Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εκεί είχε μερικές ενδιαφέρουσες μετρήσεις, κυρίως για την αντίθεση.
Για παράδειγμα:

Στις 46 ίντσες, η Α656 έχει περίπου το μισό contrast από την F86, αλλά ελαφρώς καλύτερη χρωματική ακρίβεια. Γενικά, σαν ποιότητα εικόνας η F86 βγαίνει καλύτερη από την Α656, κυρίως στα σκοτεινά πλάνα. Επίσης, η F86 παίρνει ένα κλικ καλύτερη βαθμολογία και στον scaler, ειδικά στα 1080p/24.

Από την άλλη, το μεγαλύτερο contrast ratio της δοκιμής (εκτός kuro φυσικά) μετρήθηκε στην 40W4000. Σχεδόν το διπλάσιο από την Χ3500! Γενικά, η W4000 φαίνεται να ξεπερνά ακόμα και την Χ3500 σε όλους τους τομείς, εκτός από έναν, τον scaler. Γενικά, η κίνηση στο νέο μοντέλο δεν είναι καλή και γιαυτό κατέληξε στην 5η θέση. Πάντως σαν contrast, η W4000 ξεπέρασε και τις 2 panasonic της δοκιμής.

Kανενα σοβαρο περιοδικο δεν θα τολμουσε να δημοσιευσει αυτα τα αποτελεσματα που αντιβαινουν την κοινη λογικη και κινουνται στη σφαιρα της φαντασιας.

Δεν ειχα σκοπο να το αγορασω αλλα θα το κανω για να γελασω με αυτα που γραφουν.

Last edited:
Τωρα το θυμηθηκα.

Το Hi Tech δεν ηταν που ειχε δημοσιευσει πριν κανα χρονο τεστ ενος BluRay player και στην συνεχεια αποδειχθηκε οτι το συγκεκριμενο κομματι ηταν χαλασμενο και δεν δουλευε καν?

Για σου Γιάννη -bye-

Για πες να μαθαίνουμε και μεις... Τι θεωρείς ότι είναι μούφα;
(Δυστυχώς έλλειπα στα εξωτερικό μιάμιση εβδομάδα, και μέχρι να γυρίσω υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες για διάβασμα.... Αυτό το νήμα με την W4000 είναι ατελείωτο... Είδα ότι κάποιος σκεύτεται την W4000 - ονόματα δεν λέω - και ότι o vincent μετρησε 2000:1. Το τελευταίο δυσκολεύομαι να το πιστέψω...)

Ο "Hχος" παντως μετρησε το ιδιο περιπου contrast σε 656 με την προηγουμενη F86.

Συμφωνα με το HDTVtest η W4000 εχει περιπου το ιδιο μαυρο με την X3500 oποτε θεωρω πολυ περιεργο που βγαινει η W να εχει το διπλασιο contrast.

Γενικα το HiTech εχει γραψει πολλες μπαρουφες στο παρελθον οπως οτι η X2000 εχει καλυτερη τηλεοπτικη εικονα απο την Pioneer 507ΧD (οταν ολα τα ξενα site και περιοδικα ελεγαν οτι ειναι κορυφαια με διαφορα η Pioneer) , ειχαν βγαλει την Panasonic 42PX70 για τα μπαζα (ενω ειχε βγει καλυτερη στα EISA award) και αλλα διαφορα.

1. Ποιες τηλεοράσεις είναι στο συγκριτικό ?

Α656, F86, W4000, X3500, δύο (?) Panasonic, Kuro (?)

2. Το περιοδικό κυκλοφορεί ακόμα με το BR και με το ανάλογο κόστος ?

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Oσο το σκεφτομαι δεν μπορω να το χωνεψω , πως ειναι δυνατον να εχει διπλασιο contrast η F86 απο την 656?

Δεν στεκει λογικα αυτο το πραγμα με τιποτα.

Δυστυχώς, είναι στα 12 ευρώ. Είχε και ένα bluray, αλλά δεν ασχολήθηκα...
(Από την άλλη, είμαι συνδρομητής από πριν ακριβήνει, οπότε ακόμα το πληρωνω στην παλιά τιμή...)
Από τηλεοράσεις είχε:

PDP-508XD, 52/46A656, ZF355, F96, F86, PG6000, X20E, PZ80, LG5000,
7603, 7903, XL2E, XF356, Z3030, PZ85, X3500, W4000, PX80, JVC V80

και γενικά διάφορες, περίπου 30 από διάφορες μάρκες. Αλλά τα βασικά συμπεράσματα τα έγραψα ήδη... :o

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Oσο το σκεφτομαι δεν μπορω να το χωνεψω , πως ειναι δυνατον να εχει διπλασιο contrast η F86 απο την 656?

Δεν στεκει λογικα αυτο το πραγμα με τιποτα.

Και βαθμολογία στα σκοτεινά πάνω απο 9 η F, και 0,8 λιγότερο η Α...
Και σύμφωνα με το περιοδικό, είναι μέτρηση ANSI...

πηγα κι εγω απο περιεργεια να το παρω πριν μια εβδομάδα και οταν ειδα την τιμη εφυγα μακρια. Σημειοτεον οτι αγοραζω το ηχος απο το 94 καθε τευχος και αγοραζα κατα το 97-99 και το Hitech οσπου διαπιστωσα οτι μονο σαν διαφημιστικο εντυπο ειναι, παρα σαν αξιοπιστο περιοδικο και εννοειται δεν το ξαναπηρα.

Βλέπω ότι μετρήσανε μάυρο στα 0,6 nits, ενώ η F ήταν στα 0,4 nits... (Σε 100% μαύρο...)

0,6 nits γράφει. 0,7 μετρησαν στην Α558 και 0,1 στην PZ80. Όλες στις 46-47, σε 100% μαύρο...

0,6 nits γράφει. 0,7 μετρησαν στην Α558 και 0,1 στην PZ80. Όλες στις 46-47, σε 100% μαύρο...

Αν βαλουμε το backlight στο 1-2 αποκλειεται ποτε να εχουμε τις τιμες αυτες για το μαυρο.

Αλλωστε οι μετρησεις F86 και Α656 επρεπε να ειναι αμεσα συγκρισιμες και παρομοιες.

Πάντως βλέποντας τις μετρήσεις, φαίνεται ότι η σειρά Α δεν έχει τα ίδια πάνελ με την F. Οι τιμές για την απώλεια φωτεινότητας υπο 45 μοίρες είναι επίσης χειρότερες για την Α, ενώ κι η συνολική φωτεινότητα σε 100% λευκό είναι 100 nits χαμηλότερη για την Α. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει την philips, που στην μετάβαση από 9731 σε 9732 έχασε το μισό σχεδόν contrast. Επίσης, στις νέες philips το contrast δεν βελτιώθηκε σημαντικά. Γύρω στο 300:1 παίζει (πάντα σε ΑΝSI).
Οπότε, αυτό που μετράνε στην Α μπορεί και να αληθεύει. Γενικά τι ANSI τιμές έχουμε από αλλού για Α & F; Από τον vincent νομίζω είδα μόνο μια τιμή γύρω στο 1800:1, που δεν μπορεί να είναι ANSI...

H Α εχει το ιδιο (και ισως βελτιωμενο) πανελ με την F.

Oποια διαφορα προκυπτει στην γωνια θεασης εχει να κανει με την ανακλαστικη επιστρωση της οθονης (super clear panel).

Ειναι το προβλημα που εχει αναφερθει οτι το μαυρο υπο γωνια γινεται μωβ.

Το οτι η 9732 εχασε το μισο contrast σε σχεση με την 9731 παλι το χαι τεκ το ειχε γραψει?:ADFADF1:

Νομιζω ναι. Αλλά το επιβεβαίωσα και εγώ και με το μάτι μου, και με ένα (φθηνό) eye one. Έχω μια 9731, και οι μετρήσεις μου έδωσαν τιμές κοντά σε αυτές του περιοδικού για την 9731. 9732 δεν έχω, αλλά φαίνεται και με το μάτι ότι το μαύρο της είναι πιο φωτεινό, αν τις δεις δίπλα-δίπλα...
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η 9731 είναι συνολικά καλύτερη από την 9732. Αλλά στα σκοτεινά πλάνα είναι ελαφρώς καλύτερη...

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

ενώ κι η συνολική φωτεινότητα σε 100% λευκό είναι 100 nits χαμηλότερη για την Α.

Αν σου είναι εύκολο γράψε λίγο τις τιμές αυτών των δύο.

H Α εχει το ιδιο (και ισως βελτιωμενο) πανελ με την F.

Oποια διαφορα προκυπτει στην γωνια θεασης εχει να κανει με την ανακλαστικη επιστρωση της οθονης (super clear panel).

Ειναι το προβλημα που εχει αναφερθει οτι το μαυρο υπο γωνια γινεται μωβ.

Τείνω να συμφωνήσω με αυτό.

Το οτι η 9732 εχασε το μισο contrast σε σχεση με την 9731 παλι το χαι τεκ το ειχε γραψει?:ADFADF1:

Όχι Γιάννη, έχει να κάνει με την μετάβαση από ASV σε IPS.

Edit: πάνελ της Sharp δεν είχε η 9731 ή τα μπέρδεψα ?

Last edited:
για μια ακομα φορα αποδειχτηκε το οτι το Hitech ειναι ενα περιοδικο που πρεπει να μην αγοραζεται ειδικα σε αυτη την τιμη