Συγκριτικά προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφίας

Ψάχνοντας για λογαριασμό τρίτων τα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας, και αφήνοντας στην άκρη τα εξαιρετικά αλλά βαρειά κι ασήκωτα rawtherapee και darktable, ξεχώρισα τα PaintNet και Photopea.

-Το πρώτο εγκαθίσταται στον υπολογιστή, έχει πολύ εύκολο μενού, με πολλά εργαλεία - μόνο μειονέκτημα το ότι δεν ανοίγει raw αρχεία.

Νομιζω δεν πρεπει καν να προτεινεται αυτο ...

Για πραγματικά δωρεάν δεν βρήκα κάτι καλύτερο, έχεις κάποιο άλλο στο μυαλό σου?

δεν υπαρχει κανενας λογος να χρησιμοποιει καποιος προγραμμα που να μην επεξεργαζεται raw αυτο εννοω.

Ευκαιριες για φθηνες αγορες βγαινουν κατα καιρους.

Κάτι που συζητήσαμε πριν καιρό. Το Google Photos έδωσε αυτές τις μέρες δωρεάν τα ΑΙ εργαλεία στο app του android, στα windows δεν το βρήκα.
Δεν βρήκα αν έχει περιορισμούς καμία δεκαριά φωτογραφίες τις έκανα χωρίς περιορισμό.
Ωραία πράγματα, δημιουργεί αληθοφανή αποτελέσματα. Με δυο κλικ, καλοδεχούμενο ότι παρομεν καλόν είναι:

• Like
Reactions: aspromavros
Καλησπέρα στην παρέα !

Μπορείτε να μου προτείνετε μία εφάμιλλη εναλλακτική για το Lightrrom ?

Δηλαδή να κάνει όλα όσα κάνει το Lightrrom (Exposure, Clarity, Sharpness, Contrast, Crop, Vibrance, Noise Reduction, Removal-Healing Tools, τις δυνατότητες masking, κτλ) ?

Δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι δυνατότητες τύπου Photoshop, καθώς δε το χρησιμοποιώ καθόλου, παρόλο που περιλαμβάνεται στη συνδρομή μου.

Επίσης δε με πειράζει να μην έχει τις δυνατότητες Catalog που έχει το Lightroom.

Θέλω να έχει όλες τις δυνατότητες Editing του Lightroom, στο ίδιο επίπεδο ποιότητας, χωρίς τη συνδρομή (μακάρι να είχε η Adobe μία φθηνότερη συνδρομή που να περιέχει μόνο το Lightroom)...

Ευχαριστώ.

Μια γρήγορη απάντηση είναι τα DxO, CaptureOne. Κατέβασε τα trial και δοκίμασε. Μετά πας σε δωρεάν εφαρμογές, όπως Rawtherapee, Darktable...

• Like
Ριξε και μια ματια στο νημα εδω :

Mια φθηνη ολοκληρωμενη λυση (σου δινει και app Ios πληρες για το κινητο - ταβλετ) εκτος απο αυτα που σου ανεφερε ο Δημητρης ειναι και το Affinity Photo pro που βγαινει συνηθως σε προσφορες πολυ χαμηλά

Affinity Photo που είπε και ο Κώστας, έχει νομίζω αυτή την περίοδο και Trial δωρεάν για 6 μήνες!!! Οπότε το βάζεις και βλέπεις, το μόνο που δεν μου αρέσει στο affinity ότι είναι κάπως πιο δύσκολο σε λειτουργία και πρέπει αν αφιερώσεις χρόνο ειδικά στην αρχή να μάθεις να το δουλεύεις σωστά.

• Like
Καλησπέρα στην παρέα !

Μπορείτε να μου προτείνετε μία εφάμιλλη εναλλακτική για το Lightrrom ?

Δηλαδή να κάνει όλα όσα κάνει το Lightrrom (Exposure, Clarity, Sharpness, Contrast, Crop, Vibrance, Noise Reduction, Removal-Healing Tools, τις δυνατότητες masking, κτλ) ?

Δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι δυνατότητες τύπου Photoshop, καθώς δε το χρησιμοποιώ καθόλου, παρόλο που περιλαμβάνεται στη συνδρομή μου.

Επίσης δε με πειράζει να μην έχει τις δυνατότητες Catalog που έχει το Lightroom.

Θέλω να έχει όλες τις δυνατότητες Editing του Lightroom, στο ίδιο επίπεδο ποιότητας, χωρίς τη συνδρομή (μακάρι να είχε η Adobe μία φθηνότερη συνδρομή που να περιέχει μόνο το Lightroom)...

Ευχαριστώ.
Capture One. Καλύτερο για tethering & σε βάθος επεξεργασία, για μαζικά κλπ ίσως πιο πρακτικό το LR.

• Like
Το Capture One είναι πολύ καλό, άλλα πoλύ ακριβό βρε παιδιά, μια ετήσια συνδρομή ξεπερνάει τα 200 ευρώ τον χρόνο, ενώ η μόνιμη αγορά έχει 350 ευρώ!! Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος άλλα μoυ φαινονται εξωφρενικά αυτά τα νούμερα...ίσως για αυτό βρήκε φως και μπήκε το affinity καθώς είναι το μόνο πλέον χωρίς συνδρομή και η αγορά του είναι σε Normal επίπεδα.

Συγκριτικό δεν είναι, αλλά παρουσιάζει διάφορες επιλογές με τα συν και τα πλήν - κατά την άποψή τους:

...Έχει ξεχάσει το Silky Pix 8 developer edition που είναι δωρεάν και τα πάει σχετικά καλά με τα αρχεία της panasonic, καθώς και το FastStone που έχει στοιχειώδεις μεν αλλά βολικές δυνατότητες - ειδικά αν ασχολείστε με τα jpeg.

Καλά τα λέει σε γενικές γραμμές - ότι δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο από τα LR, DxO, ON1 και Topaz που να ξεχωρίζει, αλλά ένας βασικός παράγων είναι ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία, που έχει να κάνει βέβαια και με τον υπολογιστή. Από τις δοκιμές που έχω κάνει το LR enhanced NR είναι μακράν το πιο βαρύ και αργό, με επόμενο το Topaz και σχεδόν τα ίδια το DxO. Το ΟΝ1 δεν το έχω δοκιμάσει σε πρόσφατη έκδοση. Δεν ξέρω πόση ώρα θέλει το κάθε αρχείο στο Mac book Pro M1 του Terry, αλλά στο δικό μου pc (Ryzen 7 5700X, Geforce GTX1650, 32GB Ram, και γρήγορο NVMe SSD) το LRENR θέλει... λεπτά. Οπότε είναι εκτός συζήτησης, ενώ το DxO θέλει κλάσμα του λεπτού - ανάλογα το αρχείο - και φυσικά είναι αυτό που χρησιμοποιώ.

Μμμ... Οπότε μπαίνει κι αυτός ο παράγων, δηλαδή πόσο ελαφρύ είναι το κάθε πρόγραμμα. Προφανώς το DxO εκμεταλλεύεται λίγο καλύτερα τους πόρους του συστήματος. Τι κάρτα έχεις Γιάννη?

• Like
Reactions: Kosh