Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Απάντηση: Re: Versus

Νίκο μπήκες δυναμικά στον χώρο της Canon! Οι φακοί σου είναι FF ?

Ναι μπήκα!!!χαχα μέχρι τώρα έχω τα παρακάτω:

1) Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM
2) Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
3) Canon EF 50mm f/1.8 STM
4) Canon EF-S 24mm f/2.8 STM
5) Canon EF 85mm f/1.8 USM
6) Canon EF 70-200mm f/4.0L USM
7) Yongnuo 35mm f2

Κόστος για την απόκτηση όλων των παραπάνω φακών (μεταχειρισμένων φυσικά) ?? Λίγο πάνω από 1.000 ευρώ (γύρω στα 1.100 ευρώ)......Αυτή είναι και η δύναμη της Canon στείνεις ολόκληρο σύστημα με χρήματα που αλλού θα αγόραζες 1-2 φακούς και αν...

Μου μένει να πάρω τον Canon 18-135 usm που τον ψάχνω να τον βρω σε καλή τιμή και επίσης ψάχνω και τον Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM με το φως μπροστά που είναι όλα τα λεφτά!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Versus

Για να στο πω αλλιώς η Sony βγάζει φακούς Mercedes, η Canon βγάζει και Mercedes άλλα έχει και τους Kia για όσους δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...
Και ένα απλό παράδειγμα. Τον Canon 70-200f4 που πήρα στα 400 ευρώ μεταχειρισμένο δεν τον λές και κακό φακό....κορυφαίος οπτικά, κορυφαία κατασκευή και κορυφαία εστίαση με κόστος κυριολεκτικά αστείο για αυτά που προσφέρει!!! Τέτοιο φακό με αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να βρω σε κανένα σύστημα Mirrorless...

Ναι μπήκα!!!χαχα μέχρι τώρα έχω τα παρακάτω:

1) Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM
2) Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
3) Canon EF 50mm f/1.8 STM
4) Canon EF-S 24mm f/2.8 STM
5) Canon EF 85mm f/1.8 USM
6) Canon EF 70-200mm f/4.0L USM
7) Yongnuo 35mm f2

Κόστος για την απόκτηση όλων των παραπάνω φακών (μεταχειρισμένων φυσικά) ?? Λίγο πάνω από 1.000 ευρώ (γύρω στα 1.100 ευρώ)......Αυτή είναι και η δύναμη της Canon στείνεις ολόκληρο σύστημα με χρήματα που αλλού θα αγόραζες 1-2 φακούς και αν...

Μου μένει να πάρω τον Canon 18-135 usm που τον ψάχνω να τον βρω σε καλή τιμή και επίσης ψάχνω και τον Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM με το φως μπροστά που είναι όλα τα λεφτά!!

Πρόσφατα άλλαξα σύστημα από sony σε canon και διαπίστωσα πως μια χαρά φακούς έχει η sony.
Έχει και φθηνούς, ειδικά για κροπ, πιθανώς καλύτερους.
Με τα ίδια λεφτά (1000+) άνετα στήνεις αντίστοιχο σύστημα.
Καταρχάς στην canon δεν υπάρχει 50άρης με σταθεροποίηση. :smash:
Ο SEL50F18 είναι λουκουμάκι και φθηνός.
Επίσης ο 35άρης της sony είναι f1.8 ενώ της canon 2.8. O FF που είναι f.2 είναι πιο ακριβός.
Ο 18-105 είναι ό,τι πρέπει για βίντεο με σταθερό διάφραγμα και σταθεροποίηση. Αντίστοιχος στην canon δεν υπάρχει. Μόνο με μεταβλητό διάφραγμα.
Ο 10-18 ακριβότερος αλλά σταθερο f4. Μεταχειρισμένος χωράει στο budget.
85άρηδες υπάρχουν για όλα τα γούστα. Διαλέγεις και παίρνεις.
Στον 24άρη υπάρχει θέμα. Κορυφαίος αλλά ακριβός.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, ειδικά για κροπ, σε κάποιες περιπτώσεις έχει επιλογές που στην canon δεν υπάρχουν καν.
Αν ασχολείσαι και με βίντεο οι επιλογές σε canon στενεύουν ακόμα περισσότερο. Ελάχιστοι φακοί είναι stm και δεν ακούγεται το μοτέρ τους.

Ερώτηση: Γιατί τον 18-135 τον θες USM και όχι STM;

Απάντηση: Versus

Το ίδιο θα ρωτούσα κι εγώ
Επίσης Νίκο πες μας εντυπώσεις και για τον 85mm

Re: Versus

Ολα είναι σχετικά....προσωπικά μόνο και μόνο για τον φτηνό Canon 10-18 και τον Canon 70-200f4 αξίζει να πας σε Canon.....για να πάρεις στην Sony τον 10-18 μόνο πλησιάζεις σχεδόν όλο το Budget που ανέφερα παραπάνω!!!
Συνολικά το έχω ψάξει αρκετά δεν μπορείς να φτιάξεις αντίστοιχο σύστημα πουθενά με αυτά τα χρήματα, ανα περίπτωση μπορεί να βρεις κάτι αντίστοιχο άλλα συνολικά δεν μπορείς να πλησιάσεις αυτό που προσφέρει η Canon....ακόμα και σε 35mm που ανέφερες αγοράζεις όπως έκανα και εγώ τον αρκετά καλό Yongnuo 35mm1,8 που είναι ακριβές αντίγραφο του παλιού canon 35mmf1,8 και τον αγοράζεις με κάτω από 90 ευρώ και έχει αξιοπρεπέστατη απόδοση......!!
Ο 18-105f4 της Sony τον είχα και είναι πράγματι πολύ καλός φακός για βίντεο, σε φώτο όμως που με νοιάζει κυρίως είναι μέτριος...ενώ ο Canon 18-135 είναι πολύ καλός σε Sharpness και κυρίως σε όλο το εστιακό μήκος, ενώ ο sony ειδικά στο TELE είναι απογοητευτικός.
Ακόμα και 85αρη που ανέφερες πήρα τον Canon 85mmf1,8 με εξαιρετική απόδοση και πολύ καλή εστίαση μεταχειρισμένο στα 200 ευρώ!! Μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο με AF στην Sony έστω και κοντά στα 300 ευρώ??
Ο 50αρης της sony είναι πράγματι καλός άλλα ο 50αρης της Canon ναι μεν δεν έχει σταθεροποίηση κάνει όμως τα μισά λεφτά 250 vs 120 έχει ανάλογη ή και καλύτερη οπτική απόδοση ενώ εστιάζει γρηγορότερα και αθόρυβα...
Τι να πω αν μπορείς να μου φτιάξεις σύστημα στην Sony με 1.000-1.200 ευρώ που να περιλαμβάνει αξιοπρεπή φακό κιτ και όχι το έκτρωμα τον 16-50, υπερευρυγώνιο, φακό 85mm, 24αρη, 50αρη, τηλεφακό premium με σταθερό f4 και 35αρη πραγματικά θα με ενδιέφερε άμεσα και θα ξαναγόραζα την Sony A6300!!
Τέλος πάντων είναι όλα θέμα γούστου....όπως είπα όμως προσωπικά επειδή τα έχω ''ζήσει'' και τα 2 συστήματα για τα δικά μου δεδομένα δεν έχει αντίπαλο η Canon όσον αφορά τους οικονομικούς φακούς!!

Υ.Γ. Για τον 18-135 εννοώ τον καινούριο 18-135 USM Nano που ισοπεδώνει τον αντίστοιχο STM, καθώς εστιάζει ακαριαία τόσο σε φώτος σε CAF άλλα και αθόρυβα και γρήγορα σε βίντεο. Οι φακοί με μοτέρ Usm Nano συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των φακών με μοτέρ STM και USM...προς το παρών σε Crop Canon υπάρχει μόνο ο 18-135 και ο 70-300...και από όσο έχω διαβάσει ο Canon 70-300 Nano ίσως να είναι και ο γρηγορότερος τηλεφακός σε εστίαση στην αγορά γενικότερα!!

Υ.Γ. Για τον 85mm δεν τον έχω δουλέψει ακόμα πολύ, προς το παρών θα έλεγα ότι εστιάζει γρήγορα και φαίνεται να έχει πολύ καλή απόδοση άλλα θα έχω ασφαλή συμπεράσματα όταν θα βρω χρόνο να τον τεστάρω εκτενώς και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Για τα λεφτά που τον πήρα όμως (200 ευρώ) απλά δεν έχει αντίπαλο πουθενά!!!

Last edited:

εισαι λιγο φαουλ... συγκρινεις τιμες μεταχ/νων φακων Canon με καινουργιων Sony

Εγω πχ πηρα τον 50αρη της sony 1.8 OSS 150 ευρω, και τον 35αρη με 250 μεταχ/νους

Επισης προσφατα πηρα τον 18-105 με 300 ευρω.

Τον 10-18 τον βρισκεις (σπανια ) στα 400 και μεταχ/νη την α6300 στα 500 (τοσο την εδωσα πριν λιγο καιρο ).

Σε canon δεν εχεις σταθεροποιηση στους primes , Που ειναι πολυ βασικο, δεν εχει φακους με σταθερο διαφραγμα στα αντιστοιχα εστιακα μηκη που επισης ειναι σημαντικο στο βιντεο ...

Τεσπα... δεν εχει νοημα η συγκριση.
Ο καθενας εχει τις δικες του αναγκες και προτεραιοτητες.

Εγω στη τελευταια προσπαθεια να ξανα-γυρισω σε Canon διαπιοστωσα αυτες τις ελλειψεις και βασικα ειδα αρχεια με λιγοτερη ευκρινεια, οχι το αντιθτεο που λες.
Σε βιντεο φυσικα ειναι μερα με τη νυχτα.

YG... το βιντεο ειναι η βασικη μου απαιτηση και γι αυτο αλλαξα "σταρτοπεδο" 7 χρονια πριν!
Το δευτερο ειναι το βαρος - ογκος που επισης ειναι πολυ σημαντικο στην ηλικια μας .. :p

ΥΓ2... εσυ εχεις και μια α6300 για 4κ βιντεο. Το θεμα ειναι αν ειχες να διαλεξεις μονο ενα συστημα , τι θα διαλεγες?
Εγω φυσικα εχω κανει την επιλογη μου και δεν γυριζω πισω (εκτος αν μας εκπληξει θετικα η Canon στο μελλον).

Δεν συγκρίνω καινούρια της Sony απλά οι τιμές μεταχειρισμένων στην Sony που αναφέρεις είναι Χώμα και δύσκολα τις βρίσκεις....π.χ. τον 18-105 τον έδωσα μεταχειρισμένο χωρίς κουτί/απόδειξη και με κάποιες γρατζουνιές στα 370 ευρώ και έγινε κυριολεκτικά ''σφαγή'' από πιθανούς αγοραστές!!!! Τον Sony 35mm τον είχα πουλήσει στα 300.
Τον 10-18 ένα χρόνο τον έψαχνα και πουθενά δεν τον έβρισκα κάτω από 500 ευρώ!!!
Δεν λέω ότι δεν τα βρίσκεις σε αυτές τις τιμές απλά παραείναι χαμηλές και θέλει πολύ ψάξιμο και πολύ τύχη...!!!
Π.χ. έχω γνωστό που πήρε τον Canon 70-200f4 στα 300 ευρώ!!! ενώ εγώ τον πήρα στα 400 ευρώ....άλλα η τιμή που τον πήρε ο φίλος μου είναι τιμή χώμα που την βρίσκεις σπάνια και δεν είναι σύνηθες, ενώ έχω ακούσει και για αγορά μεταχειρισμένου canon 10-18 στα 130 ευρώ!!!

Σε κάθε περίπτωση γνώμες είναι αυτές, ευτυχώς υπάρχουν συστήματα για όλους!!! Προσωπικά μετά από ''γύρα'' σχεδόν σε όλα τα συστήματα (ακόμα και pentax είχα πάρει την Ks2!!) είναι η πρώτη φορά που νιώθω με την Canon ότι τα χρήματά μου έχουν πιάσει τόπο, αξιοποιούνται και νιώθω ότι αυτά που αγόρασα αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχω διαθέσει...επίσης είναι η πρώτη φορά που έχω ένα ολοκληρωμένο σύστημα φακών χωρίς να έχω διαθέσει μια περιουσία!!!

Υ.Γ. Αν ήταν να διάλεγα ένα σύστημα και είχα όσα χρήματα ήθελα ε δεν το συζητάω με την sony θα έμενα!!! Δεν υπάρχει καν θέμα διλήμματος!! Το θέμα είναι ότι με τα ίδια σχεδόν λεφτά στην sony A6300 είχα 3 φακούς (και ο ένας ήταν ο άθλιος κιτ) ενώ στην Canon έχω ένα πλήρες σύστημα 7 φακών που ο ένας μάλιστα ο canon 70-200 είναι απίστευτος!!....σε αυτή λοιπόν την περίπτωση επιλέγω με τα χίλια την Canon....δεν ξέρω αν σε κάλυψα!!!

@karamela..
Γιααααα λέγε για τον yongnuo..
Σκέφτομαι να συνταξιοδοτήσω τον 35άρη manual Nikkor που έχω, μετα απο 30+ χρόνια μιας και τα μάτια άρχισαν να γερνούν...
Αξίξει ή είναι λεμόνι;

Φίλε καραμελα συμφωνω σε πολλά από αυτα που λες, σε αλλά βέβαια ειμαι αντίθετος, αλλά το θεμα δεν είναι αυτό, αλλά το ότι σε 3-4 μήνες θα λες πάλι αλλά. Χωρίς παρεξήγηση πάντα με ύφος χαβαλε αλλα αν κάνεις μια απλη αναζητηση αλλάζεις κάνα 2 συστήματα το χρόνο με full επιχειρήματα ότι κάθε φορά οτι αυτό είναι το καλύτερο! :)

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Versus

Υ.Γ. Για τον 18-135 εννοώ τον καινούριο 18-135 USM Nano που ισοπεδώνει τον αντίστοιχο STM, καθώς εστιάζει ακαριαία τόσο σε φώτος σε CAF άλλα και αθόρυβα και γρήγορα σε βίντεο. Οι φακοί με μοτέρ Usm Nano συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των φακών με μοτέρ STM και USM...προς το παρών σε Crop Canon υπάρχει μόνο ο 18-135 και ο 70-300...και από όσο έχω διαβάσει ο Canon 70-300 Nano ίσως να είναι και ο γρηγορότερος τηλεφακός σε εστίαση στην αγορά γενικότερα!!

Thanks, δεν το γνώριζα ότι έχει βγει καινούριος.
Είχα καιρό να ασχοληθώ με canon.

Απάντησες σ αυτό που είχα κυρίως απορια... Αν δηλ. διάλεγες ένα και μοναδικό σύστημα θα ήταν Sony και όχι Canon.
Αυτο με καλύπτει.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Καθίστε να βγάλει η νικον κάτι αξιοπρεπές σε liveview και τα λέμε... Γατάκια...
Αντε ρε νικον ξύπνα!

Re: Απάντηση: Versus

Φίλε καραμελα συμφωνω σε πολλά από αυτα που λες, σε αλλά βέβαια ειμαι αντίθετος, αλλά το θεμα δεν είναι αυτό, αλλά το ότι σε 3-4 μήνες θα λες πάλι αλλά. Χωρίς παρεξήγηση πάντα με ύφος χαβαλε αλλα αν κάνεις μια απλη αναζητηση αλλάζεις κάνα 2 συστήματα το χρόνο με full επιχειρήματα ότι κάθε φορά οτι αυτό είναι το καλύτερο! :)

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

χαχα...ένα δίκιο το έχεις!! Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η φωτογραφία άλλα είμαι και γκατζετάκιας και μου αρέσει να δοκιμάζω όλα τα συστήματα...δεν έχω και ''μετοχές'' σε κάποια εταιρία οπότε όσο μπορώ θέλω να δοκιμάζω όσο πιο πολλές μηχανές μπορώ!!!
Πέρα από την πλάκα δεν έγραψα ότι το σύστημα της Canon ότι είναι το καλύτερο, αν δεις και προηγουμένως ανέφερα ότι το σύστημα της Sony είναι καλύτερο, ενώ θεωρώ συνολικά και το m4/3 άλλα και το σύστημα της Fuji καλύτερο από το Crop της Canon. Η Canon από την άλλη είναι το καλύτερο Value for money. Για αυτούς που θέλουν να χτίσουν ένα πλήρες σύστημα οικονομικά και δεν θέλουν απλός 1-2 φακούς, η Canon είναι το σύστημα που καλύπτει αυτή την ανάγκη. Αν βάλεις και στην εξίσωση την τεράστια αγορά μεταχειρισμένων για την Canon μπορείς να δεις την συνολική εικόνα...αυτή την εποχή τα οικονομικά μου δεν είναι τα καλύτερα άλλα από την άλλη κατάφερα να έχω ένα πλήρες σύστημα φακών με λίγα χρήματα κάτι που δεν θα μπορούσα με τα ίδια χρήματα πουθενά αλλού.....αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο για αυτό έχω ''κάτσει'' με την Canon!!

Πήγα να το βάλω στο νήμα της Sony A7riii για να δείξω ότι δυστυχώς τίποτα δεν είναι τέλειο.
Κρίμα πάντως για μια τόσο ακριβή μηχανή να χάνει σε τόσο απλά πράγματα για το κόστος της.
https://www.sonyalpharumors.com/big-weather-sealing-test-shows-a7riii-flaws/

Απάντηση: Re: Versus

Και που το τεστ να ήταν με αρμυρό νερό ή να τις θάβαν στο χιόνι ή να τις άφηναν έξω όλο το βράδυ με παγετό ! Είμαι σίγουρος ότι θά είχαμε κι άλλες εκπλήξεις , δεν νομίζω όμως να συμφωνούσαν οι εταιρίες με τέτοια extreme τεστ παρότι θα έπρεπε οι ίδιες να πίεζαν για να γίνουν.

Η απόδοση μετρά και όχι αν την θάψουν 2 μέτρα κάτω από το χώμα τι στο καλό τους νεκρούς θάβουν.

Βασίλη διαφωνώ. Όταν δίνεις τόσα χρήματα για κάμερα σημαίνει ότι είσαι επαγγελματίας, και όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να μπορείς να δουλέψεις ανεξαρτήτως συνθηκών. Μην κοιτάς που στην Ελλάδα έχουμε (συνήθως) νορμάλ συνθήκες. Εδώ (ΗΠΑ) παίζουμε μεταξύ -30 (χειμώνας στα Μεσοδυτικά) και +48 (καλοκαίρι Αριζόνα), ενώ όταν βρέχει ή χιονίζει του δίνει και καταλαβαίνει, όχι αστεία.