Ρε συ Λεώ,τι σκ@τα μας παραμυθιαζει η dynaudio τότε??
Που τους βρήκε τους 42 κύκλους,και τους γράφει φαρδιά πλατιά.
Και να σου πω και κάτι άλλο που παρατηρώ.
Είχα γράψει κάποτε για το πόσο καλό μπάσο έχουν τα ATC του Βλαδίμηρου,που το χαρακτήρισα μάλιστα σε ορισμένα κομμάτια αβυσσαλεο.
Με αντικρούσαν τότε ότι είμαι υπερβολικός γιατί δεν μπόρω να λέω ως τέτοιο, μπάσο μέχρι τους 48 που κατεβαίνουν τα ηχεία αυτά.
Μου βάλαν και τα specs ,για του λόγου το αληθές (και καλά έκαναν δηλαδή)
Όταν είναι να υποστηρίξουμε τα γραφόμενα μας , καταφεύγουμε στα specs του κατασκευαστή.
Αν λοιπόν είχα αρχίσει να τα εξυμνω (που ποτέ δεν το κάνω,μάλλον τα θάβω τα μηχανήματα μου) που είναι έτσι και αλλιώς και έχουν τρομερό μπάσο και μου έλεγες (απόλυτως δικαιολογημένα) """κόψε κάτι ρε μεγάλε γιατί θα σπάσεις κάνα νύχι""",και σου σερβιριζα τις προδιαγραφές,τι αντίλογο θα είχες???
Και γω πάντως το θεωρώ απίθανο να έχει πιο πλούσιο μπάσο το μικρουλι,έστω και αν έχει 7αρι γουφερ...του λείπουν κάποια (πολλά) λίτρα όγκου.

Last edited:
Εντάξει. Και μετά θα ήθελες βιβλιογραφία βρε Μιχάλη... .

Κοίταξε. Κατανοητό για κάποιον που θέλει να ξεμπερδεύει κοιτώντας μόνο τα specs για να βγάλει άκρη. Το θέμα είναι πως συγκρίνονται αυτά που δίνονται ως specs, με εκείνα που δίνονται ως specs από κάποιον άλλον κατασκευαστή. Ε, ως specs δεν νομίζω να υπάρχει.... συγκριτικά παράπονο. 😉

Για να πάρεις μια ιδέα είναι τα specs. Όχι για να καταλήξεις σε συμπέρασμα.

• Like
Reactions: mdvq