Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Εξαίσια, υπέροχη, μαγευτική η ακρόαση των παραλλαγών Goldberg με τρίο όπως το μετέγραψε ο Sitkovetsky to 1985.
Αναφέρομαι σε μια εγγραφή του 2016 από την εταιρία BarkaNova Records τριών μουσικών της Concergebouw Orchestra.
Είναι μια εκτέλεση βάλσαμο για τα αυτιά που θα αναβαθμίσει και τα μηχανήματα αναπαραγωγής που διαθέτετε.

Η εγγραφή έγινε σε εκκλησία του Άμστερνταμ με τους Annebeth Webb violin, Jeroen Woudstra viola, Honorine Schaeffer Violoncello.

Μου άρεσε τόσο πολύ που αγόρασα όλο τον κατάλογο της BarkaNova*.

Bach-Goldberg-Variations-Vinyle180-gr-Gatefold.jpg
View attachment 173470

*Αστειευόμουν γιατί η εταιρία έχει μόνο δύο ηχογραφήσεις.
Αυτή που αγοράσθηκε άυλο dsd 128 και περιμένω σε υλική μορφή (sacd) τις σουίτες του Bach για τσέλο με την Viersen.

Έχω ακούσει και άλλα τρίο σε αυτό το έργο όπως το Gaede Trio και το τρίο Zimmermann αλλά σε αυτούς στάθηκε η καρδιά μου.

414wQO3tWNL._AC_US218_.jpg
D-iPtZUXUAAPhbQ.jpg

Οφείλω την ανακάλυψη αυτού του διαμαντιού, που μοιράζομαι μαζί σας, σε εκλεκτό φίλο από την Θεσσαλονίκη.
Η αλήθεια είναι ότι η ανατροφοδότηση που έχω στην κλασική μουσική οφείλεται κατά κύριο λόγο σε φίλους εκτός AV Club.
Από την πλευρά μου πάλι προσπαθώ να μοιρασθώ με τα μέλη ότι καλύτερο υπάρχει παρά το ότι στο παρελθόν οι πολιτικές του Club δεν ήταν πάντα φιλόξενες.

To Gaede Trio το έχω κι εγώ, ευκαιρία να κάνω μια ακρόαση ακόμη.

Είναι, γιαυτό και συνεχίζω να γράφω.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι αυτό το νήμα είναι πραγματικός θησαυρός, είναι ο κύριος λόγος που ξαναρχισα να διαβάζω το φόρουμ
και ότι πρέπει να να συνεχίζετε να γράφετε.
Δυστυχώς δεν έχει το φόρουμ μας κάτι σαν τα like των social media ή τα upvote του reddit και του Quora
παρόλα αυτά πιστεύω ότι πολύς κόσμος όπως και εγώ περιμένει πως και πως μια καλή πρόταση ή τη παρουσίαση μιας νέας κυκλοφορίας.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι αυτό το νήμα είναι πραγματικός θησαυρός, είναι ο κύριος λόγος που ξαναρχισα να διαβάζω το φόρουμ
και ότι πρέπει να να συνεχίζετε να γράφετε.
Δυστυχώς δεν έχει το φόρουμ μας κάτι σαν τα like των social media ή τα upvote του reddit και του Quora
παρόλα αυτά πιστεύω ότι πολύς κόσμος όπως και εγώ περιμένει πως και πως μια καλή πρόταση ή τη παρουσίαση μιας νέας κυκλοφορίας.

Ευχαριστώ πολύ. Με αφήσατε ενεό και κεχηνότα.

Μια νέα κυκλοφορία που αξίζει οπωσδήποτε ακρόασης για την εξαιρετική μεταγραφή του κουιντέτου για κλαρινέτο και ορχήστρα δωματίου.
JXJ5nu8exDi-UHIH_VVzW4JBurhgU7jdSjZQiqlx_3L1QbdJuUYfgWnS8rWsfXipfSOq3KVCbiOVcCPnH6mbvVfprso0bWrZeqMp4SDJ0wlQmQ1n8NMKHVQd-m5tbXg

Λαμπρό είναι το νήμα,λαμπρές και οι παρουσιάσεις.

Προσωπικά ευχαριστώ που με ενημερώνετε (καθ ότι ολίγον τεμπέλης) για ότι νέο κυκλοφορεί.

Το έχω ξαναπεί,με βάζετε σε πειρασμούς και συχνά,σε έξοδα!!

Αλλά αυτή είναι η ομορφιά του καινούριου..

Εφόσον το κλίμα πλέον είναι φιλικό, πείσε και τους εγκαταλείψαντες το σαιτ να επανέλθουν. Εχουν να προσφέρουν πολλά και φυσικά αυτό μόνο θετικό είναι.:grandpa:

Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Γιατί δεν φαίνεται η εικόνα;

widmann_weber2496.jpg

Τώρα φαίνεται πάντως μια χαρά και μου ανάβεις φωτιές με τον Weber

Ηδη ο κολλητός μου με έχει τριπάρει,να σου και εσύ τώρα!!

Υ.Γ.Ο Weber είναι σπουδαίος και είναι πολύ ψηλά στις κατατάξεις μου.

Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Είναι, γιαυτό και συνεχίζω να γράφω.

Δεν έχεις παράπονο,στα ώπα ώπα σε έχουμε εδώ.:award:

Οπως όλους άλλωστε,είμαστε αγαπησιάρικη κατηγορία.:HTEHEH56:

Συνεχίστε παρακαλώ..

Elgar: Violin Concerto
Σολίστ: Nicola Benedetti
Oρχήστρα: London Philharmonic Orchestra
Μαέστρος: Vladimir Jurowski
Δισκογραφική: Decca

elgar-nikoleta.jpg

Το κονσέρτο του Έλγκαρ είναι ένα από τα πιο απολαυστικά κονσέρτα για βιολί . (ήταν βιολιστής και ο ίδιος).
Είχε κυκλοφορήσει μαζί με την πρώτη του συμφωνία και είχε υποδεχθεί με πολύ καλές κριτικές από το κοινό.
Μαζί με τις "Παραλλαγές Αίνιγμα" είναι από τα πιο γνωστά του έργα.
Η μικρή Σκωτσέζα Νικόλα Μπενεντέτι είναι έρωτας πραγματικός.
Παίζει με νεύρο με πολυ αυτοπεποίθηση και παρασέρνει στο ρυθμό της όλη την ορχήστρα.
Έχει χαρακτήρα , έχει τύπο και βγάζει τον καλύτερο της εαυτό.
Η ηχογράφηση είναι φυσικά κορυφαία με τη σφραγίδα της Decca.

To άκουσα σε αρχεία .flac 24/96

Δεν προλαβαίνω να ακούσω το Weber λόγω εργασιακού φόρτου και προτεραιοτήτων αλλά είναι στα υπόψιν.
Έχω ακούσει μόνο το Concerto grosso HWV 325 δηλ. τα 5 πρώτα tracks του Handel. Από το λίγο που άκουσα συμφωνώ με τον Sonorus.

Έχω πρόβλημα με το κονσέρτο για βιολί του Elgar. Δεν μου αρέσει το έργο αν και ο Αγγλικός τύπος έγραψε τα καλύτερα για την Benedetti. Θα ξαναδοκιμάσω.
Βασική μου προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον θα είναι οι συμφωνίες του Charles Ives που αγνοώ.