Συγκριτικά μεταξύ φακών για φωτογραφία

Παλιά σύγκριση μεταξύ Sigma 56/1.4 και Olympus 75/1.8:

Ωχ τρώγεσαι πάλι να μπεις σε έξοδα ...

Δεν εχει νοημα να συγκρινεις 56 με 75 χιλιοστα, προφανως και ειναι διαφορετικοι φακοι .

Νομιζω οτι αν ειχα εναν απο τους δυο θα τους ηθελα και τους δυο οχι εναν απο τους δυο.

Έτσι ακριβώς

και εγώ που έχω τον 45/1.2 δεν μπορώ να αποχωριστώ τον 75/1.8 αφού η πραγματική τους εστιακή στο σύστημα διαφέρει πολύ και καλύπτει διαφορετικά σεναρια

Έχω ήδη τον 42,5/1.7 οπότε ή θα τον δώσω και θα πάω στον sigma, ή θα τον κρατήσω και θα προσθέσω τον 75άρη. Στην 2η περίπτωση θα είμαι + έναν φακό στην ταξιδιωτική τσάντα...

Ο 75αρης για να βοηθήσω είναι φοβερά χρήσιμος ως κοντός τηλεφακός.

Μπορείς να βγάλεις πορτρέτα δρόμου από απόσταση και να δουλέψεις λόγω φωτεινοτητας με χαμηλό φωτισμό σε εκδηλώσεις, θέατρο, μπαλέτο, σπορ / αγώνες , μουσική σκηνή κλπ όταν είσαι σε σχετικά κοντινές αποστάσεις από το θέμα σου

Εκτός από οξύς ακόμα και ανοιχτος, έχει υπέροχο γράψιμο στο ξεφονταρισμα. Με λίγα λόγια κρατας τον Lumix και προσθέτεις τον 75/1.8.

Έχω υπόψην και τον Lumix 85/1.8 στην S1R , παρότι δίνει ακόμα πιο ρηχό βάθος πεδίου από τους δύο Zuiko και με την ανάλυση της S1R καλύπτω και τις δύο εστιακές, το γράψιμο τους δεν μου αφήνει περιθωρια να σκεφτω να τους δωσω

Last edited:
  • Like
Reactions: Leventis Dimitris
Αν εχεις τον 42.55mm και τον 75mm εισαι περισσοτερο απο καλα κατα την αποψη μου ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ τον 56mm δεν θα δεις κατι περισσοτερο δηλαδη.

Αν θες αλλη οπτικη ή κατι διαφορετικο θες αλλο συστημα ;)

1737801846390.png

Ολοι οι κορυφαιοι 70-200 της αγορας απο τους τοπ κατασκευαστες για συγκριση των τεχνικων τους χαρακτηριστικων και πλεονεκτηματων/αδυναμιων.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Fuji Standard Zoom Showdown Part 2 | XF 16-55 II vs XF 16-50 vs Sigma 18-50​

Dustin Abbott

Από την ΓΔ έχει γίνει σύσταση όταν παραθέτουμε ένα link να γράφουμε έναν περιεκτικό τίτλο κι αν είναι δυνατόν μια σύντομη περιγραφή. Όπως καταλαβαίνετε, αν κάποιος θελήσει να δει τα βίντεο που ανεβαίνουν καθημερινά, θα χρειαστεί αρκετές ώρες - οπότε δυό λόγια για τα συμπεράσματα τα οποία καταλήγει ο παρουσιαστής θα βοηθούσαν ιδιαίτερα.

• Like
Reactions: kbouk
View attachment 246183

Ολοι οι κορυφαιοι 70-200 της αγορας απο τους τοπ κατασκευαστες για συγκριση των τεχνικων τους χαρακτηριστικων και πλεονεκτηματων/αδυναμιων.

Διάβασα το άρθρο, σωστά και αναμενόμενα σε γενικές γραμμές, μέχρι που είδα τον συντάκτη και πήρα αμέσως το φτυάρι.
Πρόκειται για έναν από τους πιο ατάλαντους και άσχετους φωτογράφους....προφανώς ο όρος που του ταιριάζει καλύτερα είναι κάτοχος ή συλλέκτης φωτογραφικών μηχανών..
Τον είχα κράξει δημόσια παλιότερα (και αρκετοί άλλοι φυσικά), εάν δείτε τα βίντεο που ανεβάζει για τα ασπρόμαυρα φίλμς και θα καταλάβετε.
Δεν είναι μόνο η αισθητική του, άθλια απλά, είναι και η επεξεργασία των films...Εμφάνιση με monobath...έλεος,, developer & fixer σε ένα στάδιο.....φρίκη.
Μακριά.....

• Haha
Reactions: Kosh
Συγκριτικό μεταξύ του νέου Sony 50-150 F2 GM και του Tamron 35-150 F2-2.8

LAB VS PLENA | 135mm Z-Mount Shootout​

Dustin Abbott

Το συγκριτικο που ολοι περιμεναμε (σιγουρα οι χρηστες Νικον Ζ)