Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

"...the other cameras I will have to zoom out slightly to account for the form factor, but the field of view is gonna be roughly about 150mm..."

Αυτο το λεει στην αρχη οταν ξεκιναει το τεστ με το περπατημα. Στο 6:54 πριν δειξει τα samples με τους καρπους λεει as far as the video at 150mm

Edit: Οχι μπερδευτηκα. Στην αρχη λεει οτι θα κανει zoom in με την sony για να ταιριαζει το crop factor. Αυτο που εγραψες οντως το λεει στο 2:33

Last edited:
Απάντηση: Re: Versus

Ναι συμφωνώ και εγώ με τον Ηλία, αποκλείεται να έχει τέτοια διαφορά σε βάθος πεδίου, κάτι δεν έχει γίνει το ίδιο ανάμεσα στις 2 λήψεις, έχω και από τα 2 συστήματα και έχουν διαφορά μεν άλλα όχι κάτι τέτοιο, αυτό θυμίζει διαφορά με FF μηχανή...

φίλε Νίκο μιας που έχεις κ τα δυο συστήματα αν σου είναι εύκολο κ μπορείς θα ήτανε χρήσιμο ν ανέβαζες δείγματα από ίδια φώτο για να διαπιστώσουμε κ εμείς τις διαφορές

αν και προσωπικά πιστεύω ο μεγαλύτερος αισθητήρας υπερέχει

Παλιό αλλά έχει αντίστοιχα παραδείγματα για να κρίνει ο καθένας μόνος του :
http://www.stevehuffphoto.com/2015/02/23/mirrorless-battle-micro-43-vs-aps-c-vs-full-frame/
Και ένα ακόμη για να δείτε διαφορές με FF:
https://photofocus.com/2014/08/22/bokeh-showdown-full-frame-70-200mm-f2-8-vs-mft-35-100mm-f2-8/

Δεν ξέρω το παλικάρι τί ακριβώς έχει κάνει με τους Sigma αλλά δεν πρόκειται να πεϊσει κανέναν για τετοιες διαφορές.

Οσο για την οξύτητα προφανώς και ένας φακός που δεν είναι σχεδιασμένος για ένα σϋστημα δεν θα αποδώσει όπως σε αυτό που πλησιάζει το σύστημα για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Κάντε συγκρίσεις με native φακούς και μην γενικεύετε και αναφέρεστε σε συμβιβασμούς λεπτομέρειας, οξύτητας, ευκρίνειας κλπ. απο την απόδοση ενός φακοϋ που δεν έχει μοντούρα m43. Βάλτε αν θέλετε πάνω όμως ένα Ultra Metabones στοϋς Sigma και θα τοϋς απογειώσει και στο m43.

Παρεπιμπτόντως η σταθεροποίηση της 6500 για το βίντεο θέλει πολλά καρβέλια ακόμη.

Με τα δικά μου μάτια την υπεροχή την έχει η fuji αν και υπάρχει διπλό φάουλ με την Sony A7s .. όχι ότι αποδίδει καλύτερα από fuji
α. 12mp
β. wb .. το μαγείρεψα λίγο
γ. τραβώ καλύτερη φωτογραφία με τη κάμερα αυτή

Δείγμα από το λινκ του Κώστα.

Για όσους έχουν μικρότερη οθόνη και τυχόν υπάρχει πρόβλημα

https://app.box.com/representation/file_version_138345558075/image_2048_jpg/1.jpg

1.jpg

Re: Απάντηση: Re: Versus

Δεν ξέρω το παλικάρι τί ακριβώς έχει κάνει με τους Sigma αλλά δεν πρόκειται να πεϊσει κανέναν για τετοιες διαφορές.

Οσο για την οξύτητα προφανώς και ένας φακός που δεν είναι σχεδιασμένος για ένα σϋστημα δεν θα αποδώσει όπως σε αυτό που πλησιάζει το σύστημα για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Κάντε συγκρίσεις με native φακούς και μην γενικεύετε και αναφέρεστε σε συμβιβασμούς λεπτομέρειας, οξύτητας, ευκρίνειας κλπ. απο την απόδοση ενός φακοϋ που δεν έχει μοντούρα m43. Βάλτε αν θέλετε πάνω όμως ένα Ultra Metabones στοϋς Sigma και θα τοϋς απογειώσει και στο m43.

Παρεπιμπτόντως η σταθεροποίηση της 6500 για το βίντεο θέλει πολλά καρβέλια ακόμη.

Δεν έχει λόγο ο Max να ρίξει το m4/3. Του χτυπά την πόρτα η GH5. Θέλει να του αρέσει το m4/3. Και δεν έχει ανάγκη να πείσει κανέναν για κάτι.

Τι να κάνουν και οι reviewers, χρησιμοποιούν native φακούς σε συγκριτικά, οι σχολιαστές θα γράψουν ότι η σύγκριση έπρεπε να γίνει με τον ίδιο φακό με αντάπτορα για κάθε σύστημα.
Κάνουν τεστ με ίδιο φακό με αντάπτορα, θα γίνει το σχόλιο μετά ότι αδικήθηκε η Χ μηχανή επειδή αποδίδει το μέγιστο με native φακό.

Ο καθένας γράφει τις δικές του σκέψεις-εντυπώσεις από ένα τεστ.
Τι μου θυμίζει το τεστ για το m4/3 έγραψα, όχι τι αποδεικνύει. Δεν χρειάζομαι τεστ τρίτου για να μου αποδείξει αυτό που ήδη ξέρω για το m4/3, ότι με περιορίζει ο έλεγχος του DOF και η ανάλυση του μικρού αισθητήρα.

Σχετικά με τη σταθεροποίηση της α6500 στο βίντεο, υπάρχει μηχανή aps-c με καλύτερο IBIS;

Άλλο να σταθεροποιείς aps-c και ff αισθητήρα, και μάλιστα σε τόσο μικρό σώμα και άλλο να σταθεροποιείς έναν μικρούλη αισθητήρα.

Αυτός ο εξομοιωτής εχει εγκυρότητα;;

http://dofsimulator.net/en/

Καλός φαίνεται ..

Εχει ρυθμίσεις να εξομειώσουμε το παραδειγμα του video ..

έβαλα
- appearance: model = boy2, background = park, Landscape
- Lens: 150mm, f11.0, sensor size (checked) 4/3, video 16/9 checked, (τόσο περίπου δεν θέλουμε σε overcast ISO200 ? )
- Position: Distance 300cm, bacground 500mm, constant distance to bacground (δυστυχώς δεν δέχεται το background scaling)
- Framing: Lock Frame checked, constant focal length checked
Με αυτά αλλάζει αυτόματα η απόσταση λήψης αλλάζοντας μέγεθος αισθητήρα με ίδιο φακό ..

Το 4/3 είναι το φορματ της Ε-Μ1ΙΙ - το CX είναι πολύ κοντα στο 4Κ crop της G85, DX για την α6500 ..

Οι διαφορές είναι λογικές και αναμενόμενες .. και πάντως λιγότερες απο του επίμαχου βίντεο.
Αν και δεν είναι 100% έγκυρες διότι δεν δούλεψε το bacground scaling ..

Υποψιάζομαι οτι χρησιμοποίησε και πιο ανοιχτό διάφραγμα στην Sony .. θέλοντας να ισοφαρίσει τις φωτεινότητες στο βασικό ISO που όμως είναι 100 στην α6500 και 200 στις άλλες ..

Έναν μήνα θα έχει για τεστ την E-M1II, θα βγάλει σίγουρα κι άλλες συγκρίσεις που θα τις σχολιάσουμε εδώ.

Αυτό το αρχικό τεστ ήταν για το IBIS, και τα αποτελέσματα αναμενόμενα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βασίλη έσβησα τη φωτό μιας και δεν φαίνεται, ξαναδοκίμασε να την ανεβάσεις.

Εντάξει η Em1II μαζί με τον 12-100 απλά δεν υπάρχει όσον αφορά την σταθεροποίηση....ουσιαστικά απλά αχρηστεύει την αγορά Gimbal....μόνο και μόνο για αυτή την σταθεροποίηση θα την αγόραζα (αν είχα τα χρήματα!!!)

Απάντηση: Versus

Πάντως πλάκα έχει, μιλάμε για την απόλυτη σταθεροποίηση στο video, όπως αυτή της Oly αλλα οι περισσότερες σύγχρονες σειρές δράσης (και όχι μόνο) της TV είναι από 9 μποφώρ και πάνω.
Ειλικρινά κάποιες δεν βλέπονται, θες vomex μετά...:bang:

Re: Olympus E-M10 II

Την ξαναπήρα...
Για τρίτη φορά...
Έχω ανεβάσει τρεις φορές δείγματα εδώ μέσα και σύντομα θα το επαναλάβω, αλλά αυτή τη φορά θα είναι σε δυσκολότερες συνθήκες μέτριου έως λιγοστού φωτισμού. Γιατί στα πρόχειρα που έκανα κάποιες εσωτερικές λήψεις, μου (ξανα)δίνει την εντύπωση ότι κάνει καλύτερη διαχείριση θορύβου από τις 5 και 5ΙΙ που έχουν περάσει από τα χέρια μου και πως ο σταθεροποιητής της αποδίδει καλύτερα

*Άσχετο όφ τόπικ, πούλησα σε μια νύχτα (κυριολεκτικά) την 6300 και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με Sony. Πόσο άψυχες κατασκευές είναι ρε αδερφάκι μου...

Το πρόσεξες τελικά.

...

*Άσχετο όφ τόπικ, πούλησα σε μια νύχτα (κυριολεκτικά) την 6300 και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με Sony. Πόσο άψυχες κατασκευές είναι ρε αδερφάκι μου...

Το επιβεβαίωσα θες να πεις. Μετά τις 5100, α7, 6000, 6300 που πέρασαν από τα χέρια μου το κατάλαβα, έστω και αργά

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός .. λαϊκή παροιμία σοφή θα έλεγα.
Πετάμε μια μπαρούφα και όσοι δε γνωρίζουν επηρεάζονται ... Πούλησες την A6300 σε μια νύχτα, να τη χαρεί όποιος τη πήρε και έκανε πολύ καλά γιατί αν έπαιρνε τη κάμερα που αγόρασες τρίτη φορά θα έβγαζε φωτογραφίες όπως τις παρακάτω... Ούτε μια εστιασμένη.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα μέλη του Φόρουμ ήταν εριστικό για μένα το υπονοούμενο με σκοπό καθαρά τη δυσφήμιση της Sony από τις καλύτερες κάμερες σε εστίαση και λόγο αισθητήρα σε λεπτομέρεια συν οξύτητα.

https://photos.google.com/share/AF1...?key=TWp6RjRDMjVPSWhjY0NxSEpHdUN0OExlaDJWZTlB

Νίκο και Βασίλη είμαστε ενήλικες, παρακαλώ να σταματήσει άμεσα η όποια αντιπαράθεση και οι χαρακτηρισμοί. Αν θέλετε να συγκρίνετε κάποιες μηχανές υπάρχει πλέον το κατάλληλο νήμα εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php/153811-Versus

Φιλε μου peperr θα μπορουσες να πεις με 2-3 λογια τι κανει μια μηχανη αψυχη κ τι ψυχωμενη; Τι περιμενες απο την 6300 κ δεν το βρηκες αλλα το εχει πχ η Olympus EM10 II που πηρες; Αν εχει κ καποιος αλλος αποψη, ευπροσδεκτη :)

Υ.Γ. Ο καθε ενας εχει την αποψη του κ δεν ειναι αναγκαιο να την ασπαζονται ολοι. Προφανως εμπειριες χρησης μοιραζομαστε εδω, απλα θα ηθελα κ μια λιτη αιτιολογηση. Αν δεν ειναι κοπος

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός .. λαϊκή παροιμία σοφή θα έλεγα.
Πετάμε μια μπαρούφα και όσοι δε γνωρίζουν επηρεάζονται ... Πούλησες την A6300 σε μια νύχτα, να τη χαρεί όποιος τη πήρε και έκανε πολύ καλά γιατί αν έπαιρνε τη κάμερα που αγόρασες τρίτη φορά θα έβγαζε φωτογραφίες όπως τις παρακάτω... Ούτε μια εστιασμένη.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα μέλη του Φόρουμ ήταν εριστικό για μένα το υπονοούμενο με σκοπό καθαρά τη δυσφήμιση της Sony από τις καλύτερες κάμερες σε εστίαση και λόγο αισθητήρα σε λεπτομέρεια συν οξύτητα.

https://photos.google.com/share/AF1...?key=TWp6RjRDMjVPSWhjY0NxSEpHdUN0OExlaDJWZTlB

Βασίλη, αν εννοείς τις φωτογραφίες που ανέβασα εγώ είναι μια χαρά εστιασμένες, στις συγκεκριμένες φωτογραφίες ήθελα να δείξω τις δυνατότητες φίλτρων που έχει η μηχανή και όχι το Sharpness. Ετσι και αλλιώς έχουν χρησιμοποιηθεί όπως είπα σε όλες φίλτρα που βγάζουν επίτηδες μια μικρή θολούρα για μια ποιο ονειρική ''διάθεση'' και είναι και σε χαμηλή ανάλυση για λόγους εύκολης χρήσης στο Site. Επιπρόσθετα δεν είναι το απόλυτο sharpness πάντα το ζητούμενο (τουλάχιστον για μένα).....συνολικά η εστίαση της Em10II είναι μια χαρά, και θα τολμούσα να πω ότι έχω ποιο πολλές εστιασμένες σωστά από την Α6000 που είχα παλιότερα, που ενώ σε tracking ήταν πολύ καλή όταν έβγαζα σε κακές συνθήκες ή δεν εστίαζε καθόλου ή έκανε πολύ ώρα και έχανα την λήψη, πράγμα που δεν συμβαίνει με την Em10II....
Τέλος πάντων ο καθένας κάνει τις επιλογές του άλλα έχοντας την em10II πάνω από χρόνο και έχοντας βγάλει πάνω από 10.000 λήψεις μαζί τις μπορώ να πω με ευκολία ότι είναι η ποιο απολαυστική μηχανή που είχα ποτέ και αυτή που παίρνω σχεδόν πάντα μαζί μου ενώ έχω ήδη πολλές άλλες μηχανές και αυτό λέει κάτι (έχω και την Panasonic G7, Sony Rx10II, Nikon D7100, Fuji X100T).

Υ.Γ. Αν δεν σου αρέσουν οι φωτογραφίες που ανέβασα κανένα θέμα, δεν είναι για όλους και ο καθένας μας έχει άλλο γούστο και άποψη.....