σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Δημήτρη, συμφωνώ στην αρχική σου τοποθέτηση αλλά διαφωνώ στο θέμα του χρώματος… τουλάχιστον στου σημερινούς προβολείς να τιθασεύσεις το χρώμα και να το φέρεις σωστά είναι το πρόβλημα…δεν έχω δει κανένα μηχάνημα τα τελευταία δυο χρόνια (και βαλε..) που δεν έχει αρκετό χρώμα στο τρίγωνο, το θέμα ήταν πως το έβγαζε στο πανί…χαρακτηριστικό παράδειγμα ο DiLA…-bye-

Συμφωνώ για τον DiLA, αλλά αν έχω καταλάβει καλά το θέμα με τις Xenon λάμπες είναι ότι έχουν "διευρυμένο" τρίγωνο, όχι μόνο πιο σωστό.

Το "πιο σωστό" σίγουρα μπορεί να το καταφέρει ένα καλό CMS σε εξωτερικό scaler. Να το διευρύνει μπορεί; Από την άλλη βέβαια, χρειάζεται να γίνει και κάτι τέτοιο;

Ποιοι αλλοι scallers στην αγορά θεωρουνται εξισου καλοι με τον Lumagen, και κοστιζουν λιγοτερο απο αυτόν???

Αν υπήρχε αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο, μάλλον θα είχε τσακιστεί η μισή κατηγορία μας να πάει να τους αγοράσει.. -bye-

Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Συμφωνώ για τον DiLA, αλλά αν έχω καταλάβει καλά το θέμα με τις Xenon λάμπες είναι ότι έχουν "διευρυμένο" τρίγωνο, όχι μόνο πιο σωστό.

Το "πιο σωστό" σίγουρα μπορεί να το καταφέρει ένα καλό CMS σε εξωτερικό scaler. Να το διευρύνει μπορεί; Από την άλλη βέβαια, χρειάζεται να γίνει και κάτι τέτοιο;

Δημητρη, επειδη ξερω οτι θα καταλαβεις ευκολα την διαφορα μεταξυ xenon και uhp η shp λαμπας, κανε ενα ψαξιματακι και θα τα καταλαβεις στο φτερο που λενε.
Δεν ειναι ουτε ετσι απλα ουτε ευκολα τα πραγματα με το χρωμα.
Το cms κανει καποια πραγματα στο υπαρχον χρωμα. Δεν μπορει να παραγει πραγματα που δεν υπαρχουν.
Δες λιγο και θα καταλαβεις.
Η xenοn εχει καποια θεματα διαρκειας (οπως ολες η λαμπες) , αλλα στο "χρωμα" απλα ειναι κατηγορια μονη της.
Μην κοιτας μονο μηχανακια που ξερουμε και την εφαρμοζουν (vw100,vw200) κι εχουν αναφερθει θεματα διαρκειας . Αν δεις μηχανηματα κατηγοριας christie κι αντιστοιχες εφαρμογες , θα δεις οτι ειναι πολυ λιγοτερα τα θεματα τους. Δες αντιστοιχες αναφορες στο avs.
Απλα πολλες φορες μας αρεσει να "κανουμε κρεμασταρια" καποια πραγματα.....

Με τον hd1 οσο περναει ο καιρος θα διαβασεις και θα ακουσεις πολλα με τη λαμπα. Εκει θελει οπωσδηποτε cms και οχι μονο για να τον συνεφερεις .
Οι σονυ για παραδειγμα μπορει να εχει τετοιο θεμα , αλλα σου δεινει και software να φερεις το gamma , αμα την ακουσει η λαμπα. Με τον hd1 πρεπει να τα "χωσεις" αλλου που λενε.

Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Μπορει και να ειναι έτσι, αλλά στο ματι αυτες οι διαφορες στα χρωματα ΑΠΛΑ ΔΕΝ φαίνονται....

Όπως ΔΕΝ φαινεται η διαφορά μεταξύ τηλεόρασης με 10bit βαθος χρώματος, και τηλεόρασης με απλό 8μπιτο πανελ... :2thumb22sup:

Ενώ η διαφορά στα επιπλεον ΧΡΗΜΑΤΑ του W200 και τα τετραπλάσια χρήματα της λαμπας του σε σχέση με αυτήν του HD1, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ! :smash:

Διονυση μου, πολυ απολυτα γραφεις και δεν μπορω να καταλαβω απο που πηγαζει η τοση σιγουρια σου !!:BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Διονυση μου, πολυ απολυτα γραφεις και δεν μπορω να καταλαβω απο που πηγαζει η τοση σιγουρια σου !!:BDGBDGB53:

Χρήστο μου, δεν γράφω καθόλου απόλυτα....-bye-

Ετσι κι αλλιως ειμαι κατοχος του HD1 κατι λιγοτερο από μηνα, και ΔΕ μπορω ακομα να εκφερω ολοκληρωμένη άποψη γι αυτό, αλλά και δεν σκοπευω να τον αλλαξω με καποιον αλλο συντομα...

ΑΠΛΑ τονίζω, ότι ΔΕΝ εχει νοημα να χαλασει καποιος ΣΧΕΔΟΝ τα τετραπλασια χρήματα για αγορά μηχανηματων και λαμπας προκειμενου να εχει μικροδιαφορες στην εικονα της ταξης του 5-10%...

Αφού πλέον έχουμε ξεφύγει από την κατηγορία τιμης των 2000-3000 ευρώ και μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα, τότε για μένα πλέον απο κει και πέρα εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια και το κοστος συντηρησης ενός τετοιου μηχνηματος, αγορά λάμπας κλπ.... (κατι για το οποιο ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι Σονυ δεν φημιζονται μεχρι στιγμής, και λυπαμαι ΠΟΛΥ για αυτό, μιας και ειμαι φανατικος οπαδός της SONY! ) :ernaehrung004:

:worshippy::worshippy:

Διονυση, οταν μιλαμε για διαφορες σε αυτης της κατηγοριας εικονας της ταξης του 5-10% , μιλαμε για μεγαλες διαφορες κατα τη γνωμη μου που σαφως και κοστιζουν πολυ.
Τωρα αν καποιος αποφασισει να πληρωσει περι τα 10 χιλιαρικα που μπορει να ζηταει ενα τετοιο μηχανημα , θεωρω αστειο να συζηταω για κοστος λαμπας .

Ειναι σαν να αγοραζει καποιος μια φεραρι η μια db9 ξερω γω , και δεν σκεφτεται τα χρηματα για το σερβις η τη βενζινη ......

Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον.

Καλημερα !

Έχεις απολυτο δικιο Χρήστο σε αυτό....
Δεν το ειχα σκεφτεί έτσι! :ernaehrung004:

Πάντως, εγω θα προτιμουσα αν δεν ειχα τιποτα και διεθετα 10 χιλιαρικα, να αγορασω Dila και Lumagen, παρα να παρω εναν προβολεα των 10000 ευρώ, αφου ΟΠΩΣ και να το κανουμε οι προβολεις ειναι "αναλώσιμοι" και σε 1,5 - 2χρονια θα τους εχουμε αλλαξει, με καποιο καλυτερο...

Αλλα όπως ειπες και συ, για καποιον που εχει πολυ παθος και τρελα με τα μηχανηματα, και ΔΕΝ έχει και καποιο οικονομικό πρόβλημα στο να αγοράσει τον w-200, ΣΙΓΟΥΡΑ το κόστος της λάμπας του ειναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που θα σκεφτεί! :smash:

Καλημέρα.

Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Διονυση, οταν μιλαμε για διαφορες σε αυτης της κατηγοριας εικονας της ταξης του 5-10% , μιλαμε για μεγαλες διαφορες κατα τη γνωμη μου που σαφως και κοστιζουν πολυ.
Τωρα αν καποιος αποφασισει να πληρωσει περι τα 10 χιλιαρικα που μπορει να ζηταει ενα τετοιο μηχανημα , θεωρω αστειο να συζηταω για κοστος λαμπας .

Ειναι σαν να αγοραζει καποιος μια φεραρι η μια db9 ξερω γω , και δεν σκεφτεται τα χρηματα για το σερβις η τη βενζινη ......

Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον.

Καλημερα !

Συγνώμη αλλά ποιος οριοθέτησε τη διαφορά 5 - 10%?

Κατά αρχήν δεν νομίζω να υφίσταται αυτή η διαφορά και κατά δεύτερον δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει ότι αυτή η διαφορά αξίζει να πληρωθεί με τα διπλά χρήματα +, έναντι του άλλου σε μια τέτοια κατηγορία τιμής.

Εκτός από αυτό, το 5% διαφορά έχει άλλη σημασία για εμένα, άλλη για εσένα, άλλη για τον Τάκη και άλλη για τον Κεφάλα... Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.;)

Μπορει και να ειναι έτσι, αλλά στο ματι αυτες οι διαφορες στα χρωματα ΑΠΛΑ ΔΕΝ φαίνονται....

Διονυση ηταν οφθαλμοφανες η μεγαλη διαφορα στο χρωμα....
Δεν θα υπηρχε λογος να το αναφερουμε...

ο sony γραφει απο πολυ χαμηλη αποχρωση εως ψηλα γεματα....γι'αυτο εγραψα οτι εχει πλουσια παλετα....ισως η καλυτερη αυτη την στιγμη....
Μπορει στις κορυφωσεις να ειναι δυο μηχανακια το ιδιο αλλα στους ενδιαμεσους τονους ο ενας να βγαζει τους διπλους κ.λ.π......

Τωρα σχετικα με το αν αξιζει τα λεφτα του...τι να πω.!!!
Οπως το βλεπει κανεις....
Και ενας προβολεας του 2χιλιαρου φερνει τον κινηματογραφο στο σπιτι....
Περι ορεξεως κολοκυθπητες...
Εκει που ειναι καλυτερος ο jvc h1 ειναι στο μαυρο,με ενα -δυο κλικ...σε ολα τα αλλα ειναι πισω 3 κλικ και πανω....
Μιλαω φυσικα για αντικειμενικη ποιοτητα εικονας και οχι υποκειμενικη...

Εγω προσωπικα δεν θα τον επαιρνα λογο ansi contrast....
Εαν ο προβολεας δεν εχει ansi.....ειναι σαν να εχεις ferrari με λαστιχα 195χ60.. 15"
Με λιγα λογια δεν βλεπεις αυτο που πρεπει να δεις.....
Ομως νομιζεις οτι βλεπεις επειδη εχεις μαυρο.....

Για τον jvc δεν τον συζηταω καν σαν αγορα.....

Οπως βλεπεις περι ορεξεως κολοκυθοποητα.;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Συγνώμη αλλά ποιος οριοθέτησε τη διαφορά 5 - 10%?

Κατά αρχήν δεν νομίζω να υφίσταται αυτή η διαφορά και κατά δεύτερον δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει ότι αυτή η διαφορά αξίζει να πληρωθεί με τα διπλά χρήματα +, έναντι του άλλου σε μια τέτοια κατηγορία τιμής.

Εκτός από αυτό, το 5% διαφορά έχει άλλη σημασία για εμένα, άλλη για εσένα, άλλη για τον Τάκη και άλλη για τον Κεφάλα... Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.;)

Συγχωρεμενος :smile:! Τη διαφορα αυτη την ανεφερε ο Διονυσης στον οποιο και απαντησα. Δεν την οριοθετησα εγω Κωστη!
Και οπως λες κι εσυ, αλλη σημασια εχει για καθε εναν απο μας, οποτε γιατι απορεις ? :ernaehrung004:

Καλημερα !!

Εγω προσωπικα δεν θα τον επαιρνα λογο ansi contrast....
Εαν ο προβολεας δεν εχει ansi.....ειναι σαν να εχεις ferrari με λαστιχα 195χ60.. 15"
Με λιγα λογια δεν βλεπεις αυτο που πρεπει να δεις.....
Ομως νομιζεις οτι βλεπεις επειδη εχεις μαυρο.....

Τώρα θα σούλεγα κάτι αλλά έχε χάρη που σ' αγαπάω... Εδώ κι ένα χρόνο ανακαλύψαμε οτι και το ANSI contrast...
κι αν δεν έχει ο προβολέας....
νάσου ο εισαγγελέας... :jester:
Άσε μας ρε Κώστα....
Είδα και τον Sharp 21000 με το ψηλότερο ANSI contrast της αγοράς πώς παίζει...
Κι όταν οι άλλοι ανεβάσουν ANSI contrast θα βρείτε κάτι άλλο να μας λέτε για την υπεροχή των DLP...
"-Καλός προβολέας αλλά.. ρε παιδί μου... Άμα δεν έχει τροχό... δεν βλέπεις αυτά που πρέπει... "
icon10.gif
icon10.gif

Τώρα θα σούλεγα κάτι αλλά έχε χάρη που σ' αγαπάω... Εδώ κι ένα χρόνο ανακαλύψαμε οτι και το ANSI contrast...
Άσε μας ρε Κώστα....
Κι όταν οι άλλοι ανεβάσουν ANSI contrast θα βρείτε κάτι άλλο να μας λέτε για την υπεροχή των DLP...
"-Καλός προβολέας αλλά.. ρε παιδί μου... Άμα δεν έχει τροχό... δεν βλέπεις αυτά που πρέπει... "
icon10.gif
icon10.gif

Δηλαδη δεσμευεσαι οτι δεν θα ξαναβαλεις "τροχο" στο ταβανι σου ? :flipout::flipout:

Δηλαδη δεσμευεσαι οτι δεν θα ξαναβαλεις "τροχο" στο ταβανι σου ? :flipout::flipout:

Πλάκα κάνεις;
Ποιός είπε οτι δεν μ' αρέσει ο τροχός;
Ας δώ εγώ DC4 που να μ' αρέσει εκεί που θέλω και θα δείς τι θα γίνει.
Απλά δεν μ' αρέσουν οι ομαδοποιήσεις... Εγώ κοιτάζω μηχανάκια. Τώρα για το ποιάς τεχνολογίας είναι χέστηκα....

Πλάκα κάνεις;
Ποιός είπε οτι δεν μ' αρέσει ο τροχός;
Ας δώ εγώ DC4 που να μ' αρέσει εκεί που θέλω και θα δείς τι θα γίνει.
Απλά δεν μ' αρέσουν οι ομαδοποιήσεις... Εγώ κοιτάζω μηχανάκια. Τώρα για το ποιάς τεχνολογίας είναι χέστηκα....

Κι εγω τα ιδια Μπαμπη μου. DLP να ναι , κι οτι να ναι :flipout:!
(τουλαχιστον ετσι ξερω οτι εχω να αντιμετωπίσω μονο τα θεματα της λαμπας)

Άσε μας ρε Κώστα....
icon10.gif
icon10.gif

Το ansi contrast υπαρχει ανεκαθεν και ειναι αυτο που δινει σωστη απεικονιση μιας εικονας .....
Αν το ανακαλυψες τωρα η πριν ενα χρονο δεν φταιω εγω....
Εξου και κατα την ρυθμιση ενος προβολεα.. ... και επειδη δεν εχουν ansi contrast δουλευουμε ποιο σκοτεινο gamma(2.3-2.4-2.5) για να φερουμε σε μια ισοροποια αυτο που δεν εχουμε,,αλλα οχι και να το ξεφτιλησουμε.!!καταλαβαινεις τι θελω να πω....αυτο πρεπει να γινετε στα μηχανακια LCD-DILA-SXRD απο 15-20 ire και πανω....

Στα DLP τωρα παιζει το σκηνικο....ειναι ποιο περιπλοκο...!!!!!

Μαιμουδιες μεν ολα αυτα αλλα τι να κανουμε...!!!!
Η βελτιωση ειναι αρκετη(λανθασμενη μεν αλλα αποτελεσματικη)

Και μην μου συγκρινης τον sharp 21000 με τον jvc γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ του sharp.....εχω δει και τους δυο ...ο sharp ειναι χρωματικα καλυτερος + καλυτερο gamma + καλυτερη συγκλιση +καλυτερη ομοιομορφια +φακο + ansi contrast......και εσυ δεν ειδες διαφορα,τι να σου πω.!!!!!
Μπορω να μπω στα ματια σου.....:ernaehrung004:

Ελειπης και ο sharp σε καποια πραγματα..δεν λεω..αλλα ισοροποιμενος σε ολα του...

Εγω Μπαμπινο δεν ενθουσιαζομαι και δεν δινω βαση σε αυτα που μου αρεσουν...κοιταω ποιος παιζει ποιο σωστα ωστε να εχεις οσο γινετε ποιο πιστη απεικονιση....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Συγχωρεμενος :smile:! Τη διαφορα αυτη την ανεφερε ο Διονυσης στον οποιο και απαντησα. Δεν την οριοθετησα εγω Κωστη!
Και οπως λες κι εσυ, αλλη σημασια εχει για καθε εναν απο μας, οποτε γιατι απορεις ? :ernaehrung004:

Καλημερα !!

Μα πολύ απλά Χρήστο, επειδή στην εποχή 'προ DiLA', εναντιωνόμασταν ακόμη και σε προβολείς που είχαν διαφορά και 1000 ευρώ για αυτό το 5%, ενώ τώρα, 'επί DiLa' υποστηρίζουμε, χαριτολογώντας, ακόμη και προβολείς που έιναι ακριβότεροι κατά 7000 + ευρώ!!!:eek:

και κατι ακομα .....
Οσο και καλο ansi contrast να εχει ενας προβολεας ...εαν δεν εχει πολυ καλη συγκλιση το εχασε αυτοματα....επεσε στο μισο....
Ολα στην εικονα ειναι μια αλυσιδα και πρεπει να υπαρχει μια ισοροποια....οχι μεγαλα σκαμπανεβασματα στις παραμετρους εικονας....

Ξεχνα το 2.2 gamma στον jvc......

Last edited:
Κι εγω τα ιδια Μπαμπη μου. DLP να ναι , κι οτι να ναι :flipout:!
(τουλαχιστον ετσι ξερω οτι εχω να αντιμετωπίσω μονο τα θεματα της λαμπας)

Και μετά μιλάμε για αντικειμενικότητα...:flipout:

Είναι όπως λέμε : 'Γερό νά 'ναι, και ότι να´ναι, αλλά να κατουράει όρθιο...
:D

Και μην μου συγκρινης τον sharp 21000 με τον jvc γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ του sharp.....εχω δει και τους δυο ...ο sharp ειναι χρωματικα καλυτερος + καλυτερο gamma + καλυτερη συγκλιση +καλυτερη ομοιομορφια +φακο + ansi contrast......και εσυ δεν ειδες διαφορα,τι να σου πω.!!!!!
Μπορω να μπω στα ματια σου.....:ernaehrung004:

Δεν είπα οτι δεν είδα διαφορά... Διαφορά είδα, και μάλιστα μεγάλη αλλά από την ανάποδη...
icon12.gif

Κι αν κρίνω βεβαίως κι από την πορεία του Sharp 21000 παγκοσμίως μάλλον τα είδαν κι άλλοι αυτά που είδα εγώ... -bye-

Ά, και κάτι άλλο... Εγώ ενθουσιάζομαι, δεν το κρύβω, αλλά ενθουσιάζομαι μ' αυτό που μου αρέσει κι όχι μ' αυτό που "παίζει σωστά". Κι επειδή τον προβολέα τον θέλω σήμερα αγοράζω αυτά που μου αρέσουν Κώστα, απλό είναι.
Αν περιμένω να βγεί ο προβολέας που να πείς εσύ "παίζει σωστά" θα πρέπει να ζητήσω delivery στον Παράδεισο (ή στην Κόλαση?) γιατί, δυστυχώς, η ζωή είναι μικρή.
icon9.gif

Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

και κατι ακομα .....
Οσο και καλο ansi contrast να εχει ενας προβολεας ...εαν δεν εχει πολυ καλη συγκλιση το εχασε αυτοματα....επεσε στο μισο....

Αυτό το αναφέρεις θεωρητικά?

Γιατί αν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι DiLa που έχουν μετρηθεί στα 1/11.000 - 1/13.500 θα έπρεπε κανονικά να έδιναν τιμές 1/22.000 - 1/26.000?
:eek:

Ολα στην εικονα ειναι μια αλυσιδα και πρεπει να υπαρχει μια ισοροποια....οχι μεγαλα σκαμπανεβασματα στις παραμετρους εικονας....

Συμφωνώ απόλυτα... Υπάρχει κανένο τέτοιο μηχάνημα?:grinning-smiley-043