Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Έχω πρόβλημα με το κονσέρτο για βιολί του Elgar. Δεν μου αρέσει το έργο αν και ο Αγγλικός τύπος έγραψε τα καλύτερα για την Benedetti. Θα ξαναδοκιμάσω.
Βασική μου προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον θα είναι οι συμφωνίες του Charles Ives που αγνοώ.

Για να είμαι ειλικρινής δεν τον ξέρω τον Charles ives. Τη διαφήμιση την ίδεα τυχαία σε ένα ενημερωτικό email της DG.
Δεν θα ήθελα να μελετήσω νέα έργα αυτή τη περίοδο, ούτε νέο συνθέτη.
Παρόλα αυτά άκουσα τη 4η συμφωνία και μπορώ να πω ηταν μια εξαιρετική εμπειρία, ειδικά το κλείσιμο της.

Όσον αφορά τον Έλγκαρ θα επιμείνω, είναι ενα εξαιρετικό έργο το οποίο μπορεί να σας χαρίσει μια απολαυστική ώρα.

Όσο αφορά τον Ives ως γνωστόν όλα αυτά είναι και αρκετά υποκειμενικά.
Ο Litton ίσως το έχει λίγο πιο πολύ.
Όσο αφορά τον φίλτατο Bernstein δεν θεωρώ τίποτα δικό του αναφοράς διότι όλες οι ερμηνείες του έχουν πάρα πολύ τον πληθωρικό του χαρακτήρα.

ή Bernstein αν και κλίνω περισσότερο στον Thomas.

Μπορεί να γίνει και ο Dudamel αλλά χρειάζομαι χρόνο και μόλις παρελήφθησαν δύο κόκκινα συλλεκτικά βινύλια, επανεκδόσεις της Columbia που θα αναφερθώ στο αντίστοιχο tread

Ποια είναι η γνώμη σας για τις κυκλοφορίες της SOMM Recordings και ειδικότερα για τoν σχετικά πρόσφατο κύκλο ηχογραφήσεων του Peter Donohoe πάνω στις σονάτες για πιάνο του Prokofiev;
Αξίζει να ασχοληθεί κανείς ή προσπερνάει;

.....
Όσο αφορά τον φίλτατο Bernstein δεν θεωρώ τίποτα δικό του αναφοράς διότι όλες οι ερμηνείες του έχουν πάρα πολύ τον πληθωρικό του χαρακτήρα.

Αν και είναι σωστό τα περί πληθωρικού χαρακτήρα είναι δύσκολο να μιλάς γενικά γιατί το έργο του ήταν τεράστιο.
Aνάμεσα στα άλλα του Bernstein έχω και δύο κουτιά <Βernstεin Collection on DG Vol 1 και Vol 2>, συνολικά 122 cds.
Αν ισχυριστώ ότι έχω μια γενική άποψη των κουτιών θα μακρύνει η μύτη μου.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις κυκλοφορίες της SOMM Recordings και ειδικότερα για τoν σχετικά πρόσφατο κύκλο ηχογραφήσεων του Peter Donohoe πάνω στις σονάτες για πιάνο του Prokofiev;
Αξίζει να ασχοληθεί κανείς ή προσπερνάει;

Από διαίσθηση πιστεύω ότι θα αξίζει χωρίς να τον έχω ακούσει. Είναι πολύ καλός πιανίστας.
Δεν έχω τίποτε της Somm. Τον έχω σε Signum Classics και Hyperion.

όχι προς θεού, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Νεότερος, είχα παρόμοια άποψη για τον Μπερνστάιν..

Η οποία άλλαξε άρδην τα τελευταία 15 χρόνια...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτή η Ιεροτελεστία είναι αναφοράς, με τον υποκειμενισμό, φυσικά, που εμφιλοχωρεί σε παρόμοιες συζητήσεις.

3522689-l.jpg

Επανέρχομαι στον Ives με τον Dudamel.
Οι ερμηνείες του είναι εξαιρετικές.
Ίσως έχει αρχίσει να ωριμάζει ο ατίθασος νεαρός!

Αυτή η Ιεροτελεστία είναι αναφοράς, με τον υποκειμενισμό, φυσικά, που εμφιλοχωρεί σε παρόμοιες συζητήσεις.

3522689-l.jpg

Εντάξει δεν τον έβγαλα και άχρηστο.
Αυτή η ηχογράφηση είναι all time classic για πολύ κόσμο

μαζί ...με 4-5 ηχογραφήσεις Μαλερ, καποιες του Σοστακοβιτς, του Σούμπερτ, του Βαγκνερ, του Χάυντν και μην ξεχνάμε και τα δικά του έργα.:afro:

Ο Μάλερ του με την Νέα Υόρκη, στην Κολούμπια, είναι εξαιρετικός... Αν κάποιος θέλει σώνει και καλά έναν πλήρη κύκλο, είναι η μόνη επιλογή... Η έκδοση σε ιαπωνικά sacd με ρεμάστεριν από τον Andreas K. Meyer είναι θεϊκή... Ωστόσο, ακόμη και το πλήρες πακέτο των απλών cds που χρόνια παίζει στα Αμαζον για περίπου 20-30 ευρώ είναι πάρα πολύ καλό ηχητικά.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk