Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Για πες μας πως τις εφτασαν με χειροτερες αντιθεσεις , χρονοι αποκρισης , χρωματικες παλετες , γωνιες θεασης , μαυρο κλπ

Απο αυτα που αναφερεις μονο σε χρονο αποκρισης-κινηση εχουν πλεον προβαδισμα οι πλασμα. Ολα τα αλλα καποτε στο παρελθον ισχυαν αλλα οχι πια.

Εμένα δεν μου άρεσε το σπίτι. Μα προβολέας δίπλα σε πισίνα; Και στο σαλόνι να πρέπει να κάτσεις στην γωνία των καναπέδων για να μην στραβολεμιάσεις;
Μη πρακτικό το βρίσκω...:blush:

Για πες μας πως τις εφτασαν :worshippy:? με χειροτερες αντιθεσεις , χρονοι αποκρισης , χρωματικες παλετες , γωνιες θεασης , μαυρο κλπ

Ουτε κατα διανοια ειναι σκαλες κατω ακομα οι Lcd πρεπει να αλλαξει ολη τεχνολογια των lcd μελλοντικα για να φτασουνε τις Plasma και θα περασει καμποσος καιρος.

ειναι καιρος σιγα σιγα να καταριπτονται αυτοι οι μυθοι ενας ενας,για παραδειγμα παρε το μαυρο που ειναι εφαμιλλο των panasonic plasma,τη χρωματικη αποδοση της W4000 που πεφτει ακριβως στο χρωματικο τριγωνο στα ιδανικα.Οι γωνιες θεασης δεν ειναι προβλημα για τις lcd αν και οι πλασμα ειναι καλυτερες.οσον αφορα την κινηση ας αφησουμε και κατι για του χρονου!Ολα αυτα εκτος μιας KURO που ξευφευγει και οικονομικα βεβαια

Εμένα δεν μου άρεσε το σπίτι. Μα προβολέας δίπλα σε πισίνα (1); Και στο σαλόνι να πρέπει να κάτσεις στην γωνία των καναπέδων για να μην στραβολεμιάσεις(2);
Μη πρακτικό το βρίσκω...:blush:
1. Ποιός νοιάστηκε για τον προβολέα;;; Η ΠΙΣΙΝΑ μετράει...
2. Πάω στοίχημα ότι δεν είσαι παντρεμένος !!! (το φουκαρά σκέφτομαι που την παντρεύτηκε και δεν του περνάει καθόλου... κρίμα τα λεφτά...!)

Απο αυτα που αναφερεις μονο σε χρονο αποκρισης-κινηση εχουν πλεον προβαδισμα οι πλασμα. Ολα τα αλλα καποτε στο παρελθον ισχυαν αλλα οχι πια.

Όχι μόνο. Ξεχνάς κάτι ακόμα που οι πλάσμα δεν παίζονται, τις απεριόριστες γωνίες θέασης. :BDGBDGB53:

Πολύ σημαντικό, ειδικά για αυτές τις μέρες του euro όπου μαζευόμαστε πολλοί. :BDGBGDB55:

1. Ποιός νοιάστηκε για τον προβολέα;;; Η ΠΙΣΙΝΑ μετράει...
2. Πάω στοίχημα ότι δεν είσαι παντρεμένος !!! (το φουκαρά σκέφτομαι που την παντρεύτηκε και δεν του περνάει καθόλου... κρίμα τα λεφτά...!)

1) Τι να πω... Δεν τρελαίνομαι κιόλας για μια πισίνα. Δεν είμαι πολύ φαν του είδους. Πειράζει να διαλέξω τον προβολέα; :smash:

2) Όχι. Αλλά δεν έχω καμιά όρεξη να κάθομαι στον καναπέ μου και να βλέπω μπροστά μου κανα... τζάκι. :popcorn:

Η δικια μου, και αλλων 35 περιπου οπως μπορεις να δεις και στο νημα για την px80 οπου κανεις δεν αναφερει την ελειψη των100hz,εχει.

Αστειευόταν ο Κώστας.

Του έχει μείνει απωθημένο γιατί στο νήμα της PX70 ρωτήθηκε άπειρες φορές αν έχει 100Hz. Δεν είχε και το αντίστοιχο αυτοκολητάκι η PX70 και για να το αποδείξει έπρεπε να τραβάει screenshot από το μενού -bye-

Αστειευόταν ο Κώστας.

Του έχει μείνει απωθημένο γιατί στο νήμα της PX70 ρωτήθηκε άπειρες φορές αν έχει 100Hz. Δεν είχε και το αντίστοιχο αυτοκολητάκι η PX70 και για να το αποδείξει έπρεπε να τραβάει screenshot από το μενού -bye-
Γιωργο καλημερα-bye-ξερω οτι ο akren:grinning-smiley-043αστειευται, απλα καποια πραγματα τα ξανα λεμε και για καποιους αλλους οι οποιοι δεν παρακολουθουν το foroum και τοσο συχνα,συγνωμη αν παρεξηγηθηκα.

Όχι μόνο. Ξεχνάς κάτι ακόμα που οι πλάσμα δεν παίζονται, τις απεριόριστες γωνίες θέασης. :BDGBDGB53:

Πολύ σημαντικό, ειδικά για αυτές τις μέρες του euro όπου μαζευόμαστε πολλοί. :BDGBGDB55:

Αν καθησεις πολυ πλαγια σε μια πλασμα δεν βλεπεις τιποτα λογω ανακλασεων.

Last edited:
Αν καθησεις πολυ πλαγια σε μια πλασμα δεν βλεπεις τιποτα λογω ανακλασεων.

Κάνεις λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι οι ανακλάσεις (από το φωτισμό του χώρου, φαντάζομαι εννοείς), αλλά τα είδωλα από το τζάμι της οθόνης. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο σε πολύ ακραίες γωνίες θέασης, όπου ούτως ή άλλως δεν θα καθόσουν.

Οι ανακλάσεις εξαρτώνται από την μορφολογία του χώρου και το σημείο τοποθέτησης της τηλεόρασης...

....με σωστή μελέτη κατά την κατασκευή, όλες οι θεωρίες περί ανακλάσεων, πάνε περίπατο ...και για μένα δεν χρήζουν περαιτέρω ενασχόλησης, πέραν της αναφοράς στην πιθανή ύπαρξή τους...

.....τώρα θα μου πείτε....ποιός κάθεται να μελετήσει το χώρο του πρίν την κατασκευή για τέτοιες λεπτομέρειες....η απάντηση είναι.....ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ...!!!!

...ή τι γίνεται με τον χώρο που ήδη έχουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...γιατί έτσι κατασκευάστηκε....εκεί δεν έχω απάντηση...εγώ Μηχ/γος είμαι..... ας απαντήσουν οι Αρχιτέκτονες και οι Πολιτικοί Μηχανικοί....-bye-

Υ.Γ:Ασφαλώς ...άλλο οι ανακλάσεις....και άλλο τα είδωλα από γωνία θέασης άνω των 140 μοιρών...ο Rivers νομίζω ότι εννοεί το πρώτο.....αλλά και πάλι θεωρώ υπερβολικό το σχόλιο ...'Αν καθησεις πολυ πλαγια σε μια πλασμα δεν βλεπεις τιποτα λογω ανακλασεων'.....αυτό εξαρτάται από αρκετά πράγματα και δεν είναι κανόνας ή ελάττωμα...είναι αποτέλεσμα χωροταξικού προβλήματος...στο οποίο άλλοτε υπάρχει λύση...και άλλοτε όχι...

Last edited:
Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο σε πολύ ακραίες γωνίες θέασης, όπου ούτως ή άλλως δεν θα καθόσουν.

Αυτο ακριβως λεω και εγω , αν ειναι καποιος υπερβολικα πλαγια δεν προκειται να δει τηλεοραση ουτε σε πλασμα.

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Αυτο ακριβως λεω και εγω , αν ειναι καποιος υπερβολικα πλαγια δεν προκειται να δει τηλεοραση ουτε σε πλασμα.

tazz: Κάνεις λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι οι ανακλάσεις (από το φωτισμό του χώρου, φαντάζομαι εννοείς), αλλά τα είδωλα από το τζάμι της οθόνης. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο σε πολύ ακραίες γωνίες θέασης, όπου ούτως ή άλλως δεν θα καθόσουν.
Δλδ ....αναφερόσουν στην ύπαρξη των ειδώλων που εμφανίζεται σε μεγάλες γωνίες θέασης....όταν προβάλλεται κάτι φωτεινό σε σκούρο φόντο...????

....π.χ. άσπρο ή κίτρινο κ.λ.π..... σε μαύρο, σκούρο γκρι, κόκκινο, σκούρο πράσνο κ.λ.π....

...και όχι στις ανακλάσεις από τον περιβάλλοντα φωτισμό...κατά τη διάρκεια της ημέρας...αλλά και της νύχτας..???

...και όχι στις ανακλάσεις από τον περιβάλλοντα φωτισμό...κατά τη διάρκεια της ημέρας...αλλά και της νύχτας..???

Δεν νομίζω πως αυτές οι αντανακλάσεις έχουν σχέση με την γωνία θέασης. Είναι καθαρά θέμα διαρρύθμισης του χώρου όσον αφορά την τοποθέτηση της τηλεόρασης και την παρουσία άλλων πηγών φωτός.

Δεν νομίζω πως αυτές οι αντανακλάσεις έχουν σχέση με την γωνία θέασης. Είναι καθαρά θέμα διαρρύθμισης του χώρου όσον αφορά την τοποθέτηση της τηλεόρασης και την παρουσία άλλων πηγών φωτός.

Τα ίδια λέμε Γιώργο...αλλά μπερδεύτηκα λίγο με την άποψη του Γιάννη ....

...είναι απόλυτα σωστή .....όταν πρόκειται για είδωλα...

...και υπερβολική.....όταν πρόκειται για ανακλάσεις από περιβάλλοντα φωτισμό...

...γι' αυτό θα ήθελα να το διευκρινίσουμε...για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις...

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Υπαρχουν δυο ειδη ανακλασεων...

α) Απο τον περιβαλλοντα χωρο
β) Απο το κενο που εχει το πανελ στις πλασμα με το εξωτερικο καλυμα

Moνο οι Pioneer απο οτι γνωριζω δεν εχουν προβλημα με το β γιατι εχουν single glass.

Για το α) ρωτάω Γιάννη...ότι μαθαίνουμε καλό είναι.....

...το β) δεν χρήζει ούτε αμφισβήτησης...ούτε διευκρίνησης...είναι απολύτως σωστό...

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Hitech: το είδε κανείς;

Παντως αν παρουμε μια μεση πλασμα και μια μεση LCD θεωρω δεδομενο οτι η πλασμα θα εχει μεγαλυτερη γωνια θεασης.

Για το α) ρωτάω Γιάννη...

...συμφωνείς ή διαφωνείς ....????

...ότι η εμφάνιση ανακλάσεων του χώρου μας, στις plasma ....είναι περισσότερο πρόβλημα περιβάλλοντα φωτισμού και χωροταξίας .....και λιγότερο της τεχνολογίας plasma...???

...δεν βρίσκω πιο απλό τρόπο να εκφράσω την απορία μου...συγνώμη..

Last edited: