Μιας και μιλάμε για Mahler αυτή η ερμηνεία αξίζει της προσοχής σας.
![]()
Εκπληκτική ερμηνεία, αγγίζει την τελειότητα.
Τραγούδι της γης Jurowski, τραγούδι της γης Ivan Fischer τραγούδι της γης ταυτόχρονα ο αδελφός του ο Adam Fischer και ο Δημοκηδής να σιωπά.
Ποός θα μας βγάλει από το δίλημμα.
Η λύση στο τρίλημα είναι πάντα μία: Ferrier/Walter σε μονοφωνική του 52.
Η λύση στο τρίλημα είναι πάντα μία: Ferrier/Walter σε μονοφωνική του 52.
Σύμφωνοι, αλλά μας διαβάζουν και λιγότερο πιουρίστες που δεν μπορείς να τους προτείνεις μια μονοφωνική ερμηνεία. Χρειάζονται (χρειαζόμαστε) κάτι ποιό σύγχρονο.
Υπάρχει πάντως πολύ καλή συζήτηση στο νήμα των παρουσιάσεων, όπως και η απόδοση των στίχων στα Ελληνικά.
https://avclub.gr/forum/showthread.php/1117-Η-Τέχνη-της-αναβίωσης-Το-Τραγούδι-της-Γης
Μόλις ξεκίνησα την ακρόαση της φρέσκιας - φρέσκιας (κυκλοφόρησε μάλλον προχθές) εκδοχής του αγαπημένου μου Lang Lang στις παραλλαγές Goldberg.
![]()
Μέχρι τώρα είναι αυτό ακριβώς που περίμενα: Αιρετικός, λίγο φιγουρατζής στα ηχοχρωματικά του κόντραστ κατά διαστήματα, αλλά μουσικότατος, με πλήρη κατανόηση του κειμένου.
Φυσικά θέλει πολλές ακροάσεις για συμπεράσματα, αλλά μέχρι στιγμής θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον, άρα η ακρόαση του είναι must για όλους.
Ο Lang κάθε φορά που πιάνει κάτι του αλλάζει τα φώτα, αυτό είναι γεγονός, και είτε τον μισείς είτε τον λατρεύεις. Εγώ τον εκτιμώ γιατί βάζει τον εαυτό του σε κάθε ερμηνεία του και δεν κοιτάζει να παραμείνει στην ασφαλή οδό. Οι παραλλαγές πάλι είναι ένα παράξενο έργο, πολύ μπροστά από την εποχή του Μπαχ, και αυτή η ρομαντική προσέγγιση (έντονο φραζάρισμα, τεράστια ηχοχρωματική παλέτα) μπορεί να είναι "λάθος" - βάσει και των δεδεομένων τεχνικών περιορισμών στα όργανα της εποχής-, αλλά τελικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Δεν ξέρω αν ο Μπαχ θα το ευχαριστιόταν, αυτό είναι κάτι που δε θα μάθουμε ποτέ!
Τωρα για τον συνειρμο...η association Κινεζος πιανιστας και Μπαχ...
Ο Lang Lang ειναι τεραστειος πιανιστας, και εχει τρομερη εμπιστοσυνη στον εαυτο του γιαυτο αλλαζει τα φωτα σε καποια κλασικα θεματα.
Γιατι πιστευει οτι μπορει αφ ενος και γιατι παιρνει το ΟΚ του κοσμου οπου καθε φορα του κανει ovation.
Γιατί, δεν του αρέσουν όπως γραφτήκανε. :smile:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.