AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,687
Ωραίο post Μιχάλη, παιδί μου.
Και μάλιστα, μου "έδωσες" έτοιμο και τον τίτλο του νήματος που θα ανοίξω (όπου νά΄ναι)
Και μάλιστα, μου "έδωσες" έτοιμο και τον τίτλο του νήματος που θα ανοίξω (όπου νά΄ναι)
Ερώτηση: Νοιώθεις να σου λείπει κατι από την απόδοση τους; Υπάρχει κάτι που σ' ενοχλεί από τη σύγκριση με άλλα συστήματα που ακούς; Ξέχνα τα τεχνικά στοιχεία και πες μου μόνο εσύ πως το ακούς.Συγνώμην ωρέ παληκάρια.
Εγώ που δεν ξέρω από τεχνικά,αν δω τα specs του ATC και τα specs του δικού μου ηχείου,τι πρέπει να καταλάβω?
Ότι η δική μου πουτσουλιθρα, θα έχει πιο πολύ χαμηλό από ηχείο δαπέδου και μάλιστα ATC??
Θα σαλταρω με αυτά τα τεχνικά![]()
RCA καλώδιο που "μεταφέρει" line σήμα και βλέπω κάτι μήκη 5, 10 μέτρα για πλάκα..
Στις συσκευές μας που συνδέονται μεταξύ τους με rca, αποφεύγουμε τα μεγάλα μήκη όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί έχουμε απώλειες.. για καλώδια βραχίονα ούτε λόγος....
Στα subs τι γίνεται ;;
(Θα μας τρελάνετε εσείς οι subwooferάδες...)![]()
Υπάρχει και η ασύρματη σύνδεση οπότε no worries.
Αλλά εφόσον μιλάμε για καλώδιο, η απόσταση προφανώς είναι μεγαλύτερη απ' ότι στα κλασικά interconnect μεταξύ των μηχανημάτων όπως τα γνωρίζουμε ας πούμε μεταξύ πηγής και ενισχυτή. Εδώ υπεισέρχεται ο πράγοντας XLR, ο οποίος όμως συναντάται συνήθως είτε σε studio subs, είτε σε μεγαλύτερα μοντέλα consumer subs. Και εδώ βεβαίως βλέπουμε ότι subs που είναι περισσότερο προσανατολισμένα στο να δέχονται LFE+μπάσο summed από τα υπόλοιπα ηχεία (άρα μιλάμε για Home Cinema) έχουν μονή είσοδο XLR.
Παραμένω στο δικάναλο όπως καταλαβαίνεις και δεν το προχωράω σε setup που αφορά dedicated Home Cinema, για να μείνω εντός θέματος.
Βλέπεις πως ΔΕΝ κολλάει το sub σε καλό 2κάναλο σύστημα -πέρα από όλα τα άλλα που έχουν συζητηθεί ήδη ;;;
Ξέρω τι υπάρχει και περίμενα μια τέτοια απάντηση.......
Η συνδεση της θωρακισης μονο στο ακρο της πηγης δεν ειναι τωρινο "νεο" , το κανουμε εδω και θα ελεγα 35 χρονια ισως και περισσοτερο ?RCA καλώδιο που "μεταφέρει" line σήμα και βλέπω κάτι μήκη 5, 10 μέτρα για πλάκα..
Στις συσκευές μας που συνδέονται μεταξύ τους με rca, αποφεύγουμε τα μεγάλα μήκη όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί έχουμε απώλειες.. για καλώδια βραχίονα ούτε λόγος....
Στα subs τι γίνεται ;;
(Θα μας τρελάνετε εσείς οι subwooferάδες...)![]()
Η συνδεση της θωρακισης μονο στο ακρο της πηγης δεν ειναι τωρινο "νεο" , το κανουμε εδω και θα ελεγα 35 χρονια ισως και περισσοτερο ?
Το καλωδιο ειναι balanced ( 2 αγωγοι + θωρακιση ) , οι δυο αγωγοι ενωνονται στα + και - των rca και η θωρακιση μονο στο πλην του rca που κουμπωνει στην πηγη.
Μιχάλη είμαι τρις ευτυχισμένος,με τον ήχο που έχω .Ερώτηση: Νοιώθεις να σου λείπει κατι από την απόδοση τους; Υπάρχει κάτι που σ' ενοχλεί από τη σύγκριση με άλλα συστήματα που ακούς; Ξέχνα τα τεχνικά στοιχεία και πες μου μόνο εσύ πως το ακούς.
Η ερώτηση είναι τελείως θεωρητική και από καθαρή περιέργεια.
Αν μαγκωσω τα dynaudio και τα πάω στο σπίτι του Vlad που έχει προ ,θα παίξουν με θεωρητικά καλύτερο μπάσο από τα ATC?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.