SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

Και για να μπούμε λίγο στο θέμα...

Ωραία, οπότε κανονίζω με τον Internet King να φέρει τον προενισχυτή του μόλις θα έχω διαθέσιμες πηγές να τον ακούσουμε...
Στην ακρόαση θα είναι ο Internet King, και δύο άτομα ακόμη οι οποίοι θα ήθελαν να ακούσουν τον ενισχυτή αν δεν έχεις πρόβλημα.
Μόλις ετοιμαστώ σε ενημερώνω! :)

Εγινε.:a0210:

Θα βάλω τη σφουγγαρίστρα μπροστά για να γίνει πιο καλό το παρόν thread... Αν θέλετε να μεταφερθούν τα μηνύματα σε άλλο thread ενημερώστε έναν διαχειριστή... -bye-

Περι ορεξεως ουδεις λογος.

Μα δεν είναι θέμα ορέξεως. Απλά είναι θέμα δυνατοτήτων. Σκοπός μας δεν είναι να καταφέρουμε να πάρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μιας συσκευής ή ενός ηχείου?

Εγώ απλά αυτό πρότεινα με τη λογική ότι θα φανούν καλύτερα οι αρετές του.

Δεν καταλαβαίνω τι αφορά το θέμα γούστου?

Τελικα αυτοι οι Tamura δεν παιζονται!

Συμφωνώ και επαυξάνω για τους Tamura. Προφανώς μετασχηματιστές εννοείτε.

Ότι έχω ακούσει με Tamura transformers είναι όντως εξαιρετικό.

pro_stamp_ducato_new.jpg

πουσπουλια τρανζιστορατα

volvo_fh12_with_square_lights.jpg

πουσπουλια λαμπατα

3-studio-torino-rk-coupe-Porsche-Cayman.jpg

set λαμπατα

μαθήματα δια αλλοδαπούς

Υπάρχει και αρκετό stock από λυχνίες 2Α3 PENTA LABORATORIES στρατιωτικών προδιαγραφών που δεν έχω καταφέρει ακόμα να τις ακούσω σε κάποιο ενισχυτή. Είναι ακόμα στα κουτιά τους και δεν έχουν ανάψει ποτέ.

Mε ενδιαφέρει..
Είναι εύκολο να εχω μερικές περισσότερες πληροφορίες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

Mε ενδιαφέρει..
Είναι εύκολο να εχω μερικές περισσότερες πληροφορίες;

Οι συγκεκριμένες δεν υπάρχουν ούτε στο site της PENTA LABS, οπότε δεν έχω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Ελπίζω να τις ακούσουμε σύντομα και για πρώτη φορά στον ενισχυστή SV2A3 της SUN AUDIO.

OK.
Αναμένω εντυπώσεις μιας και η αγορά λαμπών εχει ήδη προγραμματιστεί.
Η επιλογή είναι Emmision labs ή AVVT (εάν βρεθούν βέβαια)
Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή φυσικά..

και ψαχνοντας για το συγκεκριμενο ενισχυτη καθοτι, μαλλον, ματσαρει πολυ καλα με τα ηχεια μου, βρισκω αυτο.............

http://www.enjoythemusic.com/Magazine/equipment/0101/sunaudiosv2a3pe.htm

Το τεστ ειναι του 2001, οποτε ελπιζω να μην ισχυουν αυτα που γραφει,
αλλα απο την αλλη η τιμη του ειναι ακριβοτερη απο την "σημερινη".

Ενα αποσπασμα απο το συμπερασμα.....
The Sun Audio SV-2A3PE was simply too slow and unrefined within a system consisting of the likes of the ultra-fi Avantgarde Acoustic Uno and also Duo hornspeakers plus the merely outstanding conrad-johnson Premiere 17LS preamplifier... let alone the Clearaudio Insider Reference Gold cartridge and VOYD turntable. Cabling? i tried Nirvana, Kimber, some custom jobbies and even the collecting dust in the corner MonsterCable just to make sure no stone was left unturned. Maybe if my system was more basic lower-fi it would hide the flaws of the SV-2A3PE? If my system was less than neutral tonally, maybe the punchy bass would be needed in a system lacking lower frequency reproduction capabilities?

Και ελατε στην θεση μου, αφου το ειχα "παρακολουθησει" το μηχανακη, διαβαζοντας το στο stereophile, μη μπορωντας να το ακουσω στο χωρο μου.

Το τεστ που αναφερετε δεν εχει καμια σχεση με τον ενισχυτη τον οποιο αφορα το παρον thread.

Προκειται για τους μονομπλοκ push pull τελικους της εταιριας με την ιδια λυχνια στο τελικο σταδιο.

Εδω ομως μιλαμε για αγνο στερεοφωνικο, pure single ended...

Απάντηση: Re: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

OK.
Αναμένω εντυπώσεις μιας και η αγορά λαμπών εχει ήδη προγραμματιστεί.
Η επιλογή είναι Emmision labs ή AVVT (εάν βρεθούν βέβαια)
Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή φυσικά..

Τις λυχνίες που ανέφερα πριν δεν σκέφτομαι να τις πουλήσω. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες λυχνίες μου. Αν με δείτε να πουλάω λυχνίες, κάτι πολύ κακό θα μου έχει συμβεί. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να πουλήσω λυχνίες.

Re: Απάντηση: Re: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

Τις λυχνίες που ανέφερα πριν δεν σκέφτομαι να τις πουλήσω. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες λυχνίες μου. Αν με δείτε να πουλάω λυχνίες, κάτι πολύ κακό θα μου έχει συμβεί. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να πουλήσω λυχνίες.

Ξέρεις,άμα τις έχεις πολλά χρόνια μαζί σε ένα κουτί,υπάρχει περίπτωση
πολλαπλασιασμού.Εχουν αναφερθεί σπανίως βέβαια, οτι βγαίνουν
λυχνιάκια!!!!
:flipout::flipout:

Αν τις βρασεις ολες μαζι σε μια χυτρα , με λαδακι νερο, κρεμυδακι κτλπ , γινεται μια σουπιτσα φοβερη ...και λεγεται Λαμπα-δα..:ernaehrung004:

Να δωσω μια πληροφορια της τελευταιας στιγμης καθως σημερα το διαπιστωσα ιδιοις ομασι..

Ο ετοιμος συναρμολογημενος made in Japan εχει αρκετες διαφορες σε υλικα, σε σχεση με τον κιτ...

Καταρχην οι πυκνωτες ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας (πολυπροπυλενιου).

Τα ποτενσιομετρα δεν ειναι αυτα "της πλακας" που φοραει ο κιτ, αλλα τα πασιγνωστα μπλε της ALPS.

Επισης υπαρχουν διαφορες στην ποιοτητα γενικως (π.χ. καλυτερες αντιστασεις).

Το πιο βασικο ομως ειναι οτι το ετοιμο μηχανακι παιζει σαφως καλυτερα.

Και αυτο ειναι καλο γιατι η διαφορα τιμης ειναι σχετικα μεγαλη (3100 εναντι 2300).

Ενώ άν άλλαζες τα υποδεέστερα υλικά του κίτ,αγοράζοντας τα απο το εμπόριο,θα κόστιζε 2500-2600...

Να τα λέμε όλα.

Κύριε Θεοφιλάκο προφανώς εννοείτε ότι αυτός ο ενισχυτής με τα Kharma 3,2 μπορεί να αποδώσει απαραμόρφωτα σε εντάσεις, χρησιμοποιώντας απόλυτα νούμερα, ως 96db - 97db. Γιατί πέραν αυτού αν τα ηχεία είναι όντως 89db και τα Watt του ενισχυτή 2 Χ 3,5W δεν δύναται να ανέβουν υψηλότερα.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να 'φθάνει' σε εντάσεις άνω των 100db δεν θα χρειαστεί αντίστοιχα κάποιο καλό ηχείο άνω των 95db?

Σωστά. Κι επειδή ακόμα και μέτριες εγγραφές έχουν κορυφές τουλάχιστον 20db, η μέση στάθμη ακρόασης είναι 76-77 db.

Θα μου επιτρέψετε όμως, μιας και μιλάμε για μετ/τες εξόδου να παρατηρήσω ότι και μόνο το όνομα του κατ/τή δεν μου λέει κάτι.
Tamura είναι και ο
F-475 -5k/7,5w (16.000 γιεν) αλλά και ο F-2004, 5k/8w (50.000 γιεν).
Αφού χρησιμοποιείται λοιπόν σαν επιχείρημα προώθησης πωλήσεων (και δη το σημαντικότερο - το υπόλοιπο κύκλωμα είναι στάνταρ τοπολογία που χρησιμοποιείται από πολλούς - Reichert, audio note uk, cary ), θα ήταν καλό να αναφέρεται ποιό μοντέλο χρησιμοποιείται, ή αν είναι παραγγελία για τη sun audio, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του?

Ενώ άν άλλαζες τα υποδεέστερα υλικά του κίτ,αγοράζοντας τα απο το εμπόριο,θα κόστιζε 2500-2600...

Να τα λέμε όλα.

Συμφωνοι αλλα δεν θα ειχες την made in japan συναρμολογηση και κολλησεις (πληρως hard wired το μηχανακι) απο το χερακι του Ιαπωνα μαστορα...

Κακα τα ψεματα, για πολλους παιζει ρολο και μαλιστα μεγαλο..

Η δε συναρμολογηση του κιτ δεν ειναι ακριβως για πλακα...Απαιτουνται γνωσεις (υποχρεωτικα ηλεκτρονικος τεχνικος με λαμπατη πειρα), κι οι οδηγιες ειναι....μαυροασπρες, για να αντιληφθειτε οι γνωστες τι εννοω..

Status
Not open for further replies.