Όποιος μου εξηγήσει γιατί υφίσταται το παραπάνω, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!!!
Υπάρχει, βέβαια, και η εξήγηση να είμαι τυφλός διότι judder από 25-50 καρέ που παίζουν στα 100 Hz ΔΕΝ βλέπω.....:slapface::slapface:
Όποιος μου εξηγήσει γιατί υφίσταται το παραπάνω, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!!!
Υπάρχει, βέβαια, και η εξήγηση να είμαι τυφλός διότι judder από 25-50 καρέ που παίζουν στα 100 Hz ΔΕΝ βλέπω.....:slapface::slapface:
Τα 24p όταν προβάλλονται με ακέραιο πολλαπλασιαμό στα 48-72-96-κτλ. Hz, δίνουν ακριβώς την ίδια αίσθηση κίνησης που βλέπουμε και σε μία κινηματογραφική αίθουσα ή από τα 25p του DVD, χωρίς κάποιο frame interpolation.
Aν εσείς βλέπετε κάτι διαφορετικό στα 24p, τότε το μέσο προβολής σας, πολύ απλά δεν τα δείχνει με ακέραιο πολλαπλασιασμό, αλλά εφαρμόζει άλλα ματζούνια...
Εγώ για το interlacing θα έλεγα ότι θολώνει τα πράγματα στη κίνηση..
..ωστε να μην φαινονται τα "σπασιματακια" των 24p, οποτε με αυτη την οπτικη, βελτιωνει καπως την κατασταση (μασκαρει το προβλημα)..
Μα, και το 50i της τηλεόρασης αντιστοιχεί σε 25p.. Απλά η "ζημιά" του interlacing γίνεται από την αρχή, και μεταφέρεται.. Έστω στις τριτοκοσμικές χώρες όπως την Ελλάδα, που δεν έχουν περάσει σε HD κάμερες.
Δεν ειναι ακριβως το ιδιο.Αν τα θυμαμαι καλα, το τηλεοπτικο σημα στο PAL (πχ μια live μεταδοση αγωνα) μεταδιδεται σε 50 interlaced fields per second. Αντιθετα μια ταινια γυρισμενη σε 24 frames per second, για να μεταδοθει στην tv, αρχικα επιταγχυνεται σε 25fps (pal speed up) και στην συνεχεια χωριζεται το καθε καρε σε 2 fields ωστε να παρουμε 50 fields per second (διαδικασια telecine).
Ετσι, το judder απο το χαμηλο sampling rate απο την κινηματογραφιση σε 24 καρε το δευτερολεπτο, παραμενει παρα την μετατροπη σε 50i.
Αντιθετα το βίντεο σε 50i εχει πιο ομαλη κινηση, αφου έχει εγγραψει 50 στιγμιότυπα κίνησης το δευτερόλεπτο, οπως ειπε και ο JL ( o οποιος φανταζομαι θα με διορθωσει αν λεω παπαριες )![]()
Αν εχει μαυρο σαν την Κουρο η Ζ τοτε εγω ειμαι ο Παπας Ιωαννης και μενω στο Βατικανο...![]()
Παιδιά, εγώ έχω μια απορία. Την δευτερα στο συγκριτικό με την πιο και πάνυ, όταν είδαμε λίγο ποδόσφαιρο από το Sky HD, είδα judder όταν παρακολουθούσα την μπάλα με μακρινά σοοτ στην 5090 (δεν μηλαω για την πανυ εδω, με ενδιαφερει για την πιο).
Όμως στο σπίτι μου όταν βλέπω ποδόσφαιρο στην Nova στη 6090 μου, (SD), δεν βλέπω καθόλου judder. Είναι πολύ smooth η μπάλα εν κίνηση. Το HD φταιει σε αυτό? Δηλαδή ρωτάω, το HD το κάνει πιο έντονο το judder από το SD?
Μανωλη μηπως μπορουμε να εχουμε νουμερα ANSI contrast για Toshiba σε αντιδιαστολη με G10?![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.