Super-Φακοι led, 2000+ lumens!!

Τον έχω και τον χρησιμοποιώ απο 6-12-2012 (Fenix TK75) με τις AmpMax 3,7V 3400mah panasonic inside.
Είναι όντως πανέμορφος, μικρός, αξιόπιστος και πολύ δυνατός φακός. ΟΜΩΣ...δεν δουλεύει με CR123A και για μένα αυτό είναι μειονέκτημα. Επίσης όσο αφορά το turbo mode, προσωπικά είναι απογοητευτικά τα 20 λεπτά λειτουργίας. Με το που πέσουν οι μπαταρίες, το turbo κρατάει μόλις 2-3 δευτερόλεπτα και αμέσως πηγαίνει στα 1100 lumen και έπειτα στα 400 και πάει λέγοντας.
Δεν κατάλαβα γιατί οι φακοί πρέπει να διαβάζουν χρόνο ή τάση και όχι θερμοκρασία??? Να συγκρίνω με τον Olight SR50 ο οποίος θα καταναλώσει τις μπαταρίες μέχρι τέλους, δουλεύοντας κανονικά τα mode που διαθέτει, απλά με χαμηλότερη ένταση φωτός φυσικά.
Με συγχωρείται που είμαι καυστικός και αυτό δεν σημαίνει πως ο TK75 δεν είναι ένας απ' τους καλύτερους φακούς που έχω, αλλά οι νυχτερινές μου εξορμήσεις διαρκούν σχεδόν ολόκληρη τη νύχτα και αυτό με κάνει να χρησιμοποιώ σαν κύριο φακό κάποιον άλλο, όχι πάντως τον εν λόγω.

Διαβάζει τάση για προστασία από έκρηξη ή φωτιά της μπαταρίας. Ξέρουν αυτοί τι κάνουν ΕΙΔΙΚΑ με τις λιθίου. Αλλά και εκτός της έκρηξης το απόλυτο ξελίγωμα της μπαταρίας μειώνει δραματικά το χρόνο ζωής της καθώς και τη γενικότερη απόδοση της. Αν διάβαζε θερμοκρασία μόνο δεν θα επαρκούσε για απορτοπή τέτοιων προβλημάτων ή θα ήταν τέτοιο το throttling που πάλι δεν θα σου άρεσε. Για τα led βέβαια και τη δική τους προστασία καθώς και του driver μερικοί φακοί διαβάζουν θερμοκρασία ούτως ή άλλως.

Λύση=πάρε έξτρα battery holders.

Aυτο που με επεισε να προχωρησω στην αγορα του ΤΚ75 ηταν και η δυνατοτητα προσθηκης battery holder.
Γνωριζοντας πλεον (απο πρωτο χερι) πολυ καλα την ποιοτητα και αξιοπιστια των Φενιξ, εχω καταληξει να πιστευω οτι ο φακος αυτος ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ και οχι απλος φακος.

Ναι ναι ναι. Αν τον είχα δει πριν τον Blackshadow Terminator (όντας άσχετος) θα τον είχα πάρει για το throw και μόνο. Δεν λέω ότι ο Blackshadow δεν μου βγήκε αυτό που περίμενα αλλά ο TK75 είναι όντως εργαλείο ενώ ο άλλος μου βγάζει κάτι σαν προβολέα γηπέδου σε σμίκρυνση. LOL.

Λοιπόν 2 λογάκια για τον king από fancyflashlights. Καταρχήν η ποιότητα των διαφόρων μερών του είναι εμφανής. Είναι ο NW και έχει ένα ζεστό λευκό φως. Τώρα που βράδιασε και τον δοκίμασα εντυπωσιάστηκα από τη φωτεινότητά του. Δεν ξέρω αν έχει 2500lm πάντως είναι πάραααα πολύ φωτεινός. Αξίζει με τα χίλια τα 52$ που έδωσα για την αγορά του -bye-

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    118.5 KB · Views: 195
Έχει δοκιμάσει κανείς τους HID? Βλέπω κάτι Lumens απίστευτα! Ποιο είναι το πρόβλημα εκτός της τιμής? Μπαταρίες? Χρόνος ζωής της λάμπας? Μέγεθος? Αν έχει κανείς προσωπική εμπειρία θα ήθελα ν'ακούσω δυο λόγια. Ομολογώ πως 8000-9000 Lumens που έχουν διάφοροι από αυτούς ακούγονται απίστευτα!

Όντως οι HID είναι εντυπωσιακοί thrower, εκτός των lumen που ανεβάζουν. Οι αποστάσεις που στέλνουν τη δέσμη είναι μεταξύ 1-2 Km. Είναι όμως μεγάλοι σε μέγεθος φακοί, αν και πλέον βρίσκεις και σε φυσιολογικά μεγέθη, αλλά λιγότερα Watt. Οι λάμπες που φοράνε διαρκούν 2000-3000 ώρες και δεν δέχονται χτυπήματα, ειδικά όταν είναι ζεστές. Οι δε μπαταρίες που χρησιμοποιούν, αν και μεγάλες σε χωρητικότητα, δεν αντέχουν να τροφοδοτήσουν το φακό για παραπάνω απο μία (1) ώρα συνήθως. Τα ρεύματα που τραβάνε οι HID είναι υψηλής έντασης (αρκετά αμπέρ). Όσο αφορά την τιμή τους είναι πάρα πολύ υψηλή, απο 500 ευρώ και βάλε και πάντα μιλώντας για φακό εταιρείας. Αν θέλεις να πειραματιστείς με HID, πάρε έναν με κάνα 100ευρώ απο ebay.

Ε έχουν τα θεματάκια τους αλλά αν αγοράσει κανεις για την πλάκα δεν είναι και τόσο σόβαρα. Αλλά η τιμή (για την πλάκα) είναι άλλο θέμα. Με το άναψε σβήσε έχουν θέματα?

Παρελαβα σημερα τον μαυρο Skyray king XM-L 2000λ οπως γραφει μεσα η σελιδα με τα specs (αν και εγραφε στο site οτι προκειται για XM-L U2 2500λ). Κοστισε $44 ενω σημερα κοστιζει $38.
Το φακουδακι ειναι μια χαρα μεσα στη καλη συσκευασια του απο σκληρο χαρτονι και καποια παρελκομενα οπως τον ποσταρα στο 'τι παραλαβαμε σημερα'.

Φυσικα ηθελα να το τσεκαρω με τον πανομοιοτυπο του FandyFire UV S5 XM-L Τ6 1800λ.

Δυσκολη η συγκριση διοτι ο μεν FF εχει ψυχρο φως (Τ6) ενω ο αλλος ζεστοτερο (U2, αν ειναι U2, παντως εχει ζεστη και ομορφη χροια). Στο ματι ο FF των 1800λ φαινεται φωτεινοτερος.

Εκανα λοιπον μια συγκριση ταβανιου με φωτομετρο ετσι για να δω τι γινεται και ο FF εδωσε 165 lux και ο SRK 155 lux. Με μια απλη αναγωγη, εαν ο FF ειναι 1800 λουμενς τοτε ο SRK ειναι περιπου 1700 λουμενς.

Επειτα, σε αλλο χωρο, εκανα το τεστ ταβανιου μεταξυ του Fenix TK75, του FF και του SRK.
Hθελα να δω, παντα σχετικα, πως συγκρινονται οι 3 φακοι με δεδομενο οτι ο ΤΚ75 παραγει 2600 λουμενς.

Τα αποτελεσματα ηταν (με τις ιδιες μπαταριες 18650 FandyFire 2200mah πληρως φορτισμενες -βαλε βγαλε απο τον ενα στον αλλο)
ΤΚ75 222 lux
FF 150 lux
SRK 138 lux

Mε απλη αναγωγη, εαν ο ΤΚ75 ειναι 2600λ, τοτε ο FF ειναι 1756λ και ο SRK 1616.

Διολου ασχημα, ιδιως για τον FandyFire, αλλα και για τον SkyRay King που φαινεται λιγο πιο ποιοτικος οverall στις λεπτομερειες, οπως στο πιο αβιαστο και ευκολο βιδωμα ξεβιδωμα της κεφαλης.
Πιο κοντα στα διαφημιζομενα specs ειναι ο FandyFire ο οποιος ελεγε για 1800 λουμενς και φαινεται οτι ειναι τοσα. Ο αλλος, ελεγε 2000 λουμενς και φαινεται οτι ειναι 20% λιγοτερο. Παντως τα λεφτα τους τα αξιζουν και οι δυο.

DSC_0465.jpg

Εγώ βλέπω ότι πρέπει να πάρω τον TK75...lol! Νομίζω ότι από κατηγορία flooder με τον Blackshadow Terminator είμαι ΟΚ.

Αν ψαχνεις ειδικα για καθαροαιμο thrower, o ΤhruNite TN31 XM-L2 στα $140 ειναι απαιχτος.
Ο Fenix ΤΚ75 ειναι καταπληκτικος φακος για τα παντα. Kαι flood και throw. 2 σε 1 χωρις ιδιαιτερους συμβιβασμους.
Και οι δυο ειναι γομαρια ομως.

Μου αρέσει που ο TK75 φοράει και τα extensions για αυξημένο run time και χάνει λίγο Throw σε σχέση με τον TN31. Πάντως και οι δυο είναι όντως κτήνη αλλά δεν με πειράζει.

Μεσα στα αρκετα πλεονεκτηματα του ΤΚ75 ειναι και το (σημαντικο) γεγονος οτι δουλευει και με 2 μονο μπαταριες, σε περιπτωση αναγκης.

Αυτο που θελω να τσεκαρω τωρα ειναι για ποσο χρονο και σε ποιες φωτεινοτητες το κανει αυτο.

γιατι? τα 2600 δεν ειναι αρκετα?

Η μονη μοντα που θα κανω στο μελλον, ειναι να τον ανοιξω για να προσθεσω το εξτρα battery pack :))

χιωτη για δοκιμσε τυος κινεζους με καλυτερες μπαταριες....κατι μου λεει οτι θα δεις μεγαλυτερη φωτεινοτητα

εμενα θα με ετρωγε να ξερω πως μπορει να παει +15-20% και να μην το κανω.

Eγώ θα τον ανοίξω απλά θέλει τόρνο μάλλον πάλι, όσο και αν προσπάθησα σπίτι είναι δύσκολο. τα 3 xm-l2 τα κρατάω για αυτόν και μόνο!

Θα δοκιμασω. Καλη ιδεα.
Με το σκεπτικο οτι οι μπαταριες fandyfire των 2200 μαω που ειναι τα ιδια volt με τις πανασονικ των 3100μαω, αρα δινουν περισσοτερα amper στο λεντ?

Παντως η σχεση φωτεινοτητας δεν πρεπει να αλλαξει. Ο Fandy θα παραμεινει φωτεινοτερος.

Παλι σπαραζει η ψυχη μου με τις μοντες σε φακους αστερια!
Σαν να κανεις πλαστικη στη Shakira για να την ψηλωσεις!