Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Kανενα σοβαρο περιοδικο δεν θα τολμουσε να δημοσιευσει αυτα τα αποτελεσματα που αντιβαινουν την κοινη λογικη και κινουνται στη σφαιρα της φαντασιας.

Δεν ειχα σκοπο να το αγορασω αλλα θα το κανω για να γελασω με αυτα που γραφουν.

Πλεον κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν ασχολείται με το Hitech και τα τεστ του.
Το περιοδικό ειναι εκτος τοπου και χρονου

Μου φαίνεται βιάζεστε λίγο να τα χαρακτηρίσετε σαν ανακριβή. Καλύτερα θα ήταν να συγκρίνουμε με άλλα συγκριτικά που επίσης μετράνε το ANSI contrast. Τι γίνεται αν είναι αλήθεια τα γραφόμενά τους;
Εμένα πάντως στην 9731 που έχω, αυτά που γράψανε τα μέτρησα και εγώ στην δική μου. Αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις;

Επίσης, κοίταζα τις μετρήσεις του hdtvtest: από ότι κατάλαβα είναι σε 100% μαύρο, και όχι ANSI. Δίνει 0.05 cd/m2 (nits) για όλες: W4000, A656, Panasonic TH42PZ85B, και 0,03 cd/m2 (nits) για την Kuro PDP-4280XD.
Σε 100% μαύρο, όλες οι νέες LCD ρίχνουν το backlit, και κατεβαίνουν. Σε ANSI όμως;
Επίσης, δεν σας ανησυχεί ότι πλάσμα και LCD όλες το ίδιο; Αν οι LCD έχουν τα ίδια επίπεδα μαύρου με τις πλάσμα, γιατί θεωρούμε τις πλάσμα καλύτερες;

Επίσης, δεν δουλεύω στο Hitech (οπότε εκφραστείτε ελεύθερα :smash:). Απλά καταθέτω τους προβληματισμούς μου, ότι ξαφνικά πολύ χαμηλά κατέβηκαν τα μαύρα των LCD, αλλά μόλις τις αγοράσουμε και δούμε την πρώτη ταινία στο σκοτάδι...

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Αν σου είναι εύκολο γράψε λίγο τις τιμές αυτών των δύο.
Για την F86 δίνει 283 nits (100% λευκό), ενώ για την Α656 197,3 nits.

Μου φαίνεται βιάζεστε λίγο να τα χαρακτηρίσετε σαν ανακριβή. Καλύτερα θα ήταν να συγκρίνουμε με άλλα συγκριτικά που επίσης μετράνε το ANSI contrast. Τι γίνεται αν είναι αλήθεια τα γραφόμενά τους;
Εμένα πάντως στην 9731 που έχω, αυτά που γράψανε τα μέτρησα και εγώ στην δική μου. Αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις;

Επίσης, κοίταζα τις μετρήσεις του hdtvtest: από ότι κατάλαβα είναι σε 100% μαύρο, και όχι ANSI. Δίνει 0.05 cd/m2 (nits) για όλες: W4000, A656, Panasonic TH42PZ85B, και 0,03 cd/m2 (nits) για την Kuro PDP-4280XD.
Σε 100% μαύρο, όλες οι νέες LCD ρίχνουν το backlit, και κατεβαίνουν. Σε ANSI όμως;
Επίσης, δεν σας ανησυχεί ότι πλάσμα και LCD όλες το ίδιο; Αν οι LCD έχουν τα ίδια επίπεδα μαύρου με τις πλάσμα, γιατί θεωρούμε τις πλάσμα καλύτερες;

Επίσης, δεν δουλεύω στο Hitech (οπότε εκφραστείτε ελεύθερα :smash:). Απλά καταθέτω τους προβληματισμούς μου, ότι ξαφνικά πολύ χαμηλά κατέβηκαν τα μαύρα των LCD, αλλά μόλις τις αγοράσουμε και δούμε την πρώτη ταινία στο σκοτάδι...

μα η ουσια ειναι πλεον οτι οι καινουργιες A656,W4000 εφτασαν τις panasonic plasma!

Σε κανονική θέαση; Και όλες διαφέρουν μόνο 0,02 nits από τις kuro;
Δηλαδή, αν δω ταινία σε Α656 οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω δεν θα ξεχωρίζουν από το πλαίσιο σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο;
Μακάρι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Για την F86 δίνει 283 nits (100% λευκό), ενώ για την Α656 197,3 nits.

Βλέπω ότι μετρήσανε μάυρο στα 0,6 nits, ενώ η F ήταν στα 0,4 nits... (Σε 100% μαύρο...)

Δεν είναι λίγο περίεργο το αποτέλεσμα ?

Σύμφωνα με αυτά η 656 έχει αντίθεση μόλις 330:1 και δεν μιλάμε για 100% λευκό και μαύρο.

Σε κανονική θέαση; Και όλες διαφέρουν μόνο 0,02 nits από τις kuro;
Δηλαδή, αν δω ταινία σε Α656 οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω δεν θα ξεχωρίζουν από το πλαίσιο σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο;
Μακάρι...

ναι πιθανως!

Βασικά, μετρήσανε αντίθεση 414:1 και δίνουν 197,3 nits 100% white. Στο μαύρο λένε: "στο μαύρο είναι μέτρια, περί τα 0,6 nits". Από την διαίρεση όμως βγαίνει 0,48. Άρα έπρεπε να γράψουν 0,5 nits, και όχι 0,6 που έγραψαν.
Στην F, μετρήσανε αντίθεση 778:1, με λευκό 283 nits. H διαίρεση δίνει 0,36 μαύρο, που στο κείμενο αναφέρεται σαν 0,4.
Οπότε, όπως σωστά παρατήρησες έχουν κάνει λάθος στο 0,6 που λένε για την Α656. 0,5 έπρεπε να πουν...

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Εδω μιλαμε για συγκεκριμενες LCD που εχουν πολυ καλο μαυρο. Κυριως Sony και Samsung που τεχνολογικα και σε πανελ ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.-bye-

Γενικευσεις "οι πλασμα ειναι καλυτερες στο μαυρο" ειναι λογικο να μην ισχυουν. Δεν ειναι ολες οι πλασμα Kuro...

Αν δεν κανω λαθος παντως το Hi Tech παιρνει μετρησεις "οut of the box" δηλαδη με τις αρχικες ρυθμισεις που εχει ο κατασκευαστης οποτε αν ισχυει αυτο ολη η κουβεντα που κανουμε ειναι περιττή καθως οποιοδηποτε σχολιο κανουν ειναι πρακτικα αχρηστο.

Last edited:
Για το hitech η 42px80 δεν εχει 100hz,σε αυτο το περιοδικο μαλλον ισχυει το πολλοι θα το δουνε αλλα λιγοι θα το καταλαβουν.Αδικα καποιοι εδω μεσα το εχουν βαπτιση SONYTECH?

Για το hitech η 42px80 δεν εχει 100hz,σε αυτο το περιοδικο μαλλον ισχυει το πολλοι θα το δουνε αλλα λιγοι θα το καταλαβουν.Αδικα καποιοι εδω μεσα το εχουν βαπτιση SONYTECH?

γιατι εχει?

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Πάντως δεν έβγαλε sony πρώτη στις 52/46 ίντσες. Μόνο στις 40, την Χ3500 :blush:

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Γενικευσεις "οι πλασμα ειναι καλυτερες στο μαυρο" ειναι λογικο να μην ισχυουν. Δεν ειναι ολες οι πλασμα Kuro...

Έχεις δίκιο. Είχα στο μυαλό μου τις αμέσως καλύτερες (πανασόνικ) όταν έλεγα για πλάσμα. Γενικά, αυτές που συνήθως προτείνουμε από τα διάφορα νήματα...:blush:

μα η ουσια ειναι πλεον οτι οι καινουργιες A656,W4000 εφτασαν τις panasonic plasma!

Για πες μας πως τις εφτασαν :worshippy:? με χειροτερες αντιθεσεις , χρονοι αποκρισης , χρωματικες παλετες , γωνιες θεασης , μαυρο κλπ

Ουτε κατα διανοια ειναι σκαλες κατω ακομα οι Lcd πρεπει να αλλαξει ολη τεχνολογια των lcd μελλοντικα για να φτασουνε τις Plasma και θα περασει καμποσος καιρος.

Σύμφωνα με το hitech, η W4000 έχει υψηλότερη αντίθεση από την PZ80, και PZ85... Από την άλλη, χαρακτηρίζει την 42PZ85 σαν την "καλύτερη εικόνα" της δοκιμής, μαζί με την kuro.

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Πάντως δεν έβγαλε sony πρώτη στις 52/46 ίντσες. Μόνο στις 40, την Χ3500 :blush:
Mα δεν τεστάρισε καμμιά ΣΟΝΥ 50-52" ή 46-47".....!
Δεν είμαι εναντίον του Hitech. Έχουν περάσει από κεί - εκτός από κουφούς σαν... ονόματα δεν λέω - και πολύ αξιόλογοι άνθρωποι.

Σήμερα μάλλον κάπου έχει πρόβλημα.

ΤΟ ΗΙ-ZHN ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ;;;
Σύστημα μετριότατο αλλά το σπίτι!!!!!! Τέτοια ονειρεύονται (κι εγώ επίσης) Μάλλον μετασχηματίζεται σε αρχιτεκτονικό περιοδικό - οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερα...