Subwoofer ωρα μηδεν!

ncdbill

Senior Member
27 August 2008
386
Θεσσαλονικη
Καλησπερα και παλι σε ολους. Ηρθε η ωρα για να τελειωσω με την υποθεση Ηome Cinema (για το αμεσο μελλον) με την τελικη προσθηκη υπογουφερ. Το συστηματακι αποτελειται απο ενισχυτη Denon AVR 1610 , δορυφορακια της Canton (CX 80) και ο χωρος ειναι στα 15 τ.μ. Το sub που ειχαν τα canton στο σετακι πουληθηκε γιατι για τα γουστα μου κριθηκε ανεπαρκες και ειμαι σε μικρο πονοκεφαλο για την αγορα νεου. Το budget κυμαινεται σε πολυ αυστηρα πλαισια 250-280 ευρω. Να σημειωσω και το εξης δευτερο περιορισμο οτι στον χωρο μου ταιριαζουν μονο μαυρη λακα ή κατι σε χρωμα βενγκε. Ενα ακομη στοιχειο που θελω ειναι να εχει απο πισω speaker terminals για να μπορω να πειραματειστω και με το στερεοφωνικο συστημα που εχω. Η χρηση του home cinema θα ειναι 70% ταινιες, 10% xbox 360 και 20% μουσικα dvd.

Με ενα πρωτο ψαξιμο κατεληξα στα εξής. Τangent evo e 10 βρηκα μια ακρη μεσα στο budget μου και στα θετικα ειναι οτι εχω ακουσει το πιο μικρο (evo e8) και μου αρεσε ιδιαιτερα.
Δευτερη επιλογη το PB 150 της Roister που ταιριαζει γαντι στον χωρο μου αλλα θα ηθελα γνωμες απο συμφορουμιτες για το πως παιζει.
Απο κει και περα το χαος....Ωρα μηδεν γιατι τα χρηματα τα εχω για αμεση αγορα. Να επισημανω οτι λογω προβληματος δε μπορω να χρησιμοποιησω πιστωτικη(για παραγγελια απο εξω). Καθε προταση δεκτη καθε γνωμη σεβαστη και ευχαριστω εκ τον προτερων!

θα το προγραμματησω για ακροαση αν και με τα yamaha δεν εχω καλες εντυπωσεις σε ακροασεις. Να συμπληρωσω οτι σαν ηχο σε sub μαρεσει υπερβολικα το 12αρι της JBL E 250 σε προσφατη ακροαση μου, φυσικα εκτος Budget κατα πολυ.

Kαποιος που να εχει γνωμη για το Roister PB 150??
το yamaha που σου είπα το θεωρώ καλύτερο....και γι αυτό το λόγο το έχω συνδυάσει με τα roister emphasis 25, 5, c5 και όχι με το pb 150.

Το earthquake ff12 σε αυτό το χώρο το θεωρείται overkill?
Μου αρέσει το γεγονός ότι είναι front firing, πιστεύω ότι αυτό βοηθάει στο να μην μπουμάρει. Σε περίπτωση που είναι αρκετά δυνατό για το χώρο του παιδιού δεν έχουμε πάντα την επιλογή να διατηρήσουμε χαμηλά τη στάθμη του;

Η αγορα εγινε τελικα.Στα 199 πηρα το Roister PB 150 . Mε συνοδεια της κοπελας μου αποφασιστηκε οτι αυτο ηταν το ιδανικο για το σαλονι μας(παντοφλα :P) Ευχαριστω ολους για προτασεις και βοηθεια.Θα επιστρεψω με εντυπωσεις ελπιζω θετικες.

Λοιποοοον. Το sub εμεινε στο χωρο μου για περιπου 10 μερες. Εβγαλε προβλημα δυστυχως, εβγαζε συνεχεια ενα βουητο που σε πληρη ησυχια ηταν ακρως εκνευριστικο. Με το volume τερμα κλειστο, η τερμα ανοιχτο δεν το παρουσιαζε αλλα σε οποιαδηποτε αλλη θεση βουηζε. Αλλαξα καλωδιο sub, αλλαξα τροφοδοσιας, μεχρι και αλλο πολυμπριζο αλλα τιποτα.Οποτε το επεστρεψα σημερα πισω και καθως ηταν εκθεσιακο κομματι πηρα τα χρηματα μου πισω. Περιμενω το νεο sub της Tangent Evo e10 που ηταν και ο αρχικος μου στοχος. Εντυπωσεις οσον αφορα το roister σχετικα μετριες. Απεδωσε ικανοποιητικα σε ταινιες αλλα σε μουσικη ηταν απλα ''λιγο'' για τα γουστα μου.Το συνιστω σε οποιον παει για entry level συστημα αρκει να μην περιμενει θαυματα. Αυτα απο δω και σε λιγο καιρο θα στειλω εντυπωσεις απο το Tangent!!! Noμιζω πως θα ναι και αποκλειστικοτητα καθως ακομα δεν εχει εισαχθει στην χωρα μας!

Επανερχομαι καθως το θεμα με το Tangent ναυαγησε για τα καλα.2 Μηνες χωρις sub και με τα λεφτα στο χερι (εν μεσω κρισης) και ακομα δε κατεληξα. Μπορει καποιος να προτεινει χωρους ακροασης (πλην Μedia Markt) μηπως και βρω κατι καλο?
Σημειωσα τα εξης με μια προχειρη ερευνα.

1) Earthquake FF12
2)Yamaha 315
3)Canton sub 65.2
4)B&W AS2
5)Monitor Audio BRW 10

Τελικα μετα απο μηνες το KEF Cube 1 φωλιασε στο σαλονακι μου δεδομενου οτι ο χωρος (13 τ.μ.) ειναι μικρος κατεληξα σε 8''. Πρωτες εντυπωσεις θετικες, θα ακολουθησει και παρουσιαση του συστηματος.Ευχαριστω ολους για την βοηθεια!