super tweeters

Ενταξει ... αν οχι το ft17 τοτε ποιο απο τα super tweeter της fostex προτεινεις? Αληθεια ποιος εχει τις καλυτερες τιμες σ' αυτα? Υπαρχουν εδω?

-bye-

ok then, εδω θα βρεις μια καλη περιπτωση (μαλλον) - 50 ευρα, μια χαρα ειναι:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=69269

(Ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα με το λινκ που εβαλα)

Εχω 2 super tweeter της concord.

Για ανεβάστε κανένα σχεδιάκι για να τα "κόψω".

Εχουν και 101db ευαισθησία.

Παιδια για δωστε και κανα λινκ με καλες τιμες εσεις που ξερετε:grandpa:

Αρχιζει να μου αρεσει το t90a ... ειναι λιγο ακριβο βεβαια αλλα τι λετε θα δεσει με τα μεγαφωνακια μου?

Last edited:
Τζιμακο νωριτερα δεν ειπες οτι το ft17 ... δε λεει και πολλα?

Ειπα οτι δεν ειναι καταπληκτικο.
Καταπληκτικο θα ελεγα απ οσα εχω ακουσει μονο το κοραλ.
Δεν ειπα οτι ειναι και για πεταμα.
Να καταλαβαινομαστε.
Για 50ευρα ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Ενταξει το καταλαβα...

Παμε παρακατω τωρα, πες οτι πηρα ενα απο τα fostexακια (θα δουμε ποιο) για να το κροσαρεις πρεπει να μπει και καποιο attenuator? Αυτο που εχει η fostex (r80b) κανει αυτη τη δουλεια? Και εαν ναι θελει απο ενα σε καθε tweeter η σ' ενα συνδεεις και τα δυο tweeter? Χρειαζεται και κατι αλλο?

Sorry για τις ερωτησεις αλλα ειμαι τελειως ασχετος ...:damnyou:

Προτείνω να το ρυθμίσεις με ένα απλό ποτενσιόμετρο και μετά να βάλεις μια σταθερή αντίσταση.
Μπορείς να βάλεις ένα 47 -100 ομ πχ .

οκ, πες οτι βαζουμε οτι ειναι να βαλουμε πχ ποντεσιομετρο + αντισταση (η πυκνωτη + attenuator που προτεινει η fostex στο site της, θα δουμε) τετοια διαταξη χρειαζομαι μια και για τα δυο τουητερ η δυο (μια για το καθενα)?

Επισης με δεδομενα τα χαρακτηριστικα των ηχειων μου http://www.spicom.gr/display.php?lang=EL&model=TYPE 4 το fostex T90A θα δεσει τι λετε? (Βεβαια ξεφυγαμε λιγακι σε κοστος εδω αλλα ... δεν πειραζει, σκεψεις κανουμε ακομα). Το ft17 κατα τη γνωμη σας μηπως θα ταιριαξει καλυτερα?

-bye-

Ναι θα χρειαστείς από ένα κύκλωμα για κάθε ηχείο. Δηλαδή δυο για stereo.
Ρίξε μια ματιά στην θεωρία και εδώ και στο Net για cross overs . Θα βρεις αρκετές πληροφορίες σχεδιαγράμματα, calculators κ.ο.κ.

Το ft17 φαίνεται καλύτερο σαν super twitter .δεν το έχω ακούσει το 90 αλλά μάλλον είναι καλύτερο μονό σαν τουιτερ .
Για τη χρήση που το θες δεν χρειάζεται κάτι τόσο εξτριμ

Δεν εχεις αδικο οτι το 90 θα ειναι too much αλλα και πολυ ακριβοτερο (αν και στο σαιτ της fostex το 17 αναφερεται σαν tweeter ενω το 90 σαν super tweeter ...:nounder:)

Τελικα κανονισα να παρω αυριο ενα ζευγαρι 17 και θα πορευτω μ' αυτα γι αρχη και στην πορεια βλεπουμε... βεβαια πρεπει να φτιαξω και κουτακια καθως και να πιασω και ... κολλητηρι για πρωτη φορα ... :damnyou: για τα κυκλωματακια. Ε ... να μην εχουμε και κατι να κανουμε στις διακοπες?

Κι εδω παει αλλη μια ερωτηση, αληθεια το σχημα και οι διαστασεις του κουτιου παιζουν κανενα ρολο η οχι?

Σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος .δεν έχει καμία σημασία το κουτί αρκεί να είναι κάτι στιβαρό και να μην κουδουνίζει.
Αν θες βοήθεια εδώ είμαστε. Την γνώμη την είπα με βάση τις καμπύλες αφού δεν έχω ακούσει και τα δυο .το φτ 17 πάει στο θεό φλατ ενώ το 90 πέφτει αμέσως μετά τα 20κ .γιαυτο είπα ότι δεν με πείθει σαν souper twiter.ότι θα είναι πολύ καλό δεν έχω καμία αμφιβολία αλλά …..

Παιδια tnx, παω να παραγγειλω και 2 fostex r80b attenuators για να 'ρχονται κι αυτα σιγα-σιγα. Αληθεια, απο που λετε συμφερει καλυτερα να τα παρω?

Λοιπον εχω στα χερια μου τα fostex ft17h και ο ανθρωπος που μου τα εδωσε εβαλε μαζι και 2 πυκνωτες 1.5 μf της visaton...:music-smiley-005: ας ειναι καλα.

Τωρα μενουν τα attenuators ... η μηπως να παω σε απλα ποντεσιομετρα για πιο γρηγορα και φθηνα ?

Ο 1.5 uF είναι πάρα πολύ μεγάλος . δοκίμασε πρώτα με ένα κανονικό ποτενσιόμετρο έτσι για να δεις τι κάνει .

Βέβαια το ποτενσιόμετρο δεν δουλεύει όπως το ατενιουειτορ αφού δεν κρατάει σταθερή την αντίσταση αλλά κάνεις δουλειά σου και το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Λοιπον ακουστε κι αυτο τωρα, σημερα που βρηκα λιγο χρονο πεταχτηκα σε μαγαζι ηλεκτρονικων να παρω δυο ποντεσιομετρα (μπας και ξεκινησω σιγα-σιγα τιποτα).

Οταν λοιπον ειπα στο μαστορα τι τα ηθελα τα ποντεσιομετρα μου λεει ... 'δεν σου κανουν γιατι αυτα που κυκλοφορουν ειναι 0.5 η 1 η 3 watt και αμα τα βαλεις θα καρβουνιασουν αμεσως, εσυ θες πολλα watt (50-100) κι αυτα ειναι πανακριβα' ...

Ειναι ετσι ρε παιδια? Για βοηθατε τον ασχετο λιγο ...:FSGSFGS4:

heeeeelp!!!!!

Πολύ καλά στα πε ο μάστορας.

Επίσης ένα απλό ποτενσιόμετρο θα αλλάζει το σημείο cross ανάλογα με την θέση του.

Το πιο φτηνό που θα βρείς είναι το μικρό 50watt της Fostex.

Last edited:
Σε αυτές τις συχνότητες που θες ακόμα και το 1W είναι αρκετό .
Άλλωστε με το ποτενσιόμετρο θα βρεις απλά το crossing και μετά θα βάλεις σταθερή αντίσταση.
Αν θες να το αφήσεις μόνιμα θα πρέπει να πάρεις ένα ποτενσιόμετρο σύρματος γύρω στα 3W . δεν πρόκειται να ζεσταθεί καν ποτέ.
Η τιμή του πρέπει να είναι το πολύ 47ομ λίγο μικρότερο ακόμα καλύτερα .
Και πάντα θα πρέπει να ξέρεις ότι αν το βάλεις σε σειρά κάθε φορά που θα αλλάζεις την θέση του θα αλλάζει και το crossing , άρα θα πρέπει να κάνεις ένα συνδυασμό.

Δεν αξίζει να πάρεις κάτι ακριβό γιατί μια φορά θα το ρυθμίσεις και δεν θα παίζεις συνέχεια άρα θα κάνεις την δουλειά σου με σταθερές αντιστάσεις των 10 λεπτών.
Άλλωστε ποιοτικά κανένα ποτενσιόμετρο δεν μπορεί να πλησιάσει ακόμα και την χειρότερη αντίσταση .
Για μένα μην βάλεις καθόλου ποτενσιόμετρο πάρε αντιστάσεις 5-10W από 3,3 -4,7 6,8 -8,2-10-12-15-18 ομ και παίξε με αυτές σειρά και παράλληλα και τέλος.