Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Φοβερή ερμηνεία , την άκουσα προχθές.
Καταφέρνει να κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον το βαρετό κατά τα άλλα έργο του ατάλαντου Korsakov.

Δεν καταλαβαίνω πως ένας συνθέτης είναι ατάλαντος όταν το έργο έχει επιζήσει αιώνες.
Δεν καταλαβαίω πως από μια ηχογράφηση μπορεί το έργο ενός ατάλαντου συνθέτη να γίνει εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Αντίθετα καταλαβαίνω και αποδέχομαι την προσωπική γνώμη κάποιου που δεν του αρέσει η μουσική οποιουδήποτε συνθέτη.

...Άλλο ατάλαντος (συνθέτης), άλλο βαρετό έργο (του) !
Υπάρχουν πολλοί συνθέτες - μεγάλοι - των οποίων κάποια από τα έργα, προσωπικά, εμένα, μου φέρνουν πλήξη, αφόρητη πλήξη, ενώ κάποια άλλα με ενθουσιάζουν!
Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω ατάλαντους, ούτε κατά διάνοια...

Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Από Κουρεντζή ή γενικά;

Χαμός γίνεται φέτος από Beethoven λόγω της επετείου.

Μα λόγω της επετείου ρώτησα.

Τι καλό κυκλοφορεί σε νέες ηχογραφήσεις?

Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι όλοι για όλους.

Μπορεί κάποιος να εκφραστεί όπως νομίζει,δεν θα του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα ούτε θα τον σταυρώσουμε για έναν χαρακτηρισμό.

Εχω παράδειγμα άνθρωπο που χαρακτηρίζει τον Μότσαρτ "χαζοχαρούμενο"!!

Τι να κάνουμ,υπάρχουν και οι ακραίες απόψεις..

Re: Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Μα λόγω της επετείου ρώτησα.

Τι καλό κυκλοφορεί σε νέες ηχογραφήσεις?

Για δοκίμασε τον Beethoven του Καβάκου. Το περιμέναμε για καιρό και μάλλον άξιζε η αναμονή.

Re: Απάντηση: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι όλοι για όλους.

Μπορεί κάποιος να εκφραστεί όπως νομίζει,δεν θα του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα ούτε θα τον σταυρώσουμε για έναν χαρακτηρισμό.

Εχω παράδειγμα άνθρωπο που χαρακτηρίζει τον Μότσαρτ "χαζοχαρούμενο"!!

Τι να κάνουμ,υπάρχουν και οι ακραίες απόψεις..

Μα, ούτε τον βρίσαμε, ούτε τον σταυρώσαμε. Απλά απορούμε, εγώ τουλάχιστον. "Βαρετό" είναι ένας χαρακτηρισμός που δε θα το συνέδεα ποτέ με τη Σεχραζάντ. Να έλεγε το έργο "ρηχό" να το καταλάβω- αν και δεν το συμμερίζομαι...

Εκτός απ τον Κουρρεντζή και την 5η του,κυκλοφορεί κανένας άλλος καινούριος Beethoven?

Άντριου Μάνζ με την NDR Radiophilharmonie (Ανόβερο), έχει και μια πολύ καλή έβδομη μαζί.
Επίσης σύντομα θα κυκλοφορήσει συλλογή με όλες του Μπετόβεν με την ορχήστρα του Μάλμε υπό την διεύθυνση του Ρόμπερτ Τρεβίνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Δέχομαι όλες τις απόψεις ακόμα και τις ακραίες αλλά είναι το ακριβός αντίθετο από το βαρετός.

Re: Απάντηση: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Άντριου Μάνζ με την NDR Radiophilharmonie (Ανόβερο), έχει και μια πολύ καλή έβδομη μαζί.
Επίσης σύντομα θα κυκλοφορήσει συλλογή με όλες του Μπετόβεν με την ορχήστρα του Μάλμε υπό την διεύθυνση του Ρόμπερτ Τρεβίνο.

Τον Μανζ τον ειδα ζωντανά να ερμηνεύει την Έβδομη, αλλά του Μπρούκνερ. Πολύ καλός. Πρώτη φορά απολαυσα τοσο πολύ τα δυο τελευταία μέρη.

Ας πούμε λοιπόν "ρηχό" για να δικαιώσουμε το κοινό αίσθημα.
Πέρα από τον δεξιοτεχνικό χειρισμό της ορχήστρας και δύο άντε τρία πιασάρικα θέματα δεν ακούω κάτι άλλο.

Πέραν του συγκεκριμένου έργου και κάποιων λοιπών συμφωνικών ποιημάτων καθώς και λίγων αποσπασμάτων από τις αφόρητα βαρετές και φλύαρες όπερες του τι άλλο ενδιαφέρον έχουμε;

Άντε και ένα έργο μουσικής δωματίου.

Τις συμφωνίες τις έχετε ακούσει;
Σκόρπια θέματα με αδυναμία ανάπτυξης και συνέχειας.

Ακόμα και στην ενορχήστρωση που είναι υποτίθεται μάστορας ακούστε τις εικόνες σε μια έκθεση αυτού και του Ραβέλ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Τέλος πάντων αυτή είναι η άποψη μου και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συμφωνήσετε!!!

Είναι σημαντικό να υπάρχει άποψη από το να μην υπάρχει...

Σίγουρα ο Κορσακωφ δεν ανήκει στους μείζονες, ούτε είναι του πεταματού.

Από όπερες, υπάρχει και η Sadko, με πολλές υπέροχες άριες, εκ των οποίων με τρελλαινει η παρακάτω :

https://youtu.be/dKDozIkYEB0

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακόμα και στην ενορχήστρωση που είναι υποτίθεται μάστορας ακούστε τις εικόνες σε μια έκθεση αυτού και του Ραβέλ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Τέλος πάντων αυτή είναι η άποψη μου και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συμφωνήσετε!!!

Έχεις κάποιο λινκ γιά την ενορχήστρωση Κόρσακωφ στις "Εικόνες" του Μουσόργκσκυ ;
Δεν θυμάμαι να την έχω ακούσει ποτέ......;