συγκριτικο media-players...

Status
Not open for further replies.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,213
ΑΘΗΝΑ
επειδη ειναι στην "μοδα" αυτα τα μικρα κουτακια που παιζουν (σχεδον)τα παντα,σκεφτηκα ν`ανοιξω ενα θεματακι που πιστευω οτι ενδιαφερει πολλους.

κατα την γνωμη μου,τα media players που ειναι in αυτην την περιοδο ειναι 4:

-Popcorn Hour A-110 (250euro)
-EGREAT EG-M32B HDMI 1.3 (250euro)
-RAIDSONIC IB-MP309HW (200euro)
-WESTERN DIGITAL WDAVP00BE (99euro)

σιγουρα υπαρχουν και καποια αλλα στον χωρο,αλλα επελεξα τα πιο δημοφιλη και βεβαια αυτα που παιζουν αρχεια hd,τα οποια μας ενδιαφερουν περισσοτερο.
το πιο "αδικημενο" της συγκρισης,νομιζω πως ειναι το wd,αφου τα υπολοιπα στοιχιζουν τουλαχιστον τα διπλασια χρηματα.

εικονα-ηχος-συμβατοτητα εναι τα κυρια σημεια που μας ενδιαφερουν.

οποιαδηποτε παρεμβαση/αλλαγη των συσκευων του συγκριτικου,εννοηται δεκτη.....:a0210:

Το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει είναι το WD που έχω.
Νομίζω πως είναι άριστο ως media player, με εικόνα και ήχο υψηλού επιπέδου, διακριτική εμφάνιση και τιμή κανόνι. Πολύ εύκολο στη χρήση, από μεγάλη εταιρία και με συνεχείς αναβαθμίσεις.
Αν δεν χρειάζεται κάποιος την δικτυακή ικανότητα δεν βλέπω τον λόγο να μην το προτιμήσει.

Το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει είναι το WD που έχω.
Νομίζω πως είναι άριστο ως media player, με εικόνα και ήχο υψηλού επιπέδου, διακριτική εμφάνιση και τιμή κανόνι. Πολύ εύκολο στη χρήση, από μεγάλη εταιρία και με συνεχείς αναβαθμίσεις.
Αν δεν χρειάζεται κάποιος την δικτυακή ικανότητα δεν βλέπω τον λόγο να μην το προτιμήσει.

το ιδιο εχω κι`εγω,αλλα μολις εχθες το ανοιξα και δεν μπορω να εχω ολοκληρωμενη αποψη.

"ψηνομαι" ομως για αλλο ενα,γιατι μ`αυτο βολεψα τα dvd του μικρου στο δωματιο.
να μην παρει ενα και ο μπαμπας(οχι απαραιτητως το ιδιο..)..?:antlers:

εχω το egreat περσι το καλοκαιρι και το wd απο το πασχα .Το πρωτο εχει linux καταβολες με οτι αυτο συνεπαγεται παρα πολυ βολικο λιγο θορυβωδες με τεραστιες δυνατοτητες που ακομα ανακαλυπτω Το wd ειναι πιο απλο με πανευκολο gui οτι πρεπει για παιδακια καλη ποιοτητα εικονας και ακομα καλυτερη τιμη

εχω το popcorn 8 μηνες πολυ καλη εικονα χωρις καποιο προβλημα εως τωρα συνεχωμενες αναβαθμισεις ακομα και τωρα που το α100 εχει κοπει απο την παραγωγη εχω δουλεψει λιγο και το 110 που εχει φιλος και αυτο αξιοπιστο και απο συνδεσεις και τα 2 εχουν οτι χρειαζεται

Eνα εξαιρετικά ωραίο θέμα, όπως αυτό θα πρέπει να τύχει μιας "ειδκής", μεταχείρισης, για ξεκαθαρίσω τι θέλω να πώ, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε με τον Γιάννη τον Νανόπουλο, ως διαχειριστή της κατηγορίας και να οργανόσουμε ένα συγκριτικό σε κάποιο χώρο με παρόντα όλα τα ΝΜΤ, της αιχμής, ώστε να εξάγουμε όλοι όσοι θα παραβρεθούν τα δικά τους συμπεράσματα.
Τί λέτε?

Eνα εξαιρετικά ωραίο θέμα, όπως αυτό θα πρέπει να τύχει μιας "ειδκής", μεταχείρισης, για ξεκαθαρίσω τι θέλω να πώ, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε με τον Γιάννη τον Νανόπουλο, ως διαχειριστή της κατηγορίας και να οργανόσουμε ένα συγκριτικό σε κάποιο χώρο με παρόντα όλα τα ΝΜΤ, της αιχμής, ώστε να εξάγουμε όλοι όσοι θα παραβρεθούν τα δικά τους συμπεράσματα.
Τί λέτε?

ακομα καλυτερα....
ο σκοπος μου εδω ειναι να παρουμε μια ιδεα.

Και εγω το WD εχω....για την τιμη του απλα εξαιρετικο
στα συν του εκτος απο την πολυ καλη εικονα που δινει ειναι και η ευκολιά χρησης του και η φορητοτητα του. το εχω παρει επανηλειμενως στο εξοχικο μια δυο φορες
το μονο που με ψιλοχαλαει ειναι η καπως αργη αποκριση στις εντολες
ενα συγκριτικο θα ηταν παντως οντως ευπροσδεκτο-bye-

Έχω το eGreat M31B εδώ και περίπου 6 μήνες.

Έχω βάλει μέσα δίσκο 750GB και πρόσφατα και έναν εξωτερικό 1ΤΒ. Κύρια χρήση του η θέαση υλικού σε 720p, αλλά έχω δει και ταινίες 1080ρ και divx.
Έχω επίσης δοκιμάσει λίγο τη σύνδεση του σε δίκτυο και κατ' επέκταση στο διαδίκτυο (με καλώδιο, όχι wireless).

Γενικές εντυπώσεις:

1) Στο θέμα αναπαραγωγής παίζει το 95% που θα το ταϊσεις (αν δεν ελέγχεις τις προδιαγραφές των αρχείων) ή το 98% αν "ψωνίζεις" επιλεγμένα προϊόντα. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πιο σταθερό σε mkv παρά σε avi (οπού μπορεί να δεις και αποσυγχρονίσμους ήχου-εικόνας).
2) Στο θέμα ήχου αν έχεις ενισχυτή με DTS είσαι άνετος. Αν δεν έχεις, καλύτερα να πάρεις το popCorn, για να μη μπλέκεις με ταρζανιές (του στυλ κάνω το eGreat popCorn κτλ) ή να περιμένεις ένα πολυπόθητο firmware upgrade.
3) Στο θέμα δυνατοτήτων-χρηστικότητας θα έλεγα ότι η βασική του χρήση θέλει ένα σχετικά "περπατημένο" χρήστη. Αν κάποιος μπερδεύεται με τα μενού του DVD player του, καλύτερα να προτιμήσει το WD που από ότι καταλαβαίνω είναι πιο φιλικό ή να βρει ένα καλό φίλο να του δείξει τα κόλπα... Για τον ψαγμένο όμως χρήστη οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες καθώς υπάρχει και πολύ δυναμική κοινότητα, αλλά μπορεί και ο ίδιος να φτιάξει εφαρμογές (skins, themes, jukeboxes κτλ)
4) Στο θέμα αναβαθμίσεων η εταιρεία βγάζει firmware update περίπου κάθε 2-3 μήνες ακολουθώντας τα updates του popCorn
5) Στο θέμα θερμοκρασίας-θορύβου: Δε το έχω δει να ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Ο εξωτερικός μου δίσκος ζεσταίνεται περισσότερο. Το ανεμιστηράκι του ακούγεται σε χαμηλές εντάσεις ήχου ή σε αθόρυβα δωμάτια. Εξαρτάται πια από τον αυτί του καθενός...

Αυτά...

Για μένα το WD είναι η οικογενειακή ιδανική λύση , γιατί είναι πολύ απλό για την γυναίκα μου και τον μικρό , και με τον WD 250Gb που του έχω πάνω συνεργάζεται άψογα. Έχει πάντως αρκετά σημεία που επιδέχονται βελτίωση και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να φτιαχτούν. Πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή του , έπαιξε η τιμή του , και το ότι είχα ήδη τον σκληρό δίσκο. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου.

Για μένα το WD είναι η οικογενειακή ιδανική λύση , γιατί είναι πολύ απλό για την γυναίκα μου και τον μικρό , και με τον WD 250Gb που του έχω πάνω συνεργάζεται άψογα. Έχει πάντως αρκετά σημεία που επιδέχονται βελτίωση και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να φτιαχτούν. Πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή του , έπαιξε η τιμή του , και το ότι είχα ήδη τον σκληρό δίσκο. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου.

...εκτιμώ, ότι η τοποθέτηση ethernet, είναι μονόδρομος εάν θέλει να κτυπήσει στα ίσια Egreat και Καλαμπόκι :grandpa:

Στο αντίστοιχο θέμα για το WD διάβαζα ότι έχει πολύ περισσότερα προβλήματα (από τα άλλα) με τα 1080p και ότι παίζει καλά μόνο τα 720p. Δεν ισχύει αυτό ?

Στο αντίστοιχο θέμα για το WD διάβαζα ότι έχει πολύ περισσότερα προβλήματα (από τα άλλα) με τα 1080p και ότι παίζει καλά μόνο τα 720p. Δεν ισχύει αυτό ?
Εδω δυσκολευεται το egreat με αρχεια 1080p δεν θα τα βρισκει σκουρα το wd......:violent-smiley-030:

Τελικα το LG BD370 παιζει mkv? Γιατι αν παιζει τοτε με 200 ευρω ειναι η απολυτη λυση 2 σε ενα...
μεχρι να δει τους σκληρους με αλλο συστημα αρχειων εκτος:BDGBGDB55: απο το fat(*k)32 δυστηχως το ξεχναμε-bye--bye--bye-

Μελος που το εχει ελεγε οτι χωριζει τα mkv σε τμηματα των 4GB με ενα ειδικο προγραμμα και το 370 τα παιζει κανονικα...

Μελος που το εχει ελεγε οτι χωριζει τα mkv σε τμηματα των 4GB με ενα ειδικο προγραμμα και το 370 τα παιζει κανονικα...
ναι οκ αλλα αυτο δεν εχει την λειτουργικοτητα των αλλων ακομα-bye-

Θα μπορουσε καποιος να μας πει ποιο απ ολα αυτα θεωρει καλυτερο για audio?
Προυποθεση να παιζει flac 24/96 απο την ψηφιακη εξοδο.

Εγω έχω το dvico tvix 4100 (τωρα κυκλοφορεί το 6500) που νομίζω ότι ειναι το καλύτερο ποιοτικά απο όσα αναφέρθηκαν, όντας όμως και το ακριβότερο

Status
Not open for further replies.